Loppu tulee

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja hemiari, 3.4.2020.

  1. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Toi maan ostaminen ei suomessa välttämättä ole aina hyvä neuvo, ainakin kannattaa miettiä sitä paikkaa tarkkaan. Täällä kun valtiolla ja etenkin kunnilla on aina oikeus pakkolunastaa ne maat pilkkahinnalla pois. Ja vaikka se on täysin lain hengen vastaista, niin monet kunnat nykyään käyttävät sitä pakkolunastuspykälää varainhankintaan
     
    Inlinee tykkää tästä.
  2. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Mitä otsikon aiheeseen tulee niin itse olen tällä hetkellä harvinaisen tyytyväinen harrastusvalintaani. Kun some täyttyy neljän seinän sisälle tylsistyneiden ihmisten tekemistä videoista, niin itsellä on kerrankin hyvin aikaa saada projekteja eteenpäin tallissa puuhaillessa
     
    onoff road, 12345678910, Seevu ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  3. Luoppis

    Luoppis 3rd gear

    "Kaikki omaisuus tulee menettämään arvonsa" on vähän liioiteltua. Nyt ei kuitenkaan ole kyseessä kolmas maailmansota tai ydinsota. Ei voida sanoa, että nyt kaikki kuolee! Katsoisin itse sen verran historiaa, että 1. maailmansodan jälkeen euroopan talous oli persruvella ja siihen heitettiin espanjantauti kaupan päälle. Toden totta joistain asioista, kuten määrättyjen valtioiden rahasta tuli kottikärrytavaraa. Mutta keinot kuitenkin keksittiin, miten siitä lopulta selvittiin. Tällä kertaa ei olla ihan niin heikoilla, vaikka lähtötilanne onkin varsin huono. Esimerkiksi kauppakeskusten kiinteistöt ovat antaneet huojennuksia vuokran maksuun. Pankit ovat valmiita myöntämään lyhennysvapaita asuntolainoihin, koska eivät tietenkään halua tilannetta, jossa valtava määrä asuntoja menee vasaran alle yhtä aikaa. Kuka nekään kiinteistöt sitten ostaa, että pankit saisivat edes pienen osan omistaan takaisin? Maalla on totta kai aina arvoa, mutta jos sitä tulee enemmän tarjolle, kun on ottajia ei sekään päde ihan loputtomiin.

    "Myykää kaikki vaikka tappiolla" Itse en tekisi niin, koska jos muuttaa omaisuutensa euroiksi ja euroista tuleekin kohtalon oikusta kottikärrytavaraa, niin äkkiä käykin niin, että omakotitalosta saaduilla rahoilla saa ehkä juuri ja juuri yhden ruislimpun. Mitä sillä rahalla tekee pidemmän päälle? Muuttaa telttaan keskelle korpea? Ostaa pienen kultakimpaleen tyynyn väliin? Jos tulee joku talouden armageddon, niin kuka sieltä kodista tulee ketään häätämään, kun kaikki sitä vaativat laitokset ovat kyykänneet?

    Tällaisessa kriisissä pitäisi osata pelotella ihmiset järkiinsä, ei järjiltään. Pitäisi kuitenkin ajatella asia niin, että vaikka koronakriisi kestäisi vuoden tai kaksi, se on pitkällä tähtäimellä kuitenkin hyvin lyhyt aika. Omassa hallinnossamme kriisi on osoittanut sen ilmeisen kyvyttömyyden ripeään päätöksen tekoon, koska viruksen leviäminen ei ole siinä mielessä mikään pitkän tähtäimen juttu, että sitä pitäisi kaksi kuukautta vatvoa jossain hallituksen kabineteissa, että laitetaanko liikkumiselle rajoituksia vai ei. "Se tulee jos on tullakseen" ei kuitenkaan ole ihan se oikea asenne tähän tilanteeseen. Jälkiviisaus on toki turhaa, mutta kaukaa viisaus taas ei...

    Paska juttu tämä on joka tapauksessa, mutta paniikki lietsoo lisää paniikkia, eikä sitä ole tarkoituksen mukaista aiheuttaa turhaan. Totta kai jos haluaa muuttaa kiven koloon keskelle metsää ja tulla 20 vuoden päästä katsomaan mitä historia kirjoittaa tästä aikakaudesta, niin onnistuu sekin.
     
    Stang_81, 12345678910, Diktaattori ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Ulkopuolelta on helppo arvostella. Mun mielestä ympärille kattoen ja verraten meiän hallitus on toiminu helvetin hyvin kulloinkin käsissä olleiden tietojen valossa. Huteja tulee aina ja tyhmiä viivytyksiä.
    Ja minen tykkää yhtään nykysestä hallituksesta. Ainoot täysjärkiset näyttäs olevan Marin ja Lintilä.
     
    Hoovee, Pertura, isalmela ja 1 muu tykkäävät tästä.
  5. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Vaikka en juurikaan hallitustamme arvosta, mutta nyt täytyy myöntää, että paremmin asiansa hoitaneet, kuin sörselsonien.
     
    isalmela tykkää tästä.
  6. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Hankalaa varmasti tulee olemaan. Riippuu vaan siitä kauan tää kestää. Varmasti romahtaa joissain arvo muttei varmaa kaikkea menetetä. Jos tää jatkuu syksyyn ja ens kesänä tulee uusiks. Varmaa 3-5 vuotta hankalaa. Mutta ei mitään mad Maxia tule. 7 vuoden päästä hyvin menee. Mut tää harrastus vähä mietityttää miten käy? Ku kattoo miten ”puhdasta” on ku kaikki kotona. Vihreät saattaa innostua
     
  7. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Paska juttu joo. Tuumaileekohan jengi syvemmin sitä että miksi tässä ollaan? Ihan sen tähden että laastariviritysten jälkeen voisi ajatella että miten noin niinku jatkossa jotta ei oteta hittiä loputtomasti. Jaksaako sympatia ja solidaarisuus kantaa jopa seuraavalle sukupolvelle asti?
    Eli kun nyt vaikka se ravintola- tai matkailuyrittäjä tekee konkurssin ja elämä menee päin persettä, niin onko vika (eli korjattava asia) valtiossa, "systeemissä", täysin force majeure, vai mitä?
     
  8. hemiari

    hemiari 1st gear


    Hyvä kommentti, ja onhan niinkin että marinin hallitus on pärjännyt suht hyvin kun ajattelee
    mihin ollaan tultu heistä riippumatta. Mutta sen verran jo vuosia seuranneena voin sanoa
    vihreät näyttäis nauttivan tästä näivettyneestä tilanteesta enkä tarkoita corona epidemiaa.
    hallituksen tiedotustilaisuudessa pari viikkoa sitten vaistosi selvästi vihervasemmiston ja
    keskustan välisen kipinöinnin. kun puheenvuoro siirtyi ohisalolle kulmunin ilme muuttui
    happamaksi, tämän huomatakseen ei tartte olla mikään politiikan tutkija. Sen verran vaan
    näkymistä, textitv;ssä aamulla imf raportti tulee niin kova taantuma jota ihmiskunta ole koskaan kohdannut. ja merkit on selvät eikä tartte olla mikään kirjanoppinut jotta tilanteen
    käsittää ja sen mittasuhteet. Miljardi kaupalla tulee maksettavaa seuraaville sukupolville kun
    rahan on humpattu suuryritysten pohjattomaan kuiluun, silti ne tulevat kaatumaan. ja
    sosiaali menot tulee räjähtämään jättimäiseen kasvuun, porukkaa kuskataan hoitoon jo
    nyt vaikka ollaan vasta alkumetreillä tätä kriisiä. viittaan omiin tuttaviin joilla on korjaamo-
    alan yritykset yks on jo pakkopaidassa seinäjoen törnävällä, eikä loppua näy.
     
  9. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Miehessä on kyllä jotain vikaa jos katse Kulmunissa kiinnittyy sen ilmeeseen..:pinup:
     
    miguelo tykkää tästä.
  10. isalmela

    isalmela Gearhead

    Sinäkö pääsit pakenemaan? Harvoin näin täyttä sontaa Overdrivesta saa lukea. Onneksi olkoon, trollaus onnistuu.
     
    12345678910, talonmiehen vapaapäivä ja Inlinee tykkäävät tästä.
  11. hemiari

    hemiari 1st gear

    Ei ollut tarkoitus lietsoa paniikkia vaan varoittaa harrastajakuntaa tulevista vaikeuksista
    jonka eteen jokainen meistä joutuu, eikä ollut muuten hullumpi visio tuo euro josta tulee
    kottikärry tavaraa, saattaa olla mahdollista. Ihmiskunnan suurin virhe oli kun luovuttiin
    kultakannasta, nyt valuuttaa ei oikei taida kukaan kontrolloida sen arvokin määräytyy
    jossain isokenkäisten kapineteissa. Sen verran tuosta maan hankkimisesta tarkoitin yleensäkkin viljelyskelpoista maata jota on pitkin suomea myynnissä tosi edukkaasti.
    olis ehkä varmin sijoituskohde jos sattuu olemaan fyffeä tilillä. Ari
     
  12. hemiari

    hemiari 1st gear

    Ei muuten naurata yhtään täälläpäässä ystävien kohtalo, Saan olla toistaiseksi irti mutta
    mites sitten suu pannaan kun sinun tuttava tai ystävä sairastuu ja toimitetaan tämän tilanteen
    takia hoitoon. rupeaa sielläkin totuus tulemaan silmille, eikä tämä rajoitu ainoastaan yrittäjiin
    vaimoni työpaikalla yksi keski-ikäinen nainen on aivan hysteerinen, kyseiselle henkilölle kehoitettiin hakemann sairaslomaa kun töistäkään ei tule mitään. että ihan asiasta puhun .Ari
     
  13. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    No ei ainakaa eteläisemmässä Suomessa ole. Pellon hinnat sellaisia ettei normiviljelyn tuotoilla maksa itseään ikinä. Sama koskee metsäpalstoja, sijoittajat jo innostuneet ja nostaneet hintoja.
     
  14. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    Turha tuota Marinia on hehkuttaa tai ketään muutakaan. Kymmeniä tuhansia uusia työttömiä lisää, valtion velan kasvua +10 mrd euroa. Korkeampaa verotusta tiedossa vuosikausiksi. Ei siis mikään menestystarina....

    Perseelleen olisi mennyt valtiontalous joka tapauksessa, Sokerihuurussa laadittu hallitusohjelma työllisyystavoitteineen oli susi jo ennen syntymistään.
    Populisti-Antti sai ne niukin naukin kätilöityä kasaan lupaamalla vappusatasen (0 - 24€) hyväuskoisille äänestäjille.

    Marin on ihan yhtä pihalla niin polttomoottoreista kuin kaikesta muustakin.
    Jotenkin tulee mieleen kultaista noutajaa muistuttava milleniaaliaali, jolle kansainväliset kehut menevät kaiken muun edelle. Naama ja nuori ikä riittää medialle, niillä saa sen jutun kasaan.

    Toimiin ryhdyttiin koronaa vastaan muiden painostuksesta ja ulkomaisten esimerkkien johdosta. Unohtakaa THL, jonka asiantuntijoiden mukaan keskiolutta väkevämpien juomien myynnin jälkeen täällä pitäisi olla vain tuoreita hautoja, ruumisröykkiöitä ja tulipunaisia krematorion piippuja.

    Tilannetta ei siis johtanut kukaan, vaan alettiin toimia kansainvälisten esimerkkin mukaan. Seuraukset nähdään vasta useamman vuoden päästä. Odotettavissa lienee laihoja vuosia ostovoiman alentuessa vuosikausiksi. Suurin pelko itsellä lienee työmarkkinoiden muuttuminen lopullisesti pätkätöiksi ja +50v työllistyvyyden heikkeneminen entisestään.

    Nuori sukupolvi on kaikkein heikoimmassa asemassa. Omaisuutta ei kerry, asutaan riistovuokralla tukien varassa taajamassa. Kouluttautua pitäisi kaikkeen ja olla 25v multitaskaaja jolla on kymmenen vuoden työkokemus. Pitäisi olla valmis menemään töiden perässä harjoittelupalkalla vuosikausien ajan, kunnes 35v ikäisenä vakityöpaikka on vain haave.

    Ehkä autoverosta viimein päästään myyntimäärien pudotessa noin 50000 kpl tasolle.
    Myös jonninjoutava matkabloggerointi loppuu sekä kiinalaisen krääsän tilaaminen vähenee. Ilmasto ja luonto kiittää, nyt nähdään ilmastotoimien vaikutus.

    Jos maapallon merien lämpötila jatkaa nousua maailmanlaajuisesta lamasta huolimatta, selviää myös ihmisen osuus ilmastomuutoksesta. Joutuuko Angry-Greta syömään lettinsä, jää nähtäväksi...:oops:

    Agraari-Arin linjoille en lähtisi kuitenkaan. Kannattaa ennemmin ostaa säilykkeitä ja vedenpuhdistus laitteita/kemikaaleja. Oman ruoan kasvatus riippuu turhan monesta tekijästä ja voi olla että siemenperunat syötyään täytyy naapurin Jorma kannibalisoida.
    Myös sadon vartiointi kasvukaudella ja varastointi voi olla yllättävän haastavaa.

    Kulut alas ja koettaa säästää taloudellista puskuria sen pahan päivän varalle....


    IS
     
    Powerstroke, miguelo, Pikuppeilija ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  15. hemiari

    hemiari 1st gear

    No onko jätkässä sitten jotain vikaa jos se tuijottais kulmunin isoja rintoja, vai onko se fiksun
    miehen merkki. vai mikä sitten Ari
     
  16. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Sori mut tätä ei voi ottaa ku täytenä röllinä koko juttua
     
    Petri R., isalmela ja 1purehell tykkäävät tästä.
  17. hemiari

    hemiari 1st gear

    Olen kyllä samoilla linjoilla, pitää pistää kukkaron nyörit tiukalle pahan päivän varalle.
    Ja kyllähän olen huolissani nuorisosta, niille tulee kova työ saavuttaa suht hyvä elintaso
    jolla tullaan toimeen kun se ei ole ennen kriisiäkään ollut helppoa. toivotaan nopeaa toipumista talouden osalta mutta kun tilanne nyt vaan on niin hälyyttävä. Ari
     
  18. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Tarpeeks syvä notkahdus kun tulee niin se voi olla hyväkin asia, voi olla pakko tehdä yrittämisestä taas houkuttelevaa suomessakin.
    Jos jatketaan samalla linjalla kun viimeiset 15-vuotta niin seuraavakin lama ehtii taas tulla ennen kuin suomi nousee.
    90-luvun laman jälkeen osinkoverotus oli vielä jokseenkin järkevää ja uusia yrityksiä syntyikin hyvin ja nousu lähti kohtuu nopeasti käyntiin. Nykyinen hallituspohja tosin tuskin tulee tekemään kovin yrittäjämyönteisiä päätöksiä, joten varmaan joudutaan joka tapauksessa odottelemaan seuraaviin vaaleihin asti
     
  19. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Jos tuo Marinin ylistäminen vituttaa, niin muistelkaa sitä, miten Esko Ahoa ylistettiin kun siitä tuli pääministeri 1991 keskelle lamaa. "Kannuksen Kennedy" :D Nuori kloppihan se oli silloin. Vaalikauden lopussa tais olla yksi vihatuimmista ministereistä. "Ylipainoinen hamsteri", muistan sanotun.

    Kyllä se Sannankin kiilto himmenee, kun pitää alkaa ikäviä päätöksiä tekemään, kuitenkin 3 vuotta aikaa, niin niitä päätöksiä pitää oikeasti kans tulla ja niiden toimivuutta keretään arvoidakin.
     
    Imusihti tykkää tästä.
  20. SARKERI-71

    SARKERI-71 Gearhead

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
    Inlinee tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!