Varastettu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja caprice305, 22.3.2019.

  1. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Kaverin kanssa löydettiin hajalle piesty kassakone metästä ja avattiin se, niin kassalaatikko puuttu sisältä ja sitä ei löytynyt ympäristöstä, joten olivat tyhjän kassakoneen varastaneet ja hakanneet metässä koko näytön ja paneelin hajalle
     
  2. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    "Näin täällä on aina toimittu" -asennetta.
     
  3. Naketti

    Naketti 3rd gear

    Inhimillisyyttä löytynyt, kun ei ole hyttysverkkoa rikkonut. Sitähän ei toivoisi pahimmalle vihamiehellekään, että on hytti täynnä itikoita, kun seuraavan kerran lähtee ajelulle. :poff:
     
    passerby ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  4. multsi

    multsi 2nd gear

    se on kyllä jännä se nistin mieli, että mitä siellä mahtaakaan liikkua.

    Kaverilta pöllittiin 4-runner, jossa oli puukolla tms. viillelty kojelautaa ja vaihdekepin pussi oli jostain syystä silputtu. Minkä ihmeen takia? Iteltä viime murtokeikalla vietiin c-kasetti jostain 80-luvulta, muutama tyhjä nuuskakiekko, lukkosula ja 25 senttiä rahaa. oli varmasti onnistunut keikka omasta mielestä.
     
    passerby, Gary Grand, Karpov ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  5. Kippo6

    Kippo6 2nd gear

    Saatan olla kertonut jo tämän, mutta menköön.
    Kaveri harrastaa vanhoja Mazdoja. Käyttöpelinä vm.88 626.
    Oli juuri hiljattain muuttanut Kannelmäkeen ja piti tätä käyttöautoaan kadun varressa, kun omalla paikalla oli joku näistä vielä vanhemmista harrasteista.
    Soitti mulle eräänä sunnuntai aamuna hädissään, että 626 on varastettu vaikka tankolukon on laittanut.
    Oli toki poliisille ilmoittanut heti ensimmäisenä ja sitten minulle, kun ajatteli että josko vaikka kyselisin Afrikan vientiä harjoittavilta, että olisko näkynyt, kun sillon tunsin sitä porukkaa.

    Parin tunnin päästä soitti helpottuneena, että 626 löytyi korttelin päästä kulman takaa.
    Tanko oli paikallaan ja oli ottanut tuulilasiin kiinni niin, että ratti ei kääntynyt riitävästi. Varkaat olivat joutuneet jättämään auton epämääräisesti jalkakäytävälle.
    Mitään ei ollut viety saati rikottu.
    Nykyään kyseinen kaveri laittaa tankolukon jopa omassa autotallissaan. Tämän lisäksi vie puolan johdon mukanaan.

    Eräällä koulukaverilla oli äitinsä vanha 323 käytössä kun meni baariin.
    Seuraavana päivänä autoa hakiessaan ihmetteli, miksi oli pysäköinyt auton toiselle puolen tietä, kuin missä baari sijaitsi.
    Syykin löytyi.
    Auto oli todellakin pysäköity baarin puolelle, mutta joku oli mennyt autoon, saanut sen käyntiin, kääntänyt renkaat linkkuun ja lähtenyt liikkeelle. Harmillisesti rattilukko oli mennyt päälle ja auto oli kääntynyt sopivasti tien toiselle puolen parkkiruutuun, johon se oli sitten myös jätetty.
    Tässäkään ei oltu mitään viety saati rikottu.
     
    Seevu, Dataviilaaja, Gary Grand ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kunnon rattilukko on kyllä hyvä!

    Joskus ostin sellasen pötkön mikä tulee ratin yläosaan ja koelaudann päälle. Ideana oli hyvä, mutta liian lyhyt. Vähän kun käänsi rattia ja väänti lukkoa niin sen sai käännettyä kuskia päin ja ratti pyöri esteettömästi :D

    Toinen hieno innovaatio oli eurolla löytyökorista the lock. Metallihäkkyrä minkä päässä oleva putki pujotettiin käsijarrukahvan päälle ja rungossa toisessa päässä oli puristuslukko vaihdekepin juureen .
     
  7. palontie

    palontie Double Gearhead

    Jos sun frendi kaipaa tuollaiseen 626malliin takavaloja niin multa saa postikuluja vastaan.
     
  8. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Meil vois olla isomman mazdan diesel tekniikka
     
  9. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Vanissa käynyt varkaita. Vuosaari Helsinki.

    Harman Kardon vahvistimet 2kpl. (harvinaiset) Näistä lisätietoa myöhemmin.
    Megakick black cube 2400W vahvistin
    10" näyttö/TV
    JBL 6x9 sinisissä koteloissa
    Työkälusarjoja.
    Paljon irtotyökaluja
    Aurinkokennopaneeli
    Tilpehööriä paljon. Osa oli jäänyt matkan varrelle, eli oli irroitettu ja tarkoitus ottaa mukaan mutta jäänyt jostain syystä kesken.

    Varkaalta/varkailta jäi paljon muutakin, jotka olivat jo pakanneet kassiin, mutta jäänyt vaniin.
    Ja paljon, joita eivät saaneet irti, tai ei pystyneet enää kantamaan?

    Ei ole ollut nopea keikka. On pitänyt irroittaa kaikkien vahvareiden piuhat, irrottaa kaiuttimet, ym. Osa revitty irti ainakin osittain.

    Olen vähän kahen vaiheilla. Ilmoitanko kytille, vai etsinkö ite varkaan. Vuosaari on aika pieni kylä.
    Poliisit ei varmaan mitään sormenjälkiä lähde tutkimaan, vaikka niitä varmasti löytyy.
    Vakuutusta ei ole, eli sieltä ei saa penniäkään.Sen puoleen omankäden oikeus puoltaisi...

    Auto oli taloyhtiön parkkiksella, ja sivuovet tielle päin. Vuosia saanut olla rauhassa.
    Akku oli loppu, joten hälyttimen valo ei enää vilkkunut. Tämä tuli mieleen. Oisko se huomattu.

    Harman Kardonin vahvarit oli ton näköisiä, isomi ja pienempi. Ei varmasti tule jokapäivä vastaan. Silmät auki, jos tulee myyntiin.

    [​IMG]
     
    Muokattu: 19.4.2020
  10. Mun vanhaan käyttisromuun joskus murtauduttiin ja sieltä pöllittiin radio, joka oli halvimmasta päästä uutenakin, eli muutaman kympin. Ilmoitin asiasta poliisille ja ne kävi auton tarkistamassa.

    Sitten sen jälkeen aloin itse tutkimaan autoa, niin löysin auton sisältä vieraat Alfa Romeon avaimet. Soitin kytille ja ne sanoi, että tuo ne avaimet heille ja älä koske niihin omin sormin. Eli ehkä ne halusi jotain sormenjälkiä tutkia.

    Lopputulokseen se ei kyllä vaikuttanut. Ei se rikos koskaan ratkennut. Ei poliisi näihin panosta. Lähinnä tämmöiset rikokset voi ratketa, jos kytät ratsaa jonku molopäänarkin kämpän.

    Itseä vitutti kyllä tuo juttu siksi, että auton oven lukko rikottiin. Jouduin olemaan hetken rikkinäisen lukon kanssa ja lopulta siinä oli muutaman vuoden semmoinen viritys.
     
  11. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    On mun autoihin muutaman kerran murtauduttu, ja nyt on suurin vitutus päällä.
    Ehkä on tuuriakin ollut, että noinkin vähän. Olen kuitenkin asunut pahamaineisilla alueilla.
    Tän piti olla sitä "parempaa" aluetta (ja onhan tää), mutta silti heti, kun muutin tänne (ehkä 8 vuotta sitten?), niin autoon murtauduttiin heti ekaksi. Kerroin kyllä siitäkin täällä. Pitäisi varmaan etsiä.
     
  12. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Näissä varastamisjutuissa minua on aina vituttanut se, kun porukka ostaa sumeilematta ”halvalla kallista” kamaa. Eivät yhtään edes yritä kysellä miksi ja mistä? Tällä luodaan markkinat näille varkaan mulkuille.

    -90 luvun puolivälissä kun aloin rakentamaan omaa torppaa ostin laadukkaan kääntöpöytäsirkkelin käytettynä. Silloin ostokanava oli maakuntalehden ostetaan palsta.
    Kaikille tarjoajille sanoin heti, että tsekkaan ennen kauppaa runkonumeron vakuutusyhtiöiden Listalta ja poliisin listalta. Muutamalla myyjällä alkoi änkytys.
    Yksi ääliö sanoi että hänellä on paljon koneita muttei just sitä merkkiä jota halusin. Soitti mulle eri nimellä viikon päästä ja tarjosi oikean merkkistä konetta. Heh... sen verran vitutti että soitin kissalan pojille ja kerroin mitä oli käynyt ja mistä numerosta soitti. En tiedä Mikä oli lopputulema.
     
    rane58, Sounderi, Jori85 ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  13. -chgr

    -chgr 2nd gear

    Isän kaverilta varastettiin toyota avensis vanha romu. Siinä tais mennä pari viikkoa kun auto löytyi lähistöltä mutta varas oli laittanut siihen rattilukon xDDD
     
    musta pässi tykkää tästä.
  14. J.J.

    J.J. Gearhead

    Joskus oma kottero meni varkaille mutta löytyi vielä suht ehjänä. Poliisit pöllytti sormenjäljet ja roistot jäi kiinni. Sain tietää sällien nimetkin, toinen oli varastanut eniten autoja koko Suomessa.
    Nykyään pojat on toki jo mullan alla, ei nuo narkit yleensä ole kovin pitkäikäisiä.
     
  15. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    juu, yleensä niille tulee noutaja kun ne saa ekaksi kiinni.
     
    rane58 tykkää tästä.
  16. multsi

    multsi 2nd gear

    Vietiinkö se avaimilla vai millä? Kaikissa avensiksissa on ajonesto, eikä niitä ruuvarilla tai jonkun toisen vanhan tojon avaimilla saa käymään. Ne taas keillä on osaamista ja taitoa, eivät koske tällaisiin, vaan vievät sitten oikeita arvoautoja.

    Yleisesti siis kaikkien ajonestollisten omistajat voivat nukkua varkauden varalta yönsä melko hyvin, vaikka toki joskus nisteille sattuu virhearviointeja, eivätkä osaa erottaa missä mallissa on ajonesto vai ei.
     
    0rs0n tykkää tästä.
  17. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Kyllä nä ajonestosysteemit on siitä hyviä ettei hevillä viedä. Fiiatissa tosin oli koodi (näppäiltiin jotain). En muista kuoliaakseni miten ja mitä nappeja noi sai vaikka ruuvarilla ajettua. Joka kerta ku sammutti näppäili vaan uudestaan.

    mut toisaalta. Ku vika tulee. Romu tai kallis korjata :eek::mad:
     
  18. Car nut

    Car nut 1st gear

    Ei ne ajonestojutut nykyään ole mikään ongelma. Itsellä hajosi ajonestoavain. Tilasin Kiinasta boxin, mikä laitettiin OBD-pistokkeeseen ja ajoneston sai pois toiminnasta. Alle 30 euroa maksoi. Uusi avain olisi maksanut 350 euroa. Vähän liikaa tonnin autoon.
     
  19. f34

    f34 Double Gearhead

    Toivottavasti narkit ei lueskele näitä vinkkejä...
     
    passerby ja Jori85 tykkäävät tästä.
  20. leemu

    leemu Gearhead

    Kyllä nämä on tiedossa sillä porukalla joka moisia touhuaa ihan ilman täällä ilmoitettuja vinkkejäkin:odroll:
     
    falcon1 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!