kuka kiilasi Pertti Inkoossa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tapsah, 6.6.2020.

  1. LPV

    LPV 3rd gear

    Jokainen tuollainen ohitus on turha. Tultiin 30 vuotta sitten paikalle pian sen jälkeen kun oli ohitettu rekka varomattomasti... Kuolleita oli ainakin kuusi. Kolme lasta. Virhearviointeja on ollut itselläkin, silloin on pitänyt jarruttaa takaisin omalle kaistalle. Ja miettiä että onkos mulla oikeasti kiire.
     
    jar, Rusty, Lemmu ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. teddy99

    teddy99 Gearhead

    ...voi sattua kenelle tahansa??? No eipä ole minulle koskaan sen 30 vuoden aikana, kun olen autolla ajellut, tullut mieleen lähteä ohittamaan, jos en näe onko tie varmasti vapaa. Ja tuossa tapauksessa on vielä ihanteelliset olosuhteet. Suora tie, näkyvyys sään puolesta erinomainen, eli Cadillac kuski on varmasti nähnyt että vastaan tulee auto. Minullapa onkin "king of the road" niin muut väistää?? Tuo on ihan puhdasta piittaamattomuutta. Tai jos ajokyky on tuolla tasolla, ettei enää havaitse muita ajoneuvoja liikenteessä, niin olisi ehkä parempi olla ajamatta... Tai voihan tuo tietysti olla joku huumehörhö... Tuota videota kun zoomailin kuva kuvalta, niin rekisteritunnuskin näkyy melkein kokonaan. Jos tämä Cadillac sattuu osumaan silmiini jossain autoharrastetapahtumassa, niin täytyypä käydä antamassa terveisiä ja kysymässä kuskilta miten tuo niin kuin omasta mielestä meni?
     
    Muokattu: 6.6.2020
  3. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Onneks PK-seudun kovat rattimiehet aktivoituu ketkä vetää kehä-1 70km/h ja jarruttaa varuiks 60km/h kameratolppaa ettei vaa räpsähä 80km/h alueel. Rekan etee kuitenki aina päästävä ja si jarrutettava. Saati jos o sadepilvii taivahalla.
     
    Velh0 tykkää tästä.
  4. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ei taida olla kaikissa nykyautoissakaan mittarit ihan kilometrilleen oikein näyttäviä? Kokemuksesta tiedän, että kirjeitä tulee kotiin jo 3km/h ylityksestä ja kuten lehdistä on voinut lukea, myös näitä maksuvapaita huomautuksia tarpeeksi keräilemällä voi saada itselleen vaikeuksia.

    Uusi tieliikennelaki laski sakotusrajoja entisestään ja se on 1:1 sama, kuin että nopeusrajoituksia olisi alennettu. Eikä ainakaan mulla ole budjettia maksella parin sadan valokuvia. 70-75 kilsaa tunnissa kehällä on mun kannalta kestävä valinta. Ne, jotka ajaa lähempänä rajaa, tosiaan pikkuisen hidastavat. Jos ajaisivat tasaisesti alempaa nopeutta, ei hidastamisen tarvetta ole.

    Leppävaaran tunnelin kamera on tehnyt parhaimmillaan tuhatkunta sakotukseen riittävää kuvaa päivässä. Laitteen takaisinmaksuaika on lyhyt!

    Kehän kameratolpat sinällään oli ihan positiivinen lisä. Mun asunnosta näkee kehälle. Silloin kun siellä ei ollut kuvausvehkeitä, nopeudet olivat yleisesti satasen paikkeilla ja jopa rengasäänet kuuluivat asuntooni asti. Ei kuulu enää paitsi ne pakoputkivikaiset motskarit, joita silloin tällöin vielä liikkuu.
     
  5. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Vähä vois pk-seudun uuvatit laskia yhtee et jos rekka työntää peräpeiliin, mis o tarkastetut piirturit, ni ne ei aja 99% varmasti ylinopeutta nii et kamera räpsähtää koska niitten työpaikka on kortista kii, toisin ku näillä käteevetävil runkkareil velkavolkkareissaa ketkä vois vaikka vetää spandexeina toivottavasti auton alle.
     
    Herje tykkää tästä.
  6. Herje

    Herje Double Gearhead

    Jos ois tommonen ryssäkamera töissä niin joka viikko sais laittaa vastaavia videoita jakoon.
    T:Ammatikseen ajava.
     
    juko7, Jori85 ja Inlinee tykkäävät tästä.
  7. fmila

    fmila Gearhead

    Jep jep. Näitä "pumppukaasukaahareita" riittää. Niiden on pakko päästä ohi ja sit kameratolpan kohdalla mennäänkin 60 kmh, vaikka rajoitus on 80 kmh. Kumma ettei taito/äly/mittarinluku tms ei riitä edes siihen 75 kmh nopeuden ylläpitämiseen. Kumma juttu, mä koitan ajaa just sen rajoituksen mukaan, enkä oo vielä onnistunut selfien otossa kertaakaan kehä teillä. Kerran on "maakunassa" lipsahtanut, silloin onneksi firman autolla, eikä pomo tunnistanut mua kuvasta. Jouduin ostaa "pullakahvit". Nää eteläisen valtion kilvillä kaahaavat onkin sitte oma lukunsa. Tolkuttomilla ohituksilla, tyliin kaikki kaistat on mua varten, säästääkin sitten 45 sekkaa 10n kilsan matkalla ja kuitenkin ollaan peräkkäin seuraavissa liikennevaloissa Otaniemessä, tai mihin sit ollaankin menossa. Tolkutonta perseilyä:mad:. Aiemmin kun ajeli kehällä harrasteella, niin sai jonkunlaista kunnioitusta, nyt tuntuu kaikilla audimiehillä olevan hirmuinen näyttämisen tarve???

    t. AM
     
    Inlinee tykkää tästä.
  8. tammercity

    tammercity Gearhead

    Haluat siis käydä vain kuittailemassa, vaikka et liity asiaan mitenkään. Hieno mies.
     
  9. tapsah

    tapsah 2nd gear

    tollanen toiminta antaa rakkareille huonon nimen, ei mulla muuta.
     
    leivonharri tykkää tästä.
  10. Blower Camino

    Blower Camino Gearhead

    2007 käytiin ekan kerran norjan puolella kattomassa gatebiliä ja sillon havahduttiin tähän sujuvaan ruotsalaiseen liikennekulttuuriin että millon vain takaalta voi lähteä ohi ja vastaavasti ei ikinä tiedä koska tulee 2 vastaan. Oli tosi sujuvaa niinkun moni aina hehkuttaa :)
     
  11. leemu

    leemu Gearhead

    Ei normi autoilija kyllä voi.
    Nämä tahallaan sata kertaa kameraan ajelut on ihan eri juttu.
    Siinä huomautuslapussa sattuu lukemaan, että "ei johda muihin toimenpiteisiin"
    Nimimerkillä: pahimmillaan pari räpsyä samalle päivälle.
     
  12. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    On tässäkin taas melkoinen ketju, täytyy sanoa.
    Tää on nyt vissiin sitä parempaa harrasteautoilua missä ei virheitä satu.
    Tietty jos löhöilee päivät somessa liikennevideoita kattomassa niin ei satu.

    Tuohon ruuhkasuomen liikenteeseen ja ylipäätään ”pikkuautojen hölmöilyyn” liittyen näin itse RK ammattipätevyyden omaavana muistuttaisin, että se mitä sieltä 3m korkeudesta näkee, on ihan eri juttu mitä se 2m alempana jarrutteleva henkilöautokuski.
    Ei tuu tilanteet sillai silmille kuin siellä alempana ja nähdyt ns. tyhmätkin manööverit kantsii sovittaa kritiikin suhteen sen mukaan. Tyhmintä mitä ruuhkassa ja kehätiellä voi tehdä on kuvitella että se ruuhka siinä edessä jotenkin helpottaa, jos sitä hieman takaa ”työntää”. Siinä loppuu kiireet vaan kaikilta. Näitä näkee lähes päivittäin klo 7 korvilla, kun märkäkorvat istuu remmiin ja ampuu tuonne työmatkaliikenteen sekaan. Sit ihmetellään miksi välillä kaavaillaan 70 rajoittimia raskaalle liikenteelle.
    Jos lepoajat ja muiden liikennekulttuuri on ongelma ja menee tunteisiin, kantsii vaihtaa firmaa tai ammattia.
     
    cdv70 ja Herje tykkäävät tästä.
  13. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    itse en ole enää vuosiin uskaltanut näyttää noita ohitusmerkkejä, kun yleensä se tilanne menee vtuilleen.

    Eka kestää 3-5sekuntia ennenkun takanaolija edes tajuaa että näytettiin jotain merkkiä, sit tullaan kuikuilemaan takakulmaan muutamaksi sekunniksi ja sitten lähdetään ohi pintakaasulla, vaikka ei enää olisi näkyvyyttä, olisi sulkuviiva tai joku tulisi vastaan
    "no se rekkahan näytti että saa tulla ohi.."...JOO! 10sekuntia sitten, ei enää.

    Jos näytetään merkkiä, se tarkoittaa että kaasu pohjaan ja vilkku vasempaan - ilman empimisiä.

    No eipä näytellä enää... Kyllä ne rattimiehet pääsee ohi ilman merkkejäkin.

    Tuossa videossa ihmetyttää se että Käkkylämies (oli ainakin pidempi köriläs ratissa kuin apukuski, oletan siis mieheksi) ei edes yritä väistää, vaan tulee pokkana vasenta kaistaa, ihankuin olisi nelikaistainen tie..?
     
    leivonharri, DX, Mija ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  14. pptalo

    pptalo Gearhead

    Eihän toi nyt ihan järkevä ohitus ollut, mutta en kyllä alkaisi keltaiselle lehdistölle videota lähettämään. Viime kesänä käytiin omalla autolla Latviassa, Tallinna - Riiga välillä tollaisia ohituksia näki enemmän kuin 10 kaikki antoi tilaa eikä keskarit ja valot vilkkunut. Tavallaan liikenne oli aika sujuvaa ja helppoa, tosin vaatii että kaikki on hereillä eikä kännykkä kädessä.
     
    vivve ja mopo-ukko tykkäävät tästä.
  15. T5

    T5 Gearhead

    Ei ollu.
    Sulla meinaa alkaa vähän röpöttelemään tän asian tiimoila enemmänkin, kun noita sun postauksia kattelee.
    SE ON PERKELE LAUKAASSA! EI MIKÄÄN LAUKAALLA!!!! Vai asutko ite Helsingillä?

    Tuota ajokulttuuria en kaupaa todellakaan tänne. Syyn siihen voit katsoa vaikka juutuupista. Sieltä noita Sergeitten liikennevideoita löytyy yllinkyllin.
     
    big t ja toyopet tykkäävät tästä.
  16. pptalo

    pptalo Gearhead

    En minäkään. Mutta en käynyt venäjällä josta useimmat videot
     
  17. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Aika paljon tullut oltua Balttiassa ja Puolassa,vähän Venäjälläkin liikkeellä pyörällä,moottori ei polku mallilla.Liikenne on siellä omalla tavallaan sujuvaa,Suomalaisella asenteella kyllä kolisee aika äkkiä.Väistetään jos on aihetta,mutta kyllä siellä saa tilaakin jos sitä vilkulla pyytää,viime kesänä mentiin joku tonni tuolla ja ensimmäinen vaara tilanne oli kun tultiin Vuosaaren tunnelista kehälle,Bemari halusi vaihtaa kaistaa kainaloon.
     
    Inlinee tykkää tästä.
  18. xp

    xp Gearhead

    Samalla tavalla olisi moni meistäkin menetellyt. Ensin kymmeniä kilometrejä rekan perässä, ei ohituspaikkoja, jono kasvaa, pinna alkaa kiristyä. Rekka väistää pientareelle, kivet ropisee Caddyyn, tiestä nousevalta pölyltä ei näe mitään, panoraamatuulilasi maksaa 4000 euroa, no nyt on mentävä. Ei helv. vastaantulija, siinä ei ennätä takaviistoon kurkkia etä vieläkö voi perääntyä.
    Ja jos Cadillacilla tehdään kova jarrutus nii takapainoiset jarrut kääntää auton perä menosuuntaan samantien.
    Arvio vain tämäkin skenaario.
     
  19. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Kyllähän tässä tokiinsa verenpaine nousee.

    Nykyinen kulttuuri on mun mielestä kaikin puolin kuvottavaa, kojelautakameran ymmärrän vielä sillä että jotain kun sattuu on näyttää kiistatonta todistusaineistoa, mutta siinä kohin kun näitä aletaan postaamaan pitkin paskamedioita kaiken kansan ihmeteltäväksi..:mad:

    Voin kuvitella kuinka tuollaki, varmaan Skoda-kuskilla on se pieni ylemmyyden tunne sieltä jostain noussu ja pippeli heittäny puolheijariin ku se on purkanu tuon videon ja lähettäny iltalehteen. Sainpas todistettua omaa paremmuuttani! Samalla kehuu vaimolleen kulkuset vaahossa kuinka hän aina ajaa 10km/h alle rajotuksen ja hälle ei o ikinä sattunu mitään 30 vuoteen..

    Jälkeenpäin onkin niin tavattoman helppoa kaiken kansan lynkata ja mehustella julkisesti ( niinkun täälläkin) kuinka ois pitäny jarruttaa tai jättää kokonaan ohittamatta. Hetkellään kuski ainakin teki sen oikeen ratkasun että se veti päätöksensä mukaan homman maaliin, olkoonkin mikä olkoon, eikä tehny sitä pahinta virhettä että jää rinnalle virpomaan että jatkanko mä nyt ohitusta vai jarrutanko, näitäkin meinaan näkee, ja ne jos jotku vaarallisia onkin.

    Loppupeleissähän tuossa ei käynny kelleen mitään. Joskus toiseen maailmanaikaan, tai vähän kauempana sieltä Suomen Somaliasta, ei ois aiheuttanu muutaku että molemmat kuskit ois huokassu säikähdyksestä et onneks ei käynny mitään ja ottanu ehkä opikseen. Nykypäivänä se on puolen kansan spektaakkeli mehustella pieleen menneellä ohituksella.
    Kuvottavaa paskaa.

    Se siitä mun osalta.
     
    LGC, Volvo_5.7, Vuppe ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  20. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    Onhan se rekka voinut ajaa oikeassa laidassa antaakseen tietä, mutta ei ton Caddyn tarvinnut mennä kokonaan vastaantulijan kaistalle. Olisi voinut ohittaa keskiviivan päältäkin. Arviointivirhe kuskilta auton sijainnista ajoradalla?

    Tuo äkkiä ohi-logiikka ei oikein aukene itselle. Jos et näe - et mene!
    Oli sitten lumipyry, sade, sumu, pimeys, pöly, likainen/kulunut tuulilasi tai häikäisy.
    Ei niin kiire voi olla, että ohittamalla pääsee rajan toiselle puolelle, enkä puhu nyt keskiviivasta.

    Jos taas auton kulku maantiellä on niin epämääräinen, että pitää jättää kolmen metrin marginaali niin suosittelen liikennekäytöstäpoistoa ja alustan perusteellista huoltoa.
    Turha vedota uraisiin teihin, niistäkin pitää selvitä kuten muutkin tienkäyttäjät.
    Nokkakolari tuon ikäisessä Caddyssä lienee matkustajille fataali, turvavarusteina on korkeintaan karvanopat mahdollinen kojelaudan tiikeriverhoilu.

    IS
     
    LPV tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!