2020 drag race kausi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja supo, 1.1.2020.

  1. FB236

    FB236 2nd gear

    Vakavissaan drag racingissa mukana olevat ilmoittautumaan per heti. Kiitos! Saadaan sitten hankittua lisenssit sekä tehtyä muut tiimi-järjestelyt asiallisesti, kun kisojen järjestäminen varmistuu ajoissa. Sillä onko osallistumismaksu 300 tai 400 ei ole mitään merkitystä tässä lajissa. Myöskään se jaetaanko SM pisteitä omassa luokassa (3+ osallistujaa jne) on tässä tilanteessa tuskin relevanttia kenellekään lajiin sitoutuneelle. The dogs bark, but the caravan moves on.
     
    Muokattu: 4.7.2020
  2. supo

    supo Double Gearhead

    Kaikilla ei vaan ole sitä muutamaa satasta tässä tilanteessa laittaa eli pitävät välivuoden/siirtyvät muuanne ajamaan,nyt vaan on se tilanne maailmalla ettei ole mitään normaalia eli tosiaan nyt hinnoittelu on saavuttanut kipurajan monelle ja kalusto jää talleihin odottamaan parempia aikoja.
     
    xarper ja Araldite73 tykkäävät tästä.
  3. Duster440

    Duster440 Gearhead

    En tarkoittanu vinkua satasesta vaan se oli kysymys tai ajattelin ääneen.... toivon sama kun moni muu että päästään ajamaan ja nauttimaan rakkaasta lajista.
     
  4. Herje

    Herje Double Gearhead

    En itsekkään ole vinkumassa satasesta.
    Koitetaan saada pelit nippuun ja katsotaan sitten vieläkö kukkarossa on rahaa osallistumis- maksuihin.
    Lisenssin maksoin jo heti keväällä.
    Alku kesästä iso moottori rikko.

    Nyt menossa taas pelit kasaan mutta, tavan duunarin kukkaro ei loputtomiin taivu.:(
     
  5. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    Ei ole osaa eikä arpaa tähän mitenkään, sivusta huutelija olen. Miettinyt vaan sitä, että kun usein sanotaan että -osallistusmaksut on niin pieni osa kuluja- , joka on täysin totta.

    Kun alkaa jokainen kuluerä nousemaan sen 100€ tai enemmän, niin jossain kohden kamelin selkä katkeaa duunariharrastelijalla. Noita kulueriä kun tuollaisessa harrastuksessa riittää. Sillä kilpurilla ei ole kuitenkaan pakko ajaa. Eikä se välttämättä ole elämän ainut asia.

    Ehkä vielä enemmän on se periaatteellinen kysymys, että saako maksaja rahalleen riittävää vastinetta? Jos se vastine on riittävä, niin sen maksaa, vaikkei se hauskaa ole.

    Yhteistä hyvää tässä tavoitellaan, yhdistystoiminnalla mennään eteenpäin. Valintojen tekeminen on vaan tainnut olla jo vuosia fyyran toiminnassa taloudellisen pakon sanelemaa, ei ole paljoa ollut vaihtoehtoja; sammutettu vaan tulipaloja toisensa jälkeen. Jotenkin on mielikuva, että myös vuosikausia jatkunut epäluottamus fyyran toimintaa kohtaa murentaa vaadittavan yhteishengen sammuttaa talkoilla noita tulipaloja.

    Tullaan radikaaliin kysymykseen että onko järkeä jatkaa edes näin?
     
    Herje, supo ja superbird tykkäävät tästä.
  6. supo

    supo Double Gearhead

    En tiedä tarkoitatko minua että olen koira eli avaan hieman asiaa eli olen mukana teamissa joka jo ilmoittautunut kisaan sekä koitan tehdä itselle vielä yhtä putkirunko(cromo)kilpuria -41 Willystä radalle(ehkä 2021 radalle) sekä olin Kauhavalla kevätkokouksessa sekä vielä ainakin hetken ryhmäedustajana niin se että kerron asioita täälläkin niin se on vain huoli lajin tulevaisuudesta.Minuun otettu yhteyttä eri asioissa joista tullut ilmi että osa jättää suosiolla ajot 2020 väliin kun korona ja muuta asiat estävät ajamisen sekä yhtenä ratkaisevana asiana on että nyt maksukatto on tullut vastaan.Hyvä osoitus asian paikkansa pitävyydellä näiden testihommissa ettei ole ollut porukkaa vaikka siellä olosuhteet aivan huiput!Terv:Kari "Supo" Laitinen,Hiltulanlahti Ps.13.7 varmistuu ajetaanko vai ei.
     
  7. pile

    pile Gearhead

    Näinhän se on ,toi rahan paskaa tuntuu olevan aina liian vähän. Me kumminkin tykätään lajista ja sen tulevaisuudesta ollaan Sen verran tästä huolissaan että päätettiin sponssata kahta junnu tiimiläistä seuraavaan kisaan siten että maksetaan heidän osallistumismaksunsa. Vaatii sen verran vaivautumista että käy Peikkojoen Racing fb sivuilla kertomassa miksi juuri hänelle pitäisi tämä palkinto antaa. Niin voi siellä käydä myös kertomassa että joku muu tarvisisi sinun mielestäsi sitä palkintoa eniten.
     
    Mikkis tykkää tästä.
  8. superbird

    superbird Gearhead

    Miten se betonin ja asfaltin kohdalla ollut rappu, onko korjattu?
     
  9. josu

    josu Gearhead

    West coust cupin porukat on tehneet hienoja ja halpoja kisoja vuosikymmeniä,ilman pahempia tappioita. Jos tekisivät tappiota niin tuskin jatkaisivat. Oletetaan 50e kuski niin ollaan +-0 tilanteessa 100e kuski ollaan sievästi turvatulla puolella.
    Mikä estää FHRA, ta tekemästä samaa vaikka 200e per kuski, toki FHRA liimaa 402m joten kulut ovat kovemmat.
    Kisaajia olisi ihan toiseen malliin kuin nyt. Kaikki hyötyivät.
    PS. Ei kaikilla ole ne viikkorahat kohdillaan 1000-2000e per kesän kisat ovat monelle liikaa
     
    Swinger71, superbird ja supo tykkäävät tästä.
  10. josu

    josu Gearhead

    Ja toisaalta on tuo FHRA, n hinta mikä tahansa,
    kuskeja liian vähän=liian kallis hinta
    Pitäsköhän asialle tehdä jotain?
     
    Araldite73 ja supo tykkäävät tästä.
  11. pinola

    pinola Gearhead

    Ei varmaan estäisi mikään, mutta riittäisikö se sitten kisaajille? Heitän nyt oman arvion ihan hatusta että FHRA käyttää keskimäärin 7-10 kertaa enemmän rahaa pelkkään rataan kuin WCSC.

    Mun mielestä on ihan aiheellinen kysymys että onko siinä enää mitään järkeä jos sellaiselle ei ole tarvetta. Nythän ryhmät ketkä eivät sellaista rataa tarvitse maksavat ”turhasta” enemmän. Olisiko se ok jos rata ei olisikaan mahdollisimman hyvä vaan se olisi vaan tehty budjetilla? Kun esim noita takavuosien onnettomuuksiakin kattelee, suuri osa on ihan pidonmenetyksiä puolessa radassa ja siitä kaiteeseen / ulos. Enää niitä ei onneksi juuri tapahdu, mutta onko siitä maksettu liian kova hinta?
     
    JuhaKuu, pile, Mikkis ja 1 muu tykkäävät tästä.
  12. supo

    supo Double Gearhead

    Anssi,ei lähetä turvallisuushommista piiruakaan helpottamaan vaan koitetaan keksiä uutta/vanhaa virittäen niin että saadaan kokonaisuus halvemmaksi eli ehdotan että ajettava matka 1/8 matkalle jolloin saamme sieltä jo hieman pienemmät kustannukset sekä kisatahtia katsojien mieliksi nopeammaksi sekä muuta ajojen ympärillä tapahtuvaa toimintaa kustannustehokkaammaksi sekä että meidän kilpailijat,katsojat sekä elintärkeä vapaaehtoisporukka tuntisivat että olemme kaikki oikeassa paikassa!Eli se kuuluisa tuote kuntoon!Laji on hieno tapa harrastaa moottoriurheilua kaikkine luokkineen sekä todella näyttävää jopa tv:ssä!Laji enemmän esiin niin saadaan ne kuuluisat yhteistyökumppanit mukaan ja matkaan!
     
    PetteriT, josu ja MIAMIDRAGRACING tykkäävät tästä.
  13. MIAMIDRAGRACING

    MIAMIDRAGRACING 2nd gear

    200m kisa, selvä säästö tynkäkaudella.
     
    josu ja Araldite73 tykkäävät tästä.
  14. Araldite73

    Araldite73 3rd gear

    Olisiko järkevää ajaa tynkäkausi 1/8 matkaa
    Halvempi preppaus, halvemmat osallistumismaksut, enemmän osallistujia jne. Mielestäni Miamin idea on hyvä.
     
    josu tykkää tästä.
  15. josu

    josu Gearhead

    Hieno idea. Kannatetaan
     
  16. vesku106

    vesku106 1st gear

    [​IMG]

    pileGearhead

    ””Tierän että sohaisen ampiaspesään nyt mutta.Kukaan ei tunnu uskaltavan puhua junnuista. Niin tärkeitä kun he lajille ovatkin niin kiinnostaako katsojaa katsella näitä. Heitä on kohtuu paljon vievät oman osan ajoajasta. Mietin vaan kuinka moni junioreista oikeasti rupeaa isona ajamaan. Olisiko mahdollista näitä ajattaa jotenkin toisin kuin nyt? Kenenkää ei saa ottaa tästä herneitä nenään.

    pile, 10.10.2019”””

    ””Supo , oikeasti missä vaiheessa tuli junnut kisoihin ja missä vaiheessa alkoi yleisö katoamaan. Mieti. Älä ota heti herneitä nenuun. Kuten sanoin tää on hyvin herkkä asia. Mietin vaan mikä meillä nyt oikeasti klikkaa kun ei maksavaa asiakasta tule enää.Ei saa olla sokea ,pitää nähdä myös tulen läpi.Olisko aivan pois suljettu vaihtoehto että junnut ajaa joko kokonaan eri päivänä tai sitten heti aamusta muutaman kierroksen ja samoin pudotukset heti aamusta tällöin ne eivät sekaa ns. Oikeaa kilpailu toimintaa.

    pile, 10.10.2019””

    "Sohastaanpas ampiaispesään"
    On tää ihme touhua, yhessä vaiheessa haukutaan junnut pihalle koko leikistä ja sit yht äkkii testipäiville pääsis loppupelissä puoleen hintaan, aletaan maksamaan jo niille osallistumis maksuja et vaan tultas kisoihin et saatas se 100 osallistujaa täyteen.
    Vituttaa välillä aika rankasti lueskella täälläkin ku "isot pojat"harrastaa omaa lajiaan, millään muulla ei oo mitään väliä kuhan itte pääsee ajamaan sen oman lähdön, mut nyt ku näyttääkin siltä et kisoja ei järjestetä osallistuja pulan vuoksi niin ollaankin ruikuttamassa "ketä vaan" paikalle, mihin hintaan tahansa. Välillä vois tähdätä vähä pidemmälle ku siihen kusilaariin. Junnuja ei oo kuitenkaan iso ryhmä ja niistä ehkä jokunen saattaa jatkaa lajin parissa eteenkin päin, siitä on pieni kynnys jatkaa jos vaan resurssit antaa myöden, tavallisen tallaajan puolelta on jo jonkinlainen kynnys lähteä ajamaan suoraan SM kisaan jolloin tulijoita ei ihan jonoks asti oo.
    Ja tää postaus ei tarkota sitä et me oltas siin arvonnas mukana kahen junnun osallistumis maksuihin maksusta, me tullaan kisoihin jos siltä tuntuu tai sit me ei tulla.
    JR/M 104
    ex.JR/M103
    Vesa Lehtonen
    Vesa Lehtonen
     
  17. pile

    pile Gearhead

    Niin jokainen taaplaa tyylillään näinhän se menee. Kyse ei ole nytkään mistään muusta kuin siitä mitä jo sanoit. Haluamme osaltamme turvata että kisat ajettaisiin. Se minimissään 100 osallistujaa ku voi olla kiven takana nyt ku tilanne on korona kesän vuoksi mikä on. Oltaishan me voitu ilmoittaa että maksetaan yhdelle täysi ikäiselle osallistumis maksu. Mutta tultiin siihen tulokseen että junnut on kumminkin se oikeampi kohde mitä avustetaan tai sponsoroiraan. Edelleen toi fb oleva juttu on avoin kaikille junnuille.
     
    jknR tykkää tästä.
  18. Araldite73

    Araldite73 3rd gear

    Hieno homma Pile, kyllä se on niin että nuorissa on tulevaisuuden kuskit.
     
  19. josu

    josu Gearhead

    Nyt kun tää juupas eipäs kisa on käynnissä ja ne joilla on entinen rahaa niin voittaa, Osallistumismaksut on ihan kohdillaan joidenkin mielestä.
    Missä ON KUSKIT
    Näin se vaan menee porukat äänestää jaloillaan jos jokin asia on pielessä, ei näitä keskusteluja käytäs jos kaikki olis ok tai edes alueella.
     
  20. pile

    pile Gearhead

    Voisin kuvitella että kaikki tietää mistä johtuu tään vuoden hintojen nosto. Jos ei tierä niin on aika ottaa selvää siitä. Ei noita hintoja kukaan ilkeyttään nosta.
     

Kerro tästä muillekin!