Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. Cam69

    Cam69 2nd gear

    Hienohan tuo on kuin mikä, ja näyttää myyjäkin tiedostavan sen enemmän kuin hyvin.
    Nämä 'köyhät älkööt vaivautuko' myyjät tosin ainakin itseä hieman ärsyttää.
    Tuo on ensi vuonna museoitavissa, että kyllä nämäkin jo alkaa harrastepeleistä menemään.
    Lava-autot on varmasti nouseva trendi Suomessakin.
     
    Lowry tykkää tästä.
  2. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Se on ollut jo muutaman vuoden.

    Ei ole kuin pari vuotta, kun niitä kuutos-pickuppeja sai puolellatoista tonnilla, jopa kanttikoppaisia oli parin tonnin hujakoilla. Miltä näyttää nyt tarjonta?
     
  3. Lowry

    Lowry 2nd gear

    Joo en tarkoittanutkaan, että nämä ei menisi harrastepeleistä, vaan lähinnä sitä, että noi vanhemmat ei oikein sovi jokapäiväiseen ajoon kenelle tahansa (eikä nyt kenenkään ympäri vuoden rodilla ajavan tarvitse tarttua tähän).
     
  4. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Toisaalta ns. "täysi läpikäynti" tuntuu olevan aika paljon helpompi nakki kuuskytlukuiseen kansansuosikkiin, mitä ysäriautoon. Millä saa kaikki ne harmaat muoviosat hyväksi? Millä korjaat digimittariston auringonpistoksen?
     
    isalmela tykkää tästä.
  5. terkaa

    terkaa 1st gear

  6. f34

    f34 Double Gearhead

    Vinyylisprayllä saa muovin värin palautettua.
    Tuon ajan digimittarit on tehty niin karkeasti, että kolvipojat korjaa tinaukset, vaihtaa vuotaneet konkat ja palaneet vastukset
     
    leivonharri tykkää tästä.
  7. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead


    Niin?

    Pointti ei varmaankaan ollut se että onko tuo jenkeissä kasattu vai ei. Veikkaan että pointti oli siinä, että toi on ihan samanlainen kananmunan puolikas ku kaikki muutkin nykyautot, valmistusmaasta riippumatta. Siitäkin huolimatta että se on "dodge dart".

    Toi on yhtä paljon dart, ku daewoo, eiku siis "chevy" kalos on muskeliauto.
     
  8. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Dartti oli alunperin edullinen amerikkalainen pikkuauto, varsinainen Amerikan Lada. Sikäli moderni versio on uskollinen esikuvalleen. Minusta ihan hyvä, ettei alettu tekemään väsynyttä retromallia. Eikö tuo ollut alunperin johonkin Intian markkinoille suunnattu?
     
  9. Mac

    Mac Gearhead

    Mitäpä järkeä siitä on vielä tarjota, kun kauppakaan ei lopu vielä yli kahteen viikkoon.
    Parhaimmassa tapauksessa kun menee tarjoamaan jotain, niin sata varmasti tulee jotain muuta mielenkiintoista myyntiiin ja sitä ei sitten voi ostaa, kun rahat kiinni huudossa.
     
    viikinki75, Make.S ja litres tykkäävät tästä.
  10. Jusmo

    Jusmo Gearhead

    No joo olisinhan senkin pointin voinut miettiä, saman tein itsekin erään kohteen kohdalla että pari viikkoa seurasin muiden huutoja mutta vasta viimeisenä päivänä tarjosin.
     
  11. terkaa

    terkaa 1st gear

    Dart tehttin alunperin jenkki markkinoille mm. juuri ajokortti-iän saavuttaneille nuorille. Darttia myytiin myös Kiinaan nimellä Fiat Viaggio, koska Fiat on siellä tunnetumpi merkki. Auto oli kuitenkin sama keulamaskia ja rattia lukuunottamatta. Dart perustuu Alfa Romeo Giuliettan venytettyyn pohjalevyyn. Valmistus tapahtui Belvideren tehtaalla jossa tehtiin myös aiempiakin Dart malleja 60-luvulla, myös Kiinan vientiin menneet Fiat Viaggiot kasattiin Belvideressä. Olen samaa mieltä siitä että Dart on esikuvalleen uskollinen halpana amerikkalaisena perusautona. Ja jos Dodge valmistaa autoa ja antaa sille mallinimeksi Dart niin Dodge Dart se silloin on...
     
    Muokattu: 30.7.2020
    leivonharri ja Catiska tykkäävät tästä.
  12. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    No se nyt vaan on aivan se ja sama ajaako tuommoisella "dartilla" vai vaikkapa avensiksella.
     
  13. jariha

    jariha Double Gearhead

    ainoa vaan että se anjovis on laadukkaampi....
     
  14. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Ja isompi ja kalliimpi.
     
  15. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Suoraan sanottuna Dodge tarvitsi mallistoonsa tuollaisen edullisen perus-sedanin. Challenger ja Charger on makeita autoja, mutta loppujen lopuksi monellekin liian lapsellisen maskuliinisia autoja. Kuitenkin aika moni tarvitsee huomaamattoman harmaan perusauton ja minusta hyvä, että sellaisen voi ostaa Dodgena eikä aina tarvitse ostaa korealaista. Uudelleen brändätty Neon toi Dodgen takaisin amerikkalaiseksi perusautoksi ja antoi Chryslerin yrittää myydä autoja isossa mittakaavassa Amerikan tuulipukukansalle.

    Ihan hirveä hitti se ei kuitenkan kai ollut.

    Mutta ilmoitus ei sinänsä puhu paskaa, vain, että vuosien varrella Dartin nimi (Suomessakin) ja amerikkalaisuus perusautoissa ei oikein enää luo positiivistä mielikuvaa. Vähän niinkun se parin sivun takainen "Suomi-Pickup".
     
  16. terkaa

    terkaa 1st gear

    Näin sen itsekin näen että tuo Dart on edullinen peruskulkine niille jotka eivät halua Toyotaa, Peugeottia tai Daewoota. Joillekin on kuitenkin merkitystä sille ajaako arkiajot Toyotalla vai Dodgella.
     
  17. teddy99

    teddy99 Gearhead

    "Kesä renkat+Talvirenkat+lohkolemitin+sisetilalämitin sa kysye lise autosta soitamala"
    Auto melkein Suomessa, Ahvenanmaalla. Mitenkähän keskustelu sujuu jos ostaja ei osaa Ruotsia?
    Ilmoituksessa mainittu 105000 km, ja myös lähikuva mittaristosta, jossa sama lukema. Paitsi.... Tuo on jonkun muun auton mittaristo... Sisäkuvassa modernin näköinen sisäverhoilu oikean puolen ovessa. Ei myöskään ole tuosta autosta otettu.... Vetokoukku on... No ei ainakaan kuvan perusteella ole... Airbagejäkään tuskin on tuon ikäisessä Mazdassa.... Ja pöytätietokoneen käyttäjälle vähän haasteellista katsoa myyntikuvia.... Menisikö helpommin kaupan, jos vähän keskityisi enemmän myynti-ilmoituksen tekoon?
    https://www.nettiauto.com/mazda/323f/11498396
     
  18. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Sillä on ilmeisesti mennyt kahden auton kuvia sekaisin. Suzuki Lianasta mittarilukemakuva ja ovikuva. Mun silmät näyttäis, että mazdan mittarissa olis reilu 400K.
     
  19. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    no, kuudensadan euron auto, jonka luultavasti ostaa joku affenanmaan serkku kolmella sadalla ja nuuskatornilla. En määkään panostaisi edes noin paljoa. Kiva niskajumppa kyllä.
     
  20. T5

    T5 Gearhead

    Tähän alle listaan kaikki erot, mitä nykyautoissa on (pl. premium-autot):
    -
    -
    -
    -
    Unohtamatta erittäin tärkeätä:
    -
     
    PilsnerBil, FuryIII '71 ja leivonharri tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!