Postin ja Matkahuollon " parhaita" - topic

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 16.9.2012.

  1. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Riippuu oletko lähettäjä vai vastaanottaja. Jos vastaanottaja, niin ei kannata ollenkaan, posti ei korvaa mitään (koskaan) vastaanottajalle, tai ainakin näin mun korvauspäätöksessä seisoo.
     
  2. jus57

    jus57 Gearhead

    Vastaanottajan roolissa tällä kertaa.
    No tuohan oli mielenkiintoinen tieto!
    Tosin ei yllätä yhtään kun postista kyse..
     
  3. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Lähettäjä on ostanut palvelun postilta niin lähettäjä tekee korvausvaatimuksen ynm. mitä liittyy lähetykseen
     
  4. T5

    T5 Gearhead

    Eikös Postilla nuo korvaukset mene painon mukaan? Eli ihan naurettavia korvaussummia maksavat, ellei ole vakuutettuna lähetetty.
     
  5. DD6

    DD6 Gearhead

    Heh. Yksi Amerikan paketti saapui viimein Suomeen 4.7. ja siitä tuli ilmoitus, että "sinulle on tulossa tulliselvitettävä paketti". Tiedot löytyivät Tullin sivuilta ja maksoin tullitkin jo. Paitsi että Posti ei ole vieläkään saanut laitettua pakettia siihen jonoon, että voisin maksaa sen Postin oman käsittelymaksun. Eli, kuukausi tässä jo odoteltu pelkästään Suomen pään tötöilyä. Sitä ennen meni 2kk jenkkipäässä.
     
  6. stana

    stana 3rd gear

    Sen voi maksaa periaatteessa heti kun tulee ilmoitus tulliselvityksestä, pitää vähän kaivella et löytää tiedot.
     
  7. DD6

    DD6 Gearhead

    Tulli on maksettu joo, mutta kun yrittää maksaa Postin lunnasvaatimusta, tulee vaan ilmoitus, että ei voi maksaa, koska lähetys ei ole vielä tullattavissa.

    EDIT:

    Olen siis käyttänyt tuota postin omaa nettisivua, joka kysyy lähetystunnusta: https://www.posti.fi/fi/asiakastuki...ittelymaksu-tulliselvitettaville-lahetyksille
     
  8. stana

    stana 3rd gear

    Minä olen noissa herkästi pistänyt sähköpostia ja alkanut kysellä, parhaillaan tulli vastas heti ja posti viikon kuluttua. Siinä välissä olin jo paketin saanut..
     
  9. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Lähetin toukokuussa Summitille viallisen tuotteen postilla,tänään hain sen postista takaisin kun se oli käynyt ison veden takana kääntymässä.Mitään mainintaa ei löydy että miksi palautunut,mutta postille piti maksaa tuo 2,90 että sain sen tullista liikkeelle.Tulli sentään uskoi että oma paketti sieltä tulee takaisin ja Summit maksoi lähetyskulut,pitää varmaan kysyä Summitilta että otetaanko toinen kierros...
     
  10. Temppis

    Temppis 2nd gear

    Mitä tarkottaa "shipment cancelled". Tilasin aliexpressistä ekan kerran. Tilasin kesäkuun alussa ja tuo tuli lukemaan varmaan viikko tilauksesta, eikä nuo vinosilmät tietenkään vastaa kun niiltä yrittää kysyä jotta onko ongelmaa. Vihreä juova kuitenkin vielä liikkuu ja siinä lukee että 30.8 pitäisi tulla tai ota yhteyttä.
     
  11. T5

    T5 Gearhead

    Ootat tohon päivämäärään saakka. Jos ei tavaraa kuulu ni valitusta menemään ja saat rahas takasin.

    Kerran mulla lukenu sama ja silti tavara tullu perille.
     
  12. jus57

    jus57 Gearhead

    Postissahan on asiakaspalvelu!
    Ei mennyt ihan kuukauttakaan niin soittivat että onko paketti tullut.No ei ole!
    Nyt etsitään kadonneista posteista?
    Kovasti kyselivät mitä paketti sisältää eli kai siellä joku aukoo paketteja ja etsii öljynputsareita ja alustan osia...ym...palikkaa.
    Onneksi ei ollu iso menetys mut v...taa pojan puolesta kun oottaa palikoita...
     
  13. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Ostin huhtikuun lopussa kalliin erikoisdamperin Texasista. USPS oli ainoa vaihtoehto myyjällä. (Kerron osasta ja kalleudesta koska alkoi jo vähän hikoiluttamaan kalliin osan mahdollinen katoaminen)

    Tracking loppui toukokuun 2.päivä Chicagon kansainväliseen lajittelukeskukseen.

    Sitä jo tässä kerettiin etsiä lähettäjän ja Postin jokun pikkupäällikön kanssa. Posti sai selville et 9. päivä viel Chicagossa. Mut ei muuta. USPS ilmoitti että tod.näk makaa satamassa.

    Joko Posti ei tiedä tai ei vaan tarkoituksella kerro että huhtikuusta lähtien USPS tulee Eurooppaan konttirahtina meriteitse. Koska matkustajalentokoneet ei lennä ja USPS; llä ei ole omia koneita.

    No keskiviikkona tuli Oma Posti sovelluksen kautta tieto et paketti tulossa tullaukseen. Torstaina oli jo noudettavissa kotikunnalla.

    Tracking numero oli tosiaan tässäkin vaihtunut jossain vaiheessa. Ehkä kun prosessoitu Rotterdamissa. Sinne kaikki Euroopan lähetykset menee.

    USPS;n sivulta löytyy lisää aiheesta.
     
    Norri tykkää tästä.
  14. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Silleesti kun en ole mikään piisirulaitteitten guru niin tuo oma posti-palvelu taitaa toimia miten toimii. Ostin elokuun loppupuolella naapurille Englannista sähköisen pa-pumpun hänen -82 626 Mazdaansa. Siksi Englannista ettei tarvitse menettää loppujakin hermojaan sen postin 2.90 e käsittelymaksun kanssa. No laatikkoon ilmestyi maanantaina lappu että teille on lähetys lähimmässä postitoimipaikassa. Minäpä sitten värkkäämään valtakirjaa ja annoin ilmoituksen ja valtakirjan naapurille että sil vous plait mistään ei tosin ilmene mikä tää on mutta luultavasti se on sinun pa-pumppusi. Nimittäin lapussa ollut koodi ei täsmännyt ebay sivulla olevaan koodiin. Naapuri kävi sitten illalla postissa, vitut sieltä mitään pumppua löytynyt. Eikä lappusen koodia löytynyt postin ATK-järjestelmästä. Eilen(tiistaina) sitten uusi yritys. Vitut täällä mitään pumppua ole hyllyssä eikä järjestelmässä. No, hän oli kuitenkin saanut tytöt suorittamaan manuaalisen etsinnän hyllyköiltä ja kato perkele, siellä se oli Facet paketti kyhjöttänyt jossain. Pumppa oli jo iltapäivällä toiminnassa hyvä niinkin mutta ebay seurannan mukaan se ei ole vielä edes lähtenyt Lontoosta mihinkään. Ja se saapumisilmoituksen koodi on edelleenkin tuntematon postin järjestelmälle. Ja OmaPostille. Että tälleen täällä maaseudulla.
     
  15. voijaggeri

    voijaggeri Gearhead

    [QUOTE="BRAKE DRUM, post: 3788210, member: 459Pumppa oli jo iltapäivällä toiminnassa hyvä niinkin mutta ebay seurannan mukaan se ei ole vielä edes lähtenyt Lontoosta mihinkään. Ja se saapumisilmoituksen koodi on edelleenkin tuntematon postin järjestelmälle. Ja OmaPostille. Että tälleen täällä maaseudulla.[/QUOTE]

    Varmaan on joutunut tohon "Global Shipping Programiin eBayssä" ebayn mukaan pitäs nopeuttaa ja halventaa lähetystä, mutta kokemuksesta huomattu et katoaa aina seurannasta melkeen viikoksi ja silti liikkuu - mullakin osat yleensä olleet asennettuina vaikka seuranta sanoo yhä matkalla.

    Joskus on löytynyt käyttämällä-->http://parcelsapp.com/en/shops/ebay
    ja sit sieltä niitä mitä se tarjoo alhaalla haun yhteydessä voi olla (esim. Norway post, Bring, yms)
     
  16. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Sehän meni Postilta ihan vitun vahvasti. Ihmettelin missä paketti on, kun kummiskin tullattu jo 28.11 ja vapautettu tullista. Noh se oli lojunut 2 viikkoa pakettiautomaatissa, ei mitään ilmotusta mistään ja 14. päivä takasin kohti jenkkejä....
     
  17. Jeep360

    Jeep360 2nd gear

    Postilta ihan normitouhua , muutaman kerran jääny ilmoitus tulematta , kun tulee postin kautta tavaraa , pistän aina työpuhelimen numeron , kun on jatkuvasti käytössä. Omaa puhelinta en ole käyttänyt pariin vuoteen.Kesällä tuli jotain tavaraa postin kautta ja laitoin pitkästä aikaa puhelimen lataukseen,kas kummaa posti oli ilmoittanut erinumeroon mihin piti , onneksi ei ollu ehtiny takasin lähteen.Postiinhan on aivan turha rutista yhtään mitään , ketään ei kiinnosta ja mitään ei korvata , siinä firmassa asiakas on aina väärässä.
     
  18. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Posti; Imatra - Keminmaa jälleen 1 vuorokausi, joka on vakioaika tälle välille. Koeponnistuksia on useita.
     
  19. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Pikakirje Hki-Tre 6 päivää.
     
  20. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Syrjäkylien kirous.
     
    chevy 2, MJF ja Vuppe tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!