Convertible top guys kokemuksia?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Concarne, 14.9.2020.

  1. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Onko joku tilannut kattoa kyseisestä firmasta ja minkälainen on ollut laatu? Pitäisi saada Devilleen uusi rätti ja tuo vaikutti ainakin edulliselta paikalta ja on pitkään toiminut firma joten ei kai se kovin huonokaan voi olla. Kaikilla kattojen tekijöillä näyttää materiaalit ja värit olevan suunnilleen samat joten niissä ei kai isompaa eroa ole.
     
  2. Väpsy

    Väpsy Gearhead

    Mulle tuli katto sieltä, makaa tosin vielä hyllyssä niin ei käyttökokemuksia ole kertynyt. Asiakaspalvelu melko suolesta, kyselin kolmeen kertaan mitä maksaisi katto parempaa matskua valkoisena, saamatta vastausta (sivuilla luki että myös muita kuin listalla olevia värivaihtoehtoja saa custom-työnä, piti kysellä hintaa ja saatavuutta erikseen). Lopulta tilasin alkuperäisestä materiaalista, kun löytyi "oikea" väri hyllytavarana. Tilauksesta tuli kuittaus, ja lähetyksestä kuittaus, ja kaksi pakettia saapuikin kontituspaikalle. Onneksi nämä ui velipojan auton kyydissä, niin odottelivat tovin, ja olikohan n. 4 viikkoa pakettien saapumisesta tuli kontittajalta viesti/kysely, että mikä paketti nyt tuli, ja miksen ole ilmoittanut että vielä jotain on tulossa. Ööh, ei sitten mitään käsitystä mistä kyse... Availivat paketin, niin siellä oli katon vaijerit jälkkärinä, olivat vaan "unohtaneet" ilmoittaa että jäivät puuttumaan toimituksesta, ja että ovat sellaisia lähettämässä jälkikäteen, kuin myös että nyt on paketti lähtenyt... Hypistellessä vaikuttaa ihan hyvältä matskulta, ja näyttäisi kaikki olevan mukana mitä pitikin, ehkä se on se hinta/laatu-suhde mikä näkyy asiakaspalvelusta.
     
    Muokattu: 14.9.2020
    Concarne tykkää tästä.
  3. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Väpsy, mitä materiaalia tuo sinun katto on? Perus vinyyliä? Antoivatko paketista kuitenkin seurantakoodin että näki missä ne on menossa?
     
  4. Väpsy

    Väpsy Gearhead

    Mulla on "perinteistä" pinpoint-vinyyliä, olisin halunnut stayfast canvaksen, olis ollu vähän pehmeämmän/muhkeamman näköinen ylhäällä ollessaan, mutta sitä ei tosiaan saanut valkoisena, muualtakaan, eikä tullut vastauksia kun kyselin custom-värinä. Tuli tilausnumero, ja sivuille kirjautumalla pääsi kurkkimaan missä vaiheessa tilaus on, ja lähetyksen jälkeen missä liikkuu. Siellä(kään) ei kukaan huomannut mainita että toimitus oli vaillinainen, ja että vielä on paketti tulossa. Ei sinällään haitannut, tilanne olis voinu olla toinen jos ekat paketit olis kerinnyt jo lähteen kelluun merelle, olis aiheuttanut todennäköisesti paperijumppaa. Sen verran viisastuin, että jos tuolta vielä jotain tilais, pitäs vastaanottajan kontituspaikalle olla kartalla mitä pitäs olla tulossa, ja saada tarkastettua pakettien sisällön.
     
    Concarne tykkää tästä.
  5. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Otitko lasilla vai muovisella ikkunalla? Jos on lasia niin onko se sävytetty vai kirkasta?
     
  6. Väpsy

    Väpsy Gearhead

    Muovilla, kahdesta katosta nähny lasin särkyvän kattoa laskiessa kun kaukalo ei ollukkaan tyhjä, ei lasia siis mulle.
     
  7. Antti - I

    Antti - I Gearhead

    Minä tilasin omani viime talvena TopsOnline:lta, Robbinsin vinyylikaton. Siellä toimi ainakin hyvin palvelu. Rahti tosin oli sadan euron luokkaa, kun oli lasi-ikkunalla ja tuli Fedexillä.
     
    Concarne tykkää tästä.
  8. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Toimitusaikakyselyyn ainakin vastasivat kohtuullisen nopeasti. Kysyin vielä itsekin tuota kangaskattovaihtoehtoa mutta en ole ainakaan tuota Stayfast-kangasta nähnyt valkoisena missään.
     
  9. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Laitoin katon tarvikkeineen tilaukseen. Tulossa on puhdas valkoinen lasi-ikkunalla. Saa nähdä kuinka etenee.

    Osaisiko joku vinkata pääkaupunkiseudulta tai läheltä asentajaa? Yhdestä paikasta kysyin ja tarjous oli tonnin luokkaa. Mielestäni vaikuttaa kalliilta valmiille katolle missä on tarvikkeetkin mukana. Luulisi verhoilijan palkoilla tonnilla tekevän ainakin pari-kolme päivää töitä eikä ammattilaisella luulisi pelkässä katossa niin pitkään menevän.
     
  10. Väpsy

    Väpsy Gearhead

    En ole alle tonnin arviota saanut vielä mistään,ilmeisen paskamainen homma tehdä nätisti kun ei kukaan sitä"halua"tehdä...
     
  11. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Sitten täytyy tehdä itse, onhan tässä kohta pitkä talvi aikaa harjoitella. Ihmisten tekemiähän nämä ovat joten kuinnka vaikeaa se voi olla. Tulee siis todennäköisesti maksamaan tuon tonnin ja lisäksi yhden uuden katon kun joutuu lopulta viemään ammattilaiselle...
     
    Väpsy ja Roberto tykkäävät tästä.
  12. PetriN

    PetriN 3rd gear

    Joo ei se tonni kallis ole, koska tuskin koskaan menee, niinkuin ajatus. Välillä on olevinaan valmis, mutta ei sitten olekaan. Onhan lopputuloksesta kuitenkin hyvä tultava.
     
  13. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Taisipa tulla katto tuohon 300 avoon top guysiltä aikoinaan. Liekkö nuo itse noita kattoja tekee? Pikkusen olisi huomauttamista takakulmien pyöristyksessä rätissä. Tonni taitaapi olla ihan sopu hinta katon laittoon, siinä kun käsin parikinpäivää pigoittelee. Tuon on homma, jonka minä jätän ainakin ammattilaiselle. Tietenkin onhan kokemus se huonokin kokemus sinäänsä.
     
  14. Väpsy

    Väpsy Gearhead

    Rehellisyden nimissä eihän se tonni oikeasti ole mahdoton raha hommasta mikä on täyttä käsityötä jää näkyville, muuta sen verran iso raha kuitenkin että meinaan koittaa ensin itse, tuleepahan sekin homma testattua. Vasta pettymyksen jälkeen sitten tilaa toisen katon ja asennuttaa sen tekijällä joka homman osaa :D
     
  15. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Laitetaan kimppatilaus sisään sitten kun molemmat ollaan saatu ekat katot pilattua...
     
    Väpsy tykkää tästä.
  16. Antti - I

    Antti - I Gearhead

    Kyllä se ensikertalaiseltakin onnistuu, mutta aikaa kannattaa varata reilusti... Itsellä meni varmaan 30-40 tuntia, mutta kyllä siitä hyvä tuli. Että ei se tonni työstä niin pahalta kuulosta. Toinen kyllä varmaan menis nopeammin :)

    Ja sitten jos jää ryppyjä, niin ei muuta kuin niitit irti ja uudestaan. Vanhasta katosta kannattaa ottaa reilusti kuvia eri paikoista ennen kuin purkaa sen pois, ja koittaa pitää sen muutenkin mahdollisimman ehjänä. Siitä on sitten hyvä ottaa mallia ja mittoja, jos tulee tenkkapoo.

    Itse ostin ebaysta merkkikohtaisen ohje-dvd:n parilla kympillä, ja youtubesta löytyi hyviä videoita.
     
    Concarne ja Väpsy tykkäävät tästä.
  17. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Tämähän tapahtui yllättävän nopeasti. Alle kaksi viikkoa ja katto on matkalla konttivarastoon. Tai ainakin kaksi pakettia näyttää olevan matkalla, toivottavasti on kaikki tavarat mukana.
     
    Muokattu: 6.10.2020
  18. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Kontti seikkaili merellä turhan pitkään mutta nyt on tavarat tallilla. Muuten o.k. mutta tilasin takaikkunan ilman vetoketjua mutta ketjullinen tuli. Laitoin viestiä tästä, saa nähdä mitä tapahtuu. Tuon kanssa pystyn kyllä tarvittaessa elämään. Mukana tuli kaksi ohjekirjaa ja Caddyn tehtaan korjaamokäsikirjassa ohjeita lisää. Kohta alkaa katon virittely paikoilleen...
     
    Väpsy tykkää tästä.
  19. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Yllättäviä vaikeuksia ilmeni kun piti löytää niittipyssyyn sopivia ruostumattomia niittejä. No sekin järjestyi lopulta kun suostuin ostamaan riittävän isot erät. Mikäli joku tarvitsee 12,8 mm (1/2") leveitä rst niittejä lankavahvuudeltaan 0,9 x 0,7 mm pituuksina 6 mm (1/4") ja 10 mm (3/8") niin laittakaa viestiä.
     
  20. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Tarkempi tarkastelu osoitti, että ei tämä aivan putkeen mennytkään. Valkoinen oli eri sävyä kuin mitä tilasin. Pari valokuvaa lähetin ja isompia kyselemättä lähettivät uuden katon. Vaikka ensimmäinen oli toimitettu jenkkien sisällä niin lähettivät uuden nikottelematta suoraan Suomeen UPS:llä ja kaikki tullimuodollisuudet heidän toimestaan valmiiksi hoidettuna. Virheitä sattuu kaikille mutta jos ne tähän tyyliin korjataan niin ei voi valittaa.
     
    three hundred tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!