Myös jääkaapin pystyy korjaamaan.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WBBC, 3.11.2020.

  1. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Meinasi aamulla alkaa vituttamaan, kun huomasin, että jääkaappi ja pakastin olivat lämmenneet.
    Valo ainoastaan toimi. Analyysin perusteella selvisi, että termostaatti oli hajonnut.
    Onneksi sellainen löytyi sopiva, tutulta entiseltä kodinkonekorjaajalta.
    Hieman googlea, ja uusi termari on paikallaan. Taas jäähtyy ja pakastaa.
    Hienoja nämä vasta 20 vuoden ikäiset saksalaiset laitteet.
    [​IMG][​IMG]
     
    Mikkis ja -Skeletor- tykkäävät tästä.
  2. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Monasti se termostaatti vika ilmenee niin että jos kallistaa laitetta ja antaa ”rämähtää” takas jaloilleen niin se käynnistyy. Näin neuvoi entinen kodinkonekorjaaja nykyinen rocktähti aikoinaan. Tällä tavoin diagnosoitu jo pari laitetta ja termari uusimalla on päästy nauttimaan jääkaapin antimista kylmänä.
     
  3. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Pari vuotta vanha kylmä-Miele teki samoin. Taajuusmuuttajakortti oli ruvennut oikuttelemaan. Oikeastaan mitään kotiapua ei ollut annettavissa. Meni takuuseen. Miele oli hankittu noin viisivuotiaana porsineen kylmä-AEGn tilalle. AEG:tä ei kannata korjata, oli huollon tuomio. Vakuutukseen. Pikkuisen vanhempi 1300 euron Miele-tiskari kusaisi allensa. Kierrätyspumppu kaipasi vaihtoa. Korjausarvio 636€, josta pumppu nelisen sataa ja erikseen 80€ lasku korjausarviosta. Meni vakuutukseen, tai sai siitä 350. Mielen edellä oli AEG tiskari, jotakin 1500 luokkaa, tilausmalli, jota huolto ei sen hajottua osannut korjata. Meni kotivakuutukseen. Ja pyykinpesukoneosastolla...

    Vanhoihin saa vielä tehtyä remppaa, mutta noihin uudempiin asia on hoidettu varaosapolitiikalla sellaiseksi, ettei niitä hevin elvytä.
     
  4. kerkko

    kerkko 3rd gear

    Kylmäkoneet kestävät. Meillä jääkaappi ja pakastin -86 UPO, Silloin Suomessa tehtyjä, vaikka kylmäkomponentit taisivatkin tulla ihan jostakin muualta.
     
  5. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Noi VANHAT mekaaniset on korjattavissa joo jos on termari vika. Kompressoria ei kannata vaihtaa. Meidän ammattilaiset on hinnoiteltu pihalle jääkaappi hommista (onneksi näin). Nykyiset haista PIIIP elektroni super hyper energian säästäjästä kun piirikortti sanoo poks niin kortin hinta on enmmän ku uuden jääkaapin. Yhdistelmä kylmä/pakaste kaappia ei kannata ostaa koskaan sillä yks transistori kun kärähtää niin romiskamaa koko paska.
    Onneksi teen myymäläkylmää;);) työkseni. 25v sitten korjailtiin jääkaappeja ei enää :cool:
     
  6. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    On noita kodinkoneita tullut korjailtuakin, mutta vähemmälti viime aikoina. Viimeisin taisi olla Husqvarnan jääkaappi, josta meni termostaatti. Ei ollut kallis osa, mutta vaihdettavaksi sitä ei selvästi ollut tarkotettu. Suunnilleen rakennettu koko kaappi sen termarin ympärille. Eikä se vaihto-osakaan sitten pitkäikäinen ollut, niin ostettiin uusi kaappi.

    Pyykinpesukoneista menee laakerit ja tiivisteet, kun zeoliitti kertyy tiivisteitä rikkomaan. Alkaakin kymmenen vuotta tulemaan AEG:n ostosta, joten eiköhän se tämäkin kohta laukea jostain.
     
  7. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Ratiossa kodinkonekorjaaja sanoikin ettei pesupulveria kannata käyttää vaan nestemäistä. Se zeoliitti pulverissa on savea joka tukkii kaikki paikat.

    Kevväämmällä män hiilet pyykkikoneesta. Vanhat kun otti malliksi ja etti ihan ite myymälän hyllystä oikiat niin sai taas pelaamaan.
     
  8. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    18v vanha bosch sai oveensa uuden tiivarin ja taas on kuin uusi,hiljainen ,käy harvoin.
     
  9. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Luulin jo hetken, että meniköhän termarinvaihto pieleen, kun ei meinannut millään kompura pysähtyä nelosasennolla, mutta nyt aamulla näköjään on tilanne tasaantunut. Vaati sen, että sen sääti kakkosasennolle, niin sisällä on sopivat +5 astetta.
    Ennen oli aina nelosella.
    Näköjään hieman eroja termareissa?
     
  10. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Nestemäistä pyykinpesuainetta kannattaa käyttää.
    Ja muutaman kerran vuodessa tyhjällä koneella sitruunahapon kanssa kuumalla ohjelmalla pesee koneen.

    Meidän Miele -pesukone on jo 27 vuotias, eikä ole muuta tarvinnut vaihtaa, kun moottorin hiilet, ja joku venttiili.
     
  11. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    siellä termostaatissa on 2 säätöruuvia josta sitä pystyy säätämään,alarajaa,ylärajaa sekä käyntiväliä,uudemmissa kiinantermostaateissa ei,joissakin vaan 1 ruuvi.
    ainakin ranco ja danfoss termostaateissa on 2 säätöruuvia
     
  12. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Uusissa Miele koneissa on edelleen opaskirjassa onnittelut laatutuotteen ostamisesta ja tarina siitä, että Mielet on suunniteltu 20 vuoden käyttöön "vain normaalia huoltoa vaatien". Viiden vuoden rajapyykin korjaamatta / konetta vaihtamatta on meillä Miele-koneista saavuttanut kuivausrumpu. Jääkaappi/pakastin on korjattu. Pyykinpesukone on korjattu. Astianpesukone korjattiin ja vuotta myöhemmin vaihdettiin.

    Nestemäistä pesuainetta ollaan pyykkärissä käytetty.

    Ehkä joskus täytyy katsoa semmoinen laitospesukone. Josko niissä olisi longlife osat sisällä? Bonuksena niissä on lyhyet pesuohjelmat myös, jotka on joillakin määräyksillä kotipyykkäreihin ujutettu.

    Yhtä AEG pyykinpesukonetta vaivasi koneen sisälle vuotava vesi, joka vaati parin viikon välein koneen kuivausta. Porasin koteloon reiän jotta se vesi tuli itsekseen pois. Toimi aikansa, mutta niin kuin mikä tahansa testaamaton ominaisuus, ei tämä reikäkään ollut ikuinen ratkaisu. Se pirulainen ruostui umpeen! Ja taas stoppasi pyykkikone.
     
  13. Väpsy

    Väpsy Gearhead

    Kyllä noita kodinkoneita(kin) on tullu korjattua välillä kyllästymiseen asti... Yhteen pesukoneeseen, en muista enää merkkiä, vaihtelin laakerit kun alkoi huutamaan. Muuten ihan jees, mutta se rummun ympärillä oleva "kaukalo" oli muovia ja paistettu kiinni, eikä laakerinvaihdolle tietenkään ollut asiaa ilman että saa rummun pois. Halkaisin sen muovikaukalon sahan kanssa, vaihtelin laakerit, ja niputin takaisin epoksin kanssa. Konetta kassatessa kyllä mietin, ettei tuossa ollut mitään järkeä. Korjaus ei paljoa maksanut, mutta se työmäärä mikä siinä oli :D
     
  14. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Mitähän tää uus EU-direktiiivi käytännössä tuo näihin koneisiin... Muka pitäs olla helpompia korjata. o_O
     
  15. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Tunnissa olisi vaihtunut ensikertalaiselta ilman ohjeita tiskarin vesipumppu. Eli on ihan helposti korjattavissa. Mutku se pelkkä pumppu maksaa tiskillä 400/1300 koneen hinnasta, niin ”ei niitä kukaan korjaa”.
     
  16. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Juu, niin tuo tuttu vanha kodinkonekorjaakin sanoi, että vielä 1990 luvulla tehtiin laitteet kestämään. Tosin niissä ei ollut niin monipuolisia toimintoja kuin nykyisin. Toisaalta, kuka sellaisia edes tarvitsee?

    Ja tässä keittiön muita wanhoja laitteita. Mikroaaltouuni vuodelta 1986, ja siinä on jopa hieno lämpimänäpitotoiminto, eli se lämpenee tarvittaessa 85 asteeseen perinteisellä vastuksella.
    Erinomainen juttu, jos haluaa pitää jonkin ruuan lämpimänä kokatessa. Ja isokokoinen sisätiloiltaan myös.

    Seuraava arvoitus onkin tuo samanikäinen Siemens -uuni.
    Jo nyt on alkanut osoittaa lievää hiipumisen merkkejä.
    Olisiko joku vastus hajonnut? Toivottavasti ei hajoa kesken Joulukinkun paistamisen.

    [​IMG]
     
  17. Hai

    Hai Double Gearhead

    [​IMG]
     
    WBBC tykkää tästä.
  18. Bat ass

    Bat ass Gearhead

    Ite olen korjannut Electrolux pakastimen ( termari korkkas ), saman firman lieden, ( lämmönsäätö katkaisija korkkas ) , samalla tuli lieden johtojen liittimiä vaihdettua hiukan laadukkaampiin, ( kannattais muuten joskus vilkaista lieden tason alle, muutamalla ruuvilla kiinni, yleensä pölyä ja muuta moskaa täynnä ja lähes sulaneita johtoja ja liittimiä !!!) edelleen saman firman pesukonetta korjailtiin ens takuuna ( veden otto venttiili tukkeutui...), sitten itse kertaalleen, venttiiliä tutkiessa selvisi että venttiilissä olikin erillinen kulmakappale, jonka sisässä toinen sihti, mikä tukkeutui, ei ole tämän toisen sihdin poiston jälkeen kiusannut..., samoin em koneesta rummun laakeri korkkas, helppo vaihtaa...ja vielä Moccamaster kaffenkeitinkin päätti antautua, jotenka osiks ja kuntoon, aina olen osat ostanut forssan huoltopisteestä...
    https://www.huoltopalvelu.com/
     

Kerro tästä muillekin!