Alastaron kiihdytysrata uhan alla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja triniemi, 15.12.2017.

  1. nalle71

    nalle71 Gearhead

    Totta mutta, kun muistaa millaiset majoitustilat Alastaron radalla niin....eiköhän ole yhtä juhlaa verrattuna Alastaroon ja toisekseen ei ne 20 000ihmistä kaikki ole koko pitkää viikonloppua siellä ja katsojia piisaa todennäköisesti suht mukavasti kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien päässä toisinkuin Alastaro mihin täytyi aina tulla omalla autolla.
     
  2. Jza

    Jza Double Gearhead

    Juu, onhan tässä oma lehmä ojassa tuon suhteen, kun rata on puolen tunnin ajomatkan päässä. Mutta haasteita piisaa. Toivottavasti näistä selvitään ja saadaan houkuteltua ulkolaisetkin kuskit paikalle. :) Eipä meillä taida olla vaihtoehtojakaan.
     
    MadMike tykkää tästä.
  3. Fastback

    Fastback Gearhead

    Onko viestissä satiiria, mutta 50€/yö on toiveajattelua. Sillä hintaa voi saada yön jostain kainuun perämetsästä. Rakennetaan viereen moottorirata ja järjestetään dragracing kisat niin kysyntä kontra tarjonta pitää huolen että 50€ saa leiriytymispaikan sammalmättäältä.
     
  4. Araldite73

    Araldite73 3rd gear

    Mä olen majoittunut useasti Virttaan kylällä siistissä 2 tai 4 hengen huoneessa. 50e tai 38e/hlö/yö riippuen onko yksin vai useampi. Ei paha mielestäni.
     
    MadMike tykkää tästä.
  5. Fastback

    Fastback Gearhead

    Kas vain, kävin katsomassa ko. majoituksen sivut. 36/38€ on kyllä kustannustehokas ratkaisu, ei vaan riitä kaikille halukkaille.

    Nimimerkillä minäkin olen tuolla majoittunut :)
     
  6. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Hämärä iskee päälle, viiminen sammuttaa valot.
    [​IMG]
     
    Rebel67, Source, jknR ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  7. 383

    383 Gearhead

    Katsomo jo purettu !!!!
     
  8. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

  9. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    R.I.P Alastaro a.k.a Finnish Quarter Mile, nimi jolla kyseinen rata alun perin tunnettiin :odcry:
     
    jknR tykkää tästä.
  10. KKOSKINEN

    KKOSKINEN Gearhead

    Tuota nimeä mäkin muistelin. Tulihan siellä käytyä ekoissa ja vimmeisisssä kisoissa ja vähän siinä välissäkin.
     
    MadMike tykkää tästä.
  11. Kerpo

    Kerpo 3rd gear

    Omalta osalta täytyy todeta, että FHRA:n kisoissa käyminen oli sitten siinä. Toivottavasti ajelut jatkuu edes Kiikalassa ja Porissa. No eipä laji tässä tapauksessa menettänyt kun yhden persaukisen katsojan, joka ei kuitenkaan olisi ikinä saanut kilpuriaan valmiiksi.
     
    MadMike ja Jooli tykkäävät tästä.
  12. MaxDura

    MaxDura Gearhead

    jknR ja Mudracer tykkäävät tästä.
  13. Lainaulen tätä ketjua, kun en jaksa uuttakaan tehdä. Illan A-studiossa oli juttua vanhoista kaivoksista ja Motoparkista. Ajassa 23.30:

    https://areena.yle.fi/1-50330883

    Onkohan tässä riski Motoparkin sulkemisesta?
     
  14. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Tuskinpa sentään, eikä se ole varmaan ajatuksenakaan, vaan yleensä vanhojen kaivosalueiden tilanteen kartoittaminen.
    Ja kuten Nevalakin sanoi, niin saa tulla tutkimaan, ei siellä asvaltilla mitkään rikastushiekat pöllyä.
     
    MadMike tykkää tästä.
  15. Tuli tämmöinen uutinen vastaan:

    Mäntsälään on tulossa uusi lentokenttä – Lähellä asuvat pelkäävät betonijätteen pilaavan pohjavedet, ympäristölupa kuitenkin irtosi

    Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi keskiviikkona Mäntsälään suunnitellulle lentopaikalle ympäristöluvan, vaikka kahden liikemiehen Mäntsälä Aero -hanke lähti liikkeelle kolmisen vuotta sitten yllätyksenä kaikille viranomaisille. Lähellä asuvat vastustavat hanketta.

    Vilkkaasti liikennöidyn kantatien 25 varteen Mäntsälän Hirvihaaraan näyttää nyt kuitenkin tulevan uusi lentopaikka yleisilmailuun eli esimerkiksi pienkoneharrastajille. Sinne tulee myös helikoptereille laskupaikka. Sinne suunnitellaan muutakin toimintaa, esimerkiksi isoja rock-konsertteja.

    Tuli vaan mieleen, että voisko tuolla kiihdytellä esim. 1/8 mailin matkaa? Kannattaisko jonkun ottaa yhteyttä noihin puuhamiehiin?

    EDIT: Siellä hankkeen sivulla se onkin:

    TAVOITTEET
    - Toimia kiihdytyskilpailujen kisapaikkana
     
    Muokattu: 11.12.2020
    Seevu tykkää tästä.
  16. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Tietääkseni puuhamiehillä on ollut alusta asti suunnitelmissa myös kiihdyttely mahdollisuus: "Monipuolinen tapahtumakeskus
    Keskeinen sijainti ja hyvät tilat mahdollistavat erilaisten tapahtumien järjestämisen. Suunnitteilla on esimerkiksi Drag Race -tapahtumia ja konsertteja."
    https://www.mantsala-aero.fi/
    [​IMG]
     
    litres tykkää tästä.
  17. Araldite73

    Araldite73 3rd gear

    Pelkästään 1/8 vai myös varttimailia?
     
  18. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Ylen uutisssa mainitaan, että suunnitelmissa oli yli 1000m kiitorata, mutta nyt se jää 833 metriin niin voi olla aavistuksen lyhyt vartille, tai riipppuu varmaan jos lähtöviivan saa aivan radan päätyyn. Vertailun vuokis wikipeestä: Hyvinkään kenttä 1260m, Vesivehmaa 1200m
     
  19. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Toivotaan että tule 400m. Jos jatkossa vaan 1/8 niin homma kuolee kokonaan. Itse en ainakaan kiinnostunut katsomaan 1/8 matkaa. Vähän kuin pelais golffia ja minigolffia. 1/8 suosii vaan isorenkaisia hyvin pitoja omaavia autoja, kun alkaa renkaalla olla pitoja niin matka loppuu kesken.
     
    Lasse73 tykkää tästä.
  20. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Lieneekö suoranpätkä Motoparkissakaan paljoa tuota pitempi?
     

Kerro tästä muillekin!