Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. malvasto

    malvasto 3rd gear

  2. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Joskus nuorena poikana 90-luvulla menin ostamaan Opel Asconaa ja vasta paikan päällä selvisi, että auto käy vaan 3 sylinterillä. Myyjä ei "muistanut" tästä pikkuviasta puhelimessa kertoa, ja nyt vakuutti että tulppa tai tulpanjohto se vaan on... Ja minä poikasena sitä uskomaan. No. Ostin sen, kun eihän uusi sytytystulppa paljoa maksa. Nilkutin auton kotiini ja siellä sitten selvisi, että männässä oli reikä. Joten eipä ihme, että myyjä "tiesi" että tulppavika se vaan on... Mutta miten tämä tarina liittyy nettiautosta bongattua viestiketjuun?

    Tapaus tuli mieleeni kun luin tämän 3 sarjan BMW:n myynti-ilmoituksen: "Autossa on juuri tehty jakopää joulukuussa 2020 mutta rupesi käymään kolmella tallista ulos ajettaessa niin motivaatio katosi".
    Ihanko totta, että ylivoimaiseksi tehtäväksi muodostui jakopäärempan jälkeen tarkastaa tuleeko tulppaan kipinää? Vai olisiko tässä kohtaa todettu, että on käynyt kuten allekirjoittaneen Asconakaupoissa? Samalla löytyikin sopiva hetki laittaa harrasteauto myyntiin. Vastaavantyyppisiä myynti-ilmoituksia löytyy yllättävän usein. Myydään harrasteautoa "pikkuvikaisena", ei käynnisty, myyjän mukaan esim. virranjakajan pyöriä viallinen. No miksei myyjä sitten vaihda sitä 3 euron pyörijää, jotta ostaja voisi koeajaa auton? Luulisi myymisen olevan siten pikkuisen helpompaa? Varsinkin kun näiden "pikkuvikaisten" hintapyynnit on vähintään sen, millä voi toimivankin ostaa.
    https://www.nettiauto.com/bmw/316/11857008
     
  3. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Mun ehdoton suosikki on
    " ilmastointi ei toimi, vaatii vain täytön"
     
    isalmela, Charger´69, Stang_81 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. lucky74

    lucky74 3rd gear

    Mun suosikki on tämä " Täysin kunnossa mutta jos käytän leimalla hinta +500". Paskalla matikalla laskettuna tuloo oman auton leimareissun tuntihinnaks semmonen 225€.
     
    Inlinee tykkää tästä.
  5. three hundred

    three hundred Gearhead

    Oliko niin et Kallella oli aito pikkulohko AC ja oli yleisempi ku isolohko??
     
  6. tapsah

    tapsah 2nd gear

    [

    Tapaus tuli mieleeni kun luin tämän 3 sarjan BMW:n myynti-ilmoituksen: "Autossa on juuri tehty jakopää joulukuussa 2020 mutta rupesi käymään kolmella tallista ulos ajettaessa niin motivaatio katosi".
    Yllättävän usein riko-se-itse-miehen auto on rikki remontin jälkeen, olihan täällä 1 sankari jolle tuli aina rikkinäisiä osia amerikasta...ja on varmaan vieläkin, eri nimimerkillä vaan...
     
  7. tapsah

    tapsah 2nd gear

    tais olla pikkumoottorilla
     
  8. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Tunteikkaaksi mennyt tuo autokauppa nykyisin vaiko uusi trendi. "Luovun raskain sydämin"
     
    Seevu tykkää tästä.
  9. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Isäukko aikoinaan myi ford transit -73 kippilavalla hyvälle ystävälleni joka puolväkisin sen halus etenkin sen kipin takia. Se tiputteli koneesta öljyä ni kaveri tinkaili hintaa. Isäukko sanoi ettei se ajaessa vuoda, pelkästään paikallaan. No kaupat synty mutta kaveri ihmetteli jälestä päin minulle että ”mistä se isäs tiesi ettei se ajaessa vuoda. Onko se ollu liinoilla sinne auton alle sidottuna ajon aikana?”. Se ei käyntiin lähteny oikeen jos +5 alle meni keli muuten kuin eetterillä. Ei vissiin pahasti kumminkaan pettyny ku 12 vuotta sitä piti. Viimeisessä katastuksessa sitte katsoukko sanoi että lyö vielä kerran vuoden leiman jos lupaat ettet enää tän jälkeen tuo konttorille ikinä. No leiman loputtua myi jollekin joka tartti kippiä.
     
    isalmela ja Peeaa tykkäävät tästä.
  10. tapsah

    tapsah 2nd gear

    ^Kyllähän vanha Yorkkilainen lähti käymään kolmannella, (3.kierroksella korttelin ympäri hinaten).
    Noitten omistajille oli helppo tehä jäynää; heitti ransitin eteen palan valkoista paperia niin se luuli että se on lunta eikä suostunut lähtemään käymään.
     
    wiwwe, 12345678910, riviera56 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  11. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Se oli perkins se huonosti starttaava, niissähän oli valmiina se eetteriputki.
    York lähti ihan hyvin käyntiin keli kuin keli.
    Yorkkihan tuli markkinoille faceliftin yhteydessä 1978 vai 1979 ja sitten muovimaskin tullessa tuli myös 2.5Di.
    Yorkia ei siis kovin kauan ollut markkinoilla.
     
  12. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

  13. tapsah

    tapsah 2nd gear

    Siis Yorkistahan oli eri evoluutio versiota ,en rupee väitteleen asiasta, ihan on omakohtaista kokemusta asiasta...ehkä itsekin muistat sen version missä oli valkee imusarjassa?
     
  14. elektro

    elektro 2nd gear

    Autowikin tiedot ei pidä aivan paikkaansa.
    Perkins 4.108 moottoria käytettiin 60-luvulla ja aina kunnes York-kone
    esiteltiin 1972.
    Perkins lähti paremmin käyntiin kuin Fordin oma.
    Tätä 4.108 Perkinsiä käytettiin monissa eri automerkeissä ja diisselöinneissä
    ja myös yleinen venemoottori aikoinaan.
     
  15. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Meillä oli york ja hehkut joka pytylle erikseen.
    Tai on se raato vieläkin isäukon pihassa, nykyään ei lähde käyntiin kun kärsi vaurioita jakohihnan katkettua.
    Vuosimallia 1983.
     
  16. mikke71

    mikke71 1st gear

    Mä muistan kanssa yhden tapauksen 80 luvun lopulta. Sillon oli viellä kehä ykkösellä pikkuliikeitä. No yhdestä löysin hienon dx corollan 2.0 twincamilla. Hinta oli todella kova,autoa katsellasini huomasin että alla roikkuu hinausköyden pätkä. No menin myyntikoppiin jakysyin että mitä vikaa siinä on? No "ammattimyyjä" totes et ei mitään vikaa,ei vaan lähde käyntiin
     
    Dataviilaaja ja Peeaa tykkäävät tästä.
  17. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Tää isäukolla ollut oli tuskanpunainen -73 malliltaan. Siinä oli liekkihehku ja sisällä kopissa eetteriputki. Tosin pullosta painettiin suoraan ilmanputsariin. Helvetin huonosti silti lähti. Kaverilla oli se roikassa aina kun meni alle +10 lämpötila. Ja laiska oli vaan en tiijä kumpi voittas jos 200d mersun alle -84 malliltaan ja tommosen transun laittas viivalle. Kait netti senkin kertos. Siinä oli tuulilasissa käynnistysohjeet eri lämpötiloille. Joku mielenvikainen yltiöoptimisti nekin vissiin laatinut LSD pöhnässä fordin suunnitteluosastolla. Ja york koneena on sitä kyllä pitänyt aina.
     
  18. Dahlton

    Dahlton Gearhead

  19. Make.S

    Make.S Gearhead

    Onhan se hölömö, jossei puolta tarjoa. Ja taas nokka punottaa.
     
  20. litres

    litres Gearhead

    Ei oo tiatoo, mut heitä perinteinen alaleuaton tarjous kehiin niin kyllä se selviää:D
     
    Solvent tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!