Us-parts verkkokauppa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja rade, 4.3.2021.

  1. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Suomen volyymit on kärpäsen kusi johonkin jenkkkeihin verrattuna. Helppo saada ote toteutuneista kaupoista, tee yksi RA:n tilaus ja tee tunnin päästä uusi tilaus, jonka voi sitten vaikka perua, tilausnumero tokasta tilauksesta miinus eka tilausnumero = montako kauppaa ne teki tunnissa... Aika monta, kun sen tekee heidän primetime aikaan... Voi olla aika montakin vaikka tekis mmeidän primetime aikaan...
     
    MansenJamppa ja Blower Camino tykkäävät tästä.
  2. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    On se jotakin, että näiden osia on täällä hyllyssä. Kolkytkolme ja viiskytviisvuotiaat käyttikseni ovat olleet suht helposti varaositettavia vrt jonkun muun maalaiset ajokit, joiden varaosia ei välttämättä uusina noilla vuosilla enää saa. Mut kyllä se pistää nuukuuttaan melkein aina katsomaan, millä rahaa kalikka tulisi meren takaa. Monesti ei kannata, koska paikallinen on halvempi. Joskus taas toisinpäin!
     
  3. GBS

    GBS 3rd gear

    Ei paljoo oo an liittimistä fotoja ja haulla melkoisen hankalaa löytää. Toivotaan et paranee.
     
  4. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Jaa, no en tiedä mitä kikkailua harrastetaan mutta yleensä tilinpäätös kertoo sen minkälaista tiliä firma tekee ja liikevoitto % kertoo katteista, ei suoraan tietenkään mutta kuitenkin.
     
  5. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    No eipä noita lukuja kannata liikaa yrittää tulkita. US Partsilla tuntuu liiketoiminta olevan vakaalla pohjalla vuodesta toiseen. Tulosprosentti on mitä on, mutta pitää muistaa että heillä on kilpailijanaan Amerikan vauhtikaupat josta jengi tilaa suoraan.

    Omavaraisuusasteesta voi pikkuisen päätellä, miten kassa voi. Yleensä 30% on tyydyttävällä levelillä, jolloin firma pärjää suht hyvin omarahoitteisesti omillaan vaikka tulisi hetkellisesti ankeitakin aikoja. (Koronakriisi asia erikseen)
    Tuollainen around 50% on todella erinomainen omavaraisuusaste noinkin isoa liikevaihtoa ja henkilöstöä pyörittävälle puodille.
     
  6. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Juuri näin, se raha on tehty jo ajat sitten, 39 vuotta toiminut. Jokainen on vapaa yrittämään, siitä vaan pistämään 24 miljoonan bisnes pystyyn, työllistämään 60 ihmistä ja rokkiauton hinnoilla.
     
    isalmela tykkää tästä.
  7. Procharged Vette

    Procharged Vette 3rd gear

    Aina olen ollut sitä mieltä että ensisijaisesti ostaisin kotimaisesta kaupasta. Vielä ei ole onnistunut ja odottanut olen yli 20 vuotta. Yleisimmät huoltovaraosat kyllä löytyy hyllystä, mutta eihän se riitä. Heti kun alkaa rakentelemaan ja virittelemään, on pakko kääntyä Amerikan nettikauppojen suuntaan. Pari esimerkkiä: syksyllä soitin Partsiin ja halusin ostaa GM 10- pulttisen 8,5" akseliin tasauspyörästön. Myyjä sanoi puhelimessa selvittävänsä asiaa ja soittaa takaisin, otti minun numeron muttei ikinä soittanut. Muutama viikko sitten kysyin Chevy BB öljypohjan tiivistettä, ei ollut ja odotusaika epämääräinen. Sanoin myyjälle että rokkiautosta saan jopa 5 päivässä. Hän myönsi että rokkiauto on kova sana nykyään ja myönsi myös että tällä saralla heillä on kehitettävää.
    Itse en kaipaa muuta kuin nopeaa toimitusta lentorahtina silloin kun kiire on kova, eikä haittaa vaikka maksaa enemmän kuin rokauton tilaus. Ei mulla ainakaan hermo kestä kun paikat on levällään ja homma tyssää, sitten pitäisi odottaa yhtä osaa viikkotolkulla.
     
    Gary Grand, Vermilion ja simeoni tykkäävät tästä.
  8. speedy

    speedy Double Gearhead

    Lukee siinä etusivulla, että homma kesken vielä, eli kyllä ne sieltä ...
     
  9. f34

    f34 Double Gearhead

    Tuo 2% on varmaan käyttökate.
    Käyttökatteen olisi hyvä olla yli5% jotta voisi kehittää ja investoida
    Karkeasti ottaen myyntihinnasta vähennetään tavaran ostohinta ja muuttuvat kulut, esim. tuntipalkat yms. niin saadaan myyntikate.
    Myyntikatteesta vähennetään kiinteät kulut esim. kuukausipalkat, vuokrat yms. Näitten jälkeen jää tuo käyttökate.
     
  10. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Olennaista tässäkin on myös se vakaa kassa.

    US Partsilla tuskin on sellaisen mittakaavan investointitarpeita, että isoja rahoituskysymyksiä pitäisi esittää. Vakaa asema Suomen markkinoilla ja toimittaa tavaraa myös kilpailijoille maahantuojan asemassa. Varsin hyvälaatuista liiketoimintaa ainakin näiden merkkien valossa. Toivotaan että sellaisena pysyykin
     
  11. GBS

    GBS 3rd gear

    Joo. On vaan melko työlästä ettii keskeneräisestä kataloogista mitää.
     

Kerro tästä muillekin!