Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

  1. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    28014 juuri nyt.
     
  2. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Piti itsekin allekirjoittaa eilennä, mutta ei muistannu.
    Pitää rahaata vanhemmat ja pikkusisko allekirjoittamaan myös!
     
  3. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    En usko hetkeäkään, että tuo menee eduskunnassa läpi, mutta varsinaisen vaikutuksen arvelen olevan siinä, miten äänestäjien mielialoja arvioidaan.
     
  4. Hupeli

    Hupeli 2nd gear

    Kaikki muu kuin fyysinen toiminta on mielipiteitä.
    Koska valtaeliitti maassa kuin maassa on erkaantunut kansalaisista niin demokratiassa kuin muissakin yhteiskunta muodoissa mielipiteillä ei ole väliä.
    Miksi luulette että mielenosoitukset ovat luvanvaraisia?
    Mielestäni länsimaailman rappeutuma ja siitä johtuva arvomaailman puuttuva pohja on selvästi havaittavissa.
    Ihmisillä joitten ainoa side toisiin on media, heidän kannattaa lopettaa median seuraaminen.
    Tämä on vasta jonkin uuden alkua ja loppua emme tiedä vielä.
    Haluatko olla liberaali vai konservatiivi?
    Hörho vai nakupelle, nämä on valintoja.

    Huh huh onneks muija toi auton avaimet ennen kuin sitä innostuu liikaa -taas-
     
    Stang_81 ja Zejk1 tykkäävät tästä.
  5. Ei siellä eduskunnassa mene läpi muut, kuin homoliittoaloitteet. Tämä on vittuilua (mutta ei vihreää), jolla luodaan politiikoille painetta. Siksi iso peukku:

    [​IMG]

    Nyt yli 34 000 nimeä..
     
    Joe Hunt tykkää tästä.
  6. esmi

    esmi Gearhead

    Kanssa allekirjoittanut!
     
  7. Stang 72

    Stang 72 3rd gear

    Oliko sähköverkko katastrofi poliittinen päätös vai viranomaispäätös, voiko siitä puhua?
    Ketä ne neropatit ja voittajat oli jotka saivat tämän aikaan, kysyn vaan.
    Meillä siirtomaksua peritään 3x suuremmasta määrästä ku sähköä kuluu. Lokaatio pohjois uusimaa, valittavana oli mäntsälän ja kymenlaakson verkkoja.
     
    Desoto57 tykkää tästä.
  8. Challenger Rtee

    Challenger Rtee 1st gear

    43477 50000 menee, että heilahtaa.
     
  9. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Kumpikin hoidettu mun osalta. Mutta en valitettavasti pysty suuria toivomaan. On tää niiiin perseellään koko orkesteri.:wc:
     
  10. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Jyrki Kataisen (kok.) pääministeriaikana tehty sähköverkkojen yksityistäminen .

    Mikäli tarkoitat tuota niin päätös oli poliittinen ja siitä ei saa puhua.
    Varsinkaan koska Kataisen hallituksessa oli samoja puolueita kuin on nykyisessä hallinnossa. Sellaisista asioista puhuminen lähentelee majesteettirikosta.

    Kataiselle itselleen kävi hyvin. EU-komissaari, yliasiamies ja ties mitä.
     
  11. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Eikä siitä virheestä ole opittu yhtään mitään. Jyväskylä oli aikeissa ”yksityistää” vesilaitoksensa. Se onneksi kaatui kansanliikkeen toimin. Maalaistollo Sipoosta ehdottaa parhaillaan Helsingin energialaitoksen (Helen) osittaista myyntiä. Myyntituloilla kuulemma voisi alentaa kunnallisveroa. Kauankohan se housuun laskeminen mahtaisi lämmittää. Ei tule menestystä saatikka kannatusta sillekään hankkeelle. Stadissa on itse asiassa aika siedettävän hintaista sähköä. Kotitalouskulutuksella semmoset 13-14 cnt sisältäen siirrot ja verot. Oma verkkokin on.
     
  12. 1purehell

    1purehell Double Gearhead


    "Sähkön hinta on Saksassa tänä vuonna 28,69 snt/kWh. Hinnanlasku johtuu sähkön tuotannon halventumisesta, mutta EEG-maksu on kuitenkin noussut ja on nyt ennätyssuuri, 6,35 snt/kWh."

    :rolleyes:

    Sitku ajavat vielä sen ydinvoiman alas...
     
  13. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    Ja 50 000 rikki. Aloitteen saamasta melkoisesta kannatuksesta voisi äkkinäinen vetää sellaisen johtopäätöksen ettei kaikille oikein maistukaan viherpunan suuhun jättämä paskanmaku ja ilmastohumpan maksumiehenä olo.
    Saapa nähdä millä silmänkääntötempulla tuo eduskunnassa sivuutetaan sitten kun aika olisi ottaa asia työn alle.
     
    jpalvima, teddy99, Inlinee ja 1 muu tykkäävät tästä.
  14. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    https://www.vttresearch.com/fi/uuti...vaa-kehitysta-edistava-elintarviketutkimuksen

    Siinä lisää iltalukemista.

    "Suomella on mahdollisuus ottaa edelläkävijän rooli siirtymisessä kohti terveellistä ja kestävää globaalia ruokajärjestelmää ja hyötyä samalla muutoksen tuomista talouden kasvumahdollisuuksista.

    Elintarviketutkimuksen missiot Suomelle vuodelle 2035:

    1. Kaikki Suomen kansalaiset voivat noudattaa terveellistä, turvallista ja kestävää ruokavaliota.
    2. Ruoan- ja rehuntuotanto Suomessa on kestävää, sopeutuvaa ja kilpailukykyistä.
    3. Ruokajärjestelmä on resurssitehokas ja jätteetön.
    4. Suomi on kestävään ruokajärjestelmään tähtäävän tutkimuksen ja innovaatioiden sekä uusien toimintatapojen edelläkävijä ja pilotoija.
    Hyviä proteiinilähteitä ovat esimerkiksi särkikalat, monet peltokasvit, hyönteiset sekä mikrobien avulla tuotettu proteiini, joka on yksi esimerkki solumaatalouden tarjoamista mahdollisuuksista."

    Eli LIHA, tuo suuri perkele, jätetään mainitsematta kokonaan...
     
    teddy99 ja 1purehell tykkäävät tästä.
  15. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Juuri kävin korteni kantamassa minäkin tuon kansalaisaloitteen suhteen 1 äänelläni ja nyt kyllä lupaan että mikäli bensa/dsl alenee yhtään edes senttitasolla ja pysyy siitä vuodenkin eikä isketä puukkoa selkään sivukujalta jonkun muun keksityn pakkoveron muodossa niin lopetan valittamiseni synkkien pilvien suhteen harrastuksesta.
    Silti lyön vaikka kalsarini likoon että viisaat kieroilukomiteat ei hyväksy tätä suuntausta ikipäivänä vaan ohjeistettu yläkerrasta vetoamaan jollain ilmastopykälällä, EU sopimuksilla(tämä on paras,voi siirtää vastuun sinne aina) ja pykälänikkareiden kieroiluilla vesittämään aloite heti alkuunsa tai ainakin käsittelemään niin hitaasti ettei tämä hallitus siihen puutu...ja mistäs rahat huutavaan kassavajeeseen sitten nyhdetään koko maailman sosiaalitoimiston pyörittämiseen ellei tästä todella nerokkaasta ilmastokampanjasta?

    Sähköautoihin ja hybrideihin ei nimittäin passaa VIELÄ iskeä,odotettava pakosta niiden lisääntymistä muutama vuosi porkkanaa antaen muka kasvihuoneilmiön vuoksi...kunnes sitten sähkö pomsahtaa ja käyttöverolappua pukkaa postista ja taas kustu silmään.
    On nähty omin silmin miten Suomi ajettu vielä 80-luvun hyvinvointivaltiosta Ex sellaiseksi mutta kummasti verot säilyneet,silti niillä saadut palvelut kadonneet,siirtyneet kauemmaksi ja muuttuneet maksullisiksi...:(

    Oletettavasti älytön idea tuista vähävaraisille suoraan tilille tai verotuksen kevennys ym kikka kolmoset saa uutta pontta muka hyvityksenä ja siinähän sitä ynnäämistä onkin mitä kukin lisääntyvistä polttoainekuluista saa tai ei saa ollen oikein hyvä sumutus,ajanpeluu ja menee läpi muka vastaavana korvaavana toimenpiteenä ministerien vakavanaamaisissa haastatteluissa.
    Tärkeimmämät avainsanat on siis:sumutus,ajanpeluu isolla A:lla ,puhuminen puhumisen vuoksi mitään sanomatta ja saada kansa uskomaan ns lisä "asiantuntijalausunnoin"että pakko se kuulkaa on hintaa nostaa "meidän kaikkien hyväksi" ja me voimme näyttää esimerkkiä!
     
    Muokattu: 19.3.2021
    Inlinee tykkää tästä.
  16. pudokas

    pudokas 1st gear

    Anteeksi, asiahan ei minulle kuulu,
    mutta politiikka ei kuulu autoharrastukseen, ei liikenne-, eikä myöskään energiapolitiikka,
    koska harrastus on kaikille yhteinen.

    Joten politiikka ei siihen kuulu ja asiasta ei saa tällä palstalla keskustella, jotta fokusmediankin kannattama poliittisesti oikeamielinen vihervasemmisto saa pitää työrauhan tätä kaikkien yhteistä autoharrastusta edistääkseen.
     
  17. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Olen luullut että kaikki kalat olisi hyviä proteiinin lähteitä. Särkikalat varmasti tässä siksi että niitä pidetään roskakaloina jotka rehevöittävät vesistöjä. Kyllähän nuo ketunleivät ja muut kuoriaisetkin aika ääriajattelulta kuulostaa. Tähän voisi vielä lisätä Pentti Linkolan ajatuksen siitä että myös kaikki pilaantunut tulee syödä jotta vastustuskykymme vahvistuu.
     
  18. Väpsy

    Väpsy Gearhead

    Kävit sitten oikeen tekemässä itsellesi nimimerkin tätä kommenttia ja "karstanpoisto"-topikin "Mainostaminen ja muu kaupallinen sisältö on kiellettyä muualla kuin sille tarkoitetuissa osioissa."
    -kommenttia varten? Ja tämäntyyppinen kommentointi sitten vahvasti kuuluu autoharrastukseen?
    Äkkiä sanoisin että juuri tämän tyyppinen toiminta on yksi ongelma nykyaikana, sekä harrastuksissa että yleisesti muuallakin maailmassa, voi vaan sukeltaa uuteen ympäristöön ja mennä kertomaan kaikille kuinka väärässä ne onkaan. Kommentoimatta sitä varsinaista porukan keskustelua ollenkaan. Eli et tuo paikalle mitään omaa ajatusta aiheeseen liittyen, spämmäät ketjua, ja kerrot keskustelijoiden olevan väärässä kun puhuvat ko. aiheesta. .
    Hip-vitun-hurraa.
     
    pudokas tykkää tästä.
  19. petrus

    petrus Gearhead

    Ei mielenosoitukseen mitään lupaa tarvita. Pitää vain ilmoittaa, että sellaisen aikoo pitää.
     
  20. multsi

    multsi 2nd gear

    Ei kai nyt kukaan täysipäinen oletakkaan, että tuo aloite mihinkään konkreettisesti johtaisi.

    Pointti onkin saada asia eduskunnan keskusteluun ja julkisuuteen. Kiva nähdä miten punikit ja kepu änkyttävät, että ei se nyt vain käy, kun samalla persut ja muu oppositio tykittävät täysillä.

    Aloitteella on korkeintaan muistuttava vaikutus, että liialla kustannusten nostamisella voi olla poliittisia seurauksia, mikä saattaa hillitä sitä nostamista edes hieman.
     

Kerro tästä muillekin!