USPS ???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja markoyt, 22.8.2020.

  1. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    DHL:n yhteistyökumppani on Suomessa Posti. Tänään sellainen oranssiin pukeutunut postisetä toi Saksasta lähetetyn pakettini joka oli seikkaillut Porin ja Tampereen väliä pari päivää. Paketti aivan paskana, onneksi sisusta ei, eikä mitään etukäteisyhteydenottoa , ilmeisesti olettavat että ihmiset ovat aina kotosalla klo 10 aamulla.
    Loppu hyvin kaikki hyvin tuon osalta, no se toinen USPS:n paketti makaa edelleen kai siellä pääkaupunkiseudulla...
     
  2. Spore

    Spore 1st gear

    Nyt oli omapostistakin kadonnut ennakkotietona tullut postin suomalainen lähetystunnus. Eli näyttää ettei koko pakettia ole olemassa. Postin asiakaspalvelusta tekivät kansainvälisen selvityspyynnön paketista. Sanoi että voi olla haastavaa löytää kun paketista ei merkintää 19.3 Amsterdamin jälkeen....
     
  3. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Aikamoista sähläystä on kyllä tämä Postin touhu. Viikon aika soittelin sekä Postiin että Tulliin pari tiedustelua, no aluksi Posti tietenkin syytti Tullia paketeiden hautomisesta mutta kun soitin Tulliin niin sieltä kaveri sanoi aika kyllästyneeseen sävyyn että Postin yleisestä tiedustelunumerosta kaadetaan kaikki viiveet Tullin niskaan vaikka heillä ei ole edes paketeita hallussaan vaan varastona toimii Postin ulkomaan terminaali jossa rullakotkin ovat.
    No sitten kerroin seuraavassa yhteydessä tämän saman Postille niin laulu muuttuikin ja tällä kertaa syyksi sanottiin pääsiäisestä voimaan tullut joku turvaluokitus"asia" joka hidastaa "joidenkin" paketeiden saapumista.
    Oma paketti on kai edelleen ulkomaan terminaalissa ja viikon jankkaaminen sai aikaan vain sen että seurantaan ilmestyi uudestaan että lähetys on tullattu. :)
    Eikö niillä ole mitään ammattiylpeyttä enää tehdä töitä kunnolla...?

    [​IMG]
     
  4. Vaari1960

    Vaari1960 1st gear

    Olen oottanut osaa toimittaja USPS,seurannassa viimeinen merkintä 29.03,miten muilla tilaajilla ? onko tavaraa tulematta,voisko minun osa olla Suomen Tullissa, n:30€ osa toimitusmaksuineen.
     
  5. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

  6. musta pässi

    musta pässi Gearhead

  7. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    USPS kuljettaa vain Jenkkilässä, DHL lentää yli ja täällä jakelusta vastaa Posti...valitettavasti se viimenen lenkki pettää tässä kuljetusketjussa.

    Siellä se lähetyksesi varmaan makaa Postin häkissä Vantaalla kuten muidenkin tavarat.

    Oman lähetykseni kulkua:

    Tammikuussa 26.1 lähtenyt ja 13.2 Postille luovutettu, mutta vasta 25.3 Postin virallisesti vastaanottama USPS lähetys makaa seurannan mukaan edelleen 6.4 yhden kerran lajiteltuna Posti, Vantaa LOKE:ssa.
    Sattumalta kyseinen paikka on aivan tukossa (= pihat ovat nopeasti täynnä purkamattomia kärryjä)...lisäksi kun tullipostikin siirtyi/siirtyy sinne, niin ei hoppu hyväksi :odrealmad:

    Ensi viikolla tulee 30 päivää täyteen viimeisestä mahd.toimituspäivästä ja on tehtävä ilmoitus lähettäjälle/eBay:lle ettei tavara tullut määräaikana :argue:

    Tuossa virallinen selitys viivytykselle
    https://tulli.fi/-/eu-n-ulkopuolelta-tulevien-postilahetysten-tullauksissa-viivetta

    Ihmettelen kovasti jos edes näen omaa lähetystäni ja jos se tulee ennen Juhannusta :odeek:
    Eikä haittaa vaikken saisikaan, saan kyllä rahani takaisin ja olen tilannut, sekä saanut vastaavan tuotteen toiselta eBay-myyjältä jo maaliskuussa.
    Lähinnä seuraan tämän paketin kulkua enään uteliaisuuttani :odroll:
     
    Muokattu: 18.4.2021
  8. Vaari1960

    Vaari1960 1st gear

    Nyt näkyy Postin seurannassa, 17.04 Vantaalla,onhan sieltä vielä pitkä matka Ouluun,,.
     
  9. Isamu

    Isamu 3rd gear


    Mullakin suomen postin kanssa samaa paskaa. Tullasin paketin 1.4 ja se vapautettiin tullista kuljetukseen 5.4 ja siitä mentiinkin vituiksi. Postin seuranta kertoo minulle vaan "lähetys on matkalla"

    Soitin postin aspaan ja sieltä toki yritettiin syyttää tullia jotta paketti olis heidän hallussaan, mutta kun soitin tulliin niin siellä kohtuu leipääntyneen oloinen asiakaspalvelija kertoi samaa tarinaa kun posti syyttää tullia omista virheistään.

    Vihdoin sain postin aspasta kiinni jonkun joka osas asiansa, laittoi asiaa eteenpäin huolintapuolelle ja samalla kertoi heillä olevan joku tuore järjestelmä ulkomaan lähetyksille joka on uskomattoman vikaherkkä.

    Töissä duunikaveri kertoo samanlaista tarinaa...
     
  10. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Oman paketin kanssa kävi niin että neljänä päivänä suoritetun omaposti-chatin keskustelutuokion päätteeksi seurannan mukaan pakettini tullattiin kolmannen kerran, käsittelymaksua pyydettiin kaksi kertaa lisää, ja tänään omapostiin tuli minulle kirjeenä ilmoitus ja tullauspyyntö Suomeen saapuneesta paketista.
    Seurannan mukaan paketti saattaa olla jo "matkalla".
    Eli; Losista Helsinkiin kului 10.-28.3. välinen reilu kaks viikkoa ja Helsingistä Poriin (jos huomenna tosiaan saan sen nyssäkän) 29.3-20.4 välinen noin kolmen viikon ajanjakso.
    Itse tulen välttämään USPS-Posti dynamic duoa jatkossa kaikin mahdollisin konstein.
     
  11. Pumba

    Pumba 3rd gear

    Oma paketti saapui viime viikolla vihdoin perille. Viimeksi kun soitteli siitä niin oli kuulema menossa tullin..

    3 viikkoa paketti pyöri vantaalla jossain ja "lähetys on lajiteltu" ilmoitus 3 kertaa eri päivinä. Sitten yksi päivitys että lähetys lajiteltu tampereella ja pari päivää siitå niin paketti olikin postilaatikossa.

    Ei mennyt tullin sitten kuitenkaan. Postin seuranta näyttää edelleen että olisi tampereella....
     
  12. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Pari päivää meni pienessä pimennossa ja se eilinen toimitusaikakin tuli ja meni, mutta tänään sitten seurantaan putkahti että on noudettavissa ja vastaanottajaa tavoiteltu kirjeitse. Omapostiin ei tullut mitään ilmoitusta joten ajelin postiin hakemaan paketin ja kotimatkalla sitten paketti kyydissä kilahti saapumisilmoituskin puhelimeen. Lopputuloksena paketti ehjänä kourassa mutta eipä kotimaan postipojilla mennyt oikein mikään osa-alue nappiin.
     
  13. JC5IEDM

    JC5IEDM 3rd gear

    Aina ei mene seurannat nappiin, otinpa tuoreen kuvakaappauksen:
    [​IMG]
    Tämä pakettihan oli postilaatikossani 11.3. illalla, joten ihan ei seuranta seuraa....
     
  14. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Jee, 13.1 maahan tullut paketti tullattu ja kiristysmaksu maksettu Postille.
    Nyt sitten odotellaan tuleeko vai ei tai jos, niin tuleeko ennen kesäkuuta ?
    Edelleen siellä lukee että paketti viivästyy 1 - 2 työpäivää ja lisätoimia tarvitaan asian selvittämiseen, sekä pyydetään täyttämään selvityslomake johon linkki.
    Kun sitä klikkaa niin aukeaa lomake, jossa täyttäjäksi valittavana Lähettäjä tai Vastaanottaja, mutta vain lähettäjä voi täyttää sen, koska palvelu on ruuhkautunut ja sen käsittely vie muutenkin 7 päivää...WTF ??? :odeek:

    En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa...:odconfused:...tein kuitenkin kompromissin ja wittuilin oikein kunnolla kohdassa missä kysyivät oliko se lomake helppo täyttää ja haluanko antaa lisäpalautetta Postin palvelujen kehittämis-team:lle :poff:
     
  15. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    jos ja kun ei seurannan mukaan liiku kohtuu ajassa niin laita tullin päätös + kuitit huolinta@posti.com ja pyydä vapautusta, sielä säätävät sitä uutta tullaaussydeemiä ja tullin vapautus päätökset ei välttämättä näy postilla...
     
  16. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Joo ja asiasta on hetki sitten keskusteltu, pitäs olla nyt kunnossa :odroll:
     
  17. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Paketin uskomattomat seikkailut jatkuvat..."paketti on tänään toimitettu onnistuneesti vastaanottajalle"...
    En vaan tiedä minne ja kenelle se on toimitettu, ei ainakaan minulle, olen ollut koko päivän kotona ? :odeek:

    Postilta tuli lisäksi kysely olenko tyyväinen saamaani palveluun ?
    Mitäpä tuohon vastaisi... :wc:
     
  18. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    VMP ???
     
  19. T5

    T5 Gearhead

    Minulle tuo ilmoitus on tullut, jos paketti on alunperin pitänyt tulla postilaatikkoon, mutta sen sijasta vietykin postiin odottamaan noutoa.
     
  20. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Jep, omaposti ei näyttänyt tatkemmin paikkaa, mutta selvis että se oli 00230 HKI = Hki POK, eli postikeskus Helsinki.
    Siirretty Vantaalta sinne ottamaan uuden lähdön.
    Nyt ovat noudettavissa yhden toisen lähetyksen kanssa paikallis postista.
    Huomenna sit näkee missä kunnossa...ehkä se siitä vielä :odroll:

    Edit: Paketti haettu, rusikoitu ihan lyttyyn, mutta onneksi lähettäjä oli pakannut hyvin styrox raksuihin, niin sisältö säilynyt ehjänä...loppujen lopuksi onnellisesti perillä, eikä mennyt kuin kolme kuukautta, joista 2,5 kk se oli täällä kotimaassa Postin käsittelyssä tuossa 20km päässä :odconfused:
     
    Muokattu: 27.4.2021

Kerro tästä muillekin!