Millä jäähdytysneste pois moottorin sisältä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja kauko-63, 31.5.2021.

  1. -tl-

    -tl- Gearhead

    Muistithan vaihtaa suodattimen joka öljynvaihdossa.
     
  2. kauko-63

    kauko-63 Gearhead

    Mä nyt vasta kerran öljyt vaihtanu mutta sillon huuhtelin sen naftalla ja annoin valua tyhjäksi. Uutta kun ei silloin ollut.Mut pitää kai parit suodattimet hakea ja vaihtaa aina uuteen. Ni tulee varman päälle
     
  3. Mika.T

    Mika.T Gearhead

    Muutamaan nestesotkun kokeneeseen euro-vehkeeseen on vaan vaihdettu öljyt pariin kertaan ja ei muuta kuin kovaa ajoa, hyvin ovat vuosia toimineet.
    En ole noita kummemmin pessyt millään aineilla.
     
  4. kauko-63

    kauko-63 Gearhead

    Mä just raotin öljyproppua varovasti ja vieläkin vihreää nestettä alkoi heti valumaan mutta aika vähä. Kun muuttui öljyksi proppu kii. Suodattimen täytin naftalla kone käyntiin ja pari desii lisää naftaa 5min. Kävi tyhjiä ja proppu auki nyt se valuu tallissa. Jos huomenna hakis parit suodattimet ja bilteman halpaöljyy ja jatkas harrastamista..
     
    maxvo2 tykkää tästä.
  5. kauko-63

    kauko-63 Gearhead

    No nyt ois sit huuhdeltu naftalla ja moottorinpesuaineella ja uskoisin että kaikki jäähd.nesteet on pois ja öljyt pysyy hyvännäköisinä. Kone tomii hienosti käy tasaisesti ja lämmöt pysyy siinä missä pitääkin. Mutta joku naputus sieltä vaan kuuluu kylmästä käyntilämpöön asti ja koneen rasitus ei muuta ääntä mihinkään eikös kk-laakerivika vähän muutu jos vertaa tyhjäkäyntiä rasitukseen? Ja sen sylinterin johon pultti tippui laakerit näytti silmämääräisesti ihan samalta kun muutkin. Eli oisko nostajassa jotain vikaa ne kylläkin oli hiljaset ennen tota vahikoa voiko ne alkaa yhtäkkiä ääntämään. Vai voisiko itse venttiilit pitää nakutusta? Kannet kun ostin niissä oli venttiilit kiinni purin ne kuitenkin vähä putsausta ja pyöräytin kevyesti tahnalla joka venan semmosen huomasin että vaikka venttiilit muuten näytti hyviltä niin osa niistä oli jonkun millin kymmenyksen kulunut siitä päästä. siis siitä lukkopalojen yläpuolelta josta keinu painaa mutta eikös hyd.nostimen pitäisi poistaa välys eikä siihen väliin jää liian suurta välystä vaikka vena oiskin vähän kulahtanut? Mitään mekaanista säätöä ei tässä koneessa ole.
     
  6. fennia

    fennia Gearhead

    Jos et omista stetoskooppia, niin pistä harjanvarsi, tai ruuvari korvaan ja toinen pää koneeseen, niin erotat kyllä onko kk-laakeri, vai nostaja.
     
  7. kauko-63

    kauko-63 Gearhead

    Kohta taidan omistaa.. parikymppii biltemassa. Ois kiva tietää mistä se sivuääni tulee
     
  8. f34

    f34 Double Gearhead

    Kiertokanki naputus 1 kpl / kierros.
    Venttiilin naputus 1 kpl joka toinen kierros.
    Ajoituslampulla näet kierroksen välähdyksenä.
    Hitaalla tyhjäkäynnillä ehtii silmä ja korva mukaan rytmiin.
     
  9. kauko-63

    kauko-63 Gearhead

    Joo mun mielestä se on ehkä enemmänkin joka toisella kierroksella. Hidas käynti ni nokka ei kovinkovaa pyöri
     
  10. kauko-63

    kauko-63 Gearhead

    Ja eikös tulpanjohdon irrottamisellakin jotain selviä. Sitä en oo vielä kokeillut
     
  11. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Ääniä voi myös kuunnella imusarjan ja pakosarjan kanavien kohdalta.
     
    kauko-63 tykkää tästä.
  12. Sierra

    Sierra Double Gearhead

    Mulla eräässä hydraulinen nostaja alkoi naputtamaan, rullilla ajettiin ecuun säätöjä ja kuumana kuului todella pahastikin hakkaavan. Noin kaks tuntia väännettiin ecuun karttoja ja tehtiin pikku muutoksia, nostajan säestämänä.
    Mutta kuin ihmeen kaupalla, se hävis yhden äkin kesken tehonmittauksen eikä ole sen jälkeen naputellut.
    Joku paska tai joku ilmeisesti häiritsi, mutta sit aukeni.
     
    kauko-63 tykkää tästä.
  13. fennia

    fennia Gearhead

    Kyllä noi välillä on juminut ,varsinkin pidemmän seisonnan jälkeen.
     

Kerro tästä muillekin!