Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    • 1971 tai aikaisemmin ulkomailla käyttöönotetulle tuontiajoneuvolle.
    Noin lukee trafin sivuilla.
     
  2. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Saa.
     
  3. koivuhalko3

    koivuhalko3 3rd gear

    Miten? Itsellä ei onnistunut.
     
  4. SARKERI-71

    SARKERI-71 Gearhead

    Sorry waa , Mut Lappeenrannas kyl saa !!!

    [​IMG] [​IMG]
     
  5. TransSami

    TransSami Gearhead

  6. koivuhalko3

    koivuhalko3 3rd gear

  7. J-peg

    J-peg Gearhead

    Juuri näin. Koitin joskus saada mustat kilvet omaan 1972 kilvitettyyn tuontiautoon ja ei saanut.
     
  8. Peeaa

    Peeaa Gearhead

    Itse sain -72 ensirekisteröityyn ja -73 Suomeen tuotuun autoon mustapohjaiset. Vuosi tais olla 2008.
     
  9. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Itse hommasin 2011 tuomaani vm. 1970 autoon mustat kilvet silloin tuoreeltaan, piti vaan ottaa ensin vastaan ne valkoiset ja tilata sitten mustat samalle tunnukselle. Ei ole museokilvissä. Ilmeisesti se ei ole joskus aiemmin ollut mahdollista, koska siinä uskossa olin silloin itsekin.
     
  10. kuula

    kuula Gearhead

    -73 firebird, ei onnistunu mustapohjat.
     
  11. Peeaa

    Peeaa Gearhead

    No, sehän on aika luonnollista, kun -73 ei enää suomessa jaettu mustapohjaisia kilpiä.
     
    Muokattu: 2.8.2021
  12. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Viimeiset mustat kilvet on varmuudella jaettu autoihin niinkin myöhään kun 1976. Vaikkakin ensimmäisiä valkopohjaisia alettiin jakaa loppukesästä 1972 ja kaikissa lääneissä siirryttiin valkopohjaisiin vuoden 1973 aikana. Selitys on se, että 70-luvulla poliisilaitokset hoiti rekisterikilpiasioita. Ja vielä 90-luvulle saakka hyvinkin pienillä paikkakunnilla saattoi olla oma poliisiasema. Joissain pikkutaajamissa kävi ilmeisesti niin, että 70-luvun alussa poliisiasemalle toimitettiin nippu mustapohjaisia rekisterikilpiä. Mutta kun pikkukylässä ei rekisteröity kun pari-kolme autoa vuodessa, niin se pienikin kilpinippu saattoi kestää monta vuotta. Muistan nähneeni ja jutelleenikin 90-luvulla Ford Fiestalla ajaneen miehen kanssa, jolla oli autossaan mustat kilvet. Myös nykyisin sukupuuton partaalle Suomessa vajonnut Renault 14 liikkui myös mustin kilvin (tullut myyntiin 1976) Ja nämä havainnot on tehty siis kauan ennen kuin nuo autot oli museoautoiässä.
     
  13. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    No, minun maailmassa se ei ole Suomi joka määrittelee minkä värinen kilpi saa olla missäkin autossa ja missäkin vuosimallissa ja mikä väri saa passata mihinkin, ihan oma värisilmämaku sen onneksi päättää eikä se ole päähän etukäteen koodattu asia. Ja jos on vaihtoehtoja mistä valita niin valitsen sen enempi omaa silmää miellyttävän :D Voi kun saisikin valita siitä värivalikoimasta mikä on esim. Jenkeissä ollut.

    Mutta, ehkä se kuitenkin on lopulta oikein mainio homma että on porukalla nykyään muutaki jatkuvaa kitistävää ku pelkästään se, että joku muu ehti ostaa sen auton nokan edestä mikä oli tarjolla edullisesti ja se itteä salaisesti omassa päässä kiinnosti :odsmile::odwink: Kunhan pääsee joka ilmoitukseen tai kuvaan jonku kitinän päästämään niin pyssyy mieli virkeänä :odcool:
     
  14. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Ihme touhua urputtaa jostain, jonka oikeastaan viranomainen on määrännyt pakolliseksi. Vähän niinkun urputtais jollekin, kun se 1995/1996 verotarra puuttuisi tuulilasista.

    Oikeastaan... Jos joku alkaisi tuottamaan noita tarroja uustuotantona, niin salettiin liimaisin sen johonkin 1998 vuosimallin uustuontiautoon.
     
    Charger´69 ja Inlinee tykkäävät tästä.
  15. hmr66

    hmr66 Gearhead

  16. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    https://www.rinta-jouppi.com/vaihtoautot/buick/le sabre pa/332599

    [​IMG]
    Mikä hitto siinä on ettei noita konehuoneita pestä ? :odeek:

    Tuokin muuten yllättävän siisti päältä, mutta tollanen konehuone vie ostohalut asiakkaalta, luulisi nyt edes autoliikkeen tajuavan ?
    Sillon kun olin autoliikkeessä, niin pesin noistakin aina konehuoneet, tuli tosi myyvän näköisi pikku vaivalla :odcool:
    Virranjakajan saattaa joutua kuivaamaan huonolla tuurilla, pikku juttu, noissa ei ole mitään mikä ei kestäisi vettä.
     
    linc. tykkää tästä.
  17. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Siksi koska ei viititä, konehuonetta ei sitten saa pestä painepesurilla. Tuttu tekee autosähköhommia, vuodessa tulee monta autoa jotka ei lähde käyntiin kun joku idiootti on painepesurilla suoraan pessy koneen huoneen ja liittimissä vettä ja sulakkeita palannu. Kuulemma 2-3h liittimien puhdistuksilla ja sulakkeiden vaihdoilla kaikki saatu toimimaan. Missään normaali ajotilanteessa tieltä lentävä vesi ei tule usean baarin paineella koneisiin. Liittimiä ei ole tarkoitettu siihen. Vaikka auto kävisi sen jälkeen niin mahd. kaiken näköisiä epämääräisiä toimintahäiriöitä ja aiheuttaa liittimien hapettumista kun menee vettä sisään.
     
  18. f34

    f34 Double Gearhead

    Ainakin joissakin autoissa, missä on puolat tulppien päässä, tuntuu olevan tosi herkkiä vesiroiskeille.
    Vähän kun roisketta, niin ei käynnisty, ainakaan kaikilla pytyiilä.
     
  19. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    isalmela tykkää tästä.
  20. karpo29

    karpo29 3rd gear

    Ja autojen kotimaassa vasta valinnanvaraa riittaa, huom linkissa vain yhden osavaltion kilpivalikoima, useampi kymmenta jo vaan "special interest" kategoriassa. https://mvd.dor.ga.gov/motor/plates/PlateSelection.aspx

    Nascar kilpi olis hieno: https://mvd.dor.ga.gov/motor/plates/PlateDetails.aspx?pcode=NK
     
    Charger´69 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!