Missäs käytettyjä osia nykyään myydään ja ostetaan?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Iiro, 5.8.2021.

  1. Iiro

    Iiro Gearhead

    On ollut tässä perhesyistä 15 vuotta taukoa ja kiinnostaisi aloitella harrastusta uudelleen. Ensin pitäisi siivota kellari, ennen kuin sen täyttää uudelleen :)
    Kysymys olisikin että onko netti jo tappanut kaikki swapit? Ja jos vanhoja romujaan haluaisi hukata, mikä sivusto toimii parhaiten jenkki / viri osille?
     
  2. 67_Camaro

    67_Camaro 2nd gear

  3. HV

    HV Gearhead

    Tällä sivustolla meni tuo myyntipohja melko huonoksi ennen oli parempi, itse myyn Torissa ja Nettivaraosassa. Swappi myynti on huonontunut mitä oli 10 vuotta sitten, ihmiset osti "heräte" ostoksia helpommin ja tarjontaa on netti lisänyt paljon, niin kauppa ei käy Swapeissa samalla tavalla kuin ennen. Naamakirjassa on paljon erilaisia myyntiryhmiä, niin helposti ilmoitukset "hukkuu" sinne. Kohderyhmän löytää niistä helpommin, mutta ryhmiä on liikaa jo missä myydä. Satunnaisesti menee jotain siellä. Tietyt osat menee helposti joka paikassa, mutta joka vuosi menee sulattoon useita tonneja amerikan rautaa itsellä, ei toinna vain säilyttää.
     
  4. Iiro

    Iiro Gearhead

    Kiitos, täytyypä vilkaista....
     
  5. Vellu71

    Vellu71 Gearhead

    Swappit on nykyisin vaan nykyajat treffi paikkoja.
    Syödään makkarat, juodaan kahvit ja haastaan paskaa.
    On tietty porukka joka etsii helmiä halvalla ja myyvät itse ne sosiaalisessa mediassa väh 2x hinnalla.

    Facebook ei toimi hyvin ellei ole joka päivä nostamassa ilm näkyville tai kaverit jakamassa.
    Hakutoiminnot todella huonot.

    Kukaan ei enään aja toiselle puolelle suomea hakemaan isompaa osaa. Ja kun asut Joutsenossa. Niin joskus ei edes Lappeenrannasta (20km) asti viitsitä ajaa hakemaan osia.

    Viime talvena pistin surutta 6m ja 12m kontillisen usa osia sulatukseen. Oli kyllä "ostajia" mut pihalle asti ei päässyt kukaan ja selitykset uskomattomia
     
    karra, tero79, Stang_81 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  6. matti R

    matti R 3rd gear

    Tori.fi kautta olen löytänyt useita hyviä osia.
     
  7. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Ebay on aika hyvä, jos siis tavaran arvo on riittävän iso postikuluihin nähden. Suomesta ei kannata juuri lähettää alle parin kympin tavaraa edes Eurooppaan kun halvin postipaketti maksaa sen pari kymppiä ja Ebay ottaa provikkaa 12,5 % (tjsp) koko potista, siis myös postimaksusta. Kirjeet kulkevat kohtuuhintaan, eli vaikkapa esitteitä, käyttöohjeita, tiivisteitä ym. litteää ja karuakin käsittelyä kestävää tavaraa voi myydä kilpailukykyiseen hintaan. Tilin avaaminen Ebayhin on aika työlästä ja mutkikasta ja menee jonkin verran aikaa ennen kuin joku uskaltaa tilata uudelta myyjältä mutta kun pään saa auki niin kyllä se siitä. Kun markkinat ovat maailmanlaajuiset, on paljon helpompi päästä eroon etenkin sellaisesta sälästä joka käy vain johonkin harvinaiseen automalliin.
     
    juko7 tykkää tästä.
  8. Vellu71

    Vellu71 Gearhead

    Overdrive on ihan hyvä kanava myydä harrastajille.
    Tosin kuvien lisääminen on puhelimella hidasta.

    Facessa jengi laittaa ilmoituksia, mut sit eivät katso viestipyyntöjä.
    Useammalle myyjälle laitanut viestiä mesen kautta. Viestin perässä lukee "lähetetty" mut ei niitä ole viikoon kukaan lukenut.

    Saati että niissä olisi puh.no et vois edes soittaa.
    Ehkä pikku hiljaa jengistä on tulossa introverttejä??
     
    riviera56 tykkää tästä.
  9. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Vellu, niin totta toi. Pannaan kamaa myyntiin ja asia unohtuu. Joku soittaa niin suurinpiirtein suututaan. Tää on aivan outoa...
    Toinen asia kun ollaan täysin pihalla mitä ollaan myymässä. Torissa oli hirvenpää Volga myynnissä Amazonina. Nauroin monta päivää..
     
    Gary Grand, Vellu71 ja isalmela tykkäävät tästä.
  10. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Suomalaisissa swapeissa näkyy hyvin myös se, että ei tämä kansa mitään myyntimiehiä ole. Tavarat on juntattu laatikoihin päällekäin ja missään ei lue minkäänlaista vihjettä, että minkä merkin ja/tai mallin osia olisi mahdollisesti tarjolla. Oletus on ilmeisesti, että asiakaat kaivelevat niitä yleensä likaisia osia ja tutkivat josko mahdollisesti löytyisi jotain mitä itse tarvitsee. Kysymällä toki selviää jos sattuu löytämään myyjän eikä tällä ole jotain tärkeämpää tekemistä kuin ottaa raha pois sitä myyntiin tuotua tavaraa vastaan. Voisi käydä kauppa paremmin jos ei tarvitsisi jokaista myyjää erikseen haastatella vaan olisi johonkin pahviin kirjoitettu minkä laitteen osista on kyse. Mielelläni käyn swapeissa mutta kieltämättä netin naputtelu on nykyisin usein parempi vaihtoehto.
     
    always bb, Gary Grand ja juko7 tykkäävät tästä.
  11. Vellu71

    Vellu71 Gearhead

    Eiks Volga ja Volvo oo sama asia?
    Molemmat alkaa V:llä ja on naapurimaan autoja
     
    Ässä., teippi-mikko, Gary Grand ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  12. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Se pitää vielä Ebaysta sanoa että ovat viime aikoina alkaneet kinuamaan kuvaa henkilöllisyystodistuksesta. Sitä en aio lähettää, saa nähdä hyytyykö kaupanteko siihen.
     
    juko7 tykkää tästä.
  13. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Jos on jotain vähemmän haluttujen mallien osia, ei niitä saa kaupaksi. Tai sitten saa niitä turhan soittelijoita.
    Torin kautta olen saanut joitain myytyä, facen kautta melko huonosti.
     
  14. jus57

    jus57 Gearhead

    Valitettavasti naamakirja toimii jos nopeasti haluaa myydä/ostaa.
    Olin sitä vastaan piitkäään mut sinnehän se pisnes siirty....
    Myös huijaritkin löytyy sitten sieltä!
     
    Gary Grand tykkää tästä.
  15. janiluo

    janiluo Gearhead

    Toimii myyjän kannalta mutta ostajan näkökulmasta ihan raakile koko sivusto.
    Kuten Vellu yllä mainitsi niin kun numeroa ei ole ja viestejä ei lueta niin on ihan sattumasta kiinni kuka edullisen tuotteen pääsee ostamaan.
    Olen väkisin yrittänyt seurata nyt pari vuotta Facebookkia kun "kaikki on nykyään siellä" mutta ihan paska se on edelleen kuten 2007 liittyessäni totesin eikä sitä tulla korjaamaan koskaan, valitettavasti.:(
     
    LPV, JouniK ja SPORT TRUCK tykkäävät tästä.
  16. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Torissa menee aika mukavasti kaupaksi kun hinta kohdillaan, näin oman kokemuksen mukaan.
     
  17. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Torissa menee joskus myös vaikka hinta olisi yläkantin yli.
     
  18. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Tori.fi vaihtoi omistajaa talvella. Varmaankin johtuu nykyajasta järjestelmässä bugeja useammin, toimivaa asiakaspalvelua ei ole edelleenkään ja ilmoituksia jätetään hyväksymättä vajaamielisin perustein.
     
    dart -66 tykkää tästä.
  19. janiluo

    janiluo Gearhead

    isalmela tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!