ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

  1. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    Kaupittelin Skoda Fabia 1,9 TDi farmaria, 2001 vuosimallia, joulukuussa 2020 leimattu, ajettu 240 tkm. Hintapyynti 1100 egua. Oli hyvillä varusteilla, ilmastointi, Webasto kaukosäädöllä, ym ym. Ostaja soitti yli 400 km päästä, ja sovimme hinnan puhelimessa, millä auton myyn. Tuli junalla, ja heitti koeajon, pieni tinkaus, ja kaupat syntyi. Ilmeisesti pääsi kotiinsa satojen kilometrien päähän.
     
  2. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Nonnii, odottavan aika oli pitkä mutta kyllä se noutaja sitten lopulta tuli. Pahaksi onneksi kävi vaan niin että kun tänäpänä töitten jälestä läksin juna-asemalle johon ostaja julkisella tuli niin eikös se saatanan moottorin merkkivalo syttynyt. Liekö siitä johtunut kun on reilun kolme kuukautta melkein ajamatta ollu vai eikö sokota vaan halunnut meiltä lähteä pois? Vitutti, hintakin oli sovittu että jos tuote vastaa kuvausta niin se on se mikä puhuttiin ja ihan vasta loppumetreillä tulin sitte hinnassa 50€ vastaan. No, toivottavasti ei siinä ole isompaa.
     
  3. virta

    virta Gearhead

    Kun lehdissä nyt oli juttua tästä asuntovaunun ostajasta jonka tuore ostos paloi melkein autoliikkeen pihaan.
    Ois ollut reilua kertoa että siksi kun se käsijarru jäi vapauttamatta
     
  4. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Tarkoitatko että tyhmyyttään poltti vehkeen ?
     
  5. virta

    virta Gearhead

    No toki sellainen epäilys on,miten muuten heti palaa.Ja kun tyypillinen aloittelijan virhe.
     
  6. bathory

    bathory Gearhead

    No on sekin outoa, että käsijarrun takia palaisi heti.
     
  7. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

  8. virta

    virta Gearhead

  9. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Myin pois omistamani automobiilin, auto oli 20 vuotta vanha ja 250 tkm ajettu. Vuoden ja kahden kuukauden kuluttua ostotapahtumasta ostaja ottaa yhteyttä, autosta on moottori avattu korjaamossa, ja löydetty seuraavanlaiset viat:
    1: ketjunkiristimen muovisessa liukupalassa kulumaa
    2: kampiakselin runkolaakerin laakeriliuskassa korroosiota (kampiakselissa ei vikaa ja ymmärtääkseni välys vielä ok)

    Laskuarviosta näen että samalla kun kerran rempataan, tehdään kansiremontti koneistuksineen molempiin kansiin, ja vaihdellaan kaikenlaista vastaantulevaa kuluvaa osaa, hinta-arvio töineen ja veroineen näiden osalta noin kahdeksantuhatta (8000) Euroa. Omistajan mukaan "moottorin kunnostukselle pitäisi löytää maksaja". Onko moraalinen velvollisuuteni ilmoittaa työn tekijälle että työsuorituksen maksajasta on vielä epäselvyyttä?
     
    virta, Lepakko, Dataviilaaja ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  10. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Onko Kummelin tonnin seteli-ilme tuttu? Sopis hyvin vastineeksi yhteydenotolle.
     
  11. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Kummeli-sketsi itsellenikin tuli mieleen, mutta eri sketsi vaan, se "artisti maksaa":

    - artisti maksaa
    - mut kuka se artisti on?
    - emmä vaan tiedä, mut se maksaa
     
    isalmela ja Peeaa tykkäävät tästä.
  12. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Mistä tommosia persereikiä oikein sikiää?

    Minä myin keväällä kans yhden omistamani 17 vuotta vanhan 310tkm ajetun octavian. Moottorin merkkivalo sytty tapaamispaikalle mennessä. Hinta oli sovittu etukäteen ja sanoin etten tingi. Älä osta jos tuntuu yhtään siltä. Katon sitten valon vian syyn testerilläni ja korjaan kun ehin ja myyn muualle. Osti ja vei samana lauantai päivänä kaverilleen korjaamonpitäjälle. Teki sitten arvion: lambda-anturi etummainen vaihdettava ja uusittava jakopää kun hihna ei ollut toleranssien rajoissa kuulemma eli venynyt, 800€ kustannusarvio. Jakopää oli uusittu verstaalla 45tkm sitten. Auto maksoi vielä kostealla katastusleimalla hänelle 1200€. Ainoa mitä tein oli että tallensin numeron ja laitoin nimeksi ”älä vastaa”. Jos haluan pellejä vielä nähdä menen sirkukseen. Ostotapahtuman yhteydessä tuli mielikuva että tästä ei muuten hyvä seuraa. Tuli mieleen sanoa että ei tää ookaan myynnissä ja lähteä kotiin.

    Työn tilaaja on juridisesti vastuussa tilatusta työstä. Se maksaa kuka tilaa. Jos on ylipäätään rahaa sillä muuten menee perintään ja luottotiedot. Mikä muuten on 20 vuotta vanha 250tkm ajettu mihin kannattaa tehdä 8 tontun konepoka?

    Paskat, minähän muuten tingin vielä satasen eli 1100€ maksoi urpo siististä automaatti-ilmastoidusta sokotasta tupla aluin.
     
    Muokattu: 19.8.2021
    Peeaa tykkää tästä.
  13. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    En kerro, ettei ostaja ole tunnistettavissa tästä tarinasta. Kysy privaviestillä jos kiinnostaa.
     
  14. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Joku tori.fiin ostaja kandinaatti ilmeisesti suivaantui kun ehdotin kaupanteon lopettamista vedoten todistustaakan mahdottomuuteen. Lähetti kuvan joko itsestään tai netistä löytyneen kuvan. Kuvassa mies yhtyi keinoaineesta valmistettuun jäljitelmään alkuperäisestä.
     
  15. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Löytyy helposti. Auton omistaja katsoo vain peiliin ja sieltä se maksaja löytyy. :odbiggrin:

    Tarinastasi tuli mieleen, että 9 vuotta sitten ostin yksityiseltä myyjältä auton, johon tuli pari viikkoa sitten jarruvika. Sen seurauksena jarrusatula piti vaihtaa. Mitähän myyjä olisi tuumannut, jos olisin soittanut (jos jostain olisin sen puhelinnumeron vielä löytänyt) ja vaatinut, että nyt jarrusatulan uusimiselle pitää löytyä maksaja?

    Ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä:
    https://www.is.fi/autot/art-2000008190891.html
    Siis osti autoliikkeestä auton, jonka moottori hajosi 10 (!) vuoden päästä auton ostamisesta. Autoliike olisi siitä huolimatta ollut halukas maksamaan puolet korjauskustannuksista. :odeek: Ei käynyt ostajalle. Joten ostaja vei asian kuluttajariitalautakunnalle.... :wc:

    Tuohon liittyen, muistan tapauksen vuosituhannen vaihteesta, jolloin henkilö X osti uuden Ford Ka:n. Sanonta "sikapoljenta" on kohtelias ilmaisu sille, millaista kyytiä Ford Ka sai. Ka:n moottori kesti tällaista menoa 45 000 km. Muistelen, että Fordin takuu oli 1 vuosi ja se oli mennyt umpeen. Joten takuu ei tätä "polkemisvahinkoa" korvannut. Ihan oikein. :odbiggrin:
     
    Peeaa tykkää tästä.
  16. Peeaa

    Peeaa Gearhead

    No joo, onhan se kumma että auto hajoo alle 100000 ajettuna, mutta toi 10 vuoden ikä kyllä kumoaa kaikki takuut. Ja kun kyse on ranskiksesta, niin pitäishän se nyt jo ostaessa tietää että se voi hajota koska vaan ;)
     
  17. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Termi sikapoljenta löytyy jossain merkityksessä myös elokuvasta Syvä joki.
     
    Inlinee tykkää tästä.
  18. stratusdriver

    stratusdriver Gearhead

    Näille jotka tinkaa vielä hinnan sopimisen jälkeen voi sanoa että "Ei tämä taida olla sun pirssi" ja lopettaa homman siihen. Näin tein kun kaupat oli sovittu ja hövelinä nostelin talvikiekkoja kyytiin kera haalimieni varaosien. Heitin lauseen ilmoille ja aloin nostella niitä kiekkoja ulos autosta. Tuli kaupat sovitulla hinnalla.
     
    maverick999, esmi, dart -66 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  19. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    niinpä, siinä elokuvassa muuten huomaa mitä sukurutsa aiheuttaa. Tosin banjo soi pojalla komeesti duelling banjos kappaleessa.
     
  20. Kippo6

    Kippo6 2nd gear

    Muistuipa mieleen eräs automyyntini, joka voisi mennä myös ihmeellisiä myyjiä kategoriaan.
    Pistin nettiautoon vanhan Mazdan. Leimaa oli yli 6kk, kahdet renkaat ja jakohihnan vaihto oli tulossa ajankohtaiseksi. Hintaa taisin laittaa 650€.
    Seuraavana aamuna ensimmäinen soittaja lupasi 300€ ja lupasin sillä, kun piti päästä nopeasti eroon Mazdasta. Lupasin vielä napata ostajan kotimatkalla kyytiin.
    No yllättäin ostaja oli mustalainen. Eipä mitään, matka meni mukavasti jutellen ja kotipihalla sitten ihmeteltiin Mazdaa tarkemmin.
    Auto oli kuulemma äidille tulossa ja olisi sopiva.
    Sitten ostaja sanoi, että maksaa 200€, kun jakohihnakin pitää vaihtaa ja se maksaa.
    Tuossa kohtaa mulla keitti, en kyllä näyttänyt sitä, vaan heitin ostajalle että "tarjosit puhelimessa 300€ ja sillä lupasin myydä. Mikäli ei kelpaa, niin voin sen verran tulla vielä vastaan, että heitän sinut lähimmälle bussipysäkille"
    Ostajalla oli vasta-argumenttina, että tarjosi näkemättä ja aina voi vielä vähän tinkiä. Tähän vastasin, että ei kannata näkemättä tarjota.
    Ostaja nosti taas vähän tarjousta, mutta en antanut yhtään periksi ja edellä mainittu dialogi käytiin useampaan kertaan läpi.
    Koitti vielä vitosta tingata, mutta kun käskin lähteä kävellen sinne bussipysäkille, niin 300€ tuli mulle käteen.
    Tuumasi vielä lähtiessään ettei ole noin tiukkaa myyjää vielä kohdannut.

    Mazda tuli nettiautoon muutaman päivän päästä tonnilla.
     
    Jori85, Seevu, stratusdriver ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!