Ilmastoinnin vian etsintää

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Concarne, 7.8.2021.

  1. sibe70

    sibe70 Gearhead

    Akun napa irti ja sitten takaisin, täysin kylmälle ja automaatti säätö päälle/ilmastointi päälle. Auto käymään. Näin vika lukko poistuu.

    Jos ainemäärä on oikea ja menee vika lukkoon on järjestelmä tukossa tai orifice tube on väärin toimiva.
     
  2. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Luulisi tuon GM:n omilla retrofit osilla kuitenkin toimivan ilman säätämistä. Laskukaavat oli tiedossa ja sen mukaan alkuperäisestä R12 määrästä laskettuna täyttö on oikein. Uudemmissa 134a aineilla olevissa vastaavissa autoissa määrä on kuitenkin pienempi. Täytyy nyt vielä tarkistaa uudestaan onko noissa uudemmissa jotain muuta eroa, mielestäni ei ollut mutta ehkä katsoin väärin.
     
  3. sibe70

    sibe70 Gearhead

    Jos vaihdetaan R12 järjestelmä R134a niin myös orifice tuben kokoa eli syöttöreiän halkaisija pitäisi muuttaa muuten katkaisusykli presulla on liian tiuha ja logiikka luulee sen olevan vajaa kylmäaineistaan. Vikahälytykseen on olemassa ohje millä KO vaiva saadaan pois.
     
  4. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Ainemäärä on kahteen kertaan oikeaksi varmistettu, painekytkin on siis 134 kylmäaineelle tarkoitettu GM:n oma. Orifice tube vaihdettiin varmuuden vuoksi. Edelleen menee vikatilaan. Mittausten mukaan painekytkin katkoo alarajalla. Pitänee ohittaa tuo vikatila ja katsoa mitä sitten tapahtuu kun muuten vaikuttaisi toimivan.
     
    sibe70 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!