Cadillac Eldorado Coupe 1971 "MAM-BO perhekäyttöön"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja isalmela, 19.7.2021.

  1. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Kuvaan liittuen, saman huomannu itekki tänä kesänä, kun aiemmin ajellu "pikku"autoilla missä max 60 litran tankki ja kiroillu ku tankkiin menee melkeen 80 euroa. Joskus jopa ylikin.
    Kuitenkin kerta viikossa tankki täyteen.
    Nyt ku Devillellä kurvaillu ni 120 euron kate ja tankkaa - kate tappiin ja ysikasi loppuu, mut vielä saa toista kertaa korttia lykätä masiinaan :mad: onneks on satasen tankki tossa...
     
    Inlinee ja isalmela tykkäävät tästä.
  2. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Smiles per gallon :D
     
    teippi-mikko ja Inlinee tykkäävät tästä.
  3. isalmela

    isalmela Gearhead

    Tänään oli tosi kiva ilma täällä Oulussa. Käytiin Cadillacilla perheen kanssa tutussa makkaranpaistopaikassa Koitelissa.

    [​IMG]
    Parkkipaikka löytyi youngtimerin vierestä.

    Tähän vielä pari kuvaa Koitelista.
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    rekkamies, tooke, Isamu ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. isalmela

    isalmela Gearhead

    Oulussa on ollut kylmää ja märkää, lumikin oli jo maassa. Tänään ei satanut paljoa, kun kävimme lähikunnassa Tyrnävällä. Tytöt kysyi heti herättyään: "Mennäänkö me tänään sinne tollonäyttelyyn?" Käytiin Cadillacilla katsomassa Martti "Huuhaa" Innasen tauluja ja lounaalla. Taulut olivat hienoja, Cadillac toimi hienosti. Se on hiljainen ja mukava auto :)

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    rekkamies, hartsa69, maxvo2 ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  5. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Minusta on hemmetin hienoa, että perhe ja lapset kulkee mukana reisuissa. Väki näkee, että tämä harrastus on myös lapsille ja puolisoille. Ei me ainoastaan poljeta lappua lattiaan ja roiskita kaljatölkkejä ikkunasta.
    No hiukkasen provottu, mutta mielestäni sitäkin näkee vielä turhan paljon. Ja ennen kuin joku suivaantuu, minäkin otan repsikan paikalla ollessani yleensä muutaman olusen, mutta mölyn pidän sisälläni ja tyhjät tölkit pannaan muovipusssiin lattialle.
     
    rekkamies, LPV, falcon1 ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  6. isalmela

    isalmela Gearhead

    Kesä on kääntynyt syksyksi Cadillacinkin osalta. Ulko- ja sisäfiksi on hoidettu huolella kuntoon. Kävin tänään tyttöjen kans kirjastossa vaihtamassa lastenkirjoja, paluumatkalla laitettiin tankki täyteen ja säilytysaineet perään. Keskikulutus viimeisellä tankilla oli lähes kolmekymppiä, viileämmät ilmat ja lyhyemmät ajomatkat näkyvät. Tosin luulen että Cadillacin hakureissun 18-19 litran kulutuksessa taisi olla vähän mittavirhettä, en osannut tankata kuohuvaa tankkia ihan täyteen. Mukava nähdä että pikku hankaluuksia sisältäneet ensimmäiset viikot ovat vaihtuneet varsin huolettomaksi loppukesäksi. Oikeastaan ainoa "vika" on ihan pikkuisen tihkuva ohjaustehostimen letkun liitos ja satunnaisesti pysähtelevä kello. Hyvä niin!
     
    rekkamies, hartsa69, Aukustus ja 10 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  7. isalmela

    isalmela Gearhead

    No nyt on Käkkylä levossa. Naurettavan vähäistä näytti olevan ajaminen tänä kesänä, heinäkuun lopussa ostin ja 1400 km tuli mittariin. Jospa ensi kesänä tulisi vähän reissattua, ettei jää ihan koristeeksi :oops:
     
    Inlinee ja Visa tykkäävät tästä.
  8. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Tee sama ku minä. Viikonlopun käyttöauto on jenkki, oli se kauppareissu tai mökkireissu. Sillä niitä kilsoja tulee äkkiä, ja autolle käyttöä.
    Viikot voi sitte resuta niillä käyttiksillä.
     
    rekkamies, Visa, teippi-mikko ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  9. isalmela

    isalmela Gearhead

    Kerrotaanpa taas vähän kuulumisia. Ostovaiheessa Eldoradohan oli pääkaupunkiseudulla ja minä Oulussa. Ystäväni @leivonharri värvättiin koeajajaksi. Harri kävi Eldoradoa ajamassa ja totesi auton miellyttäväksi. Jopa niin miellyttäväksi, että kertoi mielellään ostavansa just tämmöisen vekottimen kunhan saa säästöjä kertymään. Puolivakavissaan tehtiinkin "esisopimus", jos Harri joskus haluaa ostaa ja minä joskus haluan myydä niin Cadillac voi vaihtaa omistajaa "omakustannushintaan". Tässä talven pimeinä aikoina tapahtuikin niin, että Harrista tuli Eldoradon laillinen omistaja. Luovutuksestakin on jo sovittu tuonne toukokuun alkupäiville. Nyt sitten vaan jännitetään, että osaanko olla yhden kesän ilman harrastejenkkiä vai pitääkö tässä jotain vielä keksiä :cool: Kovasti kiinnostaisi löytää semmoinen mahdollisimman kevyellä ylläpidolla toimiva neliovinen perhejenkki, joka pelaisi suunnilleen sillä että ajaa, pesee ja vaihtaa syksyllä öljyt;) Saattaa jäädä utopiaan, mutta pitäähän sitä elämässä olla haaveita :D @leivonharri on luvannut jatkaa tämän projektikertomuksen ylläpitoa kunhan pirssi hänen hallintaansa siirtyy. MAM-BO siirtyy siis kohtuullisen lähelle vanhoja kotikulmiaan pääkaupunkiseudulle kohtapuoliin.
     
    rekkamies, jamba, JYR ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  10. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Joo, niinhän siinä lopulta pääsi käymään. Olen käynyt Nokan mielisairaalassa, Turun linnassa ja Töölönlahdella kesäyössä, mutta mikään ei kyllä kummittele niin kuin romu, jonka jätti ostamatta.

    "niin pääsi käymään" on ehkä vähättelevä arvio. Tätä kauppaa on tehty pitkään. (tästä tulee piiitkä juttu).

    Aurinkoinen sunnuntai, 90-luvun alussa. Teeveestä tuli documentti Elviksestä ja perään konserttitaltiointi -67 Las Vegasista, kuuluisa ensimmäisen "comebackin" ns. musta nahkapukukeikka. Musiikki oli huikeaa, mutta vielä huikeampi oli miehen persoona: Äärimmäisen kiltti, hymyilevä mies soitti kitaraa ja aiheutti lähtemättömän vaikutuksen kanssaihmisiinsä. Jakeli Cadillacceja vapaa-ajallaan. Nummelan kirjastosta oli Elvis loppu, joten ensikosketus musiikkiin tuli varsinaisesti Johnny Cashiltä. Mutta mikä oli tämä Cadillac, josta kokoelmalevyn juuri julkaissut ZZ Topkin lauloi?

    Siinä jossain yläasteen ja lukion välissä alkoi kasautua yhteiskunnan painetta tietää vastaus kysymykseen "Mitä susta tulee isona?". En tiennyt, en tiedä vieläkään mitä haluisin tehdä työkseni (en ainakaan tätä). Kaveriporukka ympärillä tuntui olevan hyvinkin tietoinen kohtalostaan ja paikastaan maailmassa. Rippijuhlat, päättäjäiset, ylppärit valehtelin perhetutuille ja sukulaisille mahdollisimman laajalla spektrillä kaikkiea mitä mieleen tuli lakimiehestä roskakuskiin. Samaan aikaan lueskelin jonkun verran itämaista filosofiaa, maailman sanoittaminen kiinnosti minua. Kirkkauden hetki koitti sanonnan kohdalla:

    Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhan hoito, eikä sekään ole kovin tärkeää.

    Eli vapaasti tulkiten, ei ole niin väliä, minkä asian nostaa elämänsä tärkeimmäksi intohimoksi, kunhan nostaa. Minä päätin hommata Cadillacin. Tästä lähin vastaus kysymykseen oli helppo. Kirjoitin ylioppilaskirjoituksissa aineen 1959 Cadillacista taideteoksena, Magna Cum Laude arvoisesti. Opettelin American catalogin ulkoa, tilasin veekasia.

    Päädyin kuitenkin pussihousuiseksi japsiharrastajaksi. Hintaluokan jenkit olivat jo tuolloin aika moisia virityksiä. Olen teknisesti kädetön, joten ajattelin, että helpommalla pääsee, jos asiat ovat samalla lailla mitä ne ovat tehtaan korjausoppaassa. Huonon Racheron hinnalla sai tosi hyvän Datsunin.

    https://www.nettiauto.com/ford/ranchero/12781389
    [​IMG]

    Sitten tuli armeija, koulu, väärä nainen, oikea nainen, asuntolaina, burnout, corona. Työpaikka vaihtui milleniaalitahtiin. Autojen suhteen jonkinlaista kerääntymistä havaittavissa, Datsunin kylkeen tuli leppäjeeppi, leppäjeepin kanssa koitettiin "käyttöjenkkejä".

    Ehkä vuosi sitten iski ehkä ennakoiva neljänkympin kriisi. Pitää punoa suunnitelma Cadillacin ostoon, että vielä hetken voi ajella kuten:[​IMG]
    Ennen kun on:
    [​IMG]
     
    Muokattu: 12.4.2022
    rekkamies, riviera56, teippi-mikko ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  11. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Joo, kyllä se vaan niin on että käkkylä on jossain vaiheessa elämää oltava alla.
    Mullakin oli viime vuonna, ei o enää, mutta ehkä joskus taas.
     
    leivonharri ja isalmela tykkäävät tästä.
  12. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Pakkomielteen korimalli ja vuosimalli on vaihdellut vuosien varrella. Jotenkin hilautunut aina uudenpaan päin. Ensin piti olla -53, sitten -59 (BL Stryker), -64 oli Miami Vicessä, loppujen lopuksi päätyen sitten tuonne 67-72 välille.

    Kuten Amerikassa, Teksasissa on Amerikkaa eniten. Eldoradossa on Cadillaccia eniten. Juuri sinä auton ratissa olet menestynyt, et tarvitse edes takapenkkiä, joten suljetaan se nahkaverhoilulla. Aluksi olisi pitänyt olla avo, kun teeveessäkin on. Sitten tajusin, että viimeiset 10 vuotta, kun olen pitänyt kesälomia, on aina satanut. Viime kesänä oli helvetilliset helteet (istua toimistossa termostaatti täysillä), paitsi Elokuussa kun oli lomaa. Toissa kesänä, sama, paitsi Heinäkuussa, kun oli lomat. Jne.

    Sitten alkoi tilaisuus nojaamaan ovikelloon. Jo Matin kanssa koe-ajolla yritin olla kuuntelematta Matin myyntipuheita, auto oli upea! Pari kaveria jo ehdotti, että olisin haukkunut auton puhelimessa ja ostanut sen vaivihkaa itse. Sinne se kuitenkin lähti, polttaen rei'än sieluun.

    Talvella Ismo piti miestä kiirastulessa heiluttaen aina sopivan nettiautolöydön kohdalla avaimia nenän edessä. Helmikuussa oli pakko luovuttaa! Autolla oli säilöpaikka, tilillä oli rahaa, jännitti, koska "never meet your hero". Ajattelin, että Helmikuussa kaupat sovittaessa Ismolla olisi kovempaa valuuttaa kevään autokuumeeseen mitä Toukokuussa, kun hinnat ovat pilvissä.

    No, sittemmin kytevä kolmas maailmansota on nostanut bensan hinnan pilviin ja maailma näyttäisi ehkä tuhoutuvan, mutta ainakin mulla on Cadillac!

    Mitäs mä sitten keksin haluta?
     
    rekkamies, jutikka, teippi-mikko ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  13. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Enivei, hakureissuun uunotin rouvan mukaan lupaamalla "coast-to-coast" matkailuelämyksen, jossain vaiheessa seurannee matkakertomusta ja kuvia.
     
    isalmela tykkää tästä.
  14. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Toi vika kuva ei kuulemma toistu kännykässä. Pahoittelut siitä, kuvassa kuitenkin Floridalainen eläkeläinen Cadillacissa.
     
    isalmela tykkää tästä.
  15. leivonharri

    leivonharri Gearhead

  16. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Nyt olis tilaisuus.. :D
     
    leivonharri tykkää tästä.
  17. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Niin on, menisikö tuo museotarkastajalle "aikalaisvarusteena"?
     
    isalmela ja Inlinee tykkäävät tästä.
  18. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Varmasti :pinup:
     
  19. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Jos vaikka tämän ketjun myötä on herännyt Eldoradon halua ja käteinen polttelee perstaskussa, niin Matilla olisi tarjolla MAM-80:n kevytkenkäisempi avo-sisko.

    https://www.nettiauto.com/cadillac/eldorado/12810457

    [​IMG]
    Kuvassa demonstroidaan kuljetuskapasiteettia ja korjattua konepellin saranaa (tyyppivika, että jää irvistämään=> siis sarana, kyytiläisiä hymyilyttää)
     
    Muokattu: 12.4.2022
    rekkamies, matti R ja isalmela tykkäävät tästä.
  20. jamba

    jamba Gearhead

    Tuliko kaupat?
     
    leivonharri tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!