Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

  1. Catrik

    Catrik 3rd gear

    Mun tallisa on edellinen omistaja tehny kattotuolien väliin korotuksen, normi korkeus 2,4m ja tuossa nosturin kohdalla varmaan vajaa 3m. Ovet auki ei mahdu nousemaan ylös asti, jäljistä päätellen.
     
  2. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Mulla on nyt kuukauden verran ollut talli pystytettynä sisämitat tulee 10*14m 4.5 korkea. Tuli valmiina 200mm vahvoina elementteinä ensvuonna lattian teko ja sisäkatto ja mahdollisesti toinen cyproc kerros seiniin
     
  3. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    Ja lattiavapaa mallin nosturi mikä itellä on niin tolpan korkeus on 375 ja pitää saada kasatessa vielä hydrauliletku ja vaijerit laitettua että 4 metriä ei ole edes liioiteltu korkeus tallissa.
     
  4. f34

    f34 Double Gearhead

    Jos laitat toisen kerroksen, niin laita EK eli erikoiskova.
     
  5. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Kyllä EK levyä laitetaan kattoon ajattelin 15mm palosuoja gyproc levyä niin selviäis yhdellä kerroksella
     
    f34 tykkää tästä.
  6. GBS

    GBS 2nd gear

    Onks tää talli yhteydessä tai lähellä jotain muuta rakennusta kun pitää noin paljon kipsilevyä laittaa?
     
  7. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Yli 60 neliön talli jossa säilytetään autoja/tehdään tulitöitä niin ymmärtääkseni nykysäännöillä pitää olla tupla levytys tai tuo 15mm levy

    Jos alle 60 neliön talli on 8 metriä lähempänä esim asuinrakennusta niin silloin samat vaatimukset
     
  8. GBS

    GBS 2nd gear

    Ok. -14 vuonna aloitin tallin niin siinä ei tarvinnut. Paitsi varastossa mikä on katoksen päädys. Lämmintä tilaa ite työ/ harrastetilassa on n.130m2. Enkä mä itse asias näe mitään järkeä koko tuplalevytykselle nytkään jos talli on tarpeeksi kaukana muista rakennuksista.
     
  9. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Joo moni varmaan jättää tuplalevytyksen tekemättäkin. Jos siellä tallissa kunnolla pääsee palamaan jotain niin eipä siinä taida tuplakipsit kovin pitkään pitää liekkejä sisäpuolella
     
  10. MaxDura

    MaxDura Gearhead

    Vakuutuskorvauksen kanssa saattaa tietysti tulla ongelmia jos palosuojaus ei ole määräysten mukaan toteutettu.
     
  11. sbm396

    sbm396 Gearhead

    sehän just ikävin tilanne olis samoin jos olis ominpäin paikkaa siirretty perustusvaiheessa jolloin ei tuo 8 metrin vaatimus enää toteudu
     
  12. 528

    528 Gearhead

    Tallin rakentaminen suunnitelmissa ja maalämpö tulee lämmitykseksi. Putket lattiaan. Onko kukaan tehnyt lisäksi mitään puulämmitystä jolla saisi nopeasti lämpöä lisää, jos tarvii ja olisi varalla? Jonkinlaisen pannuhuoneen muuraisi. Mitä tuumaatte asiasta?
     
  13. Tapi

    Tapi Gearhead

    Samaan aiheeseen kysymys: miten saisin helpoiten lämmitettyä sähköllä lattialämmityksessä kiertävää vettä kun maalämpölaite menee kaput?

    Viime talvena oli jonkinmoinen myrsky joka pätki sähköjä eräänä torstaina. Lopputuloksena huomasin perjantaina että alkaa olla kulmä ja mlp on pimeänä. Sen sähkövastuksista ei ollut iloa kun sen äly oli vioittunut ja korvaavat osat saatiin vasta 4 pv päästä.

    Korjaus maksoi jokusen tonnin. Sitä saakin sitten säästää maalämmöllä muutaman vuoden pidempään…

    Tuon ajan pidin lämpöä muutamalla irtopatterilla ja onneksi pakkasta ei ollut kuin 15 astetta kun nuo eivät riittäneet kuin juuri pitämään plussalla huonelämpötilan.
     
  14. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Mitä jos laittaisi sähkökaapelin sinne valuun putkien kaveriksi? Ei tietysti auta valmiita rakennuksia mutta vinkiksi rakentajille.
     
  15. Catrik

    Catrik 3rd gear

    Osta enemmän ja/tai tehokkaampia pattereita. Vesikiertoon asennutettu erillinen pumppu ja lämmitysvastus on moninkertaisesti kalliimpi, eikä siitä ole mitään hyötyä jos vaikkapa putki alkaa vuotamaan tai muusta syystä lattialämmitystä ei voi käyttää.
     
  16. 528

    528 Gearhead

  17. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Onkohan jotain säännöksiä liittyen tulisijaan autotallissa? Tietysti jos erillisessä huoneessa... Tosin nopeaan lämmönnostoon pitäisi sitten olla joku ilmaa kierrättävä puhallin. Jos lattialämmöllä meinaa nopeasti nostaa, niin tarvitaan aika hurjia syöttöveden lämpötiloja.
     
  18. -tl-

    -tl- Gearhead

    https://profil.fi/sahkokattilat/varmebaronen-9-kw-sahkokattila

    Käytettynä saatta saada halvalla.
    https://kiertonet.fi/huutokaupat/lampoparoni-1308
     
    Muokattu: 8.12.2021
  19. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Lattialämmöllä ei saa nopeasti lämpöä millään. Ei vaikuta kovin nopeasti kun sen lattia valun lämmittämiseen menee ensin aikaa vuorokausi tai pari.
    En itse laittaisi mitään puulämmitys systeemiä jos sillä on tarkoitus vaan tehdä nopeasti lämpöä. Jos olet laittanut puutpalamaan ja joudutkin yhtäkkiä lähteä tallista pois niin kukas sitä sitten vahtii?
    Ja tulisija tallissa on mielestäni aika riskialtis laitos.
    Jos lämmitys järjestelmä on pieni tehoinen niin silloin se äkki lämpö täytyy tehdä öljyllä tai sähköllä.
    Itselläni on vesikiertoimen kenno jossa on puhallin niin sillä saa äkkiä lämpöä mutta todella nopeasti laskee lämmöt lämpökeskuksessa vaikka sieltä saan vähän vajaa 100 kw tehoa.
    On joskus ollut sellainen puilla toimiva lämmitin jossa oli sama periaate kuin vastaavissa öljy toimisissa. Mutta kun puut olivat palaneet loppuun niin samalla loppuu se lämpökin. Ja periaatteessa tarvii sen pannuhuoneen.
     
  20. -tl-

    -tl- Gearhead

    Muokattu: 8.12.2021
    Kustom STW tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!