Missä mannerheimin Mersu?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Lutra, 18.6.2004.

  1. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Yllä käsiteltyyn aiheeseen melko likeisesti liittyvä Fingerstrippi

    [​IMG]
     
    Muokattu: 18.1.2022
    roope68 tykkää tästä.
  2. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Ymmärsinkö nyt ihan väärin, vai onko kuvateksti pelkkää puppua?
    Tuolla kuvalla ei ole mitään tekemistä Hitlerin vierailun eikä Marskin syntymäpäivän, eikä syntymäpäivälahjojen kanssa. Nuo kaikki autot oli hankittu Suomeen jo ennen vuotta -42.
    Kanslerin lahja Marskille sisälsi 3kpl Steyr maastoautoja, mutta tuo Grosser M-B ei ollut syntymäpäivälahjojen joukossa. Sillä kyllä kyydittiin sekä Kansleria että Marskia vierailun yhteydessä. Packard Twelve on mersuja vanhempi ja Suomi-Filmin toimitusjohtajan uutena hankkima. Se pakko-otettiin jatkosodan alkaessa ylipäällikön käyttöön.
     
  3. XJR

    XJR 3rd gear

    "
    It was brought to Finland via Vaasa in December 1941, and delivered to the receiver in Mikkeli on 16 December, 1941.

    Contrary to allegations made in public, the Mercedes was not Hitler's birthday present to Mannerheim. On his 75th birthday ond June 4, 1942, the Marshal was given three brand new Steyr jeeps as a present from Hitler. "

    http://www.mannerheim.fi/13_erity/e_auto2.htm

    "
    Usein on esiintynyt tieto, että kyseinen Mercedes olisi ollut Hitlerin syntymäpäivä-lahja Mannerheimille 75-vuotissyntymä-päivillään 4.6.1942. Sen sijaan syntymäpäivänään Marski sai lahjaksi kolme uutta Steyr maastoautoa. Mercedes tuotiin Suomeen Vaasan kautta joulukuussa 1941. Auto ajettiin suoraan Mikkeliin jossa se luovutettiin vastaanottajalle Mikkelissä 16.12.1941. Auton virallisen luovutuksen suoritti Hitlerin pitkäaikainen autonkuljettaja ja henkivartija Erich Kempka ja majuri Engels Saksan maavoimista (Wehrmachtista).

    Auton luovutus oli niin tärkeä tapahtuma, että Daimler Benzin edustaja herra Katzenwald oli myös läsnä. Hänen tehtävänään oli perehdyttää suomalaiset auton hienouksiin ja huoltoon. Ensisijaisesti oppia sai Marskin pitkäaikainen autonkuljettaja Kauko Ranta. "
     
    Muokattu: 11.11.2021
    jknR tykkää tästä.
  4. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Jälleen kerran tuli todistettua että disinformaatio piristää keskustelua.
     
  5. juko7

    juko7 Double Gearhead

  6. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Myös Autojoukkojen Helsingin Kilta ry sivuilta löytyy tarinaa Suomen Marsalkan autoista. https://www.ajhk.fi/16
     

Kerro tästä muillekin!