Kromatun sinkkipaineosan pinnoitus,missä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja TATU, 2.2.2022.

  1. TATU

    TATU Gearhead

    Löytyykö suomesta yritystä joka tekee kromausta korvaavaa pintaa(joo tiedän ettei oikeaa kromia kunnolla voi korvata muulla), muovikromausta, maalausta(cosmic crome ym.),pulveri ym. Kyseessä muutama monimutkanen 82v sinkkivaluosa.Puolasta sain hinta-arvion niiden uudelleen kromauksesta, ei vaan huvita lähettää niitä sinne, puskurit ollut yli puoli vuotta siellä ja valmistumisesta ei kuulu mitään... Osat on ehjiä mutta rupisia, voin tehdä niihin pohjat tarpeen mukaan. Saa vinkata tekijöitä, tähän tai yv:llä. Ja ps.oras ei ole vastaus...
     
  2. crown66

    crown66 1st gear

    Jos piiriä voi laajentaa kotimaan ulkopuolelle niin M&G Classic Chrome & Cars Slovakiassa kromaa laadukkaasti myös vanhoja sinkkipainevaluja, itsekin siellä useita osia kromauttanut.
    Wittmannin pois menon jälkeen kyllästyin myös puolan poikien lupauksiin ja pitkiin toimitusaikoihin. M&G on kyllä kalliimpi paikka kuin Puola eivätkä he oikein halua kertoa edes suuntaa antavaa kustannusarviota vaan pyytävät lähettämään osat heille arvioitavaksi mikä tarkoittaa ylimääräistä säätöä ja kustannuksia jos kauppoihin ei pääse.
     
    jarkko359 ja TATU tykkäävät tästä.
  3. matti R

    matti R 3rd gear

    Loimaan kromaus teki minulle hyvän kromauksen sinkkipainevaluosalle.
     
    jarkko359 tykkää tästä.
  4. jarkko359

    jarkko359 3rd gear

    Veteraanimoottoripyörä kerhon sivuilla on hyvä linkki Unkarissa olevaan kromaamoon myös. Ei tarvi kirjautua foorumiin sisälle . Itekin olen tuolla M&G Classic Chrome & Cars palveluita käyttänyt ja laatu 10 + . Myös Tampereella on kromaamo joka tekee nykyisin kromauksia myös yksityisille ja sinkkipainevalulle . Mansen miehet antaa linkin , kun en tähän saumaan muista firman nimeä.:(
     
  5. TATU

    TATU Gearhead

    Noi Unkari, Slovakia ovat ihan harkinnan paikka mutta Tampereen suunta kiinnostaisi erittäin paljon, kevät jo niin pitkällä että lähettäminen ulkomaille tapahtuisi ensi syksynä, tarkoitus oli laittaa Puolaan mutta se ei tunnu toimivan. Jos jollain laittaa vaikka yv:llä Tampereella toimivan kromaamon yhteystietoja olisin erittäin kiitollinen. Tai vaihtoehtoisen pinnoituksen tekijöitä…
     
  6. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

  7. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Loimaalla on mullekin tehty kromauksia useampaan kertaan,mm.puskureita ja muuta pienempää ja niihin ollut tosi tyytyväinen mutta sinkkipainevaluosien kanssa en ollut työnjälkeen ihan 100% tyytyväinen.Sanotaan että lopputulos oli ok kun virheet jäi paikalleen asennetussa osassa melko hyvin katseilta suojaan mutta laatu ei ollut lähelläkään ns.näyttelytasoa vaikka osan kunto lähtötilanteessa oli kohtuu hyvä.Se täytyy sanoa että reklamointi kyllä huomioitiin hienosti ja asia hoidettiin siten että asiakas oli tyytyväinen vaikka ko.osaa ei uudelleen kromattukaan.
     
  8. juko7

    juko7 Double Gearhead

  9. ToniC

    ToniC Gearhead



    En tiiä onnistuuks tollein, mut puhe muistuttaa suomea :cool:
     
    TATU ja esmi tykkäävät tästä.
  10. EVO X

    EVO X Gearhead

    Oletko Artmetilta kysynyt Puolasta? Siellä teetin omaan Caddyyn kromaukset 2013-2014. Hintataso on siitä noussut, mutta jälki oli ensiluokkaista myös sinkkipainevaluissa.

    Tuota ruiskumetallointia tekee Suomessa vissiin useampikin paja, siitä ei ole kokemusta itsellä. Tyhjiömetallointia sitten ei teekään kun yksi paikka. Omasta autosta tehtiin jälkimmäisellä toista sataa osaa.
     
  11. TATU

    TATU Gearhead

    Laitoin puskurit ja pari pientä sinkkipainevalu osaa Artmetille Puolaan viime elokuussa, sain niistä hintaarvion ja aikatauluksi 3-max 6kk. No nyt odotellaan...eivät vastaa sähköposteihin,puhelimella kerran saatu yhteys,homma käynnissä ja ilmoittavat kun osat ovat noudettavissa...
    Isommista sinkkipainevalu osista sain myös hintaarvion,ei ole halpaa sielläkään,tarkoitus oli katsoa miten työjälki ja aikataulut pelaa puskureilla, ja sen jälkeen lähettää loput. No työnjäljestä nyt ei tiedä,ainakin aikataulut ja yhteydenpito ei toimi...
    Auto sattuu olemaan sellainen että uustuotantona ei saa mitään ja hyvä kuntoisia osia ei maailmalta löydy, joten näistä osista se pitää tehdä.
    Jos jollain tietoa firmasta joka tekee cosmicromea niin voisi tehdä testin jollain osalla miltä se näyttää.
     
  12. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    JL autohoito. Kukkila, lahti. Käsittääkseni tuolla, toivottavasti en muista väärin.
     
  13. TATU

    TATU Gearhead

    Soitin jl autohoitoon, löytyy laitteet mutta eivät tee tällä hetkellä, mahdollisesti myöhemmin... Oiskohan suomessa muita tekijöitä
     
  14. crown66

    crown66 1st gear

    Kuulostaa niin tutulta tuo Artmetin venkoilu. Lähetin Imperialin takapuskurin ja muuta pienempää osaa heille tammikuussa 2016 kromattavaksi. Huhtikuussa vastasivat kun kyselin niiden perään että parts are almost ready ja kesäkuussa alkoikin sitten täysi radiohiljaisuus. Syksyllä pyysin duunin kautta erästä puolalaista tuttua ottamaan yhteyttä Artmet Arthuriin ja kertomaan että nyt olisi jo aika niiden valmistua:mad:, se varmaan hiukan vauhditti prosessia kun marraskuussa 2016 sitten osat viimein saapuivat.
     
  15. Ruotsissa on hyviä kromifirmoja jotka tekee sinkkipainevaluosien kromaamista ja pohjatöitä. Siellä olen käyttänyt ja hienosti on tehty osat, eikä ole hiottu muotoja "oudoiksi" tai pyöreiksi.
    Eskilstuna ja Örebro on ne jotka tiedän.

    Toim.aika 5-7kk eikä venkoile.
    Kamat sinne jonoon mahdollisimman pian niin saa joskus poiskin.
    Jos itse tehnyt pohjat, tulee nopeammin, mutta minä en ainakaan osaa tehdä tarpeeksi hyviä pohjia juuri sinkkipainevaluosiin (ovenkahvat, lampunkehykset,...) Ehkä nyt voisi kokeilla uusilla kaasuhits.vehkeillä esim. hopealla, messingillä....

    ah
     
  16. EVO X

    EVO X Gearhead

    Harmi että se on mennyt tuohon. Mulla kävi siellä kolme lähetystä. 2 ekaa oli sinkkipainevalua ja pienempää terästä. Niissä meni 2,5-3kk molemmilla kerroilla. Sitten viimeisenä lähti lavallinen terästä, eli puskurit jne. Siinä meni 3,5vk, eli ei edes kuukautta. Muutamia juttuja olen kysynyt myöhemmin, mutta hinnat oli nousseet sen verran ettei aiheuttanut toimenpiteitä.

    Just meinasin itsekin käydä tuolla autohoidossa kääntymässä, mutta ei sitten vissiin tarvi? Oliko mitään puhetta koska on myöhemmin? Muutama ihan pikkuhilu tarvis pinnoittaa.
     
  17. TATU

    TATU Gearhead

    Tuntui olevan kiirettä, tarkoitus jossain vaiheessa tehdä cosmicrome juttuja mutta eivät antaneet mitään aikataulua milloin, jäi puhe että soittelen kuukauden päästä ja katsotaan missä mennään….
     
  18. PLATERS

    PLATERS 1st gear

    Amoila Oy Espoo,kannattaa ainakin kysyä.
     
  19. kalervo1

    kalervo1 1st gear

    Happy Spiders Oy Kysyin syksyllä tuolta, toimittavat liettuaan hinta arvio noin 27€ kuutio dm . elikkä 10x10 cm .
     
  20. kalervo1

    kalervo1 1st gear

    Onko tuo cosmicrome joku kiinalainen kertakäyttö kromaus vai kestääkö kauemmin kuin yhden pesun . Onko kellään kokemusta asiasta .
     

Kerro tästä muillekin!