Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

  1. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Ja tähän päälle vielä se kansallinen jakeluvelvoite. Eli jos Suomessa 1000 huoltoasemaa, niin 750 ostajaa saa luvan myydä. Ja näistä 2 vuoden päästä vain 500 saa myydä jos on myös lataus asemat... yms...
     
  2. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

  3. always bb

    always bb Gearhead

    Tämä jyväskylän minimies (Pekkarinen) on loppupeleissä häärännyt kaikki kupletit. Sähköyhtiöiden laskutuksen sallimisen siirron ja energian osalta, pahin virhe vaihtotaseelle kun ulos menee 2/3 osaa tuloista. Nesteen pilkkominen oli kans minimiehen tekosia ja toki oman monumentinkin junttasi, siis toi kärkistensilta. Nyt eu,ssa myy loppu suomea

    Nykyiset politikot, kekkosen jälkeen eivät ole ymmärtänyt vaihtotaseen yli/alijäämää. Suomen vaihtotase on ollut alijäämäinen kun rajataukesi ulkomaisille työntekijöille . Rahaa rupes virtaamaan suomesta ulos kiihtyvällä tahdilla noin 5000000 kk tämä raha on kierrosta pois meiltä itseltä ja tämä katetaan veroilla

    Tämä kertoo kansanedustaien tietämyksen valtiontaloudesta miten saadaan oma kansa köyhäksi kun rahanmäärä on kuitenkin rajallinen

    Palkat laskee kun kun lehmänhäntä jos miettii vaikka 22 vuotta takasin puhumattakaan 70/80 lukuja

    Talouskasvun esim on esim toi etelä-helsinki elintaso mennyt 20 vuodessa ohi suomen

    Ei tarvii olla ydinfyysikko kun ymmärtää että eu maa kannattaa olla valtion taloudelta köyhä ei kuten suomi oy yrittää leikkiä varakasta

    Monesti sanonutkin perustuslaista maininnan valtiot on ihmisiävarten, ihmiset ei ole valtioita varten
     
    Mija, grantorino ja vanilla tykkäävät tästä.
  4. exner

    exner Gearhead

    Samat ajatukset niinkuin hyvin monella meidän ikäisillä, alkaa tosiaan itse pudota rattailta näitten touhujen ja päätösten kanssa; bensan korotusta perustellaan että sillä "rankaistaan suhteellisesti varakkaampia" kun ajavat enemmän..siis en nyt tajunnu.
    Kyllä on tuokin samaa suuren viisauden settiä kun 80-luvun lopussa; tuolloin päättäjät totesivat julkisesti autojen harmaa-tuonnin kieltämistä koska tuodut autot oli suurelta osin jenkkejä ja kolaritilanteessa toinen osapuoli jäisi epäsuotuisampaan asemaan koska on rakenteeltaan ja massaltaan pienempi.
    Joo pitää itsekin alkaa ajamaan alas ylimääräisiä tekemisoä ja keskittyä vähemmän vituttaviin asioihin vielä kun itse siihen pystyy.
     
    vanilla tykkää tästä.
  5. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Kyllähän se yksi syy kannustinloukkuihin on nykyinen vuokrataso kaupunkialueilla. Johon vielä yhdistetään pätkätyöt vajailla tunneilla. Sitähän ei korjaa palkkojen korotus vaan se, että olisi kokoaikatöitä. Toisaalta, baltian maista tulee sitä halukkaampaa työvoimaa tekemään ne ei niin halutut työt, joita meidän nuorten pitäisi tehdä että pääsisi elämässä eteenpäin mutta ennemmin jäävät kannustinloukkuihin.
    Kannustinloukuille ei mitään voida nyt tehdä, kun aivan liian moni on niissä jumissa. Nyt alkaa meillä olla jo kohta viiskymppisiä ja sitä nuorempia, joista osa ei ole päivääkään töitä tehnyt, eikä enää siihen kykenekkään.
     
    always bb, Seevu ja vanilla tykkäävät tästä.
  6. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    ei kun työläisellä menee koko pieni palkka elämiseen kuitenkin niin ei meinaa korotus,varakkailla taas korotukset haittaa koska on enemmän menetettävää.tai sijoitettavaa eli netto varakkuus pienenee. 2000 luvun alussa kun euroon mentiin oli löpö 35 c litra,bensa 1 € litra,ruoka ja rautakauppa tavarat paljon halvempia,hoetaan ettäpalkat on nousseet,ei teollisuuden aloilla paljon paskaakaan,euron osto arvo mennyt alamäkeä,verratkaa paljon piti tehdä h johonkin laskuun työtä viimeisenä mk aikana.ja verrattuna nyt samaan aikaan.
     
    Topsa-, Seevu ja vanilla tykkäävät tästä.
  7. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    vanilla tykkää tästä.
  8. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Tämä pk-seudun nuorten jengirikollisuus on jännä tabu. Eräs rasistiksikin mainittu poliitikko nosti asian esille jo vuosia sitten. Kaikki kiellettiin niin poliitikkojen kuin ylimmän poliisijohdonkin suunnalta.
    Luotettava media vöyhkäsi vielä samassa kuorossa.
    Nyt on p..ka housussa ja levitellään käsiä.
    Meille ei Ruotsin mallia ongelmista tule…
     
    dart -66 tykkää tästä.
  9. north

    north Gearhead

  10. Swinger

    Swinger Gearhead

    miksei ole ymmärrystä nuorisoa kohtaan?
     
  11. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Keskiverto kansalaisen maksukyvyn kipupisteitä ei paljon ajateltu korotuspäätöksiä tehtäessä silloin kun barrelin hinta oli alimmillaan ja siitä sitten syytellään maailman markkinoita kun hinta on nyt yli 2 euroa. Toisaalta muistaako kukaan sellaista hallitusta kuka olisi laskenut polttoaineveroa?

    Jottei totuus unohtuisi niin ilmastotavoitteisiin on vielä matkaa.

    "Valtiovarainministeriön kaava: Bensiinin ja dieselin hinta pitäisi nostaa lähes 4,30 euroon litralta, jotta päästöt puolittuisivat"

    https://www.is.fi/autot/art-2000006427556.html
     
    Muokattu: 12.2.2022
  12. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

  13. grantorino

    grantorino Gearhead

    Tämä on juuri sitä suomalaista tyhmyyttä, ollaan niin vieraskoreita ja kuvitellaan kaikkien ulkolaisten olevan meidän kaltaisia hyviksiä. Eikö mistään koskaan opita yhtään mitään?
     
  14. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Tämä on mitä ilmeisimmin kuvamanipulaatio

    [​IMG]
     
  15. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Luin tämän saman uutisen aiemmin ja onhan tästä ollut keskustelua muuallakin mutta vaikuttaa typerältä purkkapaikalta.
    Samankaltainen asia kuin työssä käyvälle ihmiselle maksetaan asumis ja muuta tukea. Itse ongelma on aivan muualla.
     
  16. Car nut

    Car nut 1st gear

    Huvittavaa tässä on se, että kun syytetään autoilijoiden ja koko Suomen alasajosta hallitusta ja pääkaupunkiseutua, niin itsehän maalaiset ovat äänestäneet ne nousukkaat sieltä maalta
    eduskuntaan ajamaan asioitaan ja käyttämään sitä maalaisjärkeä.
    Nykyisessä hallituksessa ainoastaan Pekka Haaviston voi lukea stadilaiseksi ja
    Pekka Haavisto onkin tuossa porukassa kai ainoa vanhojenautojen harrastaja.
    Muut sitten ovatkin niitä, jotka ovat kasvaneet käyttäen sitä maalaisjärkeä, eli
    pelaamaan omaan pussiin.
    En ole kuitenkaan Pekka Haavistonkaan kannattaja, vaikka Pekan faija aiheutti aikoinaan
    pahennusta Munkkivuoren yhteiskoulun rehtorina ajaen Mossella. :)
     
  17. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Yritin lukea postauksen pariin kertaan ajatuksella mutta en saanut kiinni. Tarkoititko siis että keskusta on vaikuttaja asiassa ja sysäät vastuun pois muilta hallituspuolueilta?
     
  18. Poni -69

    Poni -69 3rd gear

    Samaa ihmettelin että mikä nuorison ajatuksissa mättää?
     
    Artsi Bunker ja Swinger tykkäävät tästä.
  19. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    ^ sama hämmästyttää. Tässä ylen uutisessa halutaan ilmeisesti tuoda julki "huviajelua" mitä aivan varmasti kaikki ajokortti-ikäiset ovat tehneet paljon juuri kortin saatuaan mikä on hyvä asia ajo-oppimisen kannalta. Se mitä halutaan tuoda esiin on tämä turha ajaminen.
     
    Poni -69, Artsi Bunker ja Swinger tykkäävät tästä.
  20. Swinger

    Swinger Gearhead

    Onhan se ajokortin saaminen iso juttu itsenäistymisen kannalta katsottuna ja muutenkin autoilu oli just samanlaista itselläkin nuorena. Parhaillaan ajeltiin 3-4 autolla peräkkäin kaupungilla kun ajaminen oli niin siistiä ettei kukaan halunnut istua kyydissä.

    tuossakin nuori kaveri sanoi että jättää kahvit ja ruokailut ostamatta kun ei ole varaa enää polttoaineen hinnan takia.

    Mielestäni kaikki vaikutti asiallisilta nuorilta ketkä tarvii autoa ja haluaa liikkua jo pelkästään sosiaallisen elämän takia. Tietenkin jos ajatellaan vihreää siirtymää niin näähän oli ihan katastrofi porukkaa!
    Parempi olisi kun pysyis himassa ja pitäs perkele yhteyttä kavereihin facebookilla ja odottelis tilipäivää kelalta

    Nortti taiskin tarkoittaa ihmisten kommentointia itse jutusta. Siellä on vissiin kaikki vitun vihreän siirtymän homot huutelemassa sähköautojen puolesta, osta pienempi auto, älä aja huviajelua ja polttoaineen verotusta voisi nelinkertaistaa!
     
    Muokattu: 12.2.2022

Kerro tästä muillekin!