Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

  1. grantorino

    grantorino Gearhead

    Tämä kertoo juurikin sen, miten häikäilemätöntä ja härskiä voiton tavoittelu on Suomessa, hintaa ei lasketa sitten millään, mutta ensimmäisenä ollaan heti nostamassa samana päivänä maailmanmarkkinahinnan pienessäkin liikahduksessa.
     
    vanilla ja Chilli-Siili tykkäävät tästä.
  2. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Tänään saammekin seurata sirkus Arkadiaa välikysymyksen muodossa ja hienon hienoja perusteluja miksi polttoaineiden hintoja ei voi alentaa eikä sähkönkään hinnalle voi mitään koska ne ja ne sopimukset &ilmastonmuutos vaatii toimia pikaisesti ja vihreiden mielestä tämäkään tahti ei ole riittävä vaan heidän kuin su hesarista Evan ekonomistin Sanna Kurrosenkin mukaan pikemminkin nostaa lisää polttoaineiden hintoja kuin missään tapauksessa laskea.
    Osmo Soininvaaran mielestä polttoaine ei ole mitenkään kallista joten uskottavahan se silloin on kun viisas mieskin näin kertoo...

    Näkymät ei siis ankeammat voisi olla perinteiselle käyttö tai harrasteautoilulle ja ketjun otsikon mukainen koska 5centtiä km matkakuihin on vitsi,tulee kauan jälkikäteen eikä läheskään kaikki ajaminen ole työmatka-ajoa.

    Miettikää paljonko bensaa/dsl kuin muutakin autokulua saa hyvityksenä 5 centillä pelkästään muutaman kymmenen centin litrahinnan korotukseen suhteutettuna?

    Maalla+pikkukaupungeissa autoa tarvitaan kaikkeen siirtymiseen ja vapaa-ajalla tapahtuva mikään ajelu ei kuulu työmatkaan asuitpa missäpäin tahansa.

    Maatalous siirtyy tuontipuoleen joka varsin ympäristöystävällistä ja ammattidiesel on "suunnitelmissa"ja "harkinnassa"= hieno termi jolla saa aikaa olla tekemättä mitään antaen hintojen tehdä tehtävänä eikä ainakaan tällä hallituskaudella edes paperia käännetä ja hei,se ilmasto: :eek:stakaa sähkökuormureita,-linjureita-pakuja ja -takseja .

    Itäystävä toimittaa luotettavasti...vai toimittaako,ehkä tuleekin joku isompi vika ja tuleekin turvaamaan ettei palelluta?

    Sähköllä toimii kaikki niin maalla kuin helssingissäkin ja liikennekkin halutaan semmoiseksi
    että tällä halvalla sähköllä lataillaan,ajetaan ja tietty kukkarolle sopiva riittävän tilava nykyistä antiikkista fossiilista vastaava sähköautokin ensin hommattava letkun päähän 24/7.
    Voisi sanoa että myös: harrasteautoilun tulevaisuus...huono? ketjuun vastausta ei tarvinne pähkiä ja pyöritellä mikäli yli muutaman tankillisen ajamista kesässä mietitään ja realistisia hintoja millä joku enää ostaa tai myy menestyksekkäästi.

    Näin tämä meni päälaelleen , monenkin nais/miehenalun tai aikamiehen/naisen harrastuslaji ja senmyötä hommatut hienot, huonot tai yhä projektitason ajopelit talleissa onkin nyttemmin rasite 2e litrahinnalla ja lisää senttejä päälle tulee....:(
    Tässä suhteessa hyvä että on näin vanha kääkkä jo ja sai nautiskella sekä ajaa oikeilla autoilla
    mutta teitä nuorempia miettien mietityttää kovasti miten teillä mahtaa lähitulevaisuudessa tai nytkään enää rahat riittää asua,syödä ja kulkea täällä arktisessa onnelassa joka pelastaa maapallon ja elättää muitakin avoimin ovin.
     
    Muokattu: 22.2.2022
    vanilla ja Chilli-Siili tykkäävät tästä.
  3. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Itäystävän toimet saattavat tuottaa meille suurempiakin murheita kuin bensan hinta.
     
  4. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    ^Mutta ehkä ilmastoahdistus hellittää...
     
  5. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Saattaa olla, että Siperian ilmasto ahdistaa.
     
  6. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Itäystävän toimet todellakin tuo monta muutakin murhetta kuin polttoaineiden hinta mutta mikäli lipun väri vaihtuu pikaisessa kahinassa niin autojutuissa pysyäksemme bensahan on sitten halpaa,dieseliä passaa läikyttääkkin ja kotimaista halpaa sähköä piisaa,myös Siperiaan.
    Ei sähköautovouhotusta eikä led lamppuja tai puunpolttorajoitteita ,ei EU sopimuksia tavaroista eikä pakolaisista ja villin lännen lait muutenkin elää ja olla mies mutta tietysti ei passaa poikkipuolista sanaa päästää eikä arvostella jos jotain pientä mieleen tulisikin...

    Ikävämpi juttu kumminkin jos pian nähdään rintamalla hangessa maaten,mantteli päällä ja torrakka kourassa metsänlaitaan tähyten,saattaa tuo raollaan oleva nato ovikin mennä kiinni ja kusessa ollaan koko saakelin sakki kuten Irwin vainaa laulaa.
    Tätähän me ei haluta joten oisko vihdoinkin syytä avata se ovi,astua sisään ja sulkea perässään?
     
    Muokattu: 22.2.2022
  7. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Se taitaa tuo Nato-jäsenyys olla kuin Suomen armeijan varustehankinnat 1930-luvulla, siitä päästään yhteisymmärrykseen vasta kun on kokeiltu tosissaan miten pärjätään ilman. Mikähän tuossa politiikassa on että sille altistuminen sokaisee ihmisen. Minä en ymmärrä siitä paljon mitään enkä ole yhteiskunnallisia aineita yliopistossa opiskellut mutta silti tiesin jo Georgian sodan aikaan että se sama kehitys jatkuu eikä siinä diplomatia ja kokoustaminen auta mitään. Poliitikot ovat ihan ällikällä lyötyjä vaikka heillähän se pitäisi paras näköalapaikka olla ja avustajia joka sormelle.
     
  8. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    ^ Jep. Jo georgian sodan aikoihin 2008 Putin sanoi jos ukraina menee natoon, se menee ilman itää ja krimiä. Tällainen liittoutumattomien ja epävakaiden maiden kohtalo näyttää olevan joutua venäjän valtaamaksi ennen pitkää. Suomen hentona turvana on sentään unioniin kuuluminen. Natoon olisi tullut liittyä viron ja latvian kanssa samaan aikaan kun ajat oli suotuisat. Näinä aikoina liittyminen vaikuttaa Putinille sodan julistukselta ja natoprosessi ei muutenkaan ole mikään lyhyt toimenpide.
     
  9. grantorino

    grantorino Gearhead

    Suomen turva on nimenomaan liittoutumattomuus, parasta olla jatkossakin. NATOn itälaajentumisesta tässä on kysymys ja nyt naapurin mitta on tullut täyteen. Voisi hyvin kuvitella jos NATOn raja olisi Suomen itäraja, niin olisi siellä naapurillamme päällä täysi taisteluvalmius ja äkkiä tälläinen pieni Suomi olisi vallattu.
     
    Inlinee ja vanilla tykkäävät tästä.
  10. max

    max Double Gearhead

    Muisteles mitä tapahtu meille v.1939.
    Ryssä on aivan samanlainen epäluotettava paskiainen myös nykypäivänä.
    Harmi että Aatu ei saanut nuijittua koko kansaa ja maata kivikauteen.
     
    Retem, dart -66, Seevu ja 1 muu tykkäävät tästä.
  11. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Itse näen että kyse on siitä että Putin on menettänyt otteen ukrainan hallintoon joka on aiemmin ollut hänen sätkynukkenaan. Viro ja Latvia on nato maita vuodesta 2004 ja suoria rajanaapureita venäjän kanssa eikä siellä ole tällaisia jännitteitä.
     
    Lowry tykkää tästä.
  12. grantorino

    grantorino Gearhead

    Kyllä tämä hyvin muistetaan, mutta muistellaan vähän pitemmälle, vaikkapa vuoteen 1809 jolloin Venäjä valloitti ruotsilta nykyisen suomen alueen ja antoi meille autonomian ja sitten 1917 itsenäisyyden, muodostui Suomi. Näin ollen Suomi on Venäjän luoma puskuri valtio länteen, tuskin ruotsin aikana itsenäistä suomea ei olisi edes syntynyt.
     
  13. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Samaa paskaa eri paketissa, kuin lännen ryssien touhut lähi-idässä, ei mitään uutta taivaan alla. Paitsi uutisointi ku nyt ei olla menossa viemään länsimaista "demokratiaa" "vääräuskoisille".
     
  14. always bb

    always bb Gearhead

    Näistä syistä kaikki venäläiset ajettava täältä pois ja tehtaankadun konsulaatti otettava vaikka supon päämajaksi

    Maan myyminen eu,n ulkopuolisille maille kiellettävä ja omistukset mitätöitävä. Ei mekään saada venäjällä omistaa mitään !!! Samat säännöt heillekkin ja putin tarvii kunnon kurinpalautuksen. Venäläisten rahavarat mitätöitävä pankeissa. Jos ei nämäkään auta niin ei muuta kun hornetit taivaalle. Venäjä ei uskalla koko eu,ta vastaan ruveta sotimaan tilanne vähän toinen kun ww2,n aikaan kun vastustajia oli monia nyt vain yksi, toivottavasti.

    Tätä se tekee kun ihmiset on liian kauan vallassa, poikkeus on tietysti elisabetti
     
    Vallu 426 tykkää tästä.
  15. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ja se Suomi toimi autonomian aikana monessa suhteessa hyvin itsenäisesti. Oli oma rahakin. Luin hiljan kirjan "Wallenbergit ja Suomi". Suomi lainoitti teollisuuttaan Saksasta ja Ruotsista, vaan ei Venäjältä. Markkakin oli jalometallikannassa, koska Suomen pankki oli käynyt ostoksilla. Suomessa oli jostakin syystä parikymmentä prosenttia Ruotsin setelikannasta, millä ostella jalometallia pankin tarpeisiin - Venäjän vallan aikana. Voisi todeta että Suomi oli itsenäisempi 1860-1900 välillä kuin 1948-91. No ei ehkä ihan joka suhteessa kuitenkaan.
     
  16. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Jos vielä pitäydytään siinä ajatuksessa että meidän Suomi säilyy koskemattomana ja Putler pääsee toteuttamaan geopolitiikkaansa niin kuin nyt näyttäytyy. Valko-venäjä on jo takataskussa ja piskuinen Moldova vallataan Ukrainan mukana. Muut maat on Nato maita, näin ollen syntyy Unkarin koilliskulmasta melko suora uusi Euroopan raja aina meidän kaakonkulmalle asti.
     
  17. Jos muistellaan, niin muistellaan myös Suurta Pohjan sotaa ja Pohjanmaan kansanmurhaa.

    Mitä taas tulee Suomen itsenäistymisestä, niin Suomi otti itsenäisyyden. Ei sitä meille annettu.
     
    kerkko tykkää tästä.
  18. Bryssellin näkökulma. Suomi on periferiaa ja sen voi museoida:

    HS:n haltuunsa saama EU-luonnos toisi valtavat vaikutukset: Jopa kolmasosa Suomen pinta-alasta saatettava takaisin kohti luonnontilaa

    EU:n komission haluaa ilmasto- ja luontohaitat kuriin. Valmisteilla oleva ennallistamislainsäädäntö koskee jopa kolmasosaa Suomesta. Mukana ovat niin metsät ja suot kuin Itämeri ja kaupungitkin. Turvepellot pitää siirtää pois viljelykäytöstä ja metsien hiilivarastoja on parannettava.
     
  19. Lowry

    Lowry 2nd gear

    Luettelen tähän alle kaikki ryssän valtaamat NATO maat:
     
    MudMax, Muki, Fuselage ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  20. grantorino

    grantorino Gearhead

    Niin, Suomi julistautui itsenäiseksi, ei siinä mitään taisteltu. Tilanne oli otollinen kun Venäjän keisarivalta kaatui, vähän samanlainen tilanne kun Neuvostoliitto kaatui, Baltian maat itsenäistyivät.
     

Kerro tästä muillekin!