Retkeilyauto kesäksi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TopyCa, 23.2.2022.

  1. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    Olen ajatellut toteuttaa pitkän haaveeni ensi kesäna ja kierrellä eri tapahtumia Pohjoismaissa ja Baltiassa (Eesti ja Jurmala, Latvia ym). Majoitus on aina se iso ongelma. Siksi ajatus kompaktista "retkuiluautosta" kiinnostaa.

    Onko kokemusta muuttaa, tai alkaa käyttää ilman muutosta, h-a Vani tai entinen tila taksi (Luxus ex Kovanen!) retkiautoksi?
    Verojahan noihin ei kai tule? Mutta onko poliisi tai katsastaja nuuka jos on sisällä mini-varustus; liesi, lämmitys, jääkaappi ja joku pesujuttu ym? Ei oikein kiinnosta mitkään rekisterin muunnokset tms.

    En kaipaa luxusta vaan ihan perus punkka, safkan valmistus ja kevyt pesujuttu.
    ABC'llä saa halvalla suihkun ja järvet ovat ilmaisia :)
     
  2. spike

    spike Gearhead

    Kyllähän pakussa saa kyydissä olla vaikka mitä. Jos haluaa muuttaa matkailuautoksi niin ei sekään mikään lännen temppu ole. Pitää olla kiinteästi asennettuna sänky, joka voi olla ajon aikana käännettynä istuimiksi, liesi, jääkaappi ja tilaa tavaroille. Ja liesi piti olla todella kiinteästi asennettu ja sisällä autossa. Mikään grilli kontissa ei käy. Makupaikkoja piti muistaakseni olla vähintään kaksi ja olikos minimi mitat 180x60cm henkilö. Ja jos ei ole sisäkorkeutta se 190cm ainakin osassa asuintiloja niin verotetaan kuin henkilöauto. Näin muistelisin että oli kun tuossa joku aika sitten pähkäilin oman econolinen kohdalla tota, mutta päädyin muuttamaan henkilöautoksi.
     
  3. spike

    spike Gearhead

    Niin ja piti olla lämmitin, mutta siihen olis kelvannut normi webastokin kunhan se lämmittää koko sisätilat.
     
  4. Mika.T

    Mika.T Gearhead

    Ja vastaavasti pakettiautossa ei saa olla noita kiinteänä...
     
  5. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    EI ole paku kyseessä vaan h-auto.

    Taitaa olla paras kun ei kysele Tzaarin ajan virkamiehiltä. Ajaa vaan ja katsoo kuinka käy.
    Jos tulee sakko riitauttaa ja valittaa aina KHOn saakka. Aika jutun loppuun viemiseksi on nyt 10 vuotta. Jos häviän ottakoot kukat kummulta.. muuta eivät saa.
     
  6. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Jos mitään ei kiinteästi asenna, niin eihän mitään tarvitse katsastaa. Eli joku trangia millä tehdä kahvin ja jonkinlainen kohtalainen kylmäkaappi. Jos on feisbuukissa, niin kannattaa katella puskaparkki ryhmää. Siellä moni yöpyy ihan henkilöautoissakin ympäri suomen.
     
  7. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Retkeilyauto toi itsellä mielikuvan jenkkipickupista, jossa on kampperi lavalla. Ei mulla muuta. Tuota aloitusviestin paku asiaa on karavaanari lehdessä varmaan sen miljoona kertaa pohdittu.
     
  8. jahnu

    jahnu 3rd gear

    Naamakirjasta löytyy ryhmä "pakettiautosta retkeilyauto" . Sieltä löytyy kaikki ohjeet kuinka tehdä tämänhetkisen lain mukaiseksi. Ei tartte keksiä pyörää uudelleen
     
    isalmela tykkää tästä.
  9. TopyCa

    TopyCa Gearhead

  10. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Ylös-alas-liikkeen joutuu tekemään itse?
     
  11. rotax

    rotax 2nd gear

    Joo, yksin
     
  12. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    isalmela tykkää tästä.
  13. spike

    spike Gearhead

    isalmela tykkää tästä.
  14. Tolla saa tosiaan matkailla yksin ei ole tunkua kyytiin :)
     
  15. simeoni

    simeoni Double Gearhead

  16. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Noi Tevet on usein aika rumia keulasta, kun jätetty alkuperäiset valot ja maski "sisään".
    Tossa Chevy vanista samanlainen.

    [​IMG]
     
    isalmela tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!