Mitä polttoaine maksaa tällä hetkellä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Red Neck, 27.12.2004.

  1. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Äkkiseltään katsottuna lämpöarvo/kuutio on jotakuinkin samaa luokkaa pilkkeen kanssa, mutta hinta selvästi vähemmän. Eikös nuo pala ihan samanlaisessa tulipesässä?
     
  2. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Ei mikään ilmaiseksi lämpiä mutta kiinnosti vaan vertailuksi.
    Itselläni tupa ~200 neliötä + 1400 neliötä hallia ja näissä kuutiot yhteensä noin 8000.
    Ja tähän lisäksi lämpökanaalit yhteensä 150 metriä niin palaturpeella lämmitettäessä sitä kuluu noin 200 mottia vuodessa.
    Jos lämmitän hakkeella sitä kuluisi noin 100 mottia enemmän.
    Osto hake maksaa euron pari vähemmän kuin palaturve.
    Itse olen kerännyt koneellisesti hakepuut ja urakoitsijalla hakettanut niin "säästö" ilman työn osuutta on noin 500 euroa palaturpeeseen nähden.
    Toki ei ole vaivattomin lämmitysmuoto mutta mielestäni aika edullinen lämmitettävään määrään nähden.
    Toki tulevana kesänä nostettu palaturve on varmasti kalliinpaa kuin nyt mut kaikki kallistuu sehän tiedetään.
     
    Inlinee tykkää tästä.
  3. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Itehän tuossa jonkun aikaa sitten tuumailin et öljylämmitys saa ollakkin, kun on niin vaivaton. Nyt hinta on kyllä jo sellainen että valtion muuntotuki mukaanlaskien maksaa hyvinkin nopeasti ittensä takasin lämmitysmuodon vaihto.

    Jokin palava lämmitysmuoto olis kyllä yhä mielessä. Pelletti/ turve. Moniöljypoltinkin olis aika kätevä......
     
  4. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Palautetaas taas mieliin pakokauhun lietsontaa vuodelta 1973

    [​IMG]
     
    JYR, Artsi Bunker, viikinki75 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  5. rodhot

    rodhot Gearhead

    Meneekö palaturve normi stokerilla vai vaatiiko liikkuvan arinan? Tuhkan paljonko puuhun verrattuna? Tähän saakka lämmitetty +2000neliöö puulla kun sitä on.
     
  6. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Luonnollisesti kielletty täällä euvostoslovakiassa, mutta saahan sellasen ostaa...kätevää kun voi lämmittää jäteöljyillä, melkein millä tahansa litkulla mikä palaa.
    Jenkeissä noita käytetään ja savupiipustakin tulee vaan lämpöväreilyä, joten ei saastuta sen enempää kun muukaan lämmitys.

    Tuossa asennetaan sellanen, katso n. 12.20 kohdalta mitä piipusta tulee...ei niin yhtään mitään.



    Valtio tietty menettää polttoaineverojen tuoton...voi kun harmittaa :rotfl:
     
    Kustom STW tykkää tästä.
  7. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Silläpä olen vakavissani asiaa harkinnukkin, kun jäteöljyä sais nii paljo ku sitä ehtis melkeenpä hävittää..

    Toki joku pelletti/hake/turve yms. siinä mielessä, että öljysäiliön tilalle saisi esim 7m³ pellettisiilon, ja siitä kierukka polttimeen. Ja on erillinen, muurattu huoneensa, ja täyttö onnistuisi kadulta suoraan kärsäautolla. Noin isolla määrällä pystyisi pelailemaan hinnanvaihteluissa jotenkin.

    8m³ öljysäiliö oli talossakin aikoinaan, joka tultuaan palveluksensa päättöön vaihdettiin 1,5m³ säiliöön edellisen omistajan toimesta, joka on naurettavan pieni, muttei toisaalta ole vielä saannut perusteltua sen vaihtoa isompaakaan, kun öljylämmitys muutenkin on vaa'ankielellä vähän koko ajan. Johkin kiinteitä polttavaan lämmitysmuotoon kun saisi öljytkin sotkettua, kaveri lämmittää "liuskeöljy-palaturpeella" o_O:p
     
  8. litres

    litres Gearhead

    Tänään tankkasin 95e hintaan 2,05 litra, ihanan kallista:mad:
     
  9. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Äsken 98e 2,12
     
  10. malvasto

    malvasto 3rd gear

    Dieselin hintoja tänään välillä Ivalo Orivesi: halvin Pihtipudas 1,888 ja kallein Kemi 2,149
     
  11. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Menee palaturve normi stokerissa.
    Itsellä oli ns putkimallin palopää 10 vuotta mutta kattilan vaihdon yhteydessä vaihdoin palopään liikkuva arnaiseen. Toki mulla ei ole koneikkoa mutta tuossa on laajempi palo pinta-ala ja ala- ja yläilmalle oma puhallin. Putkimallissa oli ylsi puhallin ja sillä ei saa arinan alle tarpeeksi ilmaa.
    Pienessä stokerissa tärkeintä on palaturpeen halkaisija ettei ole suurta. Syöttöruuvi ei tahdo saada otetta isosta palasta ilman että siilossa on tavaraa kunnolla koko ajan.
    Tuhkan määrä palaturpeesta riippuu turpeen laadusta.
    Pahimmillaan itsellä tuli kahdesta poltetusta palaturve motista kottikärryllinen tuhkaa.
    Tällä hetkellä kottikärryllinen tuhkaa tulee kahdeksasta motista.
    Hakkeesta tulee vähemmän tuhkaa mutta riippuu paljon millaisesta puusta hake on tehty. Kokopuusta tehty hake on vähiten tuhkaa tuottava. Itse olen hakettanut ns roska puuta eli jokirannasta ja ojien reunoista leppää ja pajua ym niin siitä tulee tuhkaa enemmän ja laavaa. Eli puussa on hiekkaa sisällä ja palaturve mikä on nostettu kentältä mistä alkaa turva olemaan loppu tulee hiekkaa palan sekaan.
     
  12. viri-viri

    viri-viri 3rd gear

    Eipä tunnu tuon pelletin hinta kauheasti vaihtelevan, ainakaan näin lähimenneisyyteen verraten, 139e/500kg on ollut lähirautakaupan hinta tuolle jo kolme vuotta putkeen.
     
  13. Rihma

    Rihma 2nd gear Bannattu


    Tollasen polttimen ku keksii että piipusta ei tuu ku lämpöväreilyä, voin kertoa että on melkoiset markkinat. Elon Musk näyttää kovin äkkiä keppikerjälaiseltä. On teillä jutut.
     
  14. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Kannattaisi tutustua aiheeseen/laitteeseen.
     
  15. Rihma

    Rihma 2nd gear Bannattu

    Energia-alalla työskennellyt 25 vuotta, jonkinlaista näkemystä on myös päästöistä, ja niiden hallinnasta. Jos joku tuo markkinoille polttimen, jolla jäte-öljyä polttaessa piipusta tulee vain ” lämpöväreilyä”, niin ollaan oikeasti melko mullistavien asioiden äärellä. Sen verran täytyy mainita, että en missään nimessä arvostele ketään, vaikka tulisi lakritsia piipunpäästä, tällaisessa mittakaavassa näpertely Suomessa ei korjaa yhtään mitään ongelmia maailmassa. (Olen ollut raskasta öljyä käyttävällä laitoksella duunissa, mitä nuohottiin vain öisin, koska tuli aika rivon näköistä skeidaa huilusta)
     
  16. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    2,14e oli tänä aamuna 98 aakkosasemalla
     
  17. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Näyttää hienolta matkan päästä, kun 100-metrisestä korsteenista tulee peilityynellä ilmalla pari-kolmesataametrinen pikimusta kanki.:D Tosin siinä tapauksessa taisi olla kattilan käynnistysvaihe menossa.
     
    Rihma tykkää tästä.
  18. Rihma

    Rihma 2nd gear Bannattu

    Noista isommista vehkeistä lähtee kyllä erilaisia näyttäviä efektejä sopivissa tilanteissa. Isohkosta kattilasta kun varot huokasee siellä +170 baarissa niin on kyllä meteliä, ja höyryä ilmassa …tietää kyllä sitten luultavimmin että muutaman päivän on enemmän hommia edessä.
     
    darttimies tykkää tästä.
  19. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    98e5 kaksi euroa .179 ei voi muuta sanoa kuin voi P! Paikkakunta kohtaiset erot on nytkin valtavat, niinkuin aina ollut ja näköjään tulee olemaan.
     
  20. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Jäteöljypolttimen käytön kielto ei johdu päästöistä vaan siitä ettei öljy jätettä saa polttaa alle 5 MW laitoksissa.
     

Kerro tästä muillekin!