Talliradion kuuluvuuden parantaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Gerball, 9.3.2022.

  1. Gerball

    Gerball Gearhead

    Radioharrastajat tms, kertokaahan saako radion kuuluvuutta parannettua mitenkään. Omalla duunipaikalla kuuluvuus ongelmana. Cityn saa toimimaan kun pitkään kääntelee antennia jota vielä koitettu vaijerilla jatkaa. Vaijeria kun aikansa asettelee, kiinnittää vesiputkeen tai keviin saa ääntä kuulumaan, mutta vain hetkeksi. Välillä ei löydy kanavaa ollenkaan. Tilannetta ei yhtään helpota paikallinen kanavapoliisi (eläkeläinen)joka syöksyy heti vaihtamaan novaan kun City vähänkin rasahtaa.
     
  2. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Jotain keinoja parantaa kuuluvuutta:
    - maksimaalisen herkkä vastaanotin
    - täydellisesti sovitettu antenni (== oikean mittainen piiska, lasketaan vastaanottotaajuudesta)
    - antenni ulos
    - suunta-antenni
    - antennivahvistin
     
    isalmela tykkää tästä.
  3. GBS

    GBS 3rd gear

    Omassa tallissa meni hermo kanssa radion huonoon kuuluvuuteen.
    Ostin suht ison bt kajarin missä kaukosäädin. Kake on oven pielessä. Kun laittaa valot päälle niin kajari myös ja kännystä sitä mitä haluaa kuunnella. Ei suhise eikä sihise.
     
  4. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Jos radio kuuluu tallin pihalla, muttei tallissa, niin seinissä on vaimennuskykyä radiosignaalille. Ulkoantenni todennäköisesti auttaisi. Periaatteessahan johdon molemmissa päissä voisi olla samanmoinen antenni. Toinen kerää signaalia ulkoa ja toinen toistaa sitä sisällä. Mutta ehkä on parempi laittaa ulkoantenni ja käyttää vastaanotinta jossa on antennille liityntä.
     
  5. Catiska

    Catiska Gearhead

    Siirry nettiradion käyttäjäksi...
     
  6. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Useimmat uudet radiot tuntuu olevan aika surkeita herkkyydeltään ja selektiivisyydeltään. Kannattaa kokeilla etsiä joku vanhempi malli.
     
  7. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Meilloli se radio one tuvassa vajaan viikon. Se mitä kehutaan ja ristus komia jalopuukuorinen joka oli powerilla 129€ tarjouksessa joku vuosi sitten. Siistin näköinen muttei kuulunut kunnolla ni vein takas. Ostin samana syssynä pojalle joka silloin kai 12v ni motonetista sen ”pahviradion” joka oli loppuunmyynti tarjouksessa 10€. Kuuluu vissiin vähä paremmi ku radio one ja poika sai tutustua viihde-elektroniikan hienouksiin kasaamalla sen ja kokemalla onnistumisen tunteita.

    Seolis kuulemma hyvä se bajazzo matkaratijo, mikä nyt olikaan se valmistaja? Ovat vaan siistit ja ehjät tsiisus vanhat kalliimpia ku vaikka se radio one. Tosin niistä kuulemma kuuluu, mikä lie ratijon pääasiallinen tehtävä.

    Juu aivan, tivolihan se radio one koko nimeltään onkin.
     
    Muokattu: 10.3.2022
  8. auburn

    auburn Gearhead

    Itsellä vanhassa kivirakenteisessa omakotitalossa Tivoli merkkinen teak kuorinen ns. "laaturadio", Radio City ( ja radio Rock ) ottaa häiriötä kun on "väärässä" kohtaa huonetta, mutta vuonna 1957 suomessa tehty Luxor Ambassadör putkiradio kuuluu aina.

    Työpaikallehan tuollainen vanha putkiradio olisi nappivalinta, koska FM alue loppuu niissä yläpäässä 100 MHz kohdalla, niin se eläkeläinen ei saisi sitä Novaa edes kuulumaan kun Novan MHz alueet on pääsääntöisesti jossain 106 MHz paikkeilla :), niitähän on esim. Tori.fi täynnä muutamalla kympillä.

    Itsellä autotalli alakerrassa vielä ongelmallisempi, ja sinne en ole putkiradiota kokonsa takia tullut hankittua, mutta vanha autosoitin on, ja niissähän antenni on joka tapauksessa "erillinen", jonka voi jatkaa valmiilla johdolla ulos, teholähteen hankkiminen on se kalliimpi rasti, jos ei löydy jostain nurkista valmiina, pitäisi olla siis joku 12 - 13,8V DC 5A, tietenkin jos akkua haluaa käyttää niin sehän käy kanssa.
     

Kerro tästä muillekin!