Ford FoMoCo Fe 390 moottorin tarkka öljytilavuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja twincam6, 19.4.2022.

  1. grantorino

    grantorino Gearhead

  2. Weijari

    Weijari Gearhead

    En oikein hahmota tilannetta missä filsusta tulisi ulopäin ilmaa jos imu on imusarjassa kiinni?. Filsun läpihän ilma menee silloin koneeseen päin?
     
  3. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Ainakin täyskaasulla etenkin ahdetuissa lakkaa menemästä imusarjaan.
     
  4. Procharged Vette

    Procharged Vette 3rd gear

    Ei ole oikein, ainoastaan puolittain oikein. Kuvassa esitetty tilanne toteutuu vain tyhjäkäynnillä ja osakaasulla silloin kun imusarja on alipaineen puolella. Kun läpät polkaistaan selälleen, imusarjan alipaine katoaa lähes täysin ja ollaan kutakuinkin ilmanpaineessa ( paitsi jos liian pieni kaasuläppä/läpät). Eli läpät auki tilanteessa "kaasut" kampikammiosta virtaavat sekä vanakopasta putsariin että PCV:stä imutorveen. Siksi virittäjät ( kuten minä ) ovat poistaneet putken/letkun joka menee venakopasta putsarikoteloon / imutorveen, koska en halua syöttää palotilaan kampikammion palamisjätettä ym moskaa. Putki korvataan asentamalla kaksi suodatinta eli molempiin venakoppiin. Näin ollen nilkka suorana mentäessä palotilaan menee vain raitista ilmaa ja bensaa. Ahdetussa tämä ei vielä riitä vaan PCV:n ja imusarjan väliin pitää lisätä takaiskuventtiili, paitsi jos haluat työntää ahtimella ilmaa kampikammioon ( olen tuollaisenkin nähnyt ja insinöörin tekemänä ). PCV venttiiliä (kuristin) ei kannata poistaa koska silloin ilmankierto/ tuuletus lakkaa osakaasulla ajettaessa ja tyhjäkäynnillä sekä käryt tulee silmille.
     
    Muokattu: 26.4.2022

Kerro tästä muillekin!