Työkalut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja -VVL-, 25.12.2014.

  1. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Onko kokemuksia Ryobin iskevistä vääntimistä? Ostin ensin yhden mille luvattiin vääntöä kai jotain 400 Nm ja uutena toimikin kohtuullisesti. Parin renkaanvaihdon jälkeen ei avannut enää pultteja ja jaksoi kiristää vähän alle 120 Nm. Vaihdoin takuuseen ja otin uuden tilalle mutta siinä sama homma. Tämän palautin ja ostin tilalle saman valmistajan kalliimman hiiliharjattoman. Tälle luvataan 900 Nm vääntöä. Ei tämä aivan lelu ole mutta lähempänä 90 Nm ollaan kuin 900. Automaattiasetuksella pitäisi kiristää 120 Nm mutta ei kiristä lähellekään, varmistettu kahdella momenttiavaimella ja yhdellä mittarilla. Onko nämä kaikki näin onnettomia? Akkuja olen kokeillut useita enkä usko vian olevan niissä kun melko uusia on nekin.
     
  2. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Jos käytät tavallista (ei konekäyttöön tarkoitettua) jatkovartta, on se aika tehokas syömään iskevän vääntimen tehon. Sama homma hylsyjen kanssa, muuttavat väännön lämmöksi.
     
  3. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Pitää hylsyjen hehkua punaisena jos tuollaisen määrän voimaa muuttavat lämmöksi. No joo, tästä ei ole kysymys kun kyllä on ollut konehylsyt käytössä ja jatkovartta en ainakaan renkaanvaihdossa ole käyttänyt.
     
  4. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Mä laitan suojalasit ja hakkuutan ihan kaikilla hylsyillä. Aiemmin mulla oli Lidlin ilmatoiminen pulttipyssy, muttei ilmaa. Nyt on akkukäyttöinen ja se voitti mut. En saanut Spåran toisiovedon eturattaan mutteria käsivääntimellä auki. 30 s akkukoneella ja surrur
     
  5. north

    north Gearhead

    Juu tällä 1000w ei tee mitään kaksi on hajennut.
     
  6. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Niin ne hehkuisikin, jos tarpeeksi pitkään paukuttaisi, eivätkä pehmenisi pyöreiksi kuumetessaan. Ihan on käytännössä tullut todettua tuo ero voimassa tavallisen hylsyn ja varsinkin tavallisen jatkovarren kanssa, tosin paljon tiukemmassa olevien pulttien kohdalla, kuin joku 90Nm. Pitkään harkitsin aikoinaan Ryobia, mutta sattui sitten Milwaukeen tarjous kohdalle (taidettiin juurikin tässä ketjussa vinkata), ja hyvä niin.
     
  7. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Ei se fysiikka taida aivan noin mennä mutta väliäkö tuolla. Sillä on varmasti vaikutusta tuleeko liikettä väljästä hylsystä johonkin muuhun suuntaan kuin sinne mihin momentin pitäisi siirtyä. Toistaiseksi olen sitä mieltä, että Ryobin mainospuheet on suoranaista valehtelua. Kokeilen vielä kerran uudella isommalla akulla ja jos ei ala vääntöä löytymään niin vien takaisin kauppaan.
     
  8. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Joskus tavallisella hylsyllä tiukkaa pulttia auki yrittäessä tuli hylsy sen verran kuumaksi, ettei paljaissa näpeissä kärsinyt pitää.

    Lähti sitten auki, kun vaivautui etsimään konehylsyn.
     
  9. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Jos se hylsy on niin holo ettei iskun voima välity pultin kantaan niin ei se tietenkään aukea. Kuumeneminen johtuu kitkasta kun kun hylsy heiluu. Vääntövoiman kanssa tällä ei sinänsä ole merkitystä.
     
  10. ToniC

    ToniC Gearhead

    https://www.karkkainen.com/verkkoka...eva-mutterinvaannin-runko-akkumutterinvaannin

    Mulla kiukkupultteihin tuollainen. Hommasin lähinnä renkaan vaihtoon, kun Yllätys yllätys.. aina, kun pitää vaihtaa renkaat, nosturit, robotit täys autonromuja ja letkut ei piisaa ulos. Mutta täpöllä on aika raju laite.. Parempiakin on, muttakun ketjusahat, porat, ruuvarit, sirkkelit akkulentävä makitaa, niin siksi... Mielestäni makitalla, vaikka laatu pudonnut, on siedettävä hinta/laatu
    IR on ilmakoneena. Sen kanssa hieman toiselta planeetalta, kun vanha Bilteman krominen.
     
    Muokattu: 10.2.2022
  11. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Kyllä tuon Ryobinkin pitäisi olla toimiva laite:
    Maahantuonnista ei saa mitään huoltofirman tietoja, sanotaan vain että vie takaisin myyjäliikkeeseen. Kiinnostaisi tietää missä on vika, laitteessa, akussa vai käyttäjässä.
     
  12. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Itsellä tollanen, ihan näppärä M8/M10 kokoluokan muttereille ja pulteille.
     
  13. north

    north Gearhead

    Hyvä et joillakin kestää toi 1000w kuumennin mul kaksi hajos ja ihan samallalailla muutaman kerran sai pulti kuumaksi ja sit poltti tallista sulakkeen ja sen jälkeen laite ei toiminnut olllenkaan.
    Sain mä niistä rahat takasin ja Kärkkäiseltä ostin.

    Tollasen https://www.ebay.com/itm/313012531689 sit tilasin ja toimii.
     
  14. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Mulla on samanlainen mitä oon ehkä 15 kertaa käyttänyt niin ihan pätevän oloinen on. Pallonivelen ruosteinen m12 mutteri on nopeesti niin kuuma että rasva kiehuu
     
  15. Alppilan Sähkö Oy Helsinki/Malmi
     
    Concarne tykkää tästä.
  16. TxMike

    TxMike 1st gear

    Mistäs löytäisi 1/4 tai 3/8 -kokoisen, taittuvapäisen räikän, metallivarrella ilman pehmustetta, järkihintaan ja mahdollisesti jopa Suomesta? Gearwrenchiä myy motonet mutta suorilla päillä kaikki. GW120xp pikkuräikkä on kyllä mainio, ostin sen jo.

    Ebaystä voisi snap-onin saada satkuun tai reiluun mutta kun ei raaskisi...

    Niin ja just tämän näköinen, ei mitään pikalukitusnappeja yms. skeidaa.

    [​IMG]
     
  17. musta pässi

    musta pässi Gearhead

  18. TxMike

    TxMike 1st gear

    Joo amazonista unohtunut kattoa, siellä näkyy olevan valikoimaa. Jonkun taalan kalliimmalla capri-merkkinen, missä ei tuota quick releasea ole.
     
    Muokattu: 17.5.2022
  19. TxMike

    TxMike 1st gear

    Entäs suosituksia hyvistä räikkälenkeistä? Mitkä olisi mahdollisimman pieniä ja kapeita räikkäpäästä? Halvoissa on päät sellasia moloja että ei mahdu mihinkään.

    Töissä Bahcon kaluja, ne tuntuu aika siroilta ja kivoilta. Pää saisi olla makuuni ehkä suora ja ilman suunnanvaihtovipua.
     
  20. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    hylsyistä ja kiintoavaimista voi tehdä monenlaisia sekoituksia omaan käyttöön.kaikkea ei saa kaupasta.
     

Kerro tästä muillekin!