Mistä hyvä alipainemittari

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja flw-65, 10.5.2008.

  1. flw-65

    flw-65 3rd gear

    Oliskos antaa vinkkiä, mistä saisi ostaa hyvän alipainemittarin. Se tulisi ihan vianmäärityskäyttöön, joten siinä ei saisi olla tummennettua lasia, eikä muitakaan krumeluureja. Asteikon pitäisi olla selkeälukuinen, numeroin varustettu, ehdottomasti hg / inn, vai miten se nyt olikaan- asteikolla varustettu, lukemat sais olla 0-30 yksikköä. Vaimennusta ei mielellään, saisi paremmin oikean vikadiagnoosin. Että semmonen tappaus... :)
     
  2. Lohkoneuvos

    Lohkoneuvos 1st gear

    Hydrauliikkaliikkeestä saat hyviä mittareita. Lähtöjä on alalähdöllä ja takalähdöllä. 60mm ja 100mm lasilla. Ota nestevaimennettu, käytännössä se on jotain läpinäkyvää öljyä. Tärisevä kasikone näytti tekevän vaimentamattoman mittarin luvusta hieman hankalaa.

    Ainoa käytännönongelma teollisuusmittareiden kanssa on taustavalaisun puute.

    Hiflex, Tecalemit, ym..
     
  3. Pietsi

    Pietsi Gearhead

  4. flw-65

    flw-65 3rd gear

    Damn, it... tuohan on juuri sellainen, mitä etsin, eikä hintakaan ole paha. Kävin muuten tänään Biltemassa , mutta etsin mittaria sieltä tuuninki-osastolta, harmi :oops: , No maanantaina takaisin Biltemaan... :wink:
     
  5. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Kylmäkone mittari. Taulukko -1....8bar. On riittävä skaala mutta hintakin on sen mukainen.
     
  6. PauliP

    PauliP 1st gear

    Bilteman mittari on oikein hyvä, mutta bensaa sen lasi (eli muovi) ei kestä, menee sameaksi.
     
  7. Lohkoneuvos

    Lohkoneuvos 1st gear

    Teollisuusmittarin eduksi voidaan lukea melko hyvä skaala eri asteikkoja, joista pääsee valitsemaan jos osaa kysyä. Kuori on terästä ja lasi on...lasia. Mahdollisimman tarkka asteikko kannattaa valita tottakai, jos tiedät mihin haarukkaan se bensanpaineesi osuu. Voi tuo Bilteman mittari olla hyväkin, eikä minulla sen enempää mitään ennakkoluuloja ole Bilteman tavaroita vastaan. Näytti vain vähän muoviselta ja vaimennus puuttuu.
     
  8. PauliP

    PauliP 1st gear

    Vaimennus pitää puuttua jos hakee imusarjavuotoja, venttiilivikoja yms. alipainediagnooseja.
     
  9. TimeMachine69

    TimeMachine69 2nd gear

    Mistä saisi 3/8 alalähdöllä olevan vaimennetun alipainemittarin? Hyvä ja halpa. Tulee kiinni aika tärisevään paikkaan ja esim. Holleyn vaimentamattomille mittareille käy näin:
    [​IMG]
     
  10. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Tuo neula on painamalla kiinni akselissaan, joten se on mahdollista laittaa takaisinkin. Vaimennettuja mittareita voi kysellä lähimmästä koneliikkeestä, joka myy hydrauliikkaan liittyviä tarvikkeita. Laatu on yleensä korkeampi ja hinta vastaavasti alempi, kuin autokäyttöön myytävissä mittareista.
     
    TimeMachine69 tykkää tästä.
  11. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    TimeMachine69 tykkää tästä.
  12. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Miten tuo vaimennin toimii? Toimisiko tuo ennen Map-sensoria, tai polttoaineen paineensäätimien edessä?
     
  13. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Ilmeisesti lisäämällä ilmavirran vastusta, jolloin painevaihteluista häviää piikit pois. Riippuu varmaan anturista, tarviaako tai saako tuollaista vaimenninta olla edessä - veikkaisin monessa anturissa olevan vaimennuksen itsessään, jos sellainen tarvitaan. Polttoaineen paineensäädin taitaa olla sen verran "hidas" kapistus jo muutenkin, että vaimentimesta tuskin on hyötyä.
     
  14. 3964

    3964 3rd gear

    Kuristin rauhoittaa aikahyvin pulsseja,paineelle riittä vaikka 1mm reikä teoriassa pienempikin kun ei siellä mitään pitäisi virrata.
     
  15. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Kuristus ja tilavuutta (pitkä letku tai pieni bensansuodatin) kuristuksen jälkeen. Mä olen tunkenut V2 koneisen alipainepiiriin milloin mitäkin johon olen porannut millin reiän. Just just väräjää Biltemamittari tyhjäkäynnillä kun ilman kuristusta viisareita näytti olevan useampi rinnakkain. Kutoskoneisessa ei tunnu tarvitsevan samalla tavoin vaimennusta.
    KUN SINNE LETKUUN TUNKEE TULPAN NIIN KANNATTAA MERKITÄ JOTENKIN ULKOPUOLELLE. Jos joutuu tekemään remontinkorjuuta niin sitten vaikka letkua uusiessa muistaa mitä siellä oli. Ja missä.

    Vastaava vaimennin rauhoittaa myös vanhan ajan virranjakajan alipainekelloa joka saattaa joskus olla proaktiivinen varsinkin niissä vehkeissä joissa signaali on "läpän alapuolelta".
     
  16. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Kyseessä kun Map ja bensanpaine 1mm kuristin rajaa liikaa, ei anna enään oikea lukemaan, kokeiltu. Siis tulee liikaa viivettä ja aihettaa laihaa seosta ja liian rikasta kun löysää kaasun.

    Mopon polttoaineensuodatinta kokeiltu, mutta rikoin kaksi... ei kestä 2 bar ahtoja/0,7 bar alipainetta. Vaahtomuovi ei ole hyvä vaimennin se hajoaa paineenvaihteluista osiksi ja tukkii linjat.

    Siis kyse siitä, että seos seilaa, alipaineen vaihteluntakia. Ecusta näkee kuinka seilailee vaikka ei koske kaasuun, polttoaineen paineessa sama +/- 0,15 bar vaihtelu. Ongelma häviää heti kun kierrokset nousee 2000rpm yli. Imukotelosta kun kolmesta kohtaa ottaa ja yhdistää linjat saa paineen vaihtelua vähän pienennettyä mutta ei kokonaan pois. Letkuissa on yhteensä varmaan sen 1.5m pituutta pitempää en ala tekemään. Siis kyseessä 6mm sisähalkaisijaltaa olevat kuituvahvistamattomat letkut.
     
  17. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ei taida kannattaa tehdä niin hidasta kuristinta, että oskilloivan käynnin jättää näyttämättä.

    Mun Dartin slantsixin kylkeen hitsattu T3/4 humppauttaa tyhjäkäyntiä joissakin kohdin todella paljon. Ahdin siis kelaa vauhtia läppä kiinnikin ja nostaa tyhjäkäynnin, kunnes polttoainemäärä ei riitä ja moottorin käynti sakkaa. Turbokin rauhoittuu. Ja sama uusiksi. Tarvitsee IAC säätimeen todella paljon ”D” termiä, koska säätimen pitää ”lähteä vastaiskuun”. Se ei vaan niillä säädöillä ole muuten kovin kaksinen ”Idle control”.
    Ilmiö on varmistettu toimivan noin. Otin ahtoputkesta irti IAT sensorin. Turbon ilmantuotto on niin ahkeraa, että reiästä kuului ”Puh, puh, puh” ja puhallukset suorastaan tuntuivat.
    Tuossa tilanteessa imusarjan aliylipainemittari heiluu ja säätösoftan kursori kuleksii pitkin VE taulukkoa.
     
  18. Joskus bongasin, että Ebayssa on myynnissä erilaisia vintagealipainemittareita. Esim.

    [​IMG]
    Minusta tämmöiset on pirun hienoja. Onko joku viritellyt vastaavia harrasteautoon?
     
  19. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!