Milwaukee, Makita, DeWalt?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja LehtinenA, 3.9.2022.

  1. LehtinenA

    LehtinenA 2nd gear

    Minkäs merkkisiä ja mallisia akulla toimivia pulttipyssyjä foorumilaisilla on käytössä? Olis omalla ostoslistalla ja ois jees saada kerralla hyvä kone eikä mitään lelua
     
  2. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Itellä Makita ja kaverilla Milwaukee, samaa kokoluokkaa, niistä ainaki ollaan tultu yhteistulokseen että milwaukee on kolhompi.

    Ei kai niillä väliä ole. Itelläki makitaa puhtaasti siks et yks kaveri o raksalla töissä ja niillä on makitoja, huomattavast helpompi lainata pelkkää runkoa ku akkuja ja latureita vielä lisäks jos jonku tietyn työkalun tarvii kerran kolmes vuodes lainaa mitä itellä ei ole.
     
  3. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Ite kans menisin sen mukaan mitä muita akkuvehkeitä on. Itsellä kosahti vanha Boschin akkuporakone, niin ostin Milwaukeen ja sitä myös muita Milwaukeen vehkeitä. Koska ei ne koneet ole kalliita, vaan noi prkleen akut.
    Itsellä joku M18 Fuel pulttikone, kaikki muut pultit on auennu paitsi Passatin etuvetarin mutteri/pultti. Siihen tarvittiinkin sit +2 metrin jatko ja 120kg hyppimään sen jatkon päällä. Vittu kun se nasahti auki, niin tuntu jalkopohjista että nyt murtu luita...
     
  4. duel

    duel 3rd gear

    Noita on ehkä hyvä olla kaksi. Pienempi näppärä ja isompi jos se ei riitä.
    Itsellä Hikoki WR18DBDL2 ja Hikoki WR36DB
     
  5. LiLHezz

    LiLHezz 1st gear

    Ryobi on kans toimiva
     
  6. kma68

    kma68 Gearhead

    Momentti tainnut olla kuorma auto luokkaa.:D
     
    Muokattu: 3.9.2022
  7. JarmoY

    JarmoY 3rd gear

    1000 nm Makita on ollut jo monta vuotta eikä mitään vikoja. Vag,n kampiakselin pultti ei auennut mutta ei auennu Milwaukee 1700 nm koneella myöskään jonka lainasin töistä.

    Aliexpress.com ostin pienen makitakopio pulttipyssyn johon käy makita akut tietysti suoraan.
    Sitä käytän muunmuassa cnc sorvin leukojen avaamiseen johon on pirun hyvä keveytensä vuoksi ja hyvä myös pienempään näpertelyyn, pyörän pultit ei aukea sillä mutta ei tarvitsekaan.

    Yli 2 vuotta ollut ilman vikoja, hemmetin hyvä laite 30 e arvoiseksi ilman akkua.
    Muitakin makitoja on mutta pulttipyssyt on ainoat missä ei ole ollut vikoja.
     
  8. paineilmapulttipyssy toimii ja tarvii ehkä kerran vuodessa tai harvemmin.
    Autoihin kun vielä näin alle 60vuotiaana vaihtaa talvi- tai kesärenkaat 20minuutissa ilman pulttipyssyäkin. Toki varmaan olisi mukava ja johonkin voisi joskus käyttää jos semmonen olisi,.. vai voiko oikea autorakentaja elää ilman akku pulttipyssyä, akkurälläkkää tai yleiskonetta...... ei varmaan, mutta tämmönen harrastaja voi hyvinkin.
     
  9. JarmoY

    JarmoY 3rd gear

    € 28,52 29%OFF | 520Nm Brushless Electric Impact Wrench 18V Rechargeable Wrench Power Tool Compatible for Makita Battery 1/2 Inch Head Power Tool
    https://a.aliexpress.com/_msf5RbK
     
  10. T5

    T5 Gearhead

    Linkki näyttää niin mielenkiintoiselle, että onko tuo affiliate-linkki?
     
  11. LehtinenA

    LehtinenA 2nd gear

    Tässä alotuksessa nyt ei ollutkaan kysymys siitä voiko ilman tuollaista sähkökonetta elää ja harrastaa. Varmasti voi. Tarkoitukseni oli ja on kartoittaa mitkä noista on hyviä ja toimivaksi todettuja vehkeitä. Oishan se mukavampi kun ei aina tarvis lyödä sitä kompressorii ensin tulille ja sit sohlata paineilmaletkujen kanssa vaikka niilläkin pärjää
     
    Isamu tykkää tästä.
  12. CCZ28

    CCZ28 Gearhead

    1
     
    Muokattu: 27.3.2024
    Isamu tykkää tästä.
  13. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Itse piti estää Industria Center, Konecenter ja parin muun firman mainokset... muutama heräteostos tullu tehtyä :D
     
  14. kuula

    kuula Gearhead

  15. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Auliksesta ei kannata välittää, häntä nyt hiertää vähän jokainen asia tässä maailmassa, varsinkin se kun joku tekee asioita eri tavalla kun hän.

    Asiaan: Varmasti jokainen ns "merkkituote" ajaa asiansa ihan hyvin peruskäytössä, sitten on kyse enää siitä mitä merkkiä haluaa tukea.
    Meillä on töissä muutama milwaukeen lyhytrunkoinen pulttimopo ja sen perusteella vaikuttavat olevan ihan hyviä laitteita.
     
  16. -71 MoPar

    -71 MoPar Gearhead

    Turha se on Aulista moittia , vanha kärttyinen (niin kuin minäkin) ukko , puhuu vähän mutta useimmiten täyttä asiaa . Kyllä se pitää miettiä mitä sillä mopolla tekee ja ostaa sen mukaan, jos sitä tarvii 2 kertaa vuodessa on sama vetää se paineletku ja pulttipyssy siihen auton viereen. Jos taas purkaa ja kasailee päivät päästään jotain katsoo mikä on hyvä omaan käteen , että sillä jaksaa työskennellä. Kyllä Hilti Makita DeWalt Milwaukee kaikki toimii sen mitä harrastaja tarvii , kun niillä ammatikseen töitä tekevätkin näyttää pärjäävän.
     
  17. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Parin, kolmen auton kausirenkaiden vaihtoon plus satunnaisiin hankaliin pultteihin on riittänyt hyvin Lidlistä aikanaan löytynyt akkupulttipyssy. Renkaat vaihtuisi ilmankin, mutta tuolla ne vaihtuu puolessa ajassa. Aikaa täytyy säästää, koska sitä on jäljellä enää vähemmän, kuin olen jo käyttänyt. Ei varmaan ole kaikkein väkevin kone vääntämään, mutta esimerkiksi HD:n voimanulosotossa ollut noin 50mm mutteri, joka ei puolen metrin varresta ollut moksiskaan, lähti mainitulla työkalulla noin 20-30 sek koputtelulla ilman vaurioita. Vähäisessä tallissa oleva vähäinen ilmakompura on niin vaatimaton tuotoltaan, ettei sen perään kannata paineilmapulttipyssyä laittaa.
     
  18. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Tismalleen saman laitteen ostaisin, mutta pelkkänä runkona, koska on ennestään jo akut ja laturit.

    Milwaukeen 12V ja 18V akkuporakoneet löytyy ennestään ja ei voi kun kehua.
    Muista merkeistä menee akut yleensä vuodessa parissa, mutta näissä käytössä vasta ne ensimmäiset.
    Lisäksi kätevää kun samalla laturilla lataa 12V ja 18V akut jos käyttää koneita yhtäaikaa.

    Kyllähän ne renkaat vaihtaa käsipelillä joo, mutta ihminen on mukavuuden haluinen ja käyttää mieluummin konetta.
    Lisäksi on vain niin paljon kätevämpää napata se akkukone ja vaihtaa renkaat pariin autoon kerrallaan, kun alkaa vetelemään niitä letkuja ja kuunnella sitä kompuran pärinää.
    Ilmanpaineen tarkastukseen riittää 6L öljytön kompura kätevä, helppo kantaa auton viereen, ei taaskaan ilmaletkujen vetoa...
    Ilmakoneella voi käyttää momenttisauvoja, akkukone lyö helposti yli, ei toimi sauvat kunnolla, se on miinusta.
    Lopulliseen momenttiin vedän kuitenkin aina momenttiavaimella, enkä koneella oli se ilma tai akkukone, joten ei käytännön eroa siinäkään.

    Koska akkukonetta on tarvinut lähinnä renkaiden vaihdossa on tuo Milwaukee toistaiseksi ostamatta ja on menty jo useamman vuoden halpis versiolla Puuilosta, merkki Einhell...mutta hyvin on sekin ajanut asiansa, akut kestää ja voimaa on tarpeeksi...jos jotain miinusta täytyy keksiä, niin momenttia ei voi säätää mitenkään.
    On tullut käytyä naapurissakin päräyttämässä pultteja auki, kun olleet tiukassa...ei onnistuisi sekään ilmakoneella niin helposti.
    Kyllä akkupulttipyssy on verraton työkalu, ei ole mitään kaipuuta ilmakoneen perään.
    Kannattaa vaan pitää mielessä varsinkin noissa halpiksissa joissa ei ole momentinsäätöä, että akkukone vetää todella helposti liian tiukalle...samoin hylsyt halkeavat helpommin kun ilmakoneella ja jos mutteri/pultti on kulunut, niin sen kulmat pyörähtää helposti, koska akkukoneen isku on niin paljon terävämpi.
    Syytä en tiedä, johtunee koneiden rakenteesta ja momentista...laadukkaat konehylsyt käyttöön ja jos huonoja pultinkantoja, niin ajoissa vaihtoon.
     
    Muokattu: 5.9.2022
  19. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Kyllähän noista akkukoneista ollu iso apu. Varsinkin alusta hommissa on ollu mukava aukoa tiukassa ja jumissa olevia pultteja ja muttereita. Akkuräikkävääntimet on oikein laiskanmiehen unelma vehkeitä :D
    Koneella aukes helposti tämäkin 32mm mutteri, mihin joutu hakkaamaan 30mm hylsyn.
    Ois se voinu käsipelissäkin aueta, mutta koneella pärähti kerrasta auki.
    [​IMG]
     
    Seevu tykkää tästä.
  20. LehtinenA

    LehtinenA 2nd gear

    Melkosen rapsakkaan näköstä. Vähän teräsharjaa ja weedeetä niin menee viel samal mutteril takasi kiinni? :D:D
     
    Seevu tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!