Tuulilasin huurteenpoisto / kanavat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Concarne, 28.9.2022.

  1. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Löytyyköhän jostain jonkinlaista yleismallista letku-suulake yhdistelmää mistä saisi nikkaroitua tuulilasin huurteenpoistolle ilmakanavan kojelaudan päällä oleviin aukkoihin. Ei haittaa vaikka olisi puhallin mukana. Kaksi pientä pölynimurin suulaketta ja taipuisa letku väliin sekä reilusti jesaria voisi onnistua mutta onko jotain valmiimpaa ratkaisua? Ei tarvitse olla kallis eikä hieno, kunhan saa vähän ilmaa hönkimään kojelaudan päältä. Isolohko lämmittää sen verran että lasi kestää kirkkaana mutta katsuri vaatii ilmaa. Toinen vaihtoehto voisi olla 2 kpl sellaisia pitkiä ja kapeita 12 v ilmapuhaltimia. Näitä oli vielä pari vuotta sitten Motonetissa ja Biltemassa mutta enää en löydä mistään.
     
    Muokattu: 28.9.2022
  2. Concarne tykkää tästä.
  3. Concarne

    Concarne 3rd gear

    Tuo näyttää hyvältä mutta vähän on hinnalla pilattu. Kiinasta tilaamalla voisi varmaan hinnassa pilkkua siirtää pykälän vasemmalle mutta ei olisi nyt oikein aikaa odotella.
     
  4. karivanner1

    karivanner1 2nd gear

    Concarne tykkää tästä.
  5. 383

    383 Gearhead

  6. Concarne

    Concarne 3rd gear

    No tuoltahan löytyy kaikki tarpeellinen. Ei ollut tarkoitus tehdä hyvää ja hienoa mutta sellainen siitä nyt sitten näköjään kuitenkin tulee.
     
    karivanner1 ja Seevu tykkäävät tästä.
  7. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Kaverilla Valiantissa on vaadittava huurteenpoisto ratkaistu kahdella 12V tietokoneen tuulettimella. Tuuletin asennettu sen aukon alle ja puhaltaa lasille, kelpasi katsurille.
     
    Seevu tykkää tästä.
  8. Stang 72

    Stang 72 3rd gear

    Concarne tykkää tästä.
  9. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Jos pikkupuhaltimilla rakentelee moisen huurteen poiston, niin aksiaalista puhallinta (semmoinen tavallinen tietokoneen tuuletin) parempi on radiaalinen puhallin (semmonen, jossa siivikkö on kuin turbossa).
    [​IMG]
    Tämännäköisten puhaltimien vastapainetuotto on dekadia parempi kuin niiden tietokonepotkurien. Jaksavat puhaltaa vaikka putken ja suulakkeen läpi merkittäviä määriä ilmaa.
     
  10. LPV

    LPV 3rd gear

    Noita brittiläisistä nettikaupoista ihailtuja juttuja on kotimaassa venetarvikkeina myynnissä.
     

Kerro tästä muillekin!