Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

  1. T781

    T781 1st gear

    Ne mitä olen asentanut niin ei ole ollut vikoja. Yks hiukan jäätyili mut se johtui todennäköisesti liian pienestä tilasta johon asennettu.
     
    jallu81 tykkää tästä.
  2. K_Sa

    K_Sa Gearhead

    Mitkä nykyään myynnissä olevista ilmalämpöpumpuista on järkevin hankinta?

    Esim.
    100m² tilaan
    140m² tilaan
     
  3. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Mulla on Toshiban Auroraa vastaava 14v. vanha saha seinällä lämmittämässä 70m2 tallia jonka sisäkorkeus on 3,5m. Sen kanssa on pärjätty länsirannikon leudoissa talvissa mutta talvella tarvitsee pitää korkeampaa sisälämpöä että jaksaa sulattaa. Sanoisin et kysy tarjous ilppivirmalta, kerrot niille lämmitettävät kuutiomäärät ja että laite tulee talliin ettei tarvi olla mikään Art Deco design special. Veikkaan että ainakin Toshibalta Polar 35 riittää sulle hyvin.
     
  4. T781

    T781 1st gear

    En tiedä onko olemassa yhtä ainoata merkkiä joka on järkevin/ paras. Kaikki firmat kehuu niitä pumppuja joita he myyvät. Kysy tarjousta useammalta firmalta ja mitä pumppua he suosittelevat. Itse ehkä suosittelisin mitsua, toshibaa, midea. Mutta eipä ole tullut kaikkien merkkien kans värkättyä.
     
  5. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    Panasonic HZ25XKE tai 35, puskee kovalla pakkasellakin lämpöä.wifi kännyssä hyvä asia.myös mitsut ja panasonicit toimineet hyvin joita kymmeniä työkohteissa,ei ole tarvinnut muuta kuin normi putsaukset.
     
  6. K_Sa

    K_Sa Gearhead

    Oisko tietoa Ryternan nosto-ovien jälleenmyyjistä, myykö useampi toimija samaa ovea omalla nimellä? Liettuasta nähtävästi tulevat.
     
  7. 528

    528 Gearhead

    Mikä nosto-ovi olisi hyvin eristetty? Crawford? Ovissakin varmaan eroja.
     
  8. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Eikös Assa Abloy ostanut Crawfordin tms? Mutta muutoin niin elementin paksuus lämmönpidon määrittänee kun sisältö kaikilla suht samaa ja mitä laadukkaampi ovi niin sitä paremmat tiivisteet. Käytetty teollisuuslaadun ovi on miltei parempi vaihtoehto kuin uusi halpa kotitalliovi. Toki uusi teollisuusovi vielä parempi. Vanhemmissa oli elementtien välissä pelkästään muovilista, nykyään niissäkin on melko hyvä tiivistys.

    Ite ostin käytettynä yhden Assa Abloyn ja yhden Mesvacin. toinen 3x3 ja toinen 4,1x4,1. Maksoivat yhteensä sähkövermeineen alle tonnin.
     
  9. rb

    rb Double Gearhead

    Juu.... Nyt vaan kun on valmis reikä ja sen mukaan on elettävä, niin turha alkaa Toria selaamaan. :odcry:
    Parista paikkaa pyytäny tarjouksia ja onhan niissä hintaeroa.
    Turner 800 sarjan ovea semmonen joka niitä asentaa suositteli, mut Mesvac ois vähän halvempi, mut samalla eristeeltään parimilliä ohuempi.
    Merkistä riippumatta käyntiovea ei sit kannata haluta, koska se tuplaa hinnan. :odeek:
     
  10. 930BiT

    930BiT 3rd gear

    Minun mielestä nosto-ovi menee pilalle käyntiovella. Korkea kynnys ja koko nosto-ovesta tulee vetelä. Ainakin ajan myötä. Enkä lainkaan usko sen tiiviyteen vanhemmiten.
     
    teippi-mikko, signet ja juko7 tykkäävät tästä.
  11. pala63

    pala63 Gearhead

    Omaan talliin laitoin doorhan-merkkiset nosto-ovet mallia teollisuusovi. Järkevästi hinnoitellut olivat ainakin silloin kun niitä itsekkin myytiin. Saatavana oli reilusti lisävarusteita. Ainakin silloin lupasivat kestävän yli 100000 avaussykliä. Moottori on kulmavaihteella suoraan kiinni nostorissojen akselilla, toki kevennysjouset lisäksi ja nekin sai tilattua tuplapitkinä jotta eivät rasitu niin paljoa. Elementit tehty Tšekissä Italialaisilla koneilla. Uretaanin paksuus taitaa olla 42mm. Omat kaksi ovea ovat 4m leveitä ja reilu 3m korkeita. Toimitus oli nopea, kaksi viikkoa tilauksesta ovet olivat jo tontilla. Hyvin ovat toimineet.
     
  12. rb

    rb Double Gearhead

    No se on vähän jos muutakaan ovea sinne tilaan ei ole, niin....
    Mä ostin sillo 2008 Crawfordin käyntiovella ja tähän päivään asti siinä ei ole ollut mitään valittamista.
    Silloin se hintaero ei ollut huima käyntiovella tai ilman, mutta nyt kun kyselin useammalta toimittajalta, niin käytännössä se tuplaa hinnan.
     
  13. signet

    signet Gearhead

    Ja turhia ylimääräisiä antureita=vikoja vanhana.Sekä kovin mahdoton saada murtosuojauksia,ja helvetin tarkka säädöistä että lukko toimii.Liimaan kiinni heti kun löytyy metallinen tai alumiininen käyntiovi nosto-oven viereen.Se kynnys ärsyttaa eniten.
     
  14. 930BiT

    930BiT 3rd gear

    Eipä sitte voi kun oven laittaa jos ei muuta aukkoa seinästä löydy!
    Sullahan on vielä uusi ovi! Mielessäni oli reilusti vanhempi..
     
  15. rb

    rb Double Gearhead

    Joo..... Toi on vanha maan alla oleva tila missä 30 cm betoniseinää, joten aika haasteelliseksi menisi alkaa nakertamaan sinne reikää.
    Mut onneks talon kauttakin sinne pääsee, joten tässä kohtaa kestän muutaman lisäaskeleen ja nuukana ihmisenä tilaan sen ilman käyntiovea.
     
    930BiT tykkää tästä.
  16. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    Mieti vielä kerran.. on monta asiaa missä pitäisi päästä ulos tallista suoraan ja joka kerta aukaista iso ovi sen takia.
    Toki sitten saa lisäeristää talveksi mutta siinä vaiheessa kuletaan tuvan kautta kaikki menot.
     
  17. Temppis

    Temppis 2nd gear

    Näköjään ek kipsikin tuplannut hintansa parissa vuodessa. Oliskohan tuo muutenkin turhuutta laittaa eristämättömään talliin pelkästään seiniin levyä. Jotain pientä ääneneristystä ja estetiikkaa olisin haaveillut
     
  18. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Jos pelkät kipsilevyt meinasit laittaa, niin luulenpa että melko pian alkaa harmittamaan että ei tullut eristyksiä ja höyrynsulkua laitettua samalla. Kylmästä tilasta lämpimäksi tekeminen taitaa olla kunnan näkökulmasta toimenpideluvan alainen asia, joten siltä ja piirustuksilta tuolla kipsikikkailulla saattaisi välttyä.

    Mulla on kans talli ilman eristyksiä ja sisävuorausta. Vain silmänräpäyksen juolahti mielessä että laittaisin vain levyt seinään ja kattoon.
     
  19. kad_boost

    kad_boost Gearhead

    Eikö siihen kävisi joku muukin levy, filmivaneri tms. Ja ohutkin niin hinta halvempi?
    Itse ainakin näkisin levytetyn seinän paljokin mukavampana ja "kliinimpänä".
     
  20. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Vaneri maksaa nykyään ihan helvetisti, neliöhinta varmasti kolmikertaistunut koska "geopolitiikka"...Kipsi on edelleen halvimmista päästä, sitten OSB-levy, havuvaneri ja lopulta vesivaneri tais olla kalleimpana.
     

Kerro tästä muillekin!