Mitä bongasit liikenteessä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Chevy-74, 8.9.2005.

  1. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    "If the Van is rockin´ don´t bother knockin´..."
     
    Marklin, isalmela ja AVRO tykkäävät tästä.
  2. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Eli siilkkiperse:D.Ei autoilu ole hankalaa 50 vuotta vanhoilla autoillakaan.Itsestähän se on kiinni miten hankalaa siitä tekee.
     
  3. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Töistä Fairlanella ajelin supermarkettiin ja piti ihan hieraista silmiäni.Lada 2105 levikkeillä ja spoilereilla lievässä etukenossa ja siistinoloinen Volvo 340 4d -88?."Toisinajattelijoita" on näköjään muitakin.
     
  4. Procharged Vette

    Procharged Vette 3rd gear

    Jos ikkunat on aina huurussa, siihen on kaksi syytä. Kylmä auto lähdön hetkellä ja lämmityslaitteen väärä käyttö. Vanhoissa vessoissa ei ole automaattista lämppäriä joten pitää tietää miten se säädetään. Ja se on saatana varma ( kuten Nykänen sanoi) että monikaan ei säädä lämppäriä oikein joka tilanteessa. Esim. kylmillä ilmoilla ihmetellään miksi ei tarkene ja lämppärin kaikki puhallus on suunnattu tuulilasiin, eli kaikki lämmin ilma menee tukkaa hipoen katon kautta perään. Ei siinä pallit paljon lämpene. Huurteen poistossa puhallusta pitää olla reilusti ja ilman pitää myös poistua ulos, kannattaa tarkistaa joskus poistoaukot. Plussakeleillä ilmastointi on tehokkain huurteen poistaja kuivaimen vuoksi. Mulla on ollut yli 30 vuotta kaikissa käyttöautoissa sisätilalämmitin joka on kaikkina aamuina päällä ennen töihin lähtöä. Ikkunat ei mene huuruun kun auto on lämmin ja KUIVA ennen liikkeelle lähtöä. Lämppärin ilman sisäänmenoaukkojen vedenpoisto pitää olla auki. Sen testaan kuivalla ilmalla kaatamalla vettä ilman menoaukkoon ja katson valuuko vesi heti auton alle, eikä sisälle.
     
  5. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Joo noissa 60-lukulaisissa häkkyröissä onkin niin paljon säätöjä lämppärissä että niitä on helppo käyttää väärin, COLD - HOT ja puhallus ylös tai alas :rotfl:

    Yksi talvi tuli ajeltua Dartilla kuivilla pakkaskeleillä, eikä se mikään erityisen lämmin auto ollut pakkasella. Eräs käyttäjä täällä kaikkiviisauttaan mouhosi että "korjaa se lämmityslaite öhö öhö", puhaltimen laakerivian seurauksena kävin koko lämppärin läpi uusin tiivistein kennoin jne eli se on nyt niin lähellä uutta kun voi olla mutta v***u yllättäen se ei edelleenkään ole erityisen tehokas :rotfl:
     
  6. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Varmaan sitten niin, ehkä jopa kermaperse. Miks ei kaikki ihmiset ajele vanhoilla fairlaneilla jos ne on niin ylivertaisia vehkeitä? :odeek:
     
  7. Swinger

    Swinger Gearhead

    Elämäni ensimmäisen auton ostin -95 ja käytiin hakemassa se mikkelistä vuonna -96 tammikuussa. Olin 17v vielä silloin joten isäni joutui tai pääsi ajamaan auton mikkelistä jyväskylään. Pakkasta oli reilut 20 astetta. Auto oli -69 swinger joka on minulla edelleen ja ei siellä kyllä todellakaan tarvinnut palella. Sisälle sai kyllä niin kuumaa että pystyi helposti heittämään ulkovaatetta pois.

    joten, opettele korjaamaan autosi ( se oli vitsi )

    miksi kaikki ei aja fairlaneilla, no varmaan siksi että jengi on kermaperseitä ja autossa pitää olla kaikkea paskaa ylinmääräistä varustetta mitä ajamiseen ei tarvitse
     
    viikinki75 ja faikku66 tykkäävät tästä.
  8. C4vettester

    C4vettester 2nd gear Bannattu

    Jos joku ajaa talvella autolla pipo päässä vastaan niin merkki on tuolloin todennäköisesti Tesla. Siinä sitä on haitekiä kerrakseen talviajoon.
     
  9. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Vaihdetaanko lämppäreitä? Saat '69 Customin täysin läpikäydyn tilalle :rotfl: On muuten jo niin "moderni" auto että lämmityslaitteen kotelo on sellaista millä lie heinän pätkillä vahvistettua muovia, joutui vähän korjailemaan lasikuidulla... '69 Swinger on hieno auto!
     
    Swinger tykkää tästä.
  10. Fuselage

    Fuselage Gearhead

  11. Swinger

    Swinger Gearhead

  12. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Tänään katsastuskonttorin pihassa Rambler American STW -67.Tosin oma auto,mutta bongasin silti konttorin puolelta kahvia hörppiessä;).Leima tuli ja remontteihin ei mennyt taaskaan oikeastaan yhtään mitään.Jarruvalo oikealla ei toiminut.Täytyypä lähteä tutkimaan missä vika.Tällä ruvetaan käyttöautoilemaan sitten maaliskuussa:).
     
    Seevu ja grantorino tykkäävät tästä.
  13. SARKERI-71

    SARKERI-71 Gearhead

    HUOMIO ! "Leima tuli" Ei tuu taaskaa ihan heti mielee milloin oisin nähny viimeeksi vuosikatsastuksen yhteydessä että Katsastaja ois käyttäny LEIMASINTA !!! PS. Meillä ainaskii Lappeenrannassa tulostetaan uusi Rekisteriote hyväksytystä katsastuksesta ( Ilman mitään leimoja ).
     
  14. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Meillä vielä leimataan;).
     
    Seevu, kuula ja isalmela tykkäävät tästä.
  15. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Illalla Vuosaaren sataman lähellä joku 60-luvun Cadillac vastaan.
     
  16. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Lahti Orimattila välillä 80ish Camaro. Musta oli se.
     
  17. C4vettester

    C4vettester 2nd gear Bannattu

    Kuopion suur-metropolisterianin ja tarkemmin ottaen Suomen periferian hyvän elämän piäkaupungin alueella musta "jenkkisähköauto" Ford Mustang Mach-E. Vai onko se "sähköjenkkiauto"? Lasketaanko?

    Oli määritykseltään mikä oli, mutta ihan näytti tuo kulkine euro-SUV:ille. Sinänsä harmi. Ja tylsä. Olisihan musse voinut näyttää esteettisesti mukavasti muotoilulle musselle eikä millekkään euro-citymaasturille. Pilalle on männynnä voorttinkin mallisto kun pittee peesata kaiken muailman trendilöesissä euroautojen valmistajia.
     
  18. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Lauantai aamuna käynnistelin Fairlanen klo 5.50 ja läksin ajelemaan Jyväskylän Rompepäiville.Ja kotiin Iisalmeen ajelinkin sitten Jyväskylä-Viitasaari-Vuorela-Iisalmi reittiä,koska piti hieman rahtiakin kuljettaa.Kilometrejä tuli 540 ja kelihän oli vallan mainio.Vettä ja räntää vähintään riittävästi.No näkyikös vanhempaa kalustoa runsain määrin?C-Kadett Paviljongin parkkihallissa ja Tikkakosken seutuvilla vastaan huristeli Volvo 245.Ennen Matin ja Liisan-asemaa pistivät jotain uudehkoa "kökkyrää" hinausauton kyytiin.Se lämmitti mieltä.Liekkö mennyt joku bitti poikittain;).Kuluista en tehnyt laskelmia excel-taulukkoon saati polttoaineenkulutusvihkoonkaan:).
     
    Swinger tykkää tästä.
  19. C4vettester

    C4vettester 2nd gear Bannattu

    Olisiko hinattu kökkyrä voinut kärsiä "ATK-viiruksesta"? Eli jos siinä ei ollut viiruksentorjunta ajan tasalla?

    Tai voisiko yksi mahdollisuus olla kökkyrän tekoälyn jurppiintuminen loskaan ja räntäsateisiin?
     
  20. PetteriT

    PetteriT Gearhead

    Viime viikolla tuli ajoakin jonkin verran, pari mainitsemisen arvoista bongausta. 64-65 valiant kuopion keskustassa Savonkadulla puolenviikon maissa. tour de pohjois-karjala antoi tulokseksi 131 fiiatin outokummun ja liperin välillä.
    Kuopion moottoritiellä meni American yhdistelmä Dodge Ram hinausauto kyydissään Tesla.
     

Kerro tästä muillekin!