Malmin lentokenttä case jatkuu edelleen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 13.8.2022.

  1. Scuderia Gungko

    Scuderia Gungko 3rd gear

    Mä varmaan olen täältä löytyvästä porukasta about lähimpänä sitä cityvihreää ituhippiä, joten tulkoon sanotuksi että Malmi on monen muun pienlentokentän tavoin ollut erittäin arvokas kulttuuriympäristö ja pidän sen tuhoamista rakentamalla joka tavalla täysin idioottimaisena ja edesvastuuttomana vetona.

    Lentokentät ovat viime vuosikymmeninä toimineet suoranaisina reservaatteina ketolajeille kun käytännössä kaikki vanhan ajan laidunniityt on hävitetty. Kun teiden pientareetkin on nykyään joko klanitettu nurmelle tai kasvavat vaihtoehtoisesti kaiken maailman lupiinia ja umpiheinää, on moni heinän sekaan hukkuva köyhän ketomaan matala kukkakasvi niistä riippuvaisine hyönteisineen löytänyt rauhaisan elinpiirin nimenomaan pienlentokenttien matalina pidetyiltä paahteisilta laaneilta.

    Mua jotenkin harmitti se ympäristölausunto, jossa todettiiin ettei Malmi ole luontoarvoiltaan mitään järin erikoista. Maailmassa, jossa joka paikka on tungettu täyteen biodiversiteetiltaan asfalttiin verrattavaa haistapaskanurmikkoa KAIKKI mikä elää hehtaarien laajuisessa matalassa ketoruohostossa alkaa olla varjelemisen arvoista. Elinympäristöjen häviämisen myötä etenevän luontokadon ensimmäinen vaihe on aina yksittäisten lajien edustajien yksilömäärien hiipuminen, kymmenien tai satojen hehtaarien yhtenäiset biotoopit ovat siksi erityisen arvokkaita. Sellaisten elättämät yksittäisten lajien yksilömäärät ovat helposti miljoonia ja juuri sen ansiosta kannat pysyvät elinvoimaisina vaikeidenkin aikojen läpi. Malmin kokonaispinta-ala on jotain 80 ha:n luokkaa eli elinympäristön tuhoamisesta aiheutuvaa vahinkoa voi perustellusti pitää poikkeuksellisen suurena.

    Kaikkein idioottisinta Malmin tapauksessa on tietysti se, että samalla kun suurin osa Euroopan kasvukeskuksista antaisi proverbiaalisesti toisen kätensä ja kulkusensa mahdollisuudesta rakentaa hyvien liikenneyhteyksien päässä olevia pienlentokenttiä keventämään tehokkaasti suurten kenttien liikennekuormitusta, Stadissa historiallisesti ihan poikkeuksellisen arvokas pienlentokenttä hävitetään tarkoituksellisesti vain siksi että se edustaa liehuleteille jonkinlaista taisteluvoittoa alati jatkuvassa luokkasodassa.

    Johan meille nauraa naapurin variksetkin. Niin, Tukholmassakin pitävät Brommaa hengissä. Lennän sinne aina jos se vain on mahdollista jo siksi, että on ihan helkkarin mageeta laskeutua lähellä keskustaa sijaitsevalle pienlentokentälle jossain hevonkuusen helvetissä sijaitsevan Arlandan sijaan.
     
    bathory, MaxDura, JouniK ja 15 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Ei liity mitenkään aiheeseen mutta olen kerran käynyt Berliinissä ja voi sitä riemua kun paluulento lähti Adolfin kentältä Tempelhof'ista.
     
    kerkko, ossa250 ja ravolta tykkäävät tästä.
  3. ravolta

    ravolta 3rd gear

    suomalainen on NIIIN modernia kansaa nykysin että kaikki yli 10v vanha on vanhaa paskaa. ei muutaku uutta betonilähiö shittiä pystyyn, onniin ihanaa ja mahtavaa, kun on uutta.
    muualla maailmassa reissatessani havainnut että vanhoja rakenteita rekennuksia pidetään yllä koska se on HISTORIAA. uudet mamulähiöt joutaa kauemmas... mutta viihtyykö siellä kaukana pelipaikoilta...
    ilmeisesti kuntajohtajilla nii paljo pelimerkkejä sijotettuna malmin lentokentän hävittämisessä että kukaan ei kommentoi tai ota kantaa, suomessahan ei ole korruptiota, yle1.kin sanoi niin.
    malmin lentokenttä pitäisi säilyttää jo historiallisista syistä.
    no anyways tämmöstä ajatusmaailmaa pohjosen mieheltä
     
    Seevu, Laszlo, Vermilion ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Voisko tosta tehdä valituksen EU- tuomioistuimeen, tai johonkin semmoseen? (minä en noista tiedä) Kai ne sielläkin ymmärtävät kentän historiallisen arvon, ja lisäksi tulevan uhkan mahdollisuuden. Jos meille sota syttyisi, olisi Malmin kenttä todella tärkeä.
     
  5. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Ja miten on mahdollista, että muualla suomessa talojen rakennussuunnitelmat on kariutunut johonkin liito-oravan papanoihin, mutta tuolla häädetään uhanalaist lepakkolajit, ja ruohonleikkureilla silputaan maapesissä olevat otsikoissakin olevat harvinaiset linnut? Ja siitä ei ole nostanut vihreät mitään meteliä.

    NYT JUMALAUTA JOTAIN TOLKKUA TÄHÄN!
     
    dart -66 ja Seevu tykkäävät tästä.
  6. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    "Niin, Tukholmassakin pitävät Brommaa hengissä."

    Olen ollut usein läheisessä "Mornington Hotellissa" jonka saunan lauteilta voi ihailla lähteviä ja laskeutuvia koneita todella läheltä. Hotelli on aivan kiitoradan päässä ja lauteet panoraama ikkunoiden edessä :)
    En ole ollut ainoa saunassa joka valitsi tuon hotellin osaksi tuosta syystä.

    Samanlaista voisi kehittää Malmille. Kyllä sinne kaikki saisi sopimaan ilman purkua jos halua ja visioita on.

    Mutta Helsinki on mahtava ja tekee kuten haluaa kuten "Putin-mainen" Sipoon rannan anastus todisti...

    "Liitettäväksi ehdotetulla alueella on Sipoossa noin 3 500 asukasta, mutta Helsinki näkee mahdollisena alueen kehittämisen 50 000 asukkaalle. Marraskuussa 2006 julkaistussa mielipidekyselyssä lähes 90 % sipoolaisista vastusti liitosta ja vain 4 % hyväksyi sen."

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Helsi...neminen#Lounais-Sipoon_liittäminen_Helsinkiin
     
    Scuderia Gungko ja Seevu tykkäävät tästä.
  7. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Malmista tulee Kouvostoliitto II tai ehkä vielä pahempi. Mutta meistä viisaammat siitä päättää.
     
  8. Vallu 426

    Vallu 426 3rd gear

    Niinhän se menee,kun nuo päättäjät on pääosin saatanan tyhmiä ja varmaan lahjottavissa kuten naapurimaassa. Hyvä veli verkosto toimii.
    Kuitenkin vihreät vois lähettää vaikka pohjois-koreaan ja Pelkkä menolippu.
     
    Seevu tykkää tästä.
  9. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Siis tuossa tapauksessahan kuvaaja meni tikkaiden kanssa hakemaan poikasen pöntöstä kannon päälle kuvattavaksi.
     
    jutikka tykkää tästä.
  10. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

  11. Scuderia Gungko

    Scuderia Gungko 3rd gear

    Siirrettyään sen ensin maastosta pönttöön, jotta se pysyisi rengastuksen ajan tallessa. Kutsuin tätä episodia kalabaliikiksi juuri sen takia, että iltapäivälehden toimittaja riensi kutsumaan ihan normaalia rengastuksen yhteydessä otettua kuvaa lavastetuksi ja siitäkös riemu taas repesi.
     
    kerkko tykkää tästä.
  12. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Itsehän kuvaaja kertoi siirtäneensä poikasen avohakkuun reunaan kuvattavaksi. Itse pesäpaikan ympäristöhän oli nimenomaan säästetty hakkuulta, mutta nyt tarvittiin sellainen kuva, joka antaisi ymmärtää, että pesintä tuhottiin.
     
  13. Hai

    Hai Double Gearhead

    Meetoo, mutta se oli 90-luvulla se.
     
  14. Scuderia Gungko

    Scuderia Gungko 3rd gear

    Tapausta jo tuoreltaan seuranneena olen vähän eri mieltä. Dataakin puuttuu kun ei varmuudella tiedetä mikä sen pöntön oikein oli särkenyt, hajoaminen on kuitenkin jännästi tapahtunut muutaman metrin päähän rajatun hakkuun yhteydessä. Selvään paitsioon tässä syyllistyi toimittaja joka lööpitti facebookissa alunperin julkaistun kuvan lavastetuksi metsänomistajalta saamansa puutteellisen tiedon perusteella.

    Tämän pesinnän katsottiin onnistuneen kun poikanen oli rengastettaessa yhä hengissä ja pöydälle jää havainto siitä että pieni suoja-alue oli saatu säästettyä kun pönttö tiedettiin aktiiviseksi. Ilman tätä tietoa pesäpuu pönttöineen olisi ehkä vedetty samaan kasaan, vaikea sanoa. Jopa suojeltuja pesäpaikkoja hakataan jatkuvasti osin tietämättömyyden, osin välinpitämättömyyden seurauksena. En minä sitäkään tässä kovin voimakkaasti rupea tuomitsemaan kun ei minulla tähän mitään patenttiratkaisua ole, tyydyn kuitenkin toteamaan että kyllä pesimälinnuston elämä on usein ankeaa ympärivuotisten hakkuiden keskellä. Ymmärrän kyllä rengastajien huolta kun joutuvat jopa hyvinkin harvinaisten pesintöjen tuhoutumisia vierestä jatkuvasti todistamaan ja turhautumistakin sillä varsinkin petolintujen pesäpaikkoja tuhotaan edelleen myös ihan tarkoituksella.
     
  15. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Taitaa olla ihan lain vaatimus, että pesäpuut pitää säästää, jos sellainen huomataan. Jos ei suoraan, niin sitä kautta, että käytössä olevaan pesään kajoaminen vaatii luvan, oli sitten harvinainen laji tai joku yleinen räksä. Sama pätee myös tähän Malmin tapaukseen.

    Motokuskit käsittääkseni pääsääntöisesti jättää pönttöpuut rauhaan ilman eri käskyäkin. Eikä ne rautalankapuut taida muutenkaan olla suosikkeja kenellekään.
     
  16. Scuderia Gungko

    Scuderia Gungko 3rd gear

    Paljon on lakeja ja vaatimuksia, mutta niin kuin tässä Malmin tapauksessakin nähdään mikään laki, kohtuus tai järki ei pysäytä ihmisen halua hävittää asioita jotka alkavat pistävät silmään. Tämä koskee ihan samalla tavalla sitä lentokenttää kuin metsäpalstalla olevaa kanahaukanpesääkin. Molemmista on päästävä eroon ja asiaa koskeva yhteisymmärrys syntyy ryssätyyliin pienellä pään heilautuksella. Kukaan ei ole käskenyt tehdä mitään, mutta kyllä sitä Putiniakin varmasti hymyilytti kun heräsi syntymäpäiväänsa ilman huolta Anna Politskovskajan seuraavista liikkeistä.

    Suomessakin osataan ja pitkällä perinteellä. Kun agitaattorit 1918 riittävän pitkään ja raivoisasti lietsoivat luokkasotaa, niin saivat pienen joukon nuoria hurjia lähtemään käteen sattunein asein sotaan palkka-armeijaa vastaan. Ihan samalla tavalla nyt on agitoitu nuori poliitikkokaarti vastustamaan verovaroin ylläpidettyä herranpenskojen elitististä harrastamista (perusväite on tässä siis jo läpeensä väärä). Nenärengasjengi kuvittelee näillä toimilla tasoittavansa tuloeroja ja hidastavansa ilmastonmuutosta eikä varmaan edes huomaa, että samaan aikaan jossain parkkihallissa nostellaan muovikasseihin pakattua setelirahaa auton takakontista toiseen. Ei ole valitettavasti edes vitsi.
     
    dart -66 ja Volvo_5.7 tykkäävät tästä.
  17. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Isamu tykkää tästä.
  18. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    "Malmin lentoasema on rakennettu savikolle, jossa pohjavesimuutokset ovat arvaamattomia ja voivat aiheuttaa maaperän painumista. Lentokentän alueen pintavesien ja salaojituksen ylläpito päättyi, kun kaupunki otti kentän haltuunsa. Aseman alueelle kaivetut maakaasuputkien reitit ovat häirinneet maan pinta- ja pohjavesisuhteita." :D:D
    Ei kummoinen maanrakennusalan ihminen olisi tarvinnut olla että tuon olisi pystynyt arvaamaan miten käy. Mutta nyt kun kuokka on maahan käynyt ja homma aloitettu niin loppuunhan se viedään, maksoi mitä maksoi....ja maksaa paljon.
     
    viikinki75, PetteriT ja juhapih tykkäävät tästä.
  19. MaxDura

    MaxDura Gearhead

    Eipä sinne taida tunkua olla asuntorakentajista tällä hetkellä, kun kauppa ei käy.
    Veikkaan ettei tällä vuosikymmenellä nouse ensimmäistäkään taloa tontille.
     
  20. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Mitä itse tätä tapausta seurannut vuosien varrella niin monissa jutuissa mediassa on sanottu kentän maaperän olevan asuinrakentamisen kannalta jotain surkean ja täysin kelvottoman välimaastossa.
    Tosin eipä tuo nyt paljon aatteen paloa ole haitannut kun asiaa on puskettu eteenpäin messiaanisella raivolla.
     
    viikinki75, TopyCa, dart -66 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!