osia "repussa" jenkeistä.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja vinkkeli, 13.4.2005.

  1. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    Oon menossa käymään floridassa kesäkuussa ja tarkoitus olis tuoda repussa mukana esim sb:alukannet jotenka onko kenelläkään kokemusta:
    mitä sanoo tulli kiinni jäätäessä jos on kannet repussa ilman pahvilaatikoita ns käytettyinä osina.

    tai vinkkiä mikä olis pientä rahan arvoista tavaraa jolla sais tienattua matkakuluja.
     
  2. Mastodontti

    Mastodontti Gearhead

    Joo, ei ne voi todistaa että oisit ostanu ne ulkomailta, pakkaukset vaan pois ja voithan ottaa vähän suomalaista öljypölypaskaa koneen kyljestä mukaan ja hieroa niihin kansiin varmuuden vuoksi :)
    Joku asiasta oikeesti tietävä vois vielä varmistaa
     
  3. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Ei niitä kiinnosta sun kannet :) Itse toin aikoinaan samalla kertaa kampuran,kannet,työkaluja.jakajan tms (siis aikaa ennen internjettiä) Ainoa välikohtaus sattui ameriikan päässä kun läpivalasivat laukkuja pyysivät kertomaan mitähän rautaa siellä on.. Kun kerroin mistä kyse ukot nauroivat ja totesivat että näppäränä kaverina kasaan noista kentälle laskeuduttuani auton ja ajelen kotiin :D

    Kerrot että ostit kamat paikallisesta swapmiitistä ja ei niistä ole kuittia kun ovat yksityiseltä käteisellä ostettua.Ei tulli jaksa tollaisesta alkaa vääntämään kättä.
     
  4. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Tuumaiset ruuvit on halpoja... Ja tuumaiset työkalut myös.

    Varohan sitten ylikuormamaksuja. Saattaa yllättää, kun rojautat matkalaukun puntarille ja se painaakin 30-40kg sallittua enemmän. On muuten sitten kallista kyytiä se... :odroll:

    Siinä vaiheessa kannattaa lähettää itselleen "ameriikan" paketti, mieluiten jollain hitaalla rahdilla.
     
  5. mop1978

    mop1978 1st gear

    ja merkata hinta pienemmäksi kuin tulliraja , muista myös postittaa lahjana.
     
  6. kärrypoika

    kärrypoika 3rd gear

    me toimme kaverin kanssa vuosi sitten kaksi turboa, ja erinäisiä muita osia suomeen. yhteenlaskettu arvo noin 2600 taalaa. tulimme tullin punaista linjaa, näytimme yhtä kuiteista, jonka arvo oli n.400 taalaa ja kerroimme, että meillä on tälläisia. kysyimme tyhminä, että pitääkö maksaa. tullimies laskkeskeli hetken ja sanoi, että eihän tosta tule kuin noin 10€ per pää. saimme mennä maksutta.

    Amsterdamissa innokkaat tullivirkailijat maksattivat uudesta hd takista 70 euroa tullia, kun mulla oli kuitti lompakossa. :mad: :mad: :mad:

    hollanti on paska maa!
     
  7. 55&64

    55&64 1st gear

    Ite olen tuonut jokusen kerran tavaraa matkalaukussa mm. alukannet.
    Täällä päässä kukaan ole ollut niistä kiinnostunut, saahan sitä matkamuis-
    toja tuoda! Lähtöpäässä ovat nykyään tarkempia varsinkin jos yrität
    tuoda käsimatkatavaroissa; keskimääräinen tullimieshän ei virranjakajaa
    käsikranaatista erota. Puhumalla on kuitenkin noistakin selvitty...
    Todennäköisesti kyllä avaavat ruumaankin menevän laukkusi, jonka ystä-
    vällisesti sinne jätetyllä lapulla kertovat.
     
  8. KPS

    KPS 3rd gear

    Amerikastahan saa tuoda 2 kpl 32 kg matkalaukkua ja käsimatkatavarat per nuppi, joten kyllähän tuohonkin määrään saa tunkea nippeleitä aikapaljon.
     
  9. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    ... :rotfl:

    Niiin saakin, mutta kun sitä kuitenkin käy niin että: "Minä nyt vielä tämän ostan, kun se on niiiin halpa ja jos sen sais mahdutettua mukaan."

    Arvaa onko käynyt (ja tulee käymään) niin. :odroll:

    Kerran meni hyvälaatuisesta matkalaukusta pyörien akseli poikki...

    Vinkiksi vielä: Jos sulla on mukana muuta tavaraa, joka vie tilaa, tai on painavaa (kirjat, kalsarit yms.) Niin pistä ne siihen amerikan pakettiin ja lähetä se suomeen omalla nimellä.

    Matkalaukkuihin sullot sitten kaiken oleellisen... :wink:
     
  10. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Broidi käväs n. sata vuotta sitten jenkeissä ja lähtiessä annoin sille ostoslistan mukkan mitä olis vailla. Sitkeesti se haki ne kamat, remppaosat ja virivirikamaa mopsin 360 koneeseen, mutta jostain syystä nokka-akseli ei kelvannut käsimatkatavaraksi?
     
  11. Hoppa 1

    Hoppa 1 1st gear

    Itse kävin Miamissa ja sen alueen romis löytöjä (pikkutavaraa ) sekä nokka ja kaasari uutena ja muuta pikkusälää jotka mahdutin matkalaukuun kuten sieltä hommatun pilotti nahkiksenkin.
    Takaisin paluussa kysyin kentältä matkatavaroiden käsittelyä kun on tota rautaa ym mukana, laukun ylipainomaksu ei muuta ongelmaa siellä päin.
    Suomen päässä sitten ongelmat alkoi, laukkua ei löytynyt hihnan päästä joten katoamis ilmoitus kentälle ja tyhjin käsin kotiin.
    Laukkua ja tavaroita ei kuulunut, vakuutus yhtiö kyseli kuittien perään ja kaikista ei kuittia ollut joten korvaus olisi epävarmaa.
    Sitkeän soittelun jälkeen helsingin kentällä joku miesvirkailija otti vihdoin homman asiakseen ja selvitti matkalaukun reittiä, oli hesan kentällä läpivalaisussa luultu pommiksi ja viety johonkin pommisäilöön...
    Laukku palautui 3viikon kuluttua pommitarroin varustettuna koti ovelleni.
    Tämä sattui ennen tätä torni hommaa joten hommat on muuttuneet ilmeisen paljon jenkkien päässäkin. :wink:
     
  12. Mutku

    Mutku Gearhead

    Ylläolevat tekstit on asiaa. Kandee varautua kaikkiin noihin. Ite oon tuonu paljon kaikenlaista varmaan kymmenen kertaa. Ylipainoa on joutunu maksaan (KALLISTA), ja kandee varautua siihen, että joku lentoyhtiö ei huolikkaan kahta matkalaukkua per pää, vaan joillain se on vain yksi ruumaan ja toisesta lisämaksu.

    Suurinta/raskainta itellä on ollu sb-rautakannet. Kaveri toi sitten bb-alsat. Kannet kandee pakata yks per matkalaukku.

    Hupaisin kikkakolmonen oli kun toin takavakaajan, suksipussissa. Virkailija kysyi, että mikä tuo on, ja sanoin, että "sukset, Finlandiassa on talvi, menen sinnne skimbaamaan". Sinne se sitten ruumaan "Atomic" heilahti...

    Aina on Suomessa tultu vihreetä linjaa : "upporikasta ja rutiköyhää". Toistaseks on aina onnistunu. Tosi halvalla saa tota palikkaa kun sääästyy turhilta välitys- ja veromaksuilta.

    Ja eniten on muuten mielihyvää aiheuttanu Moparin vanhojen isolohko-Magnum valupakosarjojen rahtaaminen tänne: "Mopar-Mike" myi ne e-Bayn alkuaikoina hintaan $50 + postikuluja joku taala Tenneseestä mun motelliin Floridaan. Ja eikun repussa satsit kotitalliin. Suomessa noista ankkurinpainoista joutu/joutuu maksaan liikaa(?)

    Olkoonkin moraalitonta ja laitonta, mutta ei tässä nyt ketään tapeta tai huumeita myydä ;-)

    Työkaveri jäi kiinni. Oli ohraset ne maksut. Kaveri sanoi, ettei ikinä enää tuo repussa mitään. Eikä oo tuonu..
     
  13. 67Camaro

    67Camaro 1st gear

    Jos sulla on tulomatkalla ensin Jenkkien paikallislento, voi joutua jo siinä maksamaan ylipainoa.

    Paikallislennoilla painoraja on alhaisempi, ja jos on runkku virkailija, ei auta selittelyt "mutta kun mulla on se seuraava lento Atlantin yli jossa suurempi painoraja..."

    Muuten romun rehaaminen ei tuota ongelmia. Jenkeissä luultavasti virkailijat aukaisevat sun laukut ja ihmettelevät osia, mutta heitä ei kiinnosta osien arvo, koska sehän on vasta määränpäämaan ongelma.

    Itsellä on ollut mukavia jutustelutuokioita lentoasemilla Jenkeissä, kun on tullut tullivirkailijan kanssa höpötettyä ralliosista laukun purkamisen yhteydessä.
     
  14. challenger500

    challenger500 Gearhead

    Kamankannon ammattilaisena (= yli 50 matkalta jenkeissä matkalaukussa kamaa kuljettaneena) pari huomiota. AINA kannattaa olla kuitti!! Tai sitten selviät hesan päässä helvetin hyvällä puheenlahjalla (nimim. 700 taalan keramik coated peltisarjat kassissa ilman kuittia, mutta puhumalla sitä selviää. tullimies totes vaan,että on perkele kiiltävät 8) )
    KUITTIVIHKOJA saat jostain paikallisesta Targetista/Wall Martisa, ja sitte paat ameriikan veljen..mielluummin naispuolisen siskon kirjottaa suttusella tyylillä osat/hinnat kuponkiin. Vedätte hatusta jotain "american racing parts" pajan nimen ja kuvitteellisen osoitteen vedät paikallisesta keltaisesta sivusta ja VOT, sitten on siittä kii kuinka paljon alle 175 euron kehtaat hinnat vetää :rotfl:

    Vältä myös lentoyhteyttä Finskin kaukomatkakoneilla, koska suurempi satunnaisotantamahis on jos lennät Nykistä suoraan helsinkiin, tai Miamista. Todella harvinaista että esm eu kenttien kautta pysäytettäis (yli 80 kerran kokemuksella ei kertaakaan).

    Ja sitten siittä kuittivihosta, hävitä tai postita suomeen niin on sitte seur. kerralla ja kavereillakin kuitit mukana.. jos suomesta lähdettäessä :rotfl:

    Jykä.. kummaallista ettei nokka-akseli käyny käsimatkatavarana :rotfl:

    Joo, ja ylipainosta... riippuu penkistä missä lennät. JOS pääset bisniispukille istuu ni sitte on juur se ja sama mitä rahtaat, MUTTA grande tourismo rivillä voi olla että kampiakseli narahtaa ylipainolle ja sitte on jo suomesta ostettuna yhtä kallista.

    JOS tuot laukullisen himmeleitä, ni sitte raakasti osa kamoista "birthday gift" sarakkeeseen erilliselle paperille, osa kamasta "prototype" ja sitte loput alle 175 euroo..

    toivottavasti tullin kaverit ei tätä lue.. tai verottajan edustaja. mutta varaan oikeuden kiistää kaiken sanomani paskapuheeksi :rotfl:
     
  15. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    jep onneks on paluulento miami, lontoo, hki.
    ja sit on kaveri matkassa jonka laukuissa on vielä "kapasiteettia" joten eiköhän sieltä tartu matkaan alu w2:t . suomessa aro yhtymällä rauta kannet 3000e pari.
    onkohan jollain jotain tietoa floridan vauhtiputkista ja siitä mitä mahtais alu w2:t maksaa sielä?
     
  16. challenger500

    challenger500 Gearhead

    No ei siellä jenkeissä noitten vauhtiputiikkien shippaus kauheesti maksa vaikka tilaisit kaliforniasta floridaan UPS maarahdilla. Toimitus kestää yleensä 5-6pv... paat tilaten hotelliin niin siellä kärrypoika toimittaa palikat huoneeseen kun oot tsekannu sisään.
    Hotelleihin voi etukäteen vaikka ilmottaa, että sulle tulee pakettos ja ite tsekkaat xx päivänä. Homma on tähän asti mulla ainakin toiminu ku junan vessa...
     
  17. GTX71

    GTX71 1st gear

    Joo, mekin tilattiin Fort Lauderdaleen hotelliin Year Onelta iso paketti tavaraa, hyvin tuli perille. Sitten vaan kamat irrallaan matkalaukkuihin muun tavaran sekaan. No problem. Mitään kovin painavaa siellä ei kyllä ollu. Ja vilkkukytkin-johtohässäkän otin käsimatkatavaraan ,etteivät mee aukomaan isoa laukkua... 8) Joutuihan sen turvatarkastuksessa avaamaan, mutta kun näkivät osan, tiesivät heti mikä se on. Niin ja noi ikkunoitten harjalistat mulla oli tosiaankin KÄSImatkatavarana, kun ei mihinkään laukkuun mahtunu.
    Kaveri joutu selittämään vähän enemmän, kun sillä oli käsimatkatavarassa tommosen ajettavan potkulaudan moottori... :rotfl:
    Nämä siis Amerikan päässä, Suomeen tultiin Amsterdamin kautta, eikä jouduttu mihinkään tekemisiin tullin kanssa.
     
  18. GTX71

    GTX71 1st gear

    Ai niin, osta ihmeessä tuumasia työkaluja, esim Searsilla on aika hyvä valikoima ja jos itse ja kaikki kaverit käytätte Leviksen farkkuja, nekin on aika edullisia, löytyy myös em. liikkeestä.
    Kannattaa varoa sitte siellä työkaluosastolla, ettei mee kaikki rahat kerralla niihin, kun innostus iskee :odroll:
     
  19. Mutku

    Mutku Gearhead

    Jees. Kandee sisäistää mitä Challenger 500 kirjotti tossa äsken. Just noin kandee toimia.

    Omat reissut menee suurinpiirtein seuraavalla vakiokaavalla:

    - ennen reissuunlähtöä selvitän jo Suomessa USAn hotellin/motellin postiosotteen ja puhelinnumeron.

    - soitan sinne respaan, ja ilmotan että paketti tuloo (...I´m expecting a delivery, by UPS...blaablaa) ja että pitäkää se siellä jemmassa jos se saapuu ennen minua.

    - soitan Summitille/YearOnelle, teen tilauksen, maksan luottokortilla, annan hotellin osotteen ja pyydän kirjottamaan vielä paketin päälle "Attention Mr. Mutku".

    - pyydän saada vielä jäljitysnumeron (tracking number) jotta näen aina netistä missä paketti kulkee, vai onko joku vialla.

    - yleensä se menee niin, että tilatessa ne antaa sieltä osafirmasta vain "Order numberin" ja seuraavana päivänä voi sitten soittaa takasin sinne varaosaliikkeeseen ja ne antaa sen "tracking numberin".

    - sitten reissuun.

    - yleensä osat tulee ok hotellihuoneeseen asti. Jos ei, niin voit träkätä lähetystä netistä, ja jossei se oo lähtenytkään, niin soitat osaputkaan että mikä maksaa. Pari kertaa alussa meni homma seis kun oli eri osote luottokortin laskutustiedoissa ja lähetyksen määränpäässä, mutta nyt kun oon jo "kanta-asiakas" ja on tuttu vakiomyyjä langan toisessa päässä niin kaikki menee ok. Ja t-paidat kaupanpäälle :wink:

    - ja sitten tavara saapuu niin paketit auki ja mahdolliset palautukset jo siellä USAssa, ja eikun vihreetä linjaa kotiin.


    Ylläoleva voi tietty vaikuttaa hankalalta? MUTKU Summitin katalookia selaa kotitallilla, ja siellä katalookissa olevan 100 taalan "haaveen" saa sitten kaikkine kustannuksineen 93 eurolla kotiin itselleen tuolla pikku jumppauksella, niin kyllä se vaan aina tulee uudelleen tehtyä.
     
  20. JavelinAMX-71

    JavelinAMX-71 1st gear

    Tulee kuitenkin tällaiselle tavalliselle pulliaiselle vähän lisää hintaa noista matkakuluista, heheee...
     

Kerro tästä muillekin!