mittari-, ja takavalot katosi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja jaketin, 9.1.2006.

  1. jaketin

    jaketin Gearhead

    ajelin kotia kohti, kun yhtä äkkiä tuli muovin hajua. ja kas, mittari valot katosivat. sitten huomasin että takavalotkin on kadonnut. jarru ja pakkivalot toimii, sekä etupään valot. mistähän lähtis vikaa etsimään? autoni on plymouth volare, aspenin sisarmalli. onko kellään aspenin omistajalla käynyt näin ???
     
  2. petro_din

    petro_din Gearhead

    eikös ne takavalotkin jotenkin kierosti toimi valokatkasimen kautte?
    onko autossa vakio polttimet ettei sen takia ole kärähtäny?

    ootko kattonu sulakkeet jo läpi?

    yks syy vois olla että jossain on johto ihan vaan ottanu maihin ja senkin takia pimentyny...

    tai sitten on se valokatkasin tiensä päässä...

    tais tulla riittävän epäselvästi...
     
  3. WTF

    WTF Gearhead

    Omassa Chevyn pickupissa huomannut saman ilmiön, mutta mulla pätkii se parkkivalojen katkaisija.
     
  4. 54474N4

    54474N4 Gearhead

    Mulla ainakin chevyssä takavalot, orkkis sterkat ja mittarin valot saman sulakkeen alla. Kato ne sulakkeet ensin.
     
  5. jaketin

    jaketin Gearhead

    no niin, taas toimii mittari ja parkkivalot. sulakkeen poltti heti uudestaan,kun se vaihtoi. ostin uuden valorasiankin ja aloin puuhastelee. valorasian liittimestä lähtenyt violetti johto oli jonkin verran kärähtänyt ja palanut toisen johdon kanssa yhteen. no, korjaus suoritettiin ja uusivalorasia on paikoillaan ja kaikki taas toimii. sitä en tiedä miksi johto oli kärähtänyt? en nähnyt mitään kohtaa kojelaudan takana, mihin tuo johto olisi hangannut kiinni :eek: . ellei sitten sen toisen johdon kanssa ole hankautunut yhteen ja sitä kautta kärynnyt. oliko valorasian vaihto sitten ihan turha juttu??? en tiedä, mutta uusi on paikoilllaan, eikä ollut kallis investointi...
     
  6. jaketin

    jaketin Gearhead

    no niin, vika sitten palasi takaisin :mad: :mad: :mad:

    joutuu taas repii kojelaudan auki, ei mikään hauska homma :mad:


    että ketuttaaa....
     
  7. ´71 formula

    ´71 formula Gearhead

    mittari-,takavalot katosi

    Oli joskus aivan samanlainen vika -79 Deltassa ,myös palaneen muovin käry ,sitten katos taka- ja mittarivalot, vika löyty kojelaudan alta riviliittimestä joka oli hapettunut ja sen johdosta hiukan kärähtänyt, ei muuta kun pieni puhdistus ja liitin takas kiinni ja sen jälkeen kaikki toimi moitteetta.Vika ei palannut ,vaikka omistin auton monta vuotta sen jälkeen.GM ja Mopar tuotteissa voi olla sähkösuunnittelussa jotain samaa amerikkalaisuutta.
     
  8. jaketin

    jaketin Gearhead

    Re: mittari-,takavalot katosi


    löysin myös vastaavan liittimen autosta. se kun avasin, niin etuparkit ja mittarivalot jäi päälle. Huomasin myös hapettumaa liittimessä, joten puhdistus operaatio oli edessä. sitten kytkin liittimet ja laitoin valot päälle, niin kaikki toimi kuten pitää. suurkiitos vinkistä, toivottavasti ongelmat ovat nyt ohitse...
    kävin myös läpi piuhoitusta autossa, enkä löytänyt enempää sulaneita johtoja. yksi sulanut johtohan oli sulakerasiasta valokatkaisimelle, jonka uusin... toivottavasto ongelma on ohitse tai muuten :mad: :mad: :mad:
     
  9. jaketin

    jaketin Gearhead

    eipä ole ongelma ohitse. lähdin duunista ajamaan pois, niin pimeni taas :mad: :mad: :mad:

    sen verran sain luultavasti vikaa kohdennettua, että kun se liittimen,joka menee takavaloille, laitaa kiinni, niin pimenee... eli jossain on oikari sittenkin. pitää taas repiä kaikki auki...

    tää on sitä autoilun ihanuutta...
     
  10. jaketin

    jaketin Gearhead

    no niin, nyt on käyty piuha takavaloille asti läpi. millimetri milliltä. eikä mitään vikaa näytä olevan, ei ole läpilyöntejä. laitoin kaiken purkamani nippuun, sitä ennen vatkasin johtoja yms. valot toimivat kuin junan vessa. reilun tunnin verran olivat päällä. nyt ajoin kotiin ja edelleen toimivat :eek:

    polla ei säteile enää, yksinkertaisesti en keksi vikaa. nyt toimii, mutta kuinka kauan?????

    mystistä, onko kellään mitään ideaa???
     
  11. 54474N4

    54474N4 Gearhead

    Näis on ollu tätä...
     
  12. jaketin

    jaketin Gearhead

    tulipa mieleen, että oisko liikaa kuormaa sulakkeella?? itselläni on 6 lisämiittaria ja yhdet parkit lisää umpioissa (toiset parkit oli vilkkujen yhteydessä) pitäiskö laittaa rele väliin????
     
  13. linttaäijä

    linttaäijä 1st gear

    Eikö sähkö viat oo mukavia!!!!
     
  14. jaketin

    jaketin Gearhead


    kyllä, ilolla noita duunaa :-? tänään kaikki toimi hienosti, mutta kyllä siinä stressiäkin tulee, kun odottaa taas vikaa..
     
  15. malonari

    malonari 1st gear

    Sähkö viat on osittain henkimaailman juttuja , saahan ne joskus
    vahingossa pelaamaan mut koko ajan saa miettiä millon
    vika palaa...tai palaako koko paska .
     
  16. Dartsan

    Dartsan Gearhead

    Pidähän sammutin mukana. Tulee aika kivat käryt jos ne syttyy. Itelle meinas palaa koko huussi tuossa marraskuussa. Sain kojelaudan alta sammuteltua lumella. Sit avasin konepellin, niin piuhat palaa ihan kunnon liekeillä. Ei muuta kun lunta lisää ja akunkenkiä irti repimään. Ja sammutin oli pikkuveljellä lainassa. Eli se oli sen ottanut, eikä sanonut minulle!
     
  17. jaketin

    jaketin Gearhead

    juuh, sammutin aina mukana. kojelaudassa on myös päävirtakatkaisija, ihan varuiksi vaan... toivottavasti ei käryä. vakuutus ei maksa kumminkaan mitään. tarjoo pullakahvit, mutta kaivavat rusinat pois :)
     
  18. jaketin

    jaketin Gearhead

    :mad: :mad: :mad: taas meni valot pimeeksi :mad: :mad: :mad:

    pitäiskö johtoja jotenkin mitata??? miten??? joku nyt aiheuttaa oikaria ja polttaa sulaketta.. suoraan sanoen v***ttaa
     
  19. jaketin

    jaketin Gearhead

    no niin, tulihan taas nyittyä johtoja ym. tarkastelua. johdot ovat silmämääräisesti katsoen ehjiä. missään ei ole hankautumia. sen verran kohdistin vikaa, että kun irrotti takapään valot liitoksesta, niin etupään valot ja mittarivalot jäivät päälle. yhdistin liittimen takaisin, niin sulake paloi. tarkistin johtoja, läpivientejä. kaikki oli kunnossa. tosin johtosarjan päällä on sellainen verkkosukka, josta näkee jotenkuten läpi. ei näkynyt mitäään mainittavaa. irrotin takalamput jälleen kerran, sitten huomasin, että vasemmasta takalampusta oli molemmat langat palaneet poikki. hetken mietittyäni laitoin liitoksen kiiinni ja laitoin valot päälle. ei polttanut sulaketta enää. laitoin rikkinäisen lampun kiinni ja maadoitin, silti loput valot toimi normaalisti... mietin, olisiko se rikkoutuessaan aiheuttaa jotain, minkä takia sulake palaa??? edellisellä kerralla oli lampusta parkkilanka poikki. tilalle laitoin vanhan, mutta ehjän lampun, joka nyt sitten kärähti... voiko lamppu aiheuttaa tuollaisenvian??? ei säteile meikäläisen polla...
     
  20. silverado

    silverado 1st gear

    mulla oli samat oireet pick-upissa, mittarinvalot syttyi "jäljessä" ja sähkö haisi, otin sitte sen kytkimen auki ja putsasin, oli aika hyvät kamat siälä...
     

Kerro tästä muillekin!