Vinyylikatto uusiks !

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja elky_^^, 29.1.2006.

  1. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    Eli mun tarttis saada autoon uus vinyyli vanhan virttyneen katon tilalle ja "pienen" kolarikorjauksen takia joudun sitä repiin !

    Kertokaa kuka tekee ja missä hinnoissa ????

    Itte en viitti ees ruveta yrittään korjata sitä kun niin paljon on näkyny niitä VIRITYKSIÄ ja PATENTTEJA jotka on ollu melko kauheita niin aattelin että uus muovi päälle ja hyvä tulee !!!!
     
  2. dart.swinger

    dart.swinger 1st gear

    ite tilasin valmis vinyylikaton jenkeistä year onesta ja ainaki vaasassa tiedän yhden autoverhoilijan joka niitä osaa tehä.. siis suorasta palasta kuulemma noin 300e työt.... en muista varmasti ja valmiskatto oli 139dollaria
     
  3. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    Missäköhän kyseinen verhoilia asustelee ????
    ja paljonko ainekset maksaa kattoon ???? noin ????
     
  4. SB

    SB 1st gear

    Tampereen suunnalta voisit ehkä kysellä Eugenilta. Joskus kun kyselin niin pyysi ottaan vanhan irti ehjänä (jos mahdollista) että näkee siittä saumat. Omastani sain kyllä sen vuodan kokolailla ehyenä irti, kun välillä vähän kuumailmapuhaltimella lämmittelin. Hintaa en tiiä, mutta eiköhän se kysymällä selviä. Ja nummero löytyy kait luettelosta :D
     
  5. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Entäpä Kuopio/ JNS seuduilla? Tai siten Helsingin tienoilla..
    Tarvitsisin itsekin uuden vinyylikaton.
     
  6. Amebaba

    Amebaba 1st gear

    Meillä kyetään tähänkin hommaan 8)

    Menopeli verhoomo E. Hakala Liedossa
     
  7. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Feikki vinyyli

    Ite maalautin ´röpelö´ pintaisella vaalealla maalilla, aika liki vinyyliä. Pitää läheltä tutkia että on maalattu. Tekijä Tuomo, Matinkylän autohuolto.
     
  8. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Feikki vinyyli

    Ite maalautin ´röpelö´ pintaisella vaalealla maalilla, aika liki vinyyliä. Pitää läheltä tutkia että on maalattu. Tekijä Tuomo, Matinkylän autohuolto.
     
  9. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    erona vaan se että saumat ei näy ja en kyllä ikinä oo nähny siististi maalattua "vinyylikattoo"
     
  10. tweetybird

    tweetybird 1st gear

    vinyylikatoista...

    Terve!

    Ajoneuvoverhoomoissa osataan nämä ajoneuvoihin liittyvät verhoilu asiat..... :D
     
  11. Prisioner

    Prisioner 1st gear

    espoossa on sellanen pulju ku tapiolan autoverhoomo... ostin itse sieltä vinyyliä. eurooppalaista tosin mutta se on leveämpä kuin jenkki tavara 150cm leveetä mustaa vinyyliä 50€ metri. ja kyseinen kaveri tekee asennuksiakin. hinnasta en tosin tiedä koska omani ajattelin asentaa itse.
     
  12. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    Miten ajattelit asennuksen tehdä ?? kuinka vinyylin muotoilu onnistuu ?? entä saumojen tekeminen ??
     
  13. Prisioner

    Prisioner 1st gear

    vinyylin muotoilu on aika hankalaa, mutta kyllä se pikkusen muotoutuu. esim. ikkunan reunukset ja muut pienet kaarevuudet. ja liimalla se pistetään kiinni (käy ihan kontaktiliima. pitää kestää noin 90 astetta lämpöä) ja ajattelin itselleni laittaa 3mm paksua "telttapatjaa" ensin alle, joka helpottaa muotoilua ja antaa pienet katon epätasaisuudet anteeksi.

    saumoista en tiedä koska mulla tulee ihan pelkästään katolle se vinyyli. ja pohjatöistä sen verran että ite hiekkapuhalsin pohjan ja maalasin muutamaan otteeseen 2 komp. zinkki mönjällä. maali kannattaa valita niin että se ei ala tappelemaan liiman kanssa.

    Asennuksesta: eli vetää kattoon ja vinyyliin pituus suunnassa keskiviivan ja asettaa vinyylin katolle toiselle puolelle kaksin kerroin. ja levittää liimaa kumpaankin puoleen (katto ja vinyyli) noin 15 cm levynen alue edestä taakse. antaa liiman kuivua hetki ja painelee kiinni. sama homma heti perään. sit ku toinen puoli on valmis ni sitte toiselle puolelle sama juttu. ja homma pitäis tehä suht rivakasti ettei vinyyliin jää mitään taitoskohtia näkyviin.

    mutta työ opettaa tekijää... ei niin kovin kummallinen homma.
     
  14. SB

    SB 1st gear

    Tosta pohjatyöstä viä. Mulle on ainakin suositeltu (verhoilija sekä maalari) että alle vedetään ihan normaali pintaväri, tosin ilman lakkakerrosta. Ja mulla ainakin vaatii ton sauman, että riittää myös pilareilta alas toi vuota. 8)
     
  15. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

    Pystykkö laittaan kuvia sitte ku oot saanu sen valmiiks ??
    Ootko kuinka pian tekemässä projektia ??
     
  16. SB

    SB 1st gear

    En tiiä kysyikkö multa, mutta auto menee seuraavaksi maalarille. Koko auto vedetään yli, että saadaan tarpeeksi tasanen sävy. Siihen menee viä ehkä n. 1kk. Sen jälkeen pitäs tota vinyyliä ruvete siihen hankkimaan. Sain vanhan irti kokolailla ehjänä joten uuden tekeminen ei pitäis olla hommansa osaavalta verhoilijalta mikään ylivoimanen jobi. :odroll:
    Hitaasti toi projekti etenee :mad:
    Ei tunnu ikinä löytyvän aikaa mennä tonne tallille. :( Lisäks jouduin toisesta tallista luopuun ja pitäis toi toinen projektipirssi siirtää tai myydä sellaselle joka kerkeis sitä laittaan, ettei suotta happanis hangessa :cry:
     
  17. elky_^^

    elky_^^ 1st gear

     

Kerro tästä muillekin!