Uus Mustang suomeen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Pahis, 27.3.2006.

  1. Pahis

    Pahis 1st gear

    Niin, tapahtuipa pohjanmaalla täsä mennäviikonloppuna. Mentiin :pinup: kans kauppaan niin tämä totesi parkkipaikalla, että "kato, mustanki". Olin vähänaikaa äimän käkenä että eihän kukaan semmosilla talvella ajele että misä muka? "no tuosa!" Ja siinähän oli aivan uus mustangi, vaaleansininen, tarrakilvillä vielä. :eek:

    Muuttoauto?
     
  2. Eldorado_55

    Eldorado_55 1st gear

    Joo onhan noita muutama jo näkyny Suomen maalla..
    Ei vaan,hyvä että sellaisiakin näkyy nykyään liikenteessä 8)
     
  3. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Onko nämä tuotu muuttoautoina vai miten ne on veivattu rekisteriin? Ei niillä kai ainakaan tyyppihyväksyntää ole eurooppaan...

    -JJ-
     
  4. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Miksei muuten ole tyyppihyväksyntää? Näyttää paikallisesti olevan suosittu uutuus.
     
  5. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Sis kun foortti ei ole tyypittänyt niitä :lol: Pelkäävät et focukset ei mene kaupaksi jos tuollaisiakin sais?
     
  6. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    No ei ihme, nätti kun karamelli :)

    -JJ-
     
  7. Fireball

    Fireball Gearhead

  8. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    GT Mustangia kattelin, jätin siis vajaakoneisen pois, niin uusi näkyy olevan OVH:ltaan jotain $27000 ~ 22500 eur.

    Tohon heitän hatusta 2000 euroa rahti yms. semmosta eli tullausarvo ois 24500. 1,1*24500 = 26950 eur. Ja päälle tästä alvi 22% = 32900. Toi ois tullattuna, mutta ilman autoveroa ja nyt jo hinta pompsahti.

    Mutta seuraava vaihe on mulle epäselvä, jos tuo UUTENA ton maahan. Nimittäin tullikaan ei mulle oo antanu vastausta, vaikka oon kysynyt. Tulli sanoo näin: "Yleiseen vähittäismyyntiarvoon perustuvassa verotuksessa (henkilöauto, jonka massa alle 4500kg) ajoneuvon verotusarvo määräytyy sen mukaisesti, mikä on samanlaisten uusien ajoneuvojen yleinen vähittäismyyntiarvo Suomessa. Tulli vahvistaa uusien ajoneuvojen yleiset vähittäismyyntiarvot. Jos verotettavana olevan ajoneuvomallin yleistä vähittäismyyntiarvoa ei ole vielä vahvistettu, Tulli selvittää arvon veroilmoituksen jättämisen jälkeen. Useimmissa tapauksissa uuden ajoneuvon yleisen vähittäismyyntiarvon selvittäminen kestää alle viikon, mutta hankalissa tapauksissa määritys voi kestää pitempääkin."

    Mutta mitä tää tarkottaa? Kysyykö ne Foordilta suomesta, notta mitä tää maksais teillä, kun pistätte siihen 20% katteenkin?

    -JJ-
     
  9. kariboy

    kariboy Gearhead

    Kyllä jäis ästeet kauppaan, jos Mustangin sais lähellekkään samalla rahalla :eek:
     
  10. isäntä

    isäntä 1st gear

    Kuulemma Ford on yrittänyt saada näille uusille kestomakkaroille tyyppihyväksyntää Suomeen, mutta ei ole ollut kovin helppoa. Joihinkin älyttömiin pilkunviilauksiin homma on kaatunut, kun suunnilleen pakoputkenpäänkoristeesta ei sitten löydy e-hyväksyntää. Kansallisen erivapauden voivat Eu-maat antaa näille asioille, mutta Suomi ei niitä tunnetusti anna vaikka muissa Eu-maissa homma onnistuu. Tämähän on suoraan verrannollinen muutaman sentin liian leveisiin rekkohin.

    Kuitenkin kaikki on toisin jos tuo uuden kestomakkaran muuttoautona. Silloin ei puristele e-merkit tai lähinnä niiden puuttuminen :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!