öljyn vaihdosta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja jaketin, 20.7.2006.

  1. jaketin

    jaketin Gearhead

    volaressani on ollut synteettiset öljyt jo reilun vuoden, mutta kilometrejä on tullut n. 3000.. öljyä on lisätty silloin tällöin..

    tuli mieleen, että kannattais varmaan vaihtaa öljyt. olin täältä lukevinani, että öljyt kannattaa vaihtaa ainakin kerran vuodessa, vaikka ei ajokilometrejä olisikaan kertynyt vaihtovälin verran.. en vaan löydä tuota juttua..

    mielipiteitä asiasta??
     
  2. coupe 74

    coupe 74 1st gear

    Vaiha vaan.
     
  3. JavelinAMX-71

    JavelinAMX-71 1st gear

    Liian usein ei voi vaihtaa.
     
  4. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Voi vaihtaa.. Kuluu proppu loppuun (teoriassa) :poff:
     
  5. jonesv8

    jonesv8 Gearhead

    5000 km:riä tai vuosi kumpi ensin saavutetaan :wink:

    Pienellä ajolla ja seisotuksella kerääntyy kondessivettä öljyyn joka alkaa ruostuttaan konetta sisältä.Kun öljy kuumiaa niin vesi höyrystyy venttiili koppaan ja syntyy semmosta kerman väristä litkua huohotin putkiin joka voi jäätyä ja tukkia huohottimen kovalla pakkasella.
     
  6. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    Synteettiset öljyt 5000km välein vaihtoon?
     
  7. jonesv8

    jonesv8 Gearhead

    No voi synteettisen öljyn vaihtoo tehdä 10 000 km väleinkin jos kone on hyvässä kunnossa.Itsellä on paljon ajettu motti joka alkaa 5000 km jälkeen hörppiä öljyä ja pölläytteleen kun bensaa kertyy öljyyn ja ohenee litkuksi.
     
  8. veekasi

    veekasi Gearhead

    Eipä 3tonnii oo paljo synt.öljyille. Eikä sullakaan vettä kondensoidu(lähinnä talviautojen ongelma) kun auto tallisäilytyksessä(=aina pukeilla :poff: ).
    Mut sullahan kone melkeen viel sisäänajossa??? Eli kannattaa varmaan vaihtaa, ja öljy on kuiteski aika halpaa, eikä liian tiheestä öljynvaihdosta o haittaa!
    Moparperffiltä saa uusia proppuja!
     
  9. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Eikun käytännössä,Punton kartioproppu menee kierteistä läpi n. 8 vaihtokerran jälkeen :rotfl:
     
  10. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Käyttäkää imupumppua :rotfl: .


    Kun litra bensaa palaa niin silloin pakoputken päästä tulee litra vettä tai ei siis tule kaikki vaan osa vedestä menee väkisin öljyn joukkoon!! Varsinkin jos olet ajanut lyhyitä pätkiä niin sitä vettäkin on sitten siellä öölissä enemmän.
     
  11. jaketin

    jaketin Gearhead

    onhan tuo talviautona ollut... :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!