mikä on tuningia..?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tuning & Styling', aloittaja mane, 12.10.2001.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
  1. deeäxä

    deeäxä Gearhead

    pieni on kaunista...
     
  2. Stingray

    Stingray Gearhead

    Niitä pikkurenkaita&vanteitahan oli näissä latinojen hydrauli- hypyttelyhärveleissä, kun normaalit renkaat ei olis mahtunut lokarin sisälle siinä vaiheessa kun kori lyö metrin hypyn jälkeen maihin.
     
  3. tanari

    tanari 1st gear

    sellaset renkaatha o just cOOOOOLit.. :grin:
     
  4. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Niin mutta minä katselin niitä ihan tavallisissa Toyotissa ym loppuunajetuissa katiskoissa, joissa taatusti ei ollut hydrauleja. Mutta ehkä ne olikin hydrauli-lookereita :smile:
     
  5. Christoffer

    Christoffer Gearhead

    Onhan se pienien vanteiden ja leveiden kumien käyttö saksassakin jonkin näköinen trendi..yleensäkin tuning autoihan tehdään monia menneitä juttuja eikös jumalaton takasiipi ollut kovajuttu joskus 80-luvulla teini dxssä ja monissa kylän viileimissä tuning kärryssähän on nykyään semmoset helevetin leveät värilliset roiskeläpät(ralliautojen tyyliin).Tässä odottelen vaan että koskahan se perän korottaminen on ultraviileetä tuningia??(ja missä viipyy back off-roiskeläpät)
     
  6. corolla91

    corolla91 1st gear

    Mun isäukko on syntynyt vuonna 52. Ja hän on kertonut minulle nuoruudestaan, joten saanen hieman korjata sittanan sanoja...:70-80-luvuilla on ollut sen ajan tuninkia: Michelinukko konepellilä, kromivanteet ja karvanopat, joten tuninkia on ollut jo aiemminkin.
     
  7. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

    Eikös Dusteriakin saanut aikoinaan "tuunattuna" eli spoilerit, vauhtiraidat, mattamustakonepeitto ja ulkoa kuin mikäkin 340cid malli, mutta tekniikkana vakio 198cid ja 3v man.
     
  8. datsunpower

    datsunpower 1st gear

    Kromivanteet... waaauu... Eihän se ou tojota eikä mikään jos siinä ei oo karvanoppia ja wuntikoita taustapeilissä killumassa, ja datsuneissa sama juttu. :grin:


    Mistähän sais 13" kromimangelssit... :razz:
     
  9. crash_down

    crash_down 1st gear

    Kun puhutaan autojen "tuunaamisesta" niin silloin mun mielestä täytyy unohtaa spoilerit, levikkeet ym. lasikuiturakennelmat. Ainut ja AITO tuning sijoittuu konepellin alle!

    Tää on tietysti avain mun mielipide!
     
  10. SpedeX

    SpedeX 3rd gear

    Miksi tuninki ihmiset eivät vie viritystään koneen sisälle, esim. kannesta pois, kanavien porttaus,koneen poraus isommaksi, nokkakeppi(kepit) kireämmäksi jne. Tätä näkee aivan H*vetin harvoin tuninki vehkeissä. Ei tulisi prosentti harmeja kun kone on ulkoa täysin vakio. Yleensä viritys nipponeissa jää kartiofiltteriin ja simonssin vaimentimen asennukseen.
     
  11. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    Tuoreempiin autoihin ei oikein laillisesti pysty tekemään mitään elämää suurempaa viritystä, siitä pitää laki ja katsastusmiehet huolen...
     
  12. Chrome

    Chrome 1st gear

    Joo, kaippa sit Superbirdikin on tuning auto.. bolt on spoileri ja keulapala...

    Tuning happeningeissä siinä on isoin spoileri ja muutenkin nopein auto = Tuning
     
  13. HannuK

    HannuK 1st gear

    Tämä haiskahtaa yritykseltä provosoida jenkkiautoharrastajia menemään toiselle foorumille jauhamaan sitä itseään.

    Kun et kerta tännekään rekisteröitynyt, niin tuskinpa vaan olet sama "andyman" joka tuolla toisella foorumilla kirjoittelee. Ettei vaan olisi tarkoituksena lietsoa turhaa sanasotaa euro-, japsi- ja jenkkiautojen harrastajien välille.... no, tämän foorumin väki lienee jo puberteettivaiheensa viettänyt eikä pahemmin välitä moisesta <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Minun mielestäni tuning-keskustelu on ollut asiallista ja melkeinpä jokainen esitetty mielipide on myös perusteltu eikä vaan lauottu mitä sylki suuhun tuo.

    Mutta "ankat" vaan DX:llesi, heh :lol:
    [/quote]

    Oli pakko ottaa kantaa... Itse olen paikallisen tuning/hifi harrasteyhistyksen sihteeri. Sydämeni vie minua Jenkkiautojen pariin ja ajelenki moisella -65 ss malibulla. Ei minua ainakaan henk. koht. häiritse ettei minulla ole enään tuning autoa eikä se ole muitakaan jäseniämme haitannut.... kovasti ne kyytiin on aina hyppäämäs... Eli jokainen harrastaa tyylillään eri asioita jne... pääasia et kaikilla on hauskaa....

    PS. olen myös paikallisen jenkkikerhon monivuotinen jäsen.
     
  14. MoparHullu

    MoparHullu 1st gear

    Mielestäni tuning on uusien autojen "rakentamista", eli tilataan mielialaa ja itsetuntoa kohottavat osat tuolta idänmaista ja yksinkertaisesti vain otetaan ruuvimeisseli käteen ja ruuvataan kauniit etuhäksättimet ja takahäksättimet kiinni. Kaikki tämä saa aikaan huonommat ajo-ominaisuudet, suuremman bensiininkulutuksen, naurettavamman näköisen auton, joka näyttää siltä että sillä olisi tarkoitus ajaa ilmassa. Ja tietenkin autosta tulee vain kesä lentoauto koska ei nuo helmalevikkeet ja etuhäksättimet kestä lumivallien suurta voimaa. Ilman näitä mahtavia osiahan auto olisi a) nopeampi b)paremman näköinen c) käytännöllisempi. Joten eiköhän jokainen pilata omat automme ja ruuvata mahtaval muoviosat kiinni kulkuneuvoihimme.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: MoparHullu 2003-06-07 13:26 ]</font>
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tuunatut autot tuntuvat seisovan jobbarien vaihtoautoriveillä kauemmin kuin ei-tuunatut perusautot.
     
  16. Razorass

    Razorass 1st gear

    Otetaanpa esim. joku 90-luvun perhe nipponi, ja pannaan siitä orkkis, siisti ja kaikin puolin hoidettu versio, sekä häksätinkäksätin tuunattu mikälie, ja pannaan vaihtoautoriviin vierekkäin. Kummankohan ko. auton tyypillinen ostaja, 30-40V. perheenisä, ostaa jälkikasvun kuskaamiseen? Kummanko itse valitsisit?

    En muutenkaan ymmärrä kun _perhe_autoon pannaan 18" rinkuloita, spoikkaa ja muuta paskaa. Vedetään vielä etupenkit takaasentoon ja sanotaan että se on "Touring -auto", vaikka suorituskyky, matkustusmukavuus, turvallisuus sekä ajettavuus ovat kaikki huonontuneet.

    Kun sinne takapenkille ei kuitenkaan kukaan täysikasvuinen mahdu saati halua istua, niin miksei samalla rahalla olisi ostanut jonkun ihan aidosti hieman sporttisemman menopelin. Minusta joku asia heittää häränpyllyä kun autosta tehdään rataohjuksen näköistä, mutta orkkis vastaava kuitenkin pesee sekä huipuissa että kiihtyvyydessä.

    Ei minulla sinänsä mitään tuninkia vastaan ole, mutta kun jo pienestä pitäen isäukkokin opetti aina katsomaan ensin pellin alle ja sitten päälle niin ajatusmaailmaani tämä nykytuning ei uppoa.
     
  17. Sleeper

    Sleeper 1st gear

    Mun mielestä Tuning on uudehkojen autojen rakentelua, jossa tavoitteena on rakentaa autosta rata-automaisempi.
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tämä on tuuningia :

    http://www.tuningtarina.net/
     
  19. miska

    miska 1st gear

    Tohon tuning asiaan itse voisin sen verta kommentoida että jos jollakin olisi kiinnostusta rakentaa tuning autoa niin mulla olisi siihen oikein hyvä aihio ja kats.19.06.2003 eli kyseessä olisi vm-84 Ford Sierra 2.0 L 3door ja siihen saa heittää heti ilman lupia isomman konee jos vaan jota kuta kiinnostaa niin kannattaa kysellä miska@webinfo.fi tai 041-4748983.
    et ei muuta kun puhelin laulamaan tai mailia tulemaan tossa olisi hyvä ja leimattu aihio jaa hintaa olis 600e.
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    No joku heitti tommoiseen ilmeisesti V6:sen ja kas kohta kortin juuri saanut teiniomistaja teki siitä vahingossa peltoauton suoralla tiellä Pohjanmaalla päätyen keltaisiin lehttiin, toimittajan
    kauhistellessa "ylisuuren" moottorin laittamista autoon. Hyvää mainosta tälläiset puolikäsiteinipässit jotka ajavat "vahingossa" yrittäessään kääntyä riteyksessä paikallistiellä auton metsään 200 km/h tunnissa tekevät moottorin vaihtoa suunnitteleville :sad:
     
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!