Sitruunahappoa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja pru426, 18.11.2006.

  1. pru426

    pru426 1st gear

    Mistä saa hankittua sitruunahappojauhetta, siis muualta kuin apteekista/ruokakaupasta...joku kilo
     
  2. Buddy

    Buddy 1st gear

    Maatalouskaupasta! Ei maksa paljon. Käytetään porsaiden lääkkeenä.
     
  3. Elevator

    Elevator 1st gear

    Tänää oikee etsin agrimarketin että haen tuota samaa litkua. Kele, olivat laittaneet ovet lukkoon viittä vaille yks ja en sitten päässyt sitäkään ostamaan. Ovessahan luki aukioloaikana se lauantaisin 9-13 :argue:
    Maanantaina kun menen uudestaan nii taidan täyttää palautelappusen! :mad:
     
  4. Buddy

    Buddy 1st gear

    On minunki kello ollu joskus väärässä :lol: Ei maar. Harmittavaa.. :cry:
     
  5. nollakaks

    nollakaks 1st gear

    www.laspek.fi

    Vesivehmaalla, tiedä sitten osuuko edes oikealle puolelle maata.
     
  6. juulos

    juulos 3rd gear

  7. nollakaks

    nollakaks 1st gear

    Hup, niinpäs onkin. Vahvistanee sen ettei ole mitään sidoksia k.o. firmaan :D
     
  8. 4dtolppamies

    4dtolppamies Gearhead

    Kannattaa sitten ihan suoraan kysyä siellä Agrimarketissa tuota saatavuutta, ainakaan Porin myymälässä eivät edes tunteneet ko. jauhetta mutta näkevät tietojärjestelmästä koko maan markettien varastotilanteen ja pystyvät vaikkapa tilaamaan naapurimarketista.

    Ja sitähän pitää kysellä sieltä osastolta missä myydään rehuja yms. elikkotuotteita, kyseessähän on sikojen ripulilääke :rotfl: eli avainsana "ruosteenpoisto" saattaa vain herättää lisää hämmennystä henkilökunnassa...
     
  9. Elevator

    Elevator 1st gear

    No nyt sitä on!

    Agrimarketissa oli tilaustavarana mutta sitten k-maataloudesta sitä löyty. Ostin sitten 25kiloo kun ei pienempää erää ollu saatavissa 8)

    Mikäli joku kaipaa samaa myrkkyä nii laittakaa yvtä, myyn samaa hintaa ku noi puljatkin, ei tarvi muidenki ostaa kerralla kahtakytviittä kiloo.

    Mulla tuskin on maha nii ripulilla että toi kaikki kuluis seuraavaan 10 vuoteen. Just otin testiin ton chryslerin etupuskurin kiinnityspalkit likoamaan. Saa nähdä
     
  10. Damned

    Damned Gearhead

    Kyllä se toimii. Tein ruokakaapista löytyneellä pikkumäärällä testin ja laitoin ruuveja likoomaan. Unohdin ne sitten viikoksi siihen kannelliseen lasipurkkiin, ja kappas, viikon päästä mulla oli ruosteettomia ruuveja :eek:.
     
  11. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Mutta älkää tuhotko jousia tuolla Hapotuksella... Menee tosi hauraiksi.
     
  12. MJF

    MJF Double Gearhead

    Kuin paljon tuota jauhetta tarvii esim. 10 litraan laittaa?
     
  13. illu

    illu 3rd gear

    Apteekista saa 5 KG pöntön 25 eurolla, näppärämpi pakkauskoko kun se agrin 25kg säkki jos sitä ei tarvise kovin paljoa. Toimivin seossuhde taitaa olla noin 4%
    Ainakin se toimi itselläni tosi hyvin. Reaktiota näyttäisi tehostavan korkea lämpötila.
     
  14. MJF

    MJF Double Gearhead

    Elikkä 100 litraan vettä 4kg happoa? Pitäisi jollain poistaa pintaruosteet lokasuojasta, tuohan se varmaan olisi hyvä konsti. Pitäisi vaan tehdä jostain tarpeeksi iso allas missä uittaa...
     
  15. ilu100

    ilu100 Gearhead

    Tee se astia peltitynnyristä halkaisemalla.(200l).Ja tosiaan tuo väkevyys on n.5% tehokkaimmillaan,lämmöllä saa poweria,samoin kuin pienellä ilmapuhalluksella nesteeseen.Ilmapuhallus poistaa metallin pinnasta seisovia reagointikuplia,mitkä poistuessaan nopeuttaa puhdistumista.

    Sitruunahappo on eräs miedoimmista hapoista,olen nähnyt myös maitohappoa käytettävän ruosteenpoistoon,mikä on tehokkaampaa kuin sittis.
     
  16. Elevator

    Elevator 1st gear

    mikä on muuten lopputulos jo stuota jauhetta iskee vaikka fifty/fifty veden kanssa? Tuleekos siitä sitten vaan ärhäkämpää vai eikö siitä kannata tehokkaampaa tehdä?
     
  17. pru426

    pru426 1st gear

    kaveri sano, että kannattaa siivilöidä irtoava ruoste pois esim. harsolla ...ei turhaan irronnutta ruostetta liuota...ja eiku uutestaan tavara kiertoon, sano entinen mies...
     
  18. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Liuoksen teho ruostetta vastaan ei parane tuon 5% yli mentäessä.

    Jos meinaat putsata isoja esineitä alkaa liuoksen määrä olla aika hurja, samoin hapon menekki. Kannattaisi käyttää elektrolyysiä. Siinä "kemian" hinnaosuus on murto-osa hapotuksesta. Kesällä putsasin kaksi peräluukun runkoa, kide sooda maksoi 4€. Altaan tein laudasta ja rakennusmuovista. Toisen peräluukun sökö pinta pelti oli miinus puolena.

    Kuvassa homma meneillään...
    http://i6.photobucket.com/albums/y228/J ... G_2008.jpg

    Tämmöisellä pelillä annettiin sähköä...
    http://i6.photobucket.com/albums/y228/J ... G_2009.jpg
     
  19. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Miten tuo sitruunahappo käyttäytyy kromia kohtaan? Olen itse siinä joitain osia uittanut, mutta nyt olisi osa, jossa pinnassa on OK kromi ja tausta (vaikea hioa muotojen takia) pintaruosteessa. Voiko / kannattako tuota uittaa A) hapossa kokonaisuudessaan (eli pureeko kromiin?) B) vai teenkö happoliuoksesta liisterin, jonka sivelen takapuolelle? ja suojaan kelmulla..

    Kokonaisuudessaan uittaminen olisi helpompaa.. ? (Kyse on 70-lukulaisen euron puskurin osista..)
     
  20. MASI9

    MASI9 Gearhead

    Voikos ton vanhan käytetyn liuoksen sitte kaataa vaan maahan käytön jälkeen? Vai miten se pitää hävittää?
     

Kerro tästä muillekin!