Suojakaasu & pullo hommia...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Arska tehtaalta, 21.7.2005.

  1. Arska tehtaalta

    Arska tehtaalta 1st gear

    Mitenhän pelais oman kaasupullon täyttö ja katsastukset? (ex. sammutin).

    Pullovuokra on yli 400 euroo 5 vuotta, oma vois tulla halvemmaksi ?
     
  2. tampio

    tampio 1st gear

    6kg:n oman pullon saa uutena 130-150euroo.ja katsastus 10 vuoden välein.jos on vähänkin enemmän hitsausta,niin oma pullo ehdoton.
     
  3. Arska tehtaalta

    Arska tehtaalta 1st gear

    Meinasin lähinnä lähes ilmaiseksi saatavaa hiilidioksidisammutinta jossa on tilavuutta kymmenisenlitraa (hatusta heittäen).
    En ole tosin varma että mikä on paineenkesto, mutta tuskin vaikuttaa täyttöihin... vai vaikuttaako?
     
  4. tampio

    tampio 1st gear

    tarkennus hinnasta...nyt saattaa olla jo lähempänä 200e.ollu jo pari vuotta oma pullo
     
  5. pena

    pena 1st gear

    Täälläpäin on oma 20kg:n uusi pullo ollut täytenä muistaakseni 250€
     
  6. niemikko

    niemikko 1st gear


    Eivät täytä kyllä varmaan muita kun omia pullojaan... oma pullo on halvempi mutta on täytössä aina sit viikon tai kaksi mut vuokrapullon voi käydä vaihtaan täyteen...
    Ihme olivat ottanu jonkun oman happipullon pois käytöstä kun isäntä oli fiksuna hitsannu siihen kylkeen kantokahvat... :lol: :lol: :rotfl:
     
  7. Arska tehtaalta

    Arska tehtaalta 1st gear

    Soittelin agalle, ne ei täytä omia pulloja.

    Woikoskella onpi reilumpi meininki. Siellä onnistuu omien pullojen täyttö...
    Hintoja voin laitella, jos muilla ois tarvetta.

    Oman pullon katsastus 100€ (luulen et muualta saa halvemmalla). Voimassa 10 vuotta.
    Täyttöön pitää varata aikaa puolitoista viikkoa.
    Täyttö 10 litran pulloon 30€ (hiilidioksidi).

    Ei tässä ole enää pähkäiltävää, vuokrapullo lähtee kun vuokra-aika umpeutuu.
     
  8. muurahaiskahvi

    muurahaiskahvi 1st gear

    Itellä vanha 10kg CO2 sammutin. Täyttivät sen sammutinhuollossa odottaessa, makso 19€. Koeponnistus olisi ollut 20€, jos olisi ollut tarve. Seuraavana päivänä olisi saanut takaisin. 50bar oli painetta täytön jälkeen pullossa.
     
  9. GM-Cruiser

    GM-Cruiser 1st gear

    Mulla on pari vanhaa CO2-sammutinta muutettuna hitsauskaasukäyttöön. 6 kg pullon täyttö on ollut parin kympin luokkaa ja onnistuu tarvittaessa odottaessa missä tahansa sammutinhuollossa.

    Vanhan 5 kg sammuttimen nousuputken poisto, uusi venttiili, hiekkapuhallus, maalaus, täyttö ja koeponnistus kustansivat viime syksynä vähän alle 100 €. Pullo oli leimattu eka kertaa 1952, joten voi puhua kestokulutushyödykkeestä.

    Paine pullossa on ~ 50 bar niin kauan kuin pullossa on CO2:sta nesteenä. Nesteen loppuessa paine laskee samaa kyytiä, joten jos on vain yksi pullo käytössä, voi hommat jäädä ikävästi kesken .... kamahan loppuu aina launtai-iltapäivällä harrastumotivaation ollessa parhaillaan ja kaupat kiinni.
     
  10. amis

    amis 1st gear

    Mulla on 30 hiilari pullo. Katsastus maksoi vuonna 2002 n. 700mk. Täyttö maksoi muutama kuukausi sitten 75€, muutamia vuosia takaperin 60€, hinnat on nousseet törkeästi :x Pullon sai täytettyä paikallisessa sammutinhuollossa odotellessa. Katsastuksesta takaisin tuloa sai muistaakseni odotella n. 2vko. Suosittelen lämpimästi omapulloa :wink:
     
  11. Nappula

    Nappula Gearhead

    AGA:lla on/oli sellanen mahdollisuus harrastehitsareille että sai ihka omaksi 200 eurolla sen pienimmän pullon eli jauhesammuttimen kokoisen ja AGA huolehtii katsastuksista ym. eli kun pullo on tyhjä niin menee AGAN liikkeeseen ja antaa tyhän pullon ja ne antaa täyden pullon vaihdossa, pullon vaihto täyteen pulloon maksaa reilu 50 euroa ja kaasuna on mison. Minusta ihan hyvä diili kun on vuorkapullon edut mutta ei mene mitään maksua muutakuin alussa se 200 erkkiä ja sitten 50+ euroa täyteen pulloon vaihto
     
  12. Arska tehtaalta

    Arska tehtaalta 1st gear

    Hyvä ja hyvä... tossa on se etu (agalle) että täytöt on ihan sika kalliit verrattuna isoon pulloon.
     
  13. jtapio

    jtapio Gearhead

    Nostetaas vanha topicci henkiin.

    Messeri on nykyään AGAlle myyty.

    Miten nykyään lie pullovuokrien hinnat? Woikoski vrt Aga ja kaasuna vaikkapa argon
     
  14. make_110

    make_110 3rd gear

    Elikkäs viimeviikolla sanoivat pullovuokriksi joensuussa päin
    Woikoski 190€ 5v
    AGA 210€ 5v
     
  15. anttijakku

    anttijakku 1st gear

    hitsaus pullot

    se misonin pikku pullo on mullakin ja maksaa aivan sikana verrattuna hiilidioksiidiin kun sitä misoonia ei laiteta litroina juuri mitään kun vertaa siihen että montako litraa menee tuohon hiili pulloon.

    Elikkä siinä hitsaus koneessa on se virtaus mittari l/min

    Tämä yhtälö kannataa laskea montako litraa saa kaasua ulos mison pullosta ja montako hiili pullosta se ratkasee hinnan.

    Ja tuosta sammuttimesta sen verran että muista kuin teräs pulloista ei pitäisi voida tehä hitsauskaasu pulloja. ja elkää menkö hitsaan niihin mitään korvakkoja se puteli lyödään sitte hylkyyn.
    kannataa olla yhteydessä nuihin huolto paikkoihin että mitä niile saa ite tehrä.
     
  16. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    V....un AGA!! Messerillä on 300 baarin pullot ja ventiilit. Mutta näköjään AGA ei pysty täyttään kun 200 baaria. Menee mittarit uusiksi eikä AGA kompensoi mitenkään. Tuli vain ukaasi AGA:lta ettei adapterita saa käyttää. Täältä tullaan Voikoski.
     
  17. Antti the Mato

    Antti the Mato Gearhead

    Täällä on agan 5 vuoden vuokra 486 € verollinen. Aika hyppäys tosta messerin 190€/5 vuotta. Oma pullo tulossa kans seuraavaks.
     
  18. jhelmine

    jhelmine 1st gear

    Kyselin kanssa hintoja ja hankin oman pullon. Woikosken 20 l omapullo maksaa 370e Järvenpäässä (410e Espoossa). 10 l pullo on 270e (Espoo 288e). 10v välein tuleva katsastus maksaa 68e (10l ja pienemmät), 20l ja isommat maksaa 111e.

    Woikosken täytöt 66e ja 20 l tai 52e ja 10 l. Tämä oli argon+CO2 seokselle (SK18 tuli ostamassani pullossa). Pelkkä CO2 on halvempaa.

    Agan 5l pullopantin hinta on 280e (tai alle jos myyjä tinkii katteestaan). 5 l vaihtopullon täyttö on 45..48e. Vaihdossa tulevat pullot on katsastettuja eli käyttäjän ei tarvitse siitä huolehtia. Woikosken 10l pullon hinta tuli jo ekalla kerralla tuota halvemmaksi, kun Agan pantti ei sisällä "täyttöä".
     
  19. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    Vanha ketju mutta niin on kysyjäkin. En ole vuosikausiin pelannut näiden Mig hitsauskaasujen kanssa. Muutamia vuosia sitten tuli ostettua kuvan suojakaasupullo yksityishenkilöltä. Oli täysi ja korkkaamaton . Ei taida ole kuin 5kg. Joskus tuokin kaasu sitten loppuu vaikka hitsaus työt vähäisiä.

    Kysymys kuuluu; voiko tuottaa täyttää uudelleen ja jos voi, niin missä? Kysyjä asuu Keravalla.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  20. f34

    f34 Double Gearhead

    Ite oon käyttänyt paikallisessa sammutinhuollossa.
     

Kerro tästä muillekin!