Dodge Charger R/T vm.2006 verotusarvo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja kujalmi, 4.4.2007.

  1. kujalmi

    kujalmi Gearhead

    Moi, ajattelin tuovani vuoden paasta jenkeista mukanani Dodge Charger R/T:n vuosimallia 2006. Teknisestihan auto lienee suunnilleen sama ja hinnaltaan taalla hieman halvempi kuin Chrysler 300C, mutta hieman mietityttaa tullin suhtautuminen ko. ajokkiin.

    Onko kukaan tai tunnetteko jonkun joka olisi ko. ajokin Suomeen tuonut ja paljonko on verotusarvoksi arvioitu? Itse laittaisin sen samalle viivalle 300C:n kanssa, mutta tosiaan tullin touhuista kun ei aina tieda...
     
  2. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    En tiedä enkä tunne, mutta jos on tuotu, niin tiedot pitäisi kai löytyä täältä - siitä vaan selaamaan.

    Onnea yritykselle ja kerrohan miten kävi jos toteutuu!
     
  3. 4Wheeler

    4Wheeler 3rd gear

    Noissa ei kuulemma ole muuttoautona tuotuja. Itseäni kiinnostaa yksi vehje jonka kaltaisen tiedän suomeen tuodun viimme kesänä yhden mutta eipä sitä noista tilastoista löydy
     
  4. Erska

    Erska Gearhead

    Lahdessa näin ainakin muutaman kilvettömän Dodge Magnumin jonkun teollisuushallin pihassa. Ainakin joku tuonut, tiedä sitten saako kilpiin. Hienoja oli. Hienompia kuin 300C, omasta mielestä.
     
  5. kujalmi

    kujalmi Gearhead

    No eiköhän se...

    ...verotusarvo selviä sitten kun auton tuo maahan, siihen mennessä voi tuo Suomen autoverotuskin voi olla ihan toinen. Vaikka kyllä tällä nykymenolla verta kerjää nokasta tuomalla ei niin taloudellisen auton Suomeen. Summa Summarum, läheisessä liikkeessä on "laturi" katottuna ja huomenna taidan jättää jonkinmoisen tarjouksen...

    Niin ja eiköhän muuttoauton luulisi saavan kilpiin melko vähäisin muutoksin, eikai niihin tarvitse paljoa muutakuin sumuvalo heittää taakse ja sivuvilkut jos ei ole valmiina?
     
  6. impala1968

    impala1968 Gearhead

    joo. tämän hetkisillä säännöillä sivuvilkut, kirkkaat parkit, takasumari + rungon numero riittää muutoksiksi.
     
  7. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Onko varmasti noin, jos kyseessä on kuitenkin 2006 auto.
    Muistaisin jossakin nähneeni että EU tyyppihyväksyntävaatimus koskisi myös muuttoautoa, en vain muista että mistä lähtien. Enkä AKE:n sivuiltakaan äkkiä tietoa löytänyt.
     
  8. impala1968

    impala1968 Gearhead

    No kerroppa heti kun sellaisen tiedon löydät
     
  9. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    No joo, se tyyppihyväksyntä koskikin vain E-hyväksyttyä muuttoautoa.
    ELI noi valo ja numero hommat riittää.
     
  10. illu

    illu 3rd gear

    Tuo samalla 2007 Dodge Ram 2500 Muuttoautona, verohuojennusta ei saa eikä tarviikkaan kun rekisteröi kuorma-autoksi, mutta saisi kilpiin ilman kalliita muutoksia. Myydessä saisi varmasti hyvän profitin.

    Hieno auto valinta joka tapauksessa, ei ole noita Chargereita liiemmin katukuvassa näkynyt.
     
  11. kujalmi

    kujalmi Gearhead

    Hankittu

    Noniin, tullut tässä sitten Chargerilla päästeltyä kuukauden päivät hymyssä suin :D

    Pelkään jo sitä päivää kun hymy hyytyy Suomen kamaralle saapuessa, kaikenmaailman verojen muodossa... No, ennen sitä bensa palaa ja kasi laulaa. Alan ymmärtää sen miksi autolla ja moottorilla pitää olla kokoa.

    RAM kiinnostaisi kyllä myös, mutta taidan tyytyä yhteen ajokkiin kuitenkin. Muuten olisin semmoisen varmaan muuten tuonutkin mutta haaveilen siitä autoverohyvityksestä muuttoauton muodossa, ellei sitten autoverotus Suomessa muutu, mitä kyllä vahvasti epäilen.
     
  12. jaketin

    jaketin Gearhead

    verrattaisko tuota 300c hyrsleriin..????
     
  13. kujalmi

    kujalmi Gearhead

    No niin olen itse asian miettinyt. Itse asiassahan Charger on hiukkasen edullisempi täällä kuin 300C ja tuossakin on varusteet niukemmat kuin Suomessa myytävissä 300C:ssä eli ei sen verotusarvon luulisi ainakaan paljoa enemmän olevan. No se selviää joskus.
     
  14. 2x4bbl

    2x4bbl Gearhead

    Niin puhutteko nyt siis muuttoauton tuonnista? Mutta entäs jos tuollaisen kävis vain ostamassa jenkeistä ja tois suomeen niin mitäs silloin pitää muuttaa että sais kilpiin, kaikki lamput ja lasit vai, ja päästötoditukset sun muut? Olen ymmärtänyt että liki mahdottomuus -ainakaan mihinkään järkevään rahaan. On muuten hieno auto tollanen Charger, jenkeissä keväällä dealerilla kuolattiin kun vierekkäin oli Charger Daytona R/T (340 hp)ja Suberbee (425hp). Oliko niin että Daytonaa on tehty 4000 kpl erä ja Suberbeetä 1000 kappaleen numeroitu sarja.
     
  15. Rock-man

    Rock-man 1st gear

    Joo mua kans kiinnostais mitä pitää tehdä jos vaan tuo auton Ameriikasta.

    Päällimmäisenä mielessä olis Dodge Magnum 5,7 hemi ja AWD.

    Verotusarvon pitäis mennä kaiken järjen mukaan vastaavan 300C touringin mukaan. Mutta mitä kaikkee osia siihen sitten pitäis vaihtaa?

    Ajovalot, takavilkut, lasit????

    Jos kaikki lasit menee vaihtoon niin sitten jo alkaa tosissaan v---aan..

    Hei kujalmi, sinä kun nyt olet siellä lännen kultamaassa niin vilkaise jos näet/ehdit, onko Magnumin laseissa se pieni E-merkki. Siellä käynyt kaverini oli sitä mieltä että joistain autoista se saattaa löytyä ihan vakiona. Ja kun toi Magnum nyt on koriltaan ihan sama auto kun 300C Touring. Sisustus vähän karumpi ja erilainen keula.

    Kiiitos.

    -Risto-
     
  16. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Lieneekö noita Avengereita tuotu? Kaveri väitti nähneensä Kajaanissa upo-uuden Dodge Avengerin 6-koneella.
     
  17. kujalmi

    kujalmi Gearhead

    Onko tosiaan nykyään että laseissakin pitäisi olla E-merkinnät? Jo on aikoihin eletty... Voin käydä jossain välissä vilkuilemassa magnumin ikkunoita, sen ainakin olen katsonut että Chargerissa ei ole lampuissa E-merkintöjä, SAE/DOT löytyy.
     
  18. GN 87

    GN 87 1st gear

    Mulla on taalla Floridassa 06 mallin SRT8 Magnum ja kaikissa laseissa on E11 merkinnat. Myos takavaloista loytyy E merkinnat, mutta ajovalojen linsseista ne puuttuu. En oo normaali Magnumeiden laseja kattonut, mutta oudolta tuntuis, etta vaan SRT8:ssa olis E -lasit. Eli eikohan niissa kaikissa oo E -lasit. Turvavoissahan noi E merkit pitais myos olla, mutta ei oo ainakaan omassa osunut silmiin. Voin viela kattoa jos homma kiinnostaa. Epailen vaan, ettei oo ton kilvittaminen Suomeen kovinkaan helppoa, ellei tuo muuttoautona.
     
  19. Rock-man

    Rock-man 1st gear

    Helpottaahan tuo nyt jo oleellisesti kun ei tarvitse ikkunoita vaihtaa :lol: :lol: :lol:

    Se olisi tuntunut niin helevetin hullulta vaihtaa varmasti aivan turvalliset ikkunat vain sen takia et niistä puuttuu joku iesuksen e-merkintä. Pisteitä Moparille siitä että käyttävät kaikissa lx-alustan farkuissa samoja ikkunoita. Ja vielä bonuksena takavaloissakin hyväksyntä.

    Nyt alkaapi taas enemmän kiinnostaa Magnumin laittaminen. Niitä ei tulisi ihan joka välissä vastaan. Vaikka ei noita 300C Touringejakaan nyt ihan joka päivä vastaan tule.... 8)

    -Risto-
     
  20. kujalmi

    kujalmi Gearhead

    Chargerissakin on ikkunoissa E-merkinnät. Valoista en ole moisia merkkejä löytänyt.
     

Kerro tästä muillekin!