Vaihteisto öljyn vaihto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Transsport, 7.1.2007.

  1. -BUICK-

    -BUICK- 1st gear

    Ai, no hyvä tietää että on hyvä loota 8)
    Eli tolla jipolla tulee kaikki öljyt lootasta turbiineineen päivineen? Ja kai turbiiniinkin menee öljyt samasta paikasta mistä lootan öljyt lisätään vai onko turbiiniin joku toinen täyttöpaikka? Voi näitä aloittelijan kysymyksiä :oops:
     
  2. PauliP

    PauliP 1st gear

    No en kyllä ihan oikeasti muista miten päin ne menee tuossa TH200 4R:ssä, paree kokeilla kummasta alkaa suihkuamaan kun lyö käyntiin. Jostain luin sen yläputken painepuoleksi, saatan toki olla vääräässäkin. :oops:

    Ja niitä kaikkia öljyjähän ei tarvi vaihtaa normaalisti. Ainoastaan jos on oikeen palaneet. Ja turbiinin täyttää se vaihteiston öljypumppu joka imee öljyn siitä lootan pohjasta.
     
  3. Antti P

    Antti P Gearhead

    Moro, ite olen Suburbaniin vaihdellut ja entiseen vaniin aina öljyt, suodattimen ja tiivisteen. Nyt kun perheessa V70 automaatti niin kysyin miten siihen laatikko öljyt vaihdetaan. Pitää ottaa lauhduttimelta letku irti liittää siihen kumi/muovi letku jolla saa paremmin laskettua astiaan litkut ja startata kun pari litraa tullut niin sammuttaa ja lisätä sama määrä ja tää pitää kuulemma toistaa pari/kolme kertaa kunnes öljy on kirkasta. Taidan kokeilla subukkaan kans.. Nykyisessä kyllä ei ainakaan tikussa ole väri muuttunut vaikka nyttenkin yli kymppi ajettu(miles). Edellinen subukka tais vähän luistaa kun siinä öljyt tummeni. Tyylejä ja tapoja monia ja pää asia että öljyt tulee vaihdettua.
     
  4. caddy61

    caddy61 Gearhead

    laatikko öljyn vaihto

    Heräspä ajatus... Öljyn vaihto itelläkin edessä. Kun ne kaikki öljyt ei tule sieltä pihalle, niin voiko laittaa toista öljyä vaihtaessa vai pitääkö se olla sitä mitä siellä ennen vaihtoa on ollut?
    Ei oo toikaan asia tullut mieleen ennen tämän topicin lukemista.

    Oon jo ostanut toisen merkkistä öljyä 20l, ei kyllä tekis miel enää käyvä toisen merkkistä hakemassa.

    :eek:
     
  5. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Re: laatikko öljyn vaihto

    Tuolla jäähyn-paluuputki-irti-ja-uutta-sitämukaa-tilalle metodilla tuntui vaihtuvan aika tarkaan kaikki litku. Itse otin vaihteiston päästä paluuputken irti johon letku kiinni ja astiaan, kone käyntiin kunnes letkussa näkyy ilmaa (öljypohja tyhjä), ja kone sammuksiin. Sitten sama määrä uutta öljyä tilalle ja taas kone käyntiin kunnes tulee ilmaa. Tämä piti toistaa 4 kertaa. Näin uusi öljy tuuppaa edeltään kaiken vanhan ulos. Helpottaa jos tietää vaihteiston kokonaistilavuuden että osaa odottaa koska uusi öljy alkaa tulemaan ulos, jolloin homma on tehty. Se raja oli mulla erittäin selvä, varsinkin koska vanha öljy oli selvästi tummempaa kuin uusi, mutta sekoittumista ei siis juuri ollut tapahtunut. Jossain vaiheessa kannattaa käydä läpi koko PRND123 jotta venttiilikoneistostakin saa öljyt vaihtumaan.
    No eihän tässä tullut vastausta voiko laatuja sekoittaa, mutta siis pointti oli että ne voi vaihtaa sekoittamattakin.
    Niin ja homman voi toki alottaa öljypohjan avauksella ja suodattimen vaihdolla, sitten vaan uutta öljyä sisään saman verran kuin pohjassa oli, ja muuten sama homma. Tälleen pysyy öljyn taso mittatikussa tasan samana kuin se oli ennen koko savottaa.
     
  6. Blazer-83

    Blazer-83 1st gear

    Re: laatikko öljyn vaihto

    kaverin 523 bemarikin menee ens viikolla lootaöölin vaihtoon, tarkotus ois kierrättää vanha mönjä pihalle. Mut eiks se kannattais tehä niin et öljypohja pois ja iso astia alle, sit öljypumpun imuputkeen jatkopätkä jolla imee puhasta ööliä ? Sit käyntiin ja samalla vanha valuu avoimesta öljypohjasta isoon astiaan ? Paljokohan kannattas kierrättää, 10 litraa ainakin...?
     
  7. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Kävis varmaan noinkin! Jos sit vielä ottais vanhat ögelit ulos letkulla jäähyn paluuputkesta, niin tulis vähemmän sotkua ja siit letkusta (läpinäkyvä tietysti) näkee hyvin koska alkaa tulla kirkasta ulos ja voi päättää kauanko sitä haluu huuhdella. Ens kerralla näin...
     

Kerro tästä muillekin!