urbaani legenda: rosteriputkisto meluisa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja HP, 13.7.2007.

  1. HP

    HP 1st gear

    Tämmöisen jutun kuulin. " Joo, yks jenkkimies sanoi että ei kannata tehä rosterista. pilaa koko auton ku pitää kamalaa ääntä. mustasta vaan niin tulee parempi." vähän itse epäilen, että on ollu peltisarjat ja meijeriputkea perässä. Jos tämmöisiä havaintoja on joku tehnyt. ja sitten on vielä verrattu johonkin esim. mustasta vesijohtoputkesta tehtyyn putkistoon tms. paksuseinämäiseen. Henkilökohtaisesti en usko materiaalin vaikuttavan meteliin. Korjatkaa jos olen väärässä.
     
  2. RB-440

    RB-440 1st gear

    Tarttis varmaan tehdä samanlaiset putkistot samaan autoon eri matskuista ja sitten vertailla ääniä. Vaikee siis sanoa, mutta kaipa materiaalillakin joku merkitys on. Vaan tuskin kumminkaan ihan yhtä iso kuin pelti- tai valusarjoilla ja erilaisilla vaimentimilla tai H ja X-putkilla yms yms detaljeilla.
     
  3. HP

    HP 1st gear

    näin minäkin koitin järkeillä. itselle kun ajattelin ruostumattomasta laittaa niin sen verran kuitenkin heräsi epäluuloja, että tännehän siitä sitten meteliä oli laitettava.
     
  4. Jza

    Jza Double Gearhead

    Onhan niitä putkistoja tuotantopeleissäkin rosterista!
     
  5. kime2

    kime2 Gearhead

    On toki ja onnistuu tehdä putkisto vaikka haponkestävästä,mut vaatis tehokkaammat äänenvaimentimet mut millaiset niin sitä en tiedä viimeksi laitettiin ihan vaan afterburnerit ja kivat äänet tuli!

    Sanoisin silti alkuperäiseen kysymykseen et materiaali vaikuttaa äänen terävyyteen kun materiaali kovenee niin myös ääni kovenee!
     
  6. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Mulla rst peltisarjat,3"rst putket ja 50srj rosteri flowmasterit. Parkuu omasta mielestäni ihan kiitettävästi 8)
     
  7. SRV

    SRV 1st gear

    Kuka tekee pakarin jostaan paksuseinämäisestä vesijohtoputkesta!!? :eek:
    Toivottavast ei kukaan.... :wc:
     
  8. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Tein tuohon -42:seen 2,5" kaksyhteen rosteriputkiston mustilla blockhuggereilla ja yhdellä 40 cm ovaalilla läpivirtaavalla Simons -vaimentimella ja odotin suht suorapuheista putkistoa mutta tuli lähiö ystävälliset cruising murinat! Tosin sopivan "metallisella" saundilla.
    Vaimentimien sijainti ja rakenne vaikuttaa eniten ääneen, en ikinä tekis mistään paksuseinämäisestä putkesta. Oon taka vuosina nähny erään välikoppaeskon jossa oli putki tehty liikennemerkin putkesta, siinä oli kyllä pahat äänet , vaikka oli ns. paksuseinämäinen ja kunnnon galvanoinnilla :rotfl:
     
  9. gran sport

    gran sport 1st gear

    Ääntähän pitääkin olla, -"loud pipes saves lives", vai miten se nyt oli.

    Menee hiukan OT mutta kun ollaan asiassa...itsellä 3" putkivärkit hommattuna mutta vaimentajat puuttuu, -ei oikein viitsisi mustia laittaa, onko kokemuksia 3" rosterivaimentajista? siis tarkoitan että ei ole kovin paljon tarjontaa. Entä klemmarit, mistä rosteriset?
     
  10. Terosu

    Terosu 1st gear

    Meiän Suzukissa on rosteriputki, eikä se ainakaan kauheen meluisa oo... :poff:
     
  11. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    No minä teen...
    Ainoastaan ihan tilapäisiä "paikkauksia" käytössä olevaan voin tehdä "oikeista" pakoputkisto-putkista" jos sattuu jossain purettavista olemaan irti sopivan vahvuista.
    Mitäs muuta pahaa siinä vesijohtoputkessa muka on kuin paino?
    Ei ainakaan ole heti lytyssä kun kolahtaa johonkin kiveen, jäätyneeseen maakasaan, mummoon tai muuhun vastaavaan...
    Kiva kun voi kerran tehtyä tietää että se sama putki todennäköisesti kestää pitempään kuin katsastuksen välin...
    Eikä myöskään ole kovin kallis kun sopivia putkenpätkiä jää yleensä työmaalla ylimääräisiksi. Tai ei ainakaan isoa itkua synny jos sellaisia sieltä "lainaa"...
     
  12. SRV

    SRV 1st gear

    No jokainen tekee tietysti omaan vessaansa putket mistä tykkää. Just ainaskin se että painaa ihan helvetisti esim. toi mistä ylhäällä jo puhuttiinkin liikennemerkki pakari! Ja aivan varmasti "se oikea" pakoputkitavara kestää kauemmin kun yhen katsastusvälin. Romuliikkeissä toi hapis/rosteri putki ei todellakaan maksa paljo paskaakaan. En mä mitään riitaa rupee haastamaan mutta minulla ainakaa ei tulis mieleenkään mistään liikennemerkkien tolpista pakaria vääntään! :D
     
  13. hlappis

    hlappis Gearhead

    no ei tuo musta "tuubi"putki eli hitsattava ole kovin paksuseinämäistä.mutta jos tekee mustasta kierreputkesta tyyliin 2,5"putkisto pakosarjasta takapönttöön ni pitää olla jo hyvät kannakkeet ja pakosarjan pultit hyvät.itse just tekemässä 3"rosterista putket ja simonssin pyöreät vaimentajat päihin vain.mutta onko tuo h-pipe tai x-pipe paras vai miten jos tekee niinku pakosarjojen jälkeen yhteen ja yks vaimennin?? :odroll: .
     
  14. jaketin

    jaketin Gearhead

    västeråsissa näin auton jossa oli kupariputket, jotka tulivat puskurista metrin verran ulospäin :eek: :eek: :eek:

    kuulemma niin pitkät kupariputket vaimentaa ääniä niin paljon, ettei vaimentimia tarvita...
     
  15. SRV

    SRV 1st gear

    Mikä tuubiputki? Yleensä kun puhutaan "tuubiputkesta" niin se on just sitä paksuseinämäistä. Koot vaihtelee sieltä 2.6mm-jopa 10mm asti! Putkenkannakkeet juu joutuun tekeen ihan jostaan muustakun reikäraudasta ja ad:n kannakekumeista... :rotfl: :rotfl:
     
  16. Antti the Mato

    Antti the Mato Gearhead

    on muuten pehmee ääni varmaan tommosessa. Joskus laitettiin jokerilla viiminen pätkä kromatusta messinki putkesta ni kyl vaikutti.
    Ja rosteri putkissa on mielestäni terävämpi se ääni tietysti paha verrata.
     
  17. janzamar

    janzamar 1st gear

    Nykyautoissa ainakin tulee niin paljon vettä putken päästä
    että puutarhaletku varmaan toimis ihan hyvin
    ja äänikin olis aika pehmeä :lol:
    Tasanen rauhottava pulputus vaan :rotfl:
     
  18. SRV

    SRV 1st gear

    :rotfl: :rotfl:
     
  19. PauliP

    PauliP 1st gear

    Hifistelyä sanon minä, mutta mikäs siinä. Aikoinaan tein 2,5" happoteräksestä tuplaputket 300cid Buickin HP-moottorin perään (11:1 puristukset). Normaalit äänenvaimentimet ja rautaputkesta takasillanylitykset. En huomannut mitään ihmeellistä äänissä.

    Kukaan ei vaan suostunut taivuttelemaan noita happoteräksiä, piti tehdä hitsaamalla mutkat.

    Muuten, normaalirautaiset putket kestää hyvin ja on hyvännäköiset kun ne maalaa pintaruostumisen jälkeen sinkkimaalilla.
     
  20. lincci

    lincci Gearhead

    Omasta kokemuksesta sanoisin että ei rosterista tule sen äänekkäämpää kuin mustasta.Pakoäänet soi vain korkeammalta ja terävämmin joten se tuntuu korvissa että olis äänekkäämpi.
    Ite laitoin joskus 460 Rancheroon 2,5" rosteriputket kuskin ovenkohdalta ulos ja ilman vaimentajia.Se raikasi kieltämättä hiukan liikaa.Ei viittinyt kauaa sitä kuunnella,mutta hetken oli hauskaa. 8)
     

Kerro tästä muillekin!