Äänieristysmateriaalit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja dumb, 15.9.2007.

  1. dumb

    dumb Gearhead

    Olen täältäkin haulla etsinyt vanhoja keskusteluja aiheesta, mutta en oikein löytänyt kaipaamaani infoa.
    Projekti alkaisi olla siinä vaiheessa että voin aloittaa äänieristysksen. Bitumimattoa mulla jo onkin, ja sitä meinasin laittaa maalatulle pellille "sopivasti" tulipellistä takapenkille asti. Kannattaako kattoon laittaa sitä bitumia, kuinka hyvin se kestää siellä ja mikä sen vaikutus sitten mahtaa olla? Jos laittaa bitumia, on suuri houkutus myös korvata alkuperäinen villa jollain modernilla aineella, mutta luulen että sitten viimeistään pitäisi laittaa jotain liimaa väliin että varmasti pystyy? Kokemuksia näistä 3M sprayliima tuotteista? Ostin yhtä sellaista liimaa ja muissa verhoilutöissä se on kyllä hyvää, mutta ongelma tuossa kattoon liimaamisessa on ne suuret lämpötilavaihtelut. Eikä se saa irrota ikinä sieltä, jos se kerran sinne laitetaan kunnolla.

    Sitten siirrytään lattialle;
    Autotarvikeliikkeistä ja muista alan putiikeista saa sitten niitä eri paksuisia mattoja, joissa on joko foliopinta tai sitten sellainen musta pinta. Minkälaisia kokemuksia näiden tehosta?
    Bitumimaton päälle haluaisin laittaa kauttaaltaan vaikkapa 3cm paksuisen maton HYVÄÄ äänieristettä, mutta mua ällöttää se vaahtomuovin sekainen kama. Onko siitä mihinkään? Täysin ilmaistakaan se ei ole, vaan mielestäni hyvinkin hintavaa...(n.20e/pala joka ei ole edes yhtä m2) Jos tuon ostaminen on rahan tuhlaamista ja vitutuksen maksimointia, niin mistä saa sellaista kunnollista tavaraa?
    Seuraavaksi joku keksii että Noisetekiltä; kävin heidän jälleenmyyjällään lappeenrannassa mutta eipä siellä sen kummempia tarvikkeita ollut.

    Tuon paksumman äänieristeen päälle tulee sitten varmaankin seuraavaksi alkuperäistä vastaava, paksuhko lattiamatto.

    Netistä löytyi myös se kuvasarja B-Vectran eristysprojektista; Siinä oli käytetty jotain foliopintaista tavaraa, mutta mitä se oikein on?

    arvuuttelee :-?

    Dumb
     
  2. magenta

    magenta 2nd gear

    Moi

    Mitähän jos pistäisi ihan siihen maalin päälle ensimmäisenä vahamaista rostesuoja-ainetta ?
    Pysyisi vissiin katossakin ?
    Eikä tulisi sisäpuolelta ruosteongelmia.

    Mika
     
  3. janzamar

    janzamar 1st gear

    Etolassa oon nähny,taisin ostaakkin jonkun palasen
    mihin lie käyttöön tuommosta foliopintasta eristettä,
    vaahtomuovia,se folio toisella pinnalla ja toisella puolen liimapinta.
    Muutaman kympin ja satasen välillä jossain neliöhinta.
     
  4. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Laita ensin sitä bitumi mattoa, sen päälle sitten sitä "lumppueristettä" eli sitä eristemattoa joka ei ole vaahtomuovia, vaan sellaista kangasmaista, saa tarvikeliikkeistäkin. Toimii. Perustuu siihen että bitumi yrittää eristää Matalia ääniä, joita isot raskaammat pinnat johtaa, ja tuo vaimennus"villa,lumppu,mikälie nimitys" taasen toimii korkeisiin taajuuksiin ilmeisesti paremmin. ainakin mulla hiljeni kyllä hytti.
     
  5. janzamar

    janzamar 1st gear

    Lattiaan toimii ihan tavan vaseliinikin,suojaa ruosteeltakin siinä sivussa
    mutta on toki sotkusta touhua.
     
  6. itkonen

    itkonen 3rd gear

    Laita kattoon vaikka Vibroplastia, pysyy siellä katossa varmasti. Ite tein tuon pikkarin hytin Dynamatilla kokonaan, mutta Vibro on aika reilusti halvempaa eikä kauhean paljoa huonompaa. Maksaa toki reilusti enemmän kuin 20 euroo neliö, mutta eristää hyvin ja pysyy taatusti puhtaassa pellissä vaikka naapurin kakarat hyppis katon solmuun. ISo duuni kuitenkin purkaa se kattoverhoilu ja kaapia irtoavat bitumit pois, joten tuon osalta ei kannata tinkiä.



    [​IMG]
     
  7. dumb

    dumb Gearhead

    Toi dynamat näyttäs aika lailla parhaalta, mutta hinta on niin raju että on tyytyminen vibroplastiin sisäkaton osalta.
    Oviin ja kylkiin voisi laittaa sitten vain palat bitumia, kestänevät.

    JuhKiv:n mainitsemaa "lumppueristettä" en ole kyllä onnistunut näkemään missään, kaikki tarvikeliikkeiden hyllyt notkuvat niitä foliopintaisia tai mustia vaahtomuovin sekaisia mattoja (ei siis pelkkää vaahtomuovia, mutta kun tarkkaan katsoo niin vaahtomuovia on selkeästi aika paljon mukana).

    Lattialla on nyt bitumit, tulipeltiin ja kardaanitunnelin päälle pitäisi vielä laittaa. Sit pitäiskin jo tietää et mitä siihen lattialle nyt oikeesti kannattais laittaa...

    Ja ne vaseliini/muut mömmösotkut ei tuu kyseeseen.
     
  8. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Tuollaista foliopintaista vaahtomuovimattoa laitettiin isukin kanssa 1991 meidän "super" transittiin äänieristeeksi. Ihan vaan siihen tulipeltiin. On se siellä pysynyt paikallaan ja kyllä se jopa ääntäkin eristää. Enää ei kuulunut kuin perän ulina :odroll:
     
  9. Kaljanen

    Kaljanen Gearhead

    Sitä lumpun tapaista mattoa oli ainakin keväällä naapuripitäjän eli Imatran varaosakeskeksessa iso rulla,noin puoltoista metriä leveetä. En nyt muista mitä se makso,mut ei kai se kallista ollu.
     
  10. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Varmaan helpoin ja halvin ratkaisu olisi ruiskuttaa noisekilleriä muutama kerros joka paikkaan ?
     
  11. Stance

    Stance Gearhead

    Lumppumattoa myyvät myös rakennustarvikeliikkeissä, käytetään ymmärtääkseni lattioissa äänieristeenä.
     
  12. dumb

    dumb Gearhead

    Pitääpä käydä sitten kyselemässä vaikkapa rautakaupasta, jos kerran sellaista käytetään lattioiden äänieristyksissä.
    Noisekillerit voisi ruiskuttaa korkeintaan kylkiin ja ovien sisälle, jotain sellasta skeidaa siellä on ollut aiemminkin enkä ole vanhoja vielä raapinut poiskaan...
     
  13. Piru

    Piru 1st gear

  14. itkonen

    itkonen 3rd gear

    NoiseKilleristä kannattaa pari asiaa ottaa huomioon:

    1. Motonetissä myytävällä "NoiseKillerillä" ei ole muuta yhteistä aikoinaan hyväksi havaitun massan kanssa kuin nimi ja pakkauskoko. Autosoundin testissä todettiin yhtä hyväksi eristeeksi kuin tavallinen maali.

    2. Nuo huokoiset ja kovaksi kuivuvat äänieristemassat yleensä imevät kosteutta itseensä. Joten ne pitää huolellisesti maalata jollain paksulla maalilla joka suojaa tuon massan ettei vesi pääse imeytymään massaan ja puhkomaan peltejä. Butyylikumiin perustuvilla matoilla ei tätä haittapuolta ole.
     
  15. jenkkijuuso

    jenkkijuuso Gearhead

    http://www.noisetek.fi/
    Mätänetistä muuten saa sitä "huopamattoa" se folio vaahto muovi imee sitten itseensä vettä kuin sieni joten kannattaa laittaa sellasiin paikkoihin mihin ei varmasti pääse vettä nimim. snorkkelit mukaan
     
  16. Foorti

    Foorti Gearhead

  17. Foorti

    Foorti Gearhead

  18. dumb

    dumb Gearhead

    K-Raudassa huulipyöreänä alkoivat tarjoamaan villaa sinne :poff:

    Kiitos, mutta ei kiitos. :soosoo: . Lumppumattoa ei ole vieläkään löytynyt mistään.
     
  19. Elevator

    Elevator 1st gear

    joskus oon miettinyt että sipasis töistä jäävää vesieristettä pinnoille, ainakin ardexin 8+9 istuu ku tauti pinnoilla ja varmasti estää ainakin tärinät.

    Onko kukaa muu miettinyt asiaa?

    http://www.mds.fi/?Link=http%3A//www.md ... Id%3D25021 toi on vähä vastaavaa mun mielestä ainakin näöltään
     
  20. karza11

    karza11 Gearhead

    lumppuhuopaa

    motonetis 1*2m "lumppu"matto 12€
     

Kerro tästä muillekin!