11th Big Wheels 13.-15.7.2012

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja Tseiaar, 22.5.2012.

  1. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Saman ropleeman kanssa itekin olen jo pitemmän aikaa tuskaillut. Cruisingit ja näyttelyt tahtoo olla sitä samaa auto etukulmasta, auto takakulmasta. Jotain uutta pitäis keksiä. Toi perusdokumentointi on alkanut leipäännyttää ja monasti jää cruisingit nykyään kuvaamatta.

    Otetaans ny vaikka tää helvetin hieno Nasu! "Samat" kuvat löytyy varmaan jokaiselta kuvaajalta. Piristävänä poikkeuksena Raggar, joka on taas onnistunut kuvaamaan persoonallisia TAPAHTUMAKUVIA. Niissä on viilinkiä!

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. xarper

    xarper Gearhead

    Jone Pekkarinen nimisellä henkilöllä on ainaskin Naamakirjassa tosi hyviä kuvia, näitä ei tosin taida nähdä ellei ole vähintään kaverin kaveri siellä.
     
  3. Zege

    Zege 3rd gear

    Amen for that...

    Toisaalta tuollaisissa massatapahtumissa on aika hankala siellä porukan ja autojen keskellä kovin omaperäiseksi alkaa. Big Wheelsissäkin olisi toki mahdollista kuvata myös joka ainut auto (tai ainakin 99%:ti) ilman muuta yleisö kuin kyydissä olijat. Eikä edes tarvitsisi ihan samasta kuvakulmasta joka ainutta autoa ottaa.

    Mutta kukapa siellä tuntikausia jaksaisi näillä kulmilla kuvailla näiltä kulmilta :lol:
    [​IMG]

    Tarvitsisi varmaan muutaman kuvaajan jotka tekisi homman about parin tunnin pätkinä :odroll:

    Myönnän kyllä, että itselläni on vuosi vuodelta tullut otettua vähemmän kuvia. Aika helposti jäi kuva ottamatta, jos kovin paljon porukkaa oli linssin ja auton välissä tai muuten porukkaa pöyri autossa nenä kiinni. Tuli keskityttyä enemmän itsekkin vaan katselemaan.

    Batman kieltämättä herätti hieman, kun kohdalle osui :D
    [​IMG]

    Big Wheels 2012 kuvat http://zegetion.pic.fi/kuvat/O.drive/BigWheels2012
     
  4. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Van mulle kelpaa kuvat pelkästään auton etu ja takakulmasta. Etenkin jos auto on ennestään tuntematon ja omasta mielestä mielenkiintoinen. Ärsyttää, jos autosta näkee vaan osan massojen keskeltä tai vastaavasti autosta löytyy vain ''taidekuva'' keulamerkistä. :wink: Sitten pitää kysellä, jotta ''Onkos muuten kellään kunnon kuvaa tosta...'' :lol:

    Paljon on minun mieleen kuvaajia Oodeen palstoilla ja kuvien kanssa viihtyy koneella tarpeeks kauan. :)
     
  5. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Lisää "sattumia" 8)

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Mietin pitkään että mikähän tilanne tää oli?
    Sittenhän mää hokasin että nehän kysy multa ottaako vaunun toinen pyörä maahan :rotfl:
    [​IMG]

    Siis tämän.

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  6. Jonimac

    Jonimac Gearhead

  7. CamZ28aro

    CamZ28aro 1st gear

  8. artolainen

    artolainen Gearhead

    En minä ymmärtääkseni ole ollut kenenkään osallistumisia vastaan, sehän on jokaisen oma asia minne kukakin menee kuluttamaan VAPAAaikaansa. (Koettakaas mennä tysistuntoon mainostamaan ens vuoden B W, reaktiot saa lukea iltalehdistä)
    Positiivista on tapahtuman laajentuminen mutta ennenkaikkea siistiytyminen ja sen myötä "vanhan kunnon eväsretkikulttuurin virkoaminen".
     
  9. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Positiivista on tapahtuman laajentuminen mutta ennenkaikkea siistiytyminen ja sen myötä "vanhan kunnon eväsretkikulttuurin virkoaminen".

    Perinteisesti tuonne on tullut pick-nick vermeet mukaan otettua ja evästeltyä nurmikolla. Nyt tosin huomasin kylttejä joissa luki, että "avotulen teko ja grillaaminen kielletty"....eipä tuo itseä haitannut, johtuuko tuo kaupungin järjestyssäännöstä vai mistä? Eikös esim forssan pick-nickissä raviradalla saa grillailla..??? Mutta hieno tapahtuma tosiaan taas.
    Jos tapahtuma vielä kasvaa, niin minusta sitä ei pidä siirtää mihinkään muualle vaan tehdä valintaa portilla (vaikka se onkin vaikeaa..). Jostain kuulin, että n 1000 ajoneuvoa nykyiselle alueelle alkaa olla katto...
     
  10. pete78

    pete78 Gearhead

    pitänee kommentoida tätä karsinta asiaa...mutta sanompa heti kärkeen että itse en puhu minkään karsintojen puolesta enkä haluaisi olla sen saappaissa kuka sitä joutuu tekemään jos pakko tulee.

    Mutta jos tilanne menee siihen että valintoja on tehtävä niin itse pitäisin tapahtuman toki suunnattuna noille isoille kalustoille kun ne on tarpeeks erikoista herkkua ilman ikäjuttujakin ja karsintaa tekisin pakon edessä niin että syyllistyisin ikärasismiin...eli pitäisin tapahtuman jollain lailla "vanhoille" kulkineille suunnattuna enkä niinkään "harrasteautoille".

    Mikä sitten on oikea määrä iälle yms, mene ja tiedä...mutta pakon edessä antaisin tilaa ehke enempi sitten klassikko vehkeille.

    Se on varmaa että kun muutoksia asioihin tulee asioissa kun asioissa niin jonkun kengille on kustava...ei voi mitään, siitä suututaan, naristaan ja valitetaan, mutta sekin menee ohi. Olisiko sitten alunpitäen pitänyt ottaa se linja että autojen pitäs olla vanhoja tai jotain...en tiiä...
     
  11. raggar

    raggar Gearhead

    Kiitos. Juuri tätä fiilistä yritän kuviin taltioida. Näitä mun big wheels-kuvia kerkes yks puoliammatilainen kuvaaja haukkumaan lärvikirjassa, mutta ei kysyttäessä suostunut enempää perustelemaan. Sanoi vaan että pitäis ne virheet nähdä itsekkin ja että ykskään kuva ei oo julkaisukelpoinen :rotfl:

    Kenenkään kuvia väheksymättä, Buick55:sella on hienoja kuvia tapahtumasta. Niistä erottaa heti kenen ottamia ne on. Hienoja kuvia toki muillakin.


    Tuo perjantai-illan visailuajon jälkeinen limbokisahan oli sellainen, että narun korkeus piti kuljettajan itse arvioida. Jos naru osui autoon, oli suoritus hylätty. Itse ajoin Buickustomin autoa, arvioitiin suurin piirtein narun korkeus ja auto alle. Kaks senttiä jäi varaa korkeimpaan kohtaan, joka oli voittoisa suoritus :rotfl: :

    http://raggar.kuvat.fi/kuvat/2012/Big+W ... C_0509.JPG
     
  12. Buick55

    Buick55 Gearhead




    :oops: Mukavaa jos joku tykkää,tosin täällä on kun katsoo eri kuvaajien otoksia melkoisen kova taso nykyään.

    Noista etu-/takaviistosta kuvista että kyllähän niitä enimmäkseen otellaan ja niitä "tarvitaan"mutta ei varmaan haittaa jos sekaan tulee hieman erilaisia kuvakulmia :wink:

    Muutama otos.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Päivän pussihousu.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  13. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Näin ei-kuvaajana tulee mieleen, että voiko kuvan ottaa väärin? Unohdetaan ne vahingossa tärähtäneet otokset, tarkoitukselliset kuvat. Kuvaaja ottaa kuvan ja se on siinä, voiko siitä sanoa, että ei ole oikein otettu? Miksi?

    Joskus kun olen videoprojekteissa kameran käyttäjänä, tai siis yleensä aina ollessani, tulee palautetta, että rajaukset on vähän ylhäällä tai alhaalla ja kuva vaeltaa tai zoomatessa kohdistus ei ole kohdallaan. Tämän minä ymmärrän (mutta toteutus silti tökkii), kun useammalla kameralla kuvataan ja sitten niitä eri kuvalähteitä leikataan yhdeksi teokseksi ja mielellään ne rajaukset olisi oltava suurinpiirtein samanlaisia.

    Mutta valokuva dokumenttina, edelleen, voiko se olla väärin? Eri asia on kuvata tilauksesta jotain kohdetta. :odroll:

    :lol:
     
  14. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Eli "pitäkää tunkkinne" on se sinun linja polittisiin päättäjiin. Onko aidosti kiinnostunut sitten kun osaa luetella Moparin ja letukan 60-lukujen moottorikoot ulkomuistista tai tietää montako reikää on on minkäkin buikin kyljessä? Ei tarvitse olla kiinnostunut, kunhan vain ymmärtää. Ei ne ole kiinnostuneita Kreikan valtionvelastakaan, mutta niiden vaan tehtävä on niitäkin asioita hoitaa.

    Kun olet 30-vuotta asiaa seurannut niin muistat varmaan mikä oli silloin meininki, minä muistan hyvinkin vuoden 1981. Ulkomailta ei voinut tuoda käytettyä autoa ollenkaan (ilman rankaistusveroa joka oli 90% uuden vastaavan verosta). Et voinut tuoda osinakaan etteikö olisi tullin miehet tontilla kirjoittamassa kahden vuosipalkan suuruista verolappua. Katsastusasemia pyöritti stasi. Mitkään muutokset ei menneet läpi, perää ei saanut nostaa eikä laskea, moottoreita ei saanut vaihtaa kuutosesta kasiksi. Tiet olivat paskoja ja bensa suhteessa nykyistä paljon kalliimpaa. Liikenneministeriö oli yleensä SKDL:n hallussa jota ei yksityisautoilun kehittämien kiinnostanut, tai kiinnosti siihen suuntaan, että halpoja Neuvostoliittolaisia autoja vaan iskurityöläisille bilateraalikaupallaja alimmilla tulleilla :mad:
    Jos joku väittää että silloin asiat oli hyvin tai paremmin, niin löisin nyrkillä jos olisin kännissä :)
    Sitten tuli liikenneministeriksi Pekka Vennamo joskus ennen 80-luvun puoliväliä. Pekkaa oli hoidettu mielinkielin, ajelutettu jenkkiraudalla, pydetty haastattelua V8:iin jne. Ja Pekka ymmärsi funktion. Autovero putosi inhimilliselle tasolle, muistaakseni 30% CIF-hinnasta. Tämä käynnisti sen ns. uustuontibuumin jonka seurauksena Big Wheelsin kenttä on täynnä autoja. Ilman tätä siellä olisi ehkä 15 autoa eikä 900.(ja tämä ei ole vitsi). Saman ministerin aikana lähti valtion fakkiutunut ja korruptoitunut katsastusjärjestelmäkin purkautumaan. Vaikka A-katsastuksella olsi jossain paikkakunnalla monopoli on nyky järjestelmä vielä 100 kertaa parempi kuin se entinen pärstäkertoimeen perustuva kyykytysjärjestelmä jonka läpi ei jenkkiautoa saanut toisella eikä kolmannella kerrallakaan.

    Eli ei niitä kovan luokan poliitikkoja tarvitse olla kuin yksi niin tapahtuu, usko pois.
    Viimeinen esimerkki kun itäsuomalainen puolustusministeri päätti pitää varuskunnat itäsuomessa niin pysyihän ne. Kun uuden hallituksen puolustusministeri halusi ne lakkauttaa, niin lakkautetaanhan ne vaikka mikä älämölö seurasi!
    Saa sitä tietysti jälkikäteen räksyttää, keksiä pilkkalauluja, olla sarkastinen jne (kiusata itseään), mutta noin ne asiat vain menee.
    Jos joku puolue on kalastamassa äänestäjiä, niin silloinhan sitä vasta meillä on kauppatavaraa. Kyssäriä peliin, "mitä teidän puolue on valmis tekemään harrasteautoilun hyväksi jos äänestetään vaikka kaikki teitä?"
    "Ai ette edes tiedä mitä harrasteautoilu on.. no mennään tuolle toiselle teltalle"
    Kannattaa olla nöyrä, siinä voittaa ite.
     
  15. Naukkis

    Naukkis Gearhead

    http://raggar.kuvat.fi/kuvat/2012/Big+W ... C_0715.JPG
    Tuossa sitä näkee miten koko perheen harrastus tämä on, vaimo ja kaksi tytärtä peruuttaa kaverina ettei van tömähdä buikki ukkoslintuun :)
    Kiitoksia järjestelyporukalle , viihdyttiin koko perhe ja tullaan ensi vuonnakin.

    ps: raggarin kuvat on kyllä ykkösiä, peukku sille.
     
  16. nova 350cid

    nova 350cid 1st gear

  17. calkemp

    calkemp Gearhead

    Jälleen tänäkin vuonna HIENO tapahtuma, ISO kiitos järjestäjille. Pääsipähän käymään eka kertaa myös Weturitallilla....
    Ajoneuvoja alkaa olemaan jo liian runsaasti pienellä alueella, kenties järjestäjät joutuu pian miettimään jo aiemmin mainittua asiaa, nimittäin pitäisikö tapahtumaan pääseviä ajoneuvoja jollain tavalla karsia? Juu en halua alkaa määrittelemään et miten, mutta kohta sinne ei kertakaikkiaan sovi kaikki halukkaat. Tai sit tyhjennetään se järvi, niin tulee lisää tilaa. Mua ei häirinny puolueteltta, hyvä vaan kun päättäjiä on paikalle saatu. Toivottavasti ei vaan kehitä ahneuksissaan jotain harrasteajoneuvo veroa kun huomas et meitä on näin paljon tai ainakin pakollista katsastusta 2x vuodessa kun ovat osa niin huonokuntoisen näköisiä,siis autot.....
    Ainut asia mikä ärsytti koko päivänä oli se yks pakettirellu joka tuli huudattaan jotain perkeleen abbaa meidän auton eteen juuri kun kuulutettiin yleisöäänestyksen voittajia, arrrggghhh!!!!
     
  18. xarper

    xarper Gearhead

    Näkyhän tuolla kyllä ihme perus bemareita yms vähän liian monta rannassa, en ymmärrä miksi niitä sinne päästetään?

    Kyllä joku pien raja pitäis nyt olla että mitä sinne saa tuoda..

    Ja kyllähän tota aluetta pystyis vielä vähän laajentamaan, esim. sinne kaupungintalon ympärille ois mahtunu vielä autoja jokunen kymmentä ainaskin sinne savonsolmun puoleiseen päätyyn.
     
  19. SARKERI-71

    SARKERI-71 Gearhead

  20. SARKERI-71

    SARKERI-71 Gearhead

Kerro tästä muillekin!