1957 bel air projekti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja timopajala, 8.10.2020.

  1. vwg4

    vwg4 1st gear

    Softassa voi olla laturille optioita. Gen3 omassa ja siitä taisin kaikki optiot disabloida softasta
     
    timopajala tykkää tästä.
  2. timopajala

    timopajala Gearhead

    Joo kokeilen huomenna antaa toiselle johdolle 12v niin pitäis alkaa lataamaan kyllä. Jos ei se toimi niin melkein sit laturi hajalla tuosta.

    Mitä muuten tarkoitat tuolla disabloinnilla? Saako siis jotenkin sieltä muutettua tuota lataus hommaa jne.
     
  3. vwg4

    vwg4 1st gear

    Eikös laturin heräte tule perinteisesti latauksen merkkivalon kautta. Suoraan ei varmaan kannata 12v kytkeä... Voi säädin ottaa kyttyrää.

    GenIV laturit taitaa olla pwm ohjattuja, ainakin osa. - tuleekohan pci johtosarja pwm ohjausta. Tai onko laturi pwm vai normi

    Ehkä tarkastaisin laturin mallin ja johtosarjan

    Gen3 on laturille optioita, gen4 en tiedä
     
    timopajala tykkää tästä.
  4. Visa

    Visa Gearhead

    Maffissahan on myös imuilman lämpöanturi. Ite korvasin sen tuolla ja siihen sopivalla liittimellä. Molemmat löytyi finjectorilta. https://www.finjector.com/fin/imuil...ierre_3_8_18_nptf_delphi_25036751-p-723054-28
     
    timopajala tykkää tästä.
  5. timopajala

    timopajala Gearhead

    Laturin mallin tarkasteltu ja johtosarjaan tulee yhteen nastaan 5v auton käydessä. Ei laturi kuitenkaan lataa ollenkaan. Yritettiin myös toiseen nastaan antaa signaalia mutta ei lähde lataamaan. Jostain luin et pitäis 7-10v tulla signaali jännitettä mut tiedä sit tuosta.

    Laturissa myös toinen heräte paikka johon saa syöttää 12v ja pitäisi ladata mutta ei tapahdu mitään joten epäilys että laturi on rikki.
     
  6. timopajala

    timopajala Gearhead

    Tänään sain kaverilta laturin lainaan joka siis tiedettiin et toimii. Kyllähän virtaa saatiin sit sillä eli laturissa se vika sit loppuviimein oli. Mulla vaan nyt tulee sille laturille johtosarjasta niin pieni jännite et ri lähde lataamaan. Laitettiin sit suoraan virtalukolta latausvalon läpi 12v sinne niin johan alkoi lataamaan. Testattiin siis molemmilla latureilla ja tää ensimmäinen ei syttynyt millään.

    Enää se maf kiusaa siellä mut se nähdään sit diagnostiikka kapulan kera vasta et mitä siellä tapahtuu :)
     
  7. Visa

    Visa Gearhead

    Mulla pitäisi löytyä ehjä maffi hyllystä jos meinaat maffin pitää käytössä
     
    timopajala tykkää tästä.
  8. timopajala

    timopajala Gearhead

    Kortti mallin maf jos löytyy niin voin ostaa pois kyllä
     
  9. timopajala

    timopajala Gearhead

    Sen verran tuossa on ehditty asiaa ihmetellä että vika löytyi. Maf skaalaus metsässä kun se on tehty 3" imuputkelle ja asensin tuohon omaan siis 4" putken niin vaatii aavistuksen kartat säätöä että pelittää kunnolla.

    Ohjelmoija lupasi naputella uudet säädöt ja ke kokeillaan uusiksi.

    Aloittelin tuossa samalla sähköjohtosarjan asennusta ja se ei kovin ihmeellinen siis sinällään ole vaikka onkin universal mallia.

    Oikeastaan vaan tuo rattipylvään johdotus on sellainen mitä täytyy tutkia tarkemmin eli siis miten vilkut menee oikein. Kaikki muu kokolailla selkeää hommaa.
     
    Make500 ja esmi tykkäävät tästä.
  10. timopajala

    timopajala Gearhead

    Tein tänään hattuhyllyn semi valmiiksi ja samalla testailin lukkojen toimintaa eli virtalukko ja ovien lukkoja..virta avaimen saa pois missä asennossa tahansa ja ovien lukot ei edes wd40 liotuksella käänny eli saa koko lukkosarjan ostaa uuden..virtalukon pohja tuntuis olevan vielä ehjä eli täytyy toivoa että se sit pelittää oikein.

    Tai no se virtalukon pohjan voin tietty testata kyllä nyt jo yhdistämällä piuhat jne niin näkee että se toimii oikein.
     
  11. trifive

    trifive Gearhead

    Alkuperäinen lukko kuuluukin toimia noin. Avain lähtee pois kaikissa asennoissa. Avainta tarvitaan vain kun laitetaan virtalukko lock-asentoon ja avataan sieltä. 50-luvun ”keyless go”:)
     
    isalmela tykkää tästä.
  12. timopajala

    timopajala Gearhead

    Ahaa, kiitos tiedosta eli siis virtalukko toimii ihan oikein :)
     
  13. timopajala

    timopajala Gearhead

    Teen tuossa noita sähköjä ja huomasin että parkit sammuu kun ajovalot laittaa päälle. Eli takapäässä ei käytännössä ole muuta kuin jarruvalot siis silloin päällä ja nekin jarrua painaessa.

    Voikohan nuo parkit laittaa esim taakse niin että ovat päällä myös ajovalojen ollessa päällä mutta esim keulan parkit vois sammua kyllä sitten kun ajovalot menee päälle?
    Jotenkin tuntuu hullulta ettei takana olis mitään valoa kun ajovalot päällä jne
     
  14. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Kyllä edessäkin saa parkit palaa kun ajovalot on päällä. Virkavaltakin piti raskauttavana asianhaarana kun oli ajovalon lisäksi parkkivalo pimeänä samassa nurkassa. Ja tottahan on, ettei oikein tiedä pimeällä tiellä mikä ja kuinka leveä on yhdellä tuikulla varustettu vastaantulija.
     
  15. trifive

    trifive Gearhead

    Jos on alkuperäinen 57' valokatkaisija, niin siinä on takavaloille oma liitin. Tähän tulee virta sekä parkki-, että ajovaloasennossa.
    Tähän voi haaroittaa myös etuparkit, jos haluaa, ettei ne sammu kun laittaa ajovalot.
     
    timopajala tykkää tästä.
  16. timopajala

    timopajala Gearhead

    On alkuperäinen Joo. Kytkin sen nyt niin että takana parkit palaa aina ja edessä sammuu kun kytkee valot päälle. Vilkuissa kyllä on kaksi eri kirkkautta eli parkit ovat himmeät ja vilkut kirkkaat mutta on se keulassa selkeämpi jotenkin että ne sammuu kun ovat keltaiset led mallit
     
  17. timopajala

    timopajala Gearhead

    Eikös ovikytkimet oo maa ohjattuja tässä bel airissa eli lampulle tulee aina plussa ja sit maa tulee ovikatkaisijalta?

    Tässä asentelen ja vetelen johtoja nii täytyy noi kaikki asentaa samalla. Yks katkaisija puuttuu kans vielä eli täytyy vissii nippeli tepolta tilata sellanen kans.
     
  18. Visa

    Visa Gearhead

    Juur näin
     
    timopajala tykkää tästä.
  19. timopajala

    timopajala Gearhead

     
    Visa, impala-63, esmi ja 1 muu tykkäävät tästä.
  20. timopajala

    timopajala Gearhead

    Oli pakko hiukan käytellä tota kans
     
    Lareeni, falcon1, esmi ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!