1960 BelAir kirjoittelua.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja zero, 29.1.2019.

 1. zero

  zero 3rd gear

  Onko kenellekään tullut vastaan ohjauksessa seuraavanlaista ongelmaa, kylmänä tehostin toimii niinku pitää, tehostaa hyvin tyhjäkäynnillä ja kierroksilla. Vartin kun ajaa niin tehostus alkaa häviämään niin että keskivaiheilla ohjaus on kevyt mutta enemmän käännettäessä vetää piukaksi. Hihna ei luista, pumppu toimi viime syksynä normaalisti ja nyt laitoin siihen uudet tiivisteet ja laakerin. Letkut on uudet ja simpukka on uusi. Liittyykö tää nyt jotenkin siihen että öljy kun lämpiää, se ohenee ja sit alkaa tulla paineen laskua tms o_O
   
 2. Visa

  Visa 3rd gear

  Öljynjäähdytin voisi olla hyvä.
   
 3. zero

  zero 3rd gear

  Ei se niin paljoo kerkee kuumeneen, letkut ja säiliö on vaan hieman kättä lämpeemmät siinä kohtaa kun tehostus alkaa pätkimään.
   
 4. rodhot

  rodhot Gearhead

  Ota pumpusta paineensäätö yksikkö ulos ja katso onko paineenrajoitinkuula paikoillaan.
   
 5. zero

  zero 3rd gear

  Se oli just viime viikolla kädessä ja vaikutti olevan ihan kunnossa, mutta voisihan sen ottaa viellä kerran auki ja samalla nostaa vähän painetta vähentämällä shimmi prikkoja.
   
 6. rodhot

  rodhot Gearhead

  Hyvä jos saisit painemittarin kiinni,pitäisi varmaankin olla n.120bar(mittasin omani). Simpukka tehostin?
   
 7. zero

  zero 3rd gear

  Taitaa mennä vaan helpoimmalla kun testaa toisella pumpulla niin saa ainakin selville että onko vika pumpussa vai simpukassa.
   
 8. zero

  zero 3rd gear

  Meni hermo sytkä vikoihin ja hommasin niitä sit lisää monella sadalla :odbiggrin: :odbiggrin: Eli MSD Pro billet HEI jakaja ja MSD johdot.
  Käynti kyllä parani pirusti.

  [​IMG]
   
  rekkamies, Seevu, Isamu ja 1 muu tykkäävät tästä.
 9. impala-63

  impala-63 Gearhead

  Mä päivitin x-raaseri jakajan vastaavalla jakajan kannella, ja pyörijällä. Samoin tuli uudet 8.5 Super Conductor johdot. En osaa sanoa paraniko käynti mutta kun vertailin kansia niin oli niissä melkoinen ero :D.

  [​IMG]

  Nyt ei pitäisi palaa johdotkaan enää. Viime kesänä 2 johtoa paloi poikki ja pari oli jo niin valkoisia että olisi kohta mennyt.
   
  zero ja Isamu tykkäävät tästä.
 10. zero

  zero 3rd gear

  Mulla oli entisestä jakajasta keskipakosäädin ihan loppuun kulunut, sen takia tilasin ton MSD jakajan, ja toi on aika hieno kun saa säädettyä keskipako ja alipaine ennakkoa joka suunnasta, saa just semmosen ennakkokäyrän kuin haluaa. Viime yönä sitä säätelin mutta ajoituslamppu sekosi kesken hauskuuden, nyt tarvis lähteä hakeen kaverilta lainaan toinen lamppu. Ajatuksena oli että 12 astetta staattista ennakkoa, 23 astetta keskipakoa ja 15 astetta alipaineella läppien alapuolelta. Mutta toi mun nokka tuntuu haluavan enemmän perus ennakkoa joten tarvii koittaa jos laittaisi 15 astetta staattista ja 20 keskipakoa :odroll: Huomenna sitten varsinainen tulikoe kun ajattelin lapata auton täyteen sakkia ja lähteä Nummela ruisinkiin, jos ottas mukaan vaan olutta mutta ei yhtään työkalua :odeek: :odbiggrin:
   
  Jm-vallin ja isalmela tykkäävät tästä.
 11. zero

  zero 3rd gear

  Saatiinkin eilen aika lenkki aikaiseksi, säkylä-loimaa-ypäjä-somero-nummela-helsinki-mäntsälä-lahti-ypäjä-loimaa-säkylä eli useempi sata kilometriä tuli ajeltua, auto toimi muuten hyvin mutta jossain malmin ja Mäntsälän välissä oli jotain kilvanajoa ja ohjaustehostimenhihna lensi pois paikoiltaan o_O No Mäntsälässä oli mukavia fordi harrastajia ja sieltä löytyi sopiva motorgraftin hihna, siitä saatiinkin aika piruilu taas aikaan kun chevy miehet korjaa autoa Fordin osilla :odbiggrin: :odbiggrin: Jotenkin semmonen olo että toi hihna kestää tuolla vuosia ja muistuttaa mua :odeek: :odbiggrin:
  [​IMG]
   
  cdv 77, Gary Grand, Jm-vallin ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 12. zero

  zero 3rd gear

  MSD sytkän kun laittoi niin alkoi soitin ottamaan häiriötä, ei ole vinkunaa vaan rätinää ja välillä pätkii niinkuin olisi naarmuinen CD spotifyssa :odbiggrin: googlesta vähän löysin jo asiasta, että korkeajännitepuola se syypää on yleisimmin. Olisko jollain hyviä ideoita millä saisi tota häiriöö poistettua? Häiriönpoistaja soittimen plussaan? :odroll:
   
 13. esmi

  esmi Gearhead

  Itsekin ihmetellyt miksi poppikone rapsähtelee, on uusi soitin ja kajarit, ois se kiva kuunnella musiikkia ilman mitään ylimääräisiä räpsähtelyjä.
   
 14. zero

  zero 3rd gear

  Tarvii varmaan tilata tommonen MSD 8830 häiriönpoistaja, löyty meinaan ihan MSD omilta sivuilta juttua että yleensä noi hipo sytkät aiheuttaa radion pätkimistä ja rasahtelua, siksi heiltä voi ostaa vekottimen millä se poistuu.
   
  esmi tykkää tästä.
 15. zero

  zero 3rd gear

  Jos joku olisi sitä mieltä että tämmönen auto vois olla kiva, niin saattaisin myydä tän, vaihdossa käy vaan yhdentyneen Euroopan valuutta :odbiggrin:
   
 16. isalmela

  isalmela Gearhead

  Joko on seuraava projekti ostettu?
   
 17. zero

  zero 3rd gear

  Ei ole ostettu, jos lähtis kattelee toiselle mantereelle jenkkiautoja välillä... No jää nähtäväksi tuleeko lähdettyä, tarvis talollekkin keksiä jotain sit :odbiggrin:
   
  isalmela tykkää tästä.
 18. MJF

  MJF Gearhead

  Harmittaa ikuisesti jos harrasteauton myy talorempan takia. Minä myin käyttöauton sen takia, ei oo harmittanu
   
  Impala76 tykkää tästä.
 19. Seevu

  Seevu Gearhead

  Koita ensin poppilaitteiden kaikki maat samaan pisteeseen. Halvin testaus ainakin. Mulla oli omassa loppujen lopuksi se, että erillisvahvistin oli kosahtanut. Tuli ostettua kalliit RCAt ja vedettyä noi maadotukset..
   
  isalmela ja zero tykkäävät tästä.
 20. zero

  zero 3rd gear

  Niin mää ajattelin nyt myydä talon sekä autot jos sille päälle satun että lähtisin vähän vieraille maille katteleen :odbiggrin:
   
  teippi-mikko, Seevu ja MJF tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!